X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie nie uda zrobie badanie na droznosc i dalej do dziela

Bozia3 lubi tę wiadomość

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jak sie nie uda zrobie badanie na droznosc i dalej do dziela
    Ale iui za darmo czy odplatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 18:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale poczytaj trochę, że witaminy w tabsach są prawie wcale nieprzyswajalne....nabija się tylko kasę koncernom i nic więcej...
    Ale kwas foliowy bralas w 1 trymestrze, nie jadlas 5 kg brokulow dziennie? :P
    Bozia, ja nie jestem przedstawicielem handlowym, nie zamierzam tu nikomu wciskac preparatow, po prostu wierzymy w cos innego. Ja wierze w suplementy diety, nie wierze w to, ze w owocach i warzywach sa witaminy mogace pokryc zapotrzebowanie kobiety w ciazy. Jem witaminy i mam bardzo dobre wyniki, ale ponad rok temu miala duza anemie, wiec to nie do konca jest tak, ze bylam super zdrowa.

Mega, samira, caffe, moremi lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmis,mialam w 8 dc 5 pecherzykow ,w 11 dc byl dominujacy a w 12 dc mialam iui,teraz najgorsze czekanie

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki Dziewczynki za zyczenia, teraz doczytalam :)
    Ewa, jak Tomaszek dzisiaj?
    Aga, wrocilas juz ktg? czy cos mi sie pomylilo?
    Cos zakrecona jestem dzisiaj jak ruski termos
    Az sprawdze Twoj wykres czy masz powod byc zakrecona!

Bursztyn, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale iui za darmo czy odplatnie?

odplatnie 400 euro

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    wiecie co a ja wole jeść te syntetyczne witaminy niż bym miała stosować dietę dukana która skutecznie może wykończyć nerki
    Prawo do wykonywania zawodu juz mu odebrali, ale zdrowych nerek to nie przywroci tysiacom osob, ktore stosowaly jego diete.

Reni, MartaDidinio, samira, caffe, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    polarmis,mialam w 8 dc 5 pecherzykow ,w 11 dc byl dominujacy a w 12 dc mialam iui,teraz najgorsze czekanie
    Robili Ci na niepeknietym rozumiem. A jakiej byl wielkosci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    odplatnie 400 euro
    To sporo tym bardziej ze bez hormonow.

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Robili Ci na niepeknietym rozumiem. A jakiej byl wielkosci?
    11 byl 18mm a robilismy 12 i nie byl pekniety ale jak powiedzial lekarz lada chwilka i peknie

Renia1975
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja nie wiem o co Ci chodzi....lekarz powiedział Ci dokładnie całą prawdę i nic innego by chyba inny nie wymyślił...
    to prawda, że wiek robi swoje i jest dużo trudniej zajść w ciążę. Prawda też jest taka, że po pół roku starań jest czas na inseminację, a przed nią drożność. Masz bardzo dobre wyniki i mąż też, więc hormonów łykać nie musisz...
    A czego oczekiwałaś, że tak bardzo się uniosłaś?
    wydaje mi się ze współpracuje z jedna klinika i bardzo tam wysyłać chce pacjentki, takie to bardzo naciągane. Wspominał juz o tym jak byla na poczatku lutego powiedzialam mu ze u nas i inseminacja i in vitro odpada ze względów finansowych a on dzisiaj znowu drążył temat... No ogolnie coś mi w nim nie pasi, a stwierdzenie ze wszystkie badania robiłam niepotrzebnie ... Czekam na moja lekarkę na 18 lipca i zobaczymy. Chciałam tylko wiedziec czy wyhodowalam jako i czy pękło. To juz wiem, wyniki ok wiec na razie jestem uspokojona...

Sabina lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporo bo w niemczech,nie mam mozliwosci do polski jezdzic niestety...

Renia1975
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Prawo do wykonywania zawodu juz mu odebrali, ale zdrowych nerek to nie przywroci tysiacom osob, ktore stosowaly jego diete.
    Był owszem oskarżony (jak setki innych lekarzy), ale nie o dietę, tylko o stosowanie jakiegoś tam leku - który był normalnie dozwolonym lekiem do 2009 roku. Odebrali mu prawo do wykonywania zawodu tylko symbolicznie, bo rok wcześniej sam wystąpił z Izby Lekarzy. Był oskarżony również o to, że próbował propagować pewne idee u młodych osób - chciał, żeby do matury nie przystępowała młodzież z dużą nadwagą - najpierw schudnąć - bo to też trochę oznaka dojrzałości, no i żeby studenci mieli lepsze oceny Ci, którzy są szczupli..:) Trochę to zabawne, ale właśnie za to został oskarżony. Innych grzechów mu nie udowodniono....
    Ludzie zrypali sobie nerki, bo źle stosowali dietę....za mało pili....a zresztą nie znam nikogo osobiście, kto by się po tej diecie rozchorował....

Ja nikogo nie przekonuje do niczego - niech każdy łyka co chce i je co chce..:)

polarmiś lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    wydaje mi się ze współpracuje z jedna klinika i bardzo tam wysyłać chce pacjentki, takie to bardzo naciągane. Wspominał juz o tym jak byla na poczatku lutego powiedzialam mu ze u nas i inseminacja i in vitro odpada ze względów finansowych a on dzisiaj znowu drążył temat... No ogolnie coś mi w nim nie pasi, a stwierdzenie ze wszystkie badania robiłam niepotrzebnie ... Czekam na moja lekarkę na 18 lipca i zobaczymy. Chciałam tylko wiedziec czy wyhodowalam jako i czy pękło. To juz wiem, wyniki ok wiec na razie jestem uspokojona...
    a no chyba, że naciąga..ale jeśli chodzi o inseminację - to każda klinika leczenia niepłodności zaleci Ci ją po kilku cyklach...no bo jaka inna jest rada? Inseminacja nie jest taka droga - można już za 700 zł zrobić....

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

no właśnie ,mój G kiedyś stosował ta dietę ,jest ok ale wile historii słyszałam ze trafili ludzie do szpitala na dializy z powodu tych diet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 19:22

Pusurek lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    ale mówiłaś , że dużo zgubiłaś karmiąc piersią .
    Dużo zgubiłam, ale chodziło mi o to, ze podczas karmienia trzeba właściwie się odżywiać, a to co w dietach proponują nie zawsze dobrze wpływa na karmione maluchy.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ta picie wody da w tym przypadku jak tu chodzi o za dużą podaż białka,a pic sporo trzeba jak przy każdej diecie

caffe, Pusurek lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Caffe, ale to ta laska nie brala zadnych witamin podczas ciazy?? Dzizas, dla mnie ciemnogrod, sorry...
    Ja znalazłam ten wpis przypadkowo, szukając coś na temat swojego problemu.

Normalnie nie biore witamin, ale podczas ciąży brałam i poza żelazem wszystko miałam ok. Teraz też będę brała witaminy dla karmiących bo wiem, ze to co jem nie dostarcza organizmowi mojemu tego co potrzeba. Odczuwam to na własnej skórze. Zobaczę czy mi się poprawi.

samira, Pusurek, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    co ta picie wody da w tym przypadku jak tu chodzi o za dużą podaż białka,a pic sporo trzeba jak przy każdej diecie
    właśnie to da...że wypłukuje...:)

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Skutki tej diety czasami wychodzą sporo po czasie.

samira, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 3781 3782 3783 3784 3785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ