X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Witajcie. Jak zwykle podglądam i podsłuchując. Przede wszystkim Ewa gratuluje narodzin synusia, żeby się zdrowo chował... A pisze ponieważ ja jestem po cc i tak, pas zaczęłam nosić praktycznie od razu, lepiej się z nim funkcjonuje, nie boli tak bardzo, ale na max 4-6 godz. dziennie, Ćwiczyć zaczęłam już po pierwszej kontroli czyli po 8 tyg. nie forsując się ale już coś tam trenowałam. Aha i od razu używałam żelu na blizny, najlepszy jest CENTELLA. To tez polecam moim pacjentom... Drogi ale naprawdę działa...
    Marta jak sie chowa maly? Fajnie ze wpadlas na stare smieci:-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Witajcie. Jak zwykle podglądam i podsłuchując. Przede wszystkim Ewa gratuluje narodzin synusia, żeby się zdrowo chował... A pisze ponieważ ja jestem po cc i tak, pas zaczęłam nosić praktycznie od razu, lepiej się z nim funkcjonuje, nie boli tak bardzo, ale na max 4-6 godz. dziennie, Ćwiczyć zaczęłam już po pierwszej kontroli czyli po 8 tyg. nie forsując się ale już coś tam trenowałam. Aha i od razu używałam żelu na blizny, najlepszy jest CENTELLA. To tez polecam moim pacjentom... Drogi ale naprawdę działa...
    ale jaka jest dokładnie nazwa tego żelu? Bo Centella to chyba skład?

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No to Aga szykuj sie ;)
    wiesz, z takimi skurczami przepowiadajacymi to można chodzić i chodzić, takze jeszcze nic nie wiadomo :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    wiesz, z takimi skurczami przepowiadajacymi to można chodzić i chodzić, takze jeszcze nic nie wiadomo :-)
    Aga Ty czujesz te skurcze? Bo ja tyle o nich słyszałam, ale żadnego skurczu nie czuje..a może myle je z ruchami?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    a ja przy kupnie wzięłam ubezpieczenie , bo miał być dla syna i żeby nie rozwalił . Oczywiście rozwaliłam ja , bo mi wypadł , po dwóch tygodniach serwis oddał mi nowiutki
    no właśnie muszę zadzwonić i dowiedzieć się czy może przypadkiem nie mam ubezpieczenia wykupionego, na tel tak ale na tablet - nie mam pojęcia

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga Ty czujesz te skurcze? Bo ja tyle o nich słyszałam, ale żadnego skurczu nie czuje..a może myle je z ruchami?
    przepowiadajace to takie chwilowe twardnienie praktycznie całgo brzucha - tak mi się wydaje :-) pytałam lekarki, powiedziała że to to no i jeszcze coraz częściej dochodzą ale bardzo rzadko bóle jak na okres, to podobne do okresowego czyli takie tępe to chyba związane z rozwieraniem szyjki? układaniem główki?? nie wiem, sama dzis w nocy nad tym myślałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:26

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja jak mialam w srode 2 cm to w piatek juz bylam na porodowce :) uwazaj z Twoim Adhd zebys choc do piatku wytrzymala :P

Sabina, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak sie Boziu zastanawiam do czego przytula sie Kajetan?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Aga ja jak mialam w srode 2 cm to w piatek juz bylam na porodowce :) uwazaj z Twoim Adhd zebys choc do piatku wytrzymala :P
    z córka 6 lat temu chodziłam prwie 4 tygodnie z rozwarciem od 0,5 do 2cm i nic,urodziła się 3tygodnie przed terminem po odejściu wód w gabinecie pani doktor(znaczy wody odeszły - urodziła si w szpitalu ;-) )
    już mnie wszyscy opieprzają to naprawdę staram się nic nie robić, dziś tylko obiadek ugotowałam, i na dole ogarnęłam, książkę czytam ale ile można....
    przyznam że dodatkową trudność sprawia mi poruszanie się a to przez to rozchodzące się spojenie łonowe, póki co jest ono w niewielkim stopniu ale jest bolesne, nawet przy normalnych krokach, takze nie mam wyjścia, siłą rzeczy lenię się i obrastam w tłuszcz :-)

caffe, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i wieczorem zazwyczaj mam twardy jak kamień i bolesny praktycznie cały brzuch ale na tym etapie to już nic groźnego, ruchy czuję baaaaardzo wyraźnie

polarmiś, caffe, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tak sie Boziu zastanawiam do czego przytula sie Kajetan?
    nie wiem :) wiem tylko, że trudno było zrobic fotkę - bo on miał przed sobą całą pępowinę - nie jest nią okręcony, ale ma ją przed twarzą - to może to to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:42

Bliska 77, kkisia, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a Ty myślałaś, że mleko tryska z cycków na samą myśl o dziecku??? Reni - ile Ty masz lat :)
    Przy orgazmie tryska! ;)

Bliska 77, kkisia, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    przepowiadajace to takie chwilowe twardnienie praktycznie całgo brzucha - tak mi się wydaje :-) pytałam lekarki, powiedziała że to to no i jeszcze coraz częściej dochodzą ale bardzo rzadko bóle jak na okres, to podobne do okresowego czyli takie tępe to chyba związane z rozwieraniem szyjki? układaniem główki?? nie wiem, sama dzis w nocy nad tym myślałam
    ani mi nic nie twardnieje, ani nie mam bóli okresowych - może to przyjdzie jeszcze. Z moim młodym nie pamiętam takiego zjawiska, ale to mogłam juz zapomnieć

Bliska 77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Przy orgazmie tryska! ;)
    tylko o jednym... no :)

Pusurek, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    no właśnie nie chcę tylko Pusur nie chce podać przepisu na takie piękne żeberka
    Bo ja go nie znam!! Ruszac sie ( moze byc z pania gruba na YT ), duzo pic wody, cukru nie zrec, jesc 6 malych posilkow dziennie, ale najlepiej to miec takiego pasozyta jak ja! ;)

Bliska 77, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ani mi nic nie twardnieje, ani nie mam bóli okresowych - może to przyjdzie jeszcze. Z moim młodym nie pamiętam takiego zjawiska, ale to mogłam juz zapomnieć
    może jeszcze za wcześnie, co do pamiętania, to właśnie dziś w nocy jak miałam takie "bóle miesiączkowe" tak sobie myślałam czy z córka 6 lat temu miałam tak samo i niestety, za cholerę nie mogę sobie przypomnieć

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Przy orgazmie tryska! ;)

Pusurek wyposzczony chlopa nie ma trzeba jej wybaczyc :P

Pusurek, Lucky lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bo ja go nie znam!! Ruszac sie ( moze byc z pania gruba na YT ), duzo pic wody, cukru nie zrec, jesc 6 malych posilkow dziennie, ale najlepiej to miec takiego pasozyta jak ja! ;)
    prosze jaki prosty przepis !

Pusurek, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie o gina. Nie umarl ze smiechu, wiec zakladam, ze sie elegancko wygolilam. ;)
    Za to Adamek jest coraz wiekszy, wazy 2200. Usg pokazalo, ze to 34 tydzien ciazy. Pepowina wokol szyi, ale przeplywy eleganckie. Lekarz mowi, ze nawet jak sie nie odkreci, to i do samego porodu powinno byc git. Ale zebym nie liczyla, ze urodze w terminie, bo to moze byc i 3 tygodnie wczesniej ( wykrakalam sobie tez porod przed Alis). Szyjka zaczyna mieknac, wiec z ruchu to spacerki w wolnym tempie, czyli Chodakowska w sobote odpada - dziecko jednak pocwiczy za mnie.
    Zadzwonilam do chlopa z wiesciami to sie lekko scykal, bo w domu remont pelna para, a apogeum bedzie akurat na nasz przyjazd...
    Jestem glodna, ale normalnie jesc sie boje, bo znowu chlopak urosnie nie wiadomo ile... ;)

ania.g, Bliska 77, caffe, Lucky, Mega, polarmiś, samira, Sabina, gosia7122, iwcia77, Żanet, malgos741 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    No to świetnie, już widzę jak pojechałam nad morze na tydzień bo ja właśnie mam coś takiego co Ty opisujesz. Nie regularnie ale jednak są. Cholera za wcześnie. Wizytę mam 1 lipca, ciekawe co gin powie. Biorę magnez w dawce 400mg dziennie i trzy razy nospę max. W piątek idę na usg 4D ale to usg bez wizyty na fotelu. Teraz to mi się już humor popsuł na maxa.

Bliska 77, caffe, Lucky, Mega, samira, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 3777 3778 3779 3780 3781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ