X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tego chyba normalnie się nie kupi - ja nie widzę w necie nigdzie
    Tu jest coś na ten temat
    http://www.regima.com/index.php?option=com_content&view=article&id=124&Itemid=78

http://www.regima.eu/home.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 17:01

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Aga, znalazłam artykuł który szczegółowo wyjaśnia sprawę skurczy przepowiadających i chyba mogę się faktycznie trochę wyluzować. Wiedziałam że twardnienie brzucha to norma w pewnym momencie ciąży ale nie wiedziałam że normalne jest to też że towarzyszą temu bóle jak na @. Jeśli nie są regularne i mijają a nie nasilają się to wszystko jest ok. UFF. Ale lekarza i tak zapytam czy mogę jechać.
    no to cieszę się, ze jesteś spokojniejsza a z lekarzem faktycznie warto porozmawiać :-)

samira, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak byłam na przeglądzie u gina, owulacji była z prawego jajnika ( wyczułam :)) mam piękne cialko żółte i w ogóle. Wyniki wszystki książkowe, męża tez fantastyczne. Jedyna rzecz, przez która do tej pory nie jestem w ciąży to mój wiek. Nosz... Czyli tak mam założyć czarna sukienkę, położyć sie do drewnianej skrzynki i czekać na te z kosa tak? Tak mnie wkurzył ze zapomniałam zapytać o endo...
    Potem powiedział ze jak miałam owulacje to może sie udało, mam zrobic po 4 dniach po terminie miesiączki test i jak będzie pozytywny to od razu do niego przyjść. Powiedział ze niepotrzebnie robiłam te wszystkie badania bo mam przecież regularne miesiączki. Poza tym w naszym wieku po 6 miesiącach regularnego współżycia bez zabezpieczenia jak nie ma ciąży zaleca sie inseminację.
    Stwierdził ze jak nie zajdę przez wakacje to we wrześniu pomyślimy o badaniu droznosci, ale tego nie poleca bo mogą mi coś pouszkadzac itp.
    Co on kurwa kończył? ESKK?
    Co o tym myślicie?

samira, Sabina, iwcia77, Bozia3, ania.g, polarmiś, mysza1975, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest to dziewczyny. Ja za to zaplacilam 240 zl. Ale blizne mam piekna 5 m-cy po porodzie. Tylko warunek- zaczac od razu... Jak mi sie skonczyl ten krem to juz na Contractubex sie przezucilam. Generalnie podstawa do zanikania blizny jest masaz czyli ucisk na blizne...
    Iwone wrote:
    Tu jest coś na ten temat
    http://www.regima.com/index.php?option=com_content&view=article&id=124&Itemid=78

http://www.regima.eu/home.htm

Mega, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusurek - Ty masz jakąś schizę z tymi rozmiarami i wagą dziecka...przecież nie jest jakiś olbrzymi Adamek....I zamiast się cieszyć, że urodzisz kawał chłopa, a nie jakieś chuchro, to narzekasz....:)
    No mam schize, mam. Po co mi chlop 4 kg? 3 by zupelnie wystarczylo. Bezpieczniej dla nas oboje.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    gdybyś naprawdę chciała schudnąć - to Dukan plus Chodakowska i po pół roku jesteś laska nie z tej ziemi....
    tylko nie Dukan , byłam na nim , strasznie schudłam ale przytyłam podwójnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Musisz uważać, bo tak naprawdę to teraz dopiero zacznie kg przybywać. Ale jeśli jesz, że tak powiem normalnie, a będziesz tyła to niewiele się da zrobić. Ja tak miałam. Wcale więcej nie jadłam, a wszystko zostawało. Grunt żeby potem jakoś to zrzucić, z tym że jeśli będziesz karmiła piersią to o odchudzaniu nie ma mowy i kółko się zamyka.
    ale mówiłaś , że dużo zgubiłaś karmiąc piersią .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ale to ta laska nie brala zadnych witamin podczas ciazy?? Dzizas, dla mnie ciemnogrod, sorry...

caffe lubi tę wiadomość

• Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie wiem jaki byl u Ciebie problem. Progesteron chyba nie zaszkodzi tylko nie szalej. A czy 7 dni po owulacji masz mozliwosc zrobienia badania progesteronu?[/QUOT

u mnie problem chyba wieku ha ha,mam mozliwosc zrobienia progesteronu w 7 dniu,pojde na pobranie krwi poprostu,nie szaleje bo sie boje ,biore tylko jedna tabletke,ostatnio mialam progesteron 13,6 on powiedzial ze od 12 jest ok ale ja tam swoje wiem ha ha

Renia1975
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecej sie już u niego nie pokaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 17:14

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co chcesz Mega ;-) eskk świetna uczelnia :-P
    Mam nadzieję że teraz się Wam uda :-)

ania.g, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Caffe, ale to ta laska nie brala zadnych witamin podczas ciazy?? Dzizas, dla mnie ciemnogrod, sorry...
    a co Ty się tak na te witaminy upierasz....to wcale nie jest tak przyswajalne jak Ci się wydaje...dopytywałam też dziś o ta żurawine w tabsach - to ma znikome ilości zawartości żurawiny...może masz po prostu dobre wyniki same z siebie - ale według mnie za bardzo przejmujesz się zażywanymi witaminami...

gosia7122, Bursztyn, samira, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Wiecej sie już u niego nie pokaże
    a ja nie wiem o co Ci chodzi....lekarz powiedział Ci dokładnie całą prawdę i nic innego by chyba inny nie wymyślił...
    to prawda, że wiek robi swoje i jest dużo trudniej zajść w ciążę. Prawda też jest taka, że po pół roku starań jest czas na inseminację, a przed nią drożność. Masz bardzo dobre wyniki i mąż też, więc hormonów łykać nie musisz...
    A czego oczekiwałaś, że tak bardzo się uniosłaś?

Bursztyn, caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    polarmiś wrote:
    Nie wiem jaki byl u Ciebie problem. Progesteron chyba nie zaszkodzi tylko nie szalej. A czy 7 dni po owulacji masz mozliwosc zrobienia badania progesteronu?

u mnie problem chyba wieku ha ha,mam mozliwosc zrobienia progesteronu w 7 dniu,pojde na pobranie krwi poprostu,nie szaleje bo sie boje ,biore tylko jedna tabletke,ostatnio mialam progesteron 13,6 on powiedzial ze od 12 jest ok ale ja tam swoje wiem ha ha
    od 12 jest ok, od 15 bardzo dobrze, więc powiedział CI prawdę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 17:36

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    tylko nie Dukan , byłam na nim , strasznie schudłam ale przytyłam podwójnie
    no bo jak się potem nie pilnowałaś - to cudów nie ma...Dla mnie to najlepszy i najbardziej efektywny sposób..

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co Ty się tak na te witaminy upierasz....to wcale nie jest tak przyswajalne jak Ci się wydaje...dopytywałam też dziś o ta żurawine w tabsach - to ma znikome ilości zawartości żurawiny...może masz po prostu dobre wyniki same z siebie - ale według mnie za bardzo przejmujesz się zażywanymi witaminami...
    Bo więcej mam witaminy w witaminie niż w pseudo naturalnych produktach. Takie czasy niestety, że w warzywach znajdziesz więcej ołowiu i metali ciężkich niż tego co ma tam niby dobrego być. Ja tam uważam, że zdrowe zęby i kości warto mieć, nawet jeśli się urodziło dziecko. Bo to wyjdzie tak czy owak, jak nie teraz, to za parę lat w postaci osteoporozy.
    A preparatów z żurawiną jest wiele na rynku, na pewno i lepsze, i gorsze.

caffe, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bo więcej mam witaminy w witaminie niż w pseudo naturalnych produktach. Takie czasy niestety, że w warzywach znajdziesz więcej ołowiu i metali ciężkich niż tego co ma tam niby dobrego być. Ja tam uważam, że zdrowe zęby i kości warto mieć, nawet jeśli się urodziło dziecko. Bo to wyjdzie tak czy owak, jak nie teraz, to za parę lat w postaci osteoporozy.
    A preparatów z żurawiną jest wiele na rynku, na pewno i lepsze, i gorsze.
    ale poczytaj trochę, że witaminy w tabsach są prawie wcale nieprzyswajalne....nabija się tylko kasę koncernom i nic więcej...

gosia7122, Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ewa jak to jest w takim przypadku, kiedy nie masz tegraz non stop dostępu do dziecka - czy jest szansa utrzymać pokarm?
    tak , po prostu musi regularnie go ściągać aby się następny produkował , bodajże co 3 godziny o ile sienie mylę

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Boziu popieram Ciebie bo ja też nie biorę nic oprócz magnezu i żelaza. Moja gin mówi że te witaminy to specjalnie nic nie dają.Pusurku ale wielkie twoje dziecię ja 2 lipca mam wizytę i aż się boję,brzuch mi twardnieje co jakiś czas a szyjkę to już dawno miękką miałam.Ciężko mi chodzić bo czuje jakiś uciski w kroczu w żadnej ciąży tego nie miałam ale może to dlatego że macica nisko.
    Bursztyn najlepsze życzenia dla Ciebie.

Bozia3, Bursztyn, Pusurek lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia3 wrote:
    U mnie lekarze czy to prywatnie czy na fundusz zalecają tylko kwas foliowy i żadnych innych witamin i innych preparatów. Kiedy pytałam dlaczego, to stwierdzili że w niczym nie pomagają, a nawet mogą zaszkodzić.
    Witaminy tylko naturalne -warzywa i owoce

Bozia3, gosia7122, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 3779 3780 3781 3782 3783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ