X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Tia...a jaka jest ich średnia wieku?

Ja miałam stosować dietę dukana..ale nie zdążyłam.. Moja koleżanka z pracy wylądowała w szpitalu.. Też po diecie.. Wiec dałam sobie spokój..
    Srednia wieku na pewno jest nizsza ale to nie ma zwiazku z dieta a z brakiem dostepu do medycyny ( nie zwiazana z nereczkami ze wzgledu na diete).

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się trochę podłamana.
    Tak się dziś niechcący wpasowałam w temat skurczów i witamin...
    Wczoraj wkurzył mnie mój brat, podobno nieświadomie i nieumyślnie, skutkiem czego w nocy obudziły mnie skurcze, takie nieprzyjemne twardnienie brzucha łącznie z bólem jakby partym, kręgosłup w odcinku lędźwiowym bolał, do rana nie przeszło. Pobiegłam do lekarza, przyjął mnie o 14.00. Ciśnienie raczej niskie 112/66, tętno 87, pokazałam mu wyniki, morfologia siadła, cukier w normie (dzięki Pasurek). Skurcze faktycznie są, dziecko waży 1400, ja przytyłam od początku 6,5 kg. Kiepsko się czuję... Lekarz kazał brać buscopan forte 3x1, podobno magnez na tym etapie ciąży już nic nie daje, jest skuteczny do 28 tygodnia więc nie pomoże, mam włączyć witaminy z żelazem, do tej pory brałam tylko kwas foliowy i kwasy omega. Mam się, oszczędzać, nigdzie nie wyjeżdżać, nie skakać na spadochronie, zero seksu i wytrzymać przynajmniej jeszcze 4 tygodnie, tak żeby dziecko ważyło 2200 i nadawało sie ewentualnie do inkubatora. Brzuch mi dzisiaj cały dzień twardnieje... Z dobrych wieści łożysko sie podniosło i jest na bocznej ścianie.

samira, polarmiś, ania.g, Sabina, Bliska 77, Bursztyn, Bozia3, mysza1975, megan8, moremi, malgos741, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy powinien mieć dietę indywidualnie dopasowaną do siebie. To że coś jest dobre i sprawdzone dla koleżanki to nie znaczy że na nas podziała tak samo. Aby efekt jakiejkolwiek diety był lepszy, nie ma bata trzeba ćwiczyć. Z diety też nie wychodzi się nagle tylko stopniowo. A potem już zawsze należy jeść zdrowo jeśli efekt ma być na stałe.

polarmiś, Bozia3, mysza1975, moremi, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jeszcze dodac lyzke miodu i kilka kropel cytryny. Podawalam kiedys ten przepis ale lazienka co drugi dzien do mycia.
    to musze dodac ten miod i cytrynke a prysznic do szorowania jest co dwa dni to fakt ha ha najlepiej zeby miec ciemne fugi ale liczy sie efekt ha ha

Renia1975
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Wczoraj wkurzył mnie mój brat, podobno nieświadomie i nieumyślnie, skutkiem czego w nocy obudziły mnie skurcze, takie nieprzyjemne twardnienie brzucha łącznie z bólem jakby partym, kręgosłup w odcinku lędźwiowym bolał, do rana nie przeszło. Pobiegłam do lekarza, przyjął mnie o 14.00. Ciśnienie raczej niskie 112/66, tętno 87, pokazałam mu wyniki, morfologia siadła, cukier w normie (dzięki Pasurek). Skurcze faktycznie są, dziecko waży 1400, ja przytyłam od początku 6,5 kg. Kiepsko się czuję... Lekarz kazał brać buscopan forte 3x1, podobno magnez na tym etapie ciąży już nic nie daje, jest skuteczny do 28 tygodnia więc nie pomoże, mam włączyć witaminy z żelazem, do tej pory brałam tylko kwas foliowy i kwasy omega. Mam się, oszczędzać, nigdzie nie wyjeżdżać, nie skakać na spadochronie, zero seksu i wytrzymać przynajmniej jeszcze 4 tygodnie, tak żeby dziecko ważyło 2200 i nadawało sie ewentualnie do inkubatora. Brzuch mi dzisiaj cały dzień twardnieje... Z dobrych wieści łożysko sie podniosło i jest na bocznej ścianie.
    No to piknie... dbaj o siebie, nic nie rób, leż i pachnij. A braciszek zanim następnym razem Cię zdenerwuje to niech najpierw pójdzie sobie pobiegać. Wiem że łatwo mówić, bo ja po każdym nerwie mam twardy brzuch i bóle jak na @. Mam nadzieję że wytrzymasz. Trzymam kciuki <3

Żanet, Bliska 77, Pusurek, iwcia77, Rernia1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet nie ma żartów, leżeć, oszczędzać się i zaciskać nogi ile się da! No i wyłącz telefon, niech brat już nie dzwoni i nie wpada z wizytą ;) Podziękowałaś mu za "pomocną dłoń"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:30

ania.g, Żanet, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Każdy powinien mieć dietę indywidualnie dopasowaną do siebie. To że coś jest dobre i sprawdzone dla koleżanki to nie znaczy że na nas podziała tak samo. Aby efekt jakiejkolwiek diety był lepszy, nie ma bata trzeba ćwiczyć. Z diety też nie wychodzi się nagle tylko stopniowo. A potem już zawsze należy jeść zdrowo jeśli efekt ma być na stałe.
    Prawda. Wiem ze jak przestaje jesc weglowodany to zaczynam chudnac. Problem jest taki ze nie przepadam za miesem, bialymi serami. Wole kanapke z salata, ogorkiem i pomidorem .

ania.g, Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Żanet nie ma żartów, leżeć, oszczędzać się i zaciskać nogi ile się da! No i wyłącz telefon, niech brat już nie dzwoni i nie wpada z wizytą ;) Podziękowałaś mu za "pomocną dłoń"?

Zadzwoniłam do bratowej i zakazałam kontaktów do porodu :)

ania.g, polarmiś, Sabina, Mega, Dorka1979, iwcia77, Mango lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Bardzo dobrze :)

Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak puscili mnie do domu. Uznali, ze lepiej nic nie robic. Odezwe sie pozniej juz z laptopa jak dojade

polarmiś, Sabina, Mega, Bliska 77, Żanet, EwaT, Bozia3, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Brawo oklaski.gif Zuch dziewczyna :)

Mega, Żanet, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis i po co Ci narobili tyle nerwów? Dzizasss.... Jak ja kocham szpitale... Mam nadzieję, że dzielna malutka spokojnie doczeka porodu :) I że Ty też :)

Mega, Bozia3, Alis lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8 miesięcy minęło jak z bicza strzelił. Córunia już fajna i coraz bardziej rozumna. Przewala się po całym pokoju z boku na bok , siedzi bardzo stabilnie , robi kosi kosi , podaje rączkę jak mówię cześć , bawi się uwielbia rozwalać wieże z klocków budowane przez mamę. Nie lubi samotności więc to jest czasem trochę męczące ponieważ targam ją ze sobą po całym domu - jak zostawię na chwilę to jest płacz. Po prostu rozpuściłam , ale tak długo na nią czekałam, że nawet mi to nie przeszkadza - po prostu się przyzwyczaiłam. Noce już spokojne - wstaję 2 razy - sama radzi sobie ze smoczkiem, zostawiam 3 na poduszce i zawsze któregoś znajdzie. Ma 2 piękne ząbki i opuchnięte dziąsła , bo idą kolejne - z tego powodu jest trochę marudzenia i płaczu. Apetycik dopisuje - zjada wszystko co zaserwuję.
    Kolejne dziecko? Ostatnio mój mąż zadał mi pytanie czy chcę. Tak oczywiście , ale jak Lenka skończy rok i już bez żadnych lekarzy , badań , wizyt. Jeżeli się uda to super , jeśli nie Lenka zostanie jedynaczką , bo nic na siłę - mam ją i jestem szczęśliwa. Pozdrawiam Was wszystkie
    Bozia3 wrote:
    angela co u Ciebie - jak się chowa Lenka? :) I czy zaczynacie starania z kolejnym dzieckiem? :)

ania.g, Sabina, Mega, Bliska 77, samira, Żanet, polarmiś, Bozia3, Alis, mysza1975, Dorka1979, megan8, malgos741, Reni, inessa, Bursztyn, iwcia77, gosia7122, Mango lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jeszcze dodac lyzke miodu i kilka kropel cytryny. Podawalam kiedys ten przepis ale lazienka co drugi dzien do mycia.
    tak i cała wanna usrana, rozmawiałyśmy kiedyś o tym ;-)

polarmiś, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    niestety, teraz wszystkie inne sprawy musisz odłożyć na tor boczny, skup się na dzieciątku i sobie

Żanet, Dorka1979 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może jakoś urodzinowo - natankowo w tym cyklu się rozwiniecie...;) Bursztynku bo już się pogubiłam - ty skończyłaś dziś 40 czy 41 lat? yhyhy - sorki za takie pytanie...;)
    dzis obchodze 41.....ale ta cyfra brzydko wyglada, nie moge na to patrzec ;)

polarmiś, Bozia3, megan8, moremi, ania.g, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    U nas 8 miesięcy minęło jak z bicza strzelił. Córunia już fajna i coraz bardziej rozumna. Przewala się po całym pokoju z boku na bok , siedzi bardzo stabilnie , robi kosi kosi , podaje rączkę jak mówię cześć , bawi się uwielbia rozwalać wieże z klocków budowane przez mamę. Nie lubi samotności więc to jest czasem trochę męczące ponieważ targam ją ze sobą po całym domu - jak zostawię na chwilę to jest płacz. Po prostu rozpuściłam , ale tak długo na nią czekałam, że nawet mi to nie przeszkadza - po prostu się przyzwyczaiłam. Noce już spokojne - wstaję 2 razy - sama radzi sobie ze smoczkiem, zostawiam 3 na poduszce i zawsze któregoś znajdzie. Ma 2 piękne ząbki i opuchnięte dziąsła , bo idą kolejne - z tego powodu jest trochę marudzenia i płaczu. Apetycik dopisuje - zjada wszystko co zaserwuję.
    Kolejne dziecko? Ostatnio mój mąż zadał mi pytanie czy chcę. Tak oczywiście , ale jak Lenka skończy rok i już bez żadnych lekarzy , badań , wizyt. Jeżeli się uda to super , jeśli nie Lenka zostanie jedynaczką , bo nic na siłę - mam ją i jestem szczęśliwa. Pozdrawiam Was wszystkie
    Fajnie, że u Was ok, oby Lenka rosła zdrowo, wszystkiego dobrego

angela, peppapig lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dzis obchodze 41.....ale ta cyfra brzydko wyglada, nie moge na to patrzec ;)
    e tam 4 i 1 to 5 bardzo ładna cyferka :-)

Sabina, moremi, peppapig, Bursztyn lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Tia...a jaka jest ich średnia wieku?

Ja miałam stosować dietę dukana..ale nie zdążyłam.. Moja koleżanka z pracy wylądowała w szpitalu.. Też po diecie.. Wiec dałam sobie spokój..
    No wlasnie. Masajowie to jakies 40 lat, Eskimosi tez 100 lat nie dozywali raczej.
    Ja przerobilam Dukana raz. Wiecej nie. Lepiej wylaczyc cukier i troche poruszac tylkiem. ;)

Bliska 77, Dorka1979, moremi, Reni, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    dziewczyny mam super sprawdzony sposob na cellulit ,zaparzyc pare lyzeczek kawy ,jak ostygnie dodajesz oliwe z oliwek,jakis zel do mycia ,cynamon lyzeczke i robisz pillingi tym,troche syf w lazience ale efekt cudowny,sprawdzony,nogi jak aksamit poprostu,robi sie co drugi dzien tak dlugo jak jest ochota i potrzeba
    spsob dobr, ale wcale nie trzeba zaparzac :)

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3783 3784 3785 3786 3787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ