35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mandragora wrote:Aniu ale będziesz robiła tylko raz to 4 d czy powtórzysz? I mimo tego że 4 d ma moja klinika to i tak chce raz podjechać gdzie indziej. A może dasz mi namiary na tego u którego ty robiłaś.? Chętnie zmienię środowisko, a do warszawy niedaleko
Dr. Andrzej Zieliński ( prywatna praktyka lekarska dr. Rogiewicza) tel. 227591908 www.rogiewicz.pl (dr.Rogiewicz jest właścicielem i słyszałam że też jest świetny)
Możesz też pojechać na zwykłe usg, polecam jak będziesz miała do zrobienia to w 12 tyg ciąży. Komorów jest tuż obok Pruszkowa a Pruszków ok 15 km od Warszawy.
Możesz go zgoglować, są same dobre opinie o nim.Matka fantastycznej 4 -
mandragora wrote:Ok dziękuję. Myślę że skorzystam
chce żeby mnie około 30 tyg obejrzał ktoś spoza środowiska białostockiego
samira lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia3 wrote:ja wracam do pracy po pół roku plus 2 miesiące uciułanego urlopu...a potem na szczęscie mam 2 babcie pod bokiem - moja mama ma doświadczenie, a dla drugiej babci to pierwszy wnuk, więc tez się włączy...ale u mnie w pracy dziewczyny mają bardzo dobre doświadczenia po żłobkach - jeśli tylko nie trafi się na jakiegoś przypała wychowawcę - to te dzieci żłobkowe o wiele lepiej i szybciej się rozwijają i socjalizują, niż siusiumajtki rozpieszczane przez babcie
u mnie moja mama niestety musiałaby wychodzić z domu ok 5 ej zeby zdążyc na 6.40 do nas, 6 lat temu to przerabialiśmy ale wtedy też kości i stawy Jej tak nie szwankowały
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Anna, mam nadzieję, ze u Ciebie już lepiej z tym ciśnieniem, jak tylko będziesz mogła daj znać
jestem już po wizycie, moja lekarka jest jednak cudownym człowiekiem, mimo ze wie że u nich nie będę rodzić, bo przyjmuje TYLKO w prywatnej klinice, dała mi namiar na tego lekarza o którym Wam pisałam, facet bardzo rzeczowy, jednocześnie na luzie, powiedział co i jak, dostałam skierowanie do szpitala, jakby tylko coś się działo, mam o każdej porze dnia i nocy dzwonić i niczym się nie przejmować, pytał czy jestem ZA cc, powiedziałam, ze to dla mnie ostateczność, uzgodniliśmy, ze mam się zjawić u niego za tydzień w piątek, jeśli spojenie łonowe jeszcze bardziej sie rozejdzie, min o ok 50% i więcej (bo z takim jak teraz można jeszcze rodzić bez narażenia na niebezpieczeństwo) , wtedy cc jest konieczna, jeśli nie będzie sie rozchodziło, spróbujemy urodzić siłami natury, powiedział, ze z pępowiną sobie poradzą, bardzo cieszę się z takiego obrotu sprawy, bo jakoś jestem o wiele spokojniejsza
mam się baaaaaaaaaardzo oszczędzać ze względu na to rozchodzące sie spojenie
to tyle w wielkim skrócieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:42
Bozia3, Sabina, ania.g, gosia7122, mysza1975, polarmiś, samira, Żanet, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania - fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty...
i piękna buźka na zdjęciu
aga no i Ty też - dobre wiadomości dziś...a co to znaczy, że rozchodzi się spojenie łonowe - bo za bardzo nie kumam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:45
ania.g, Bliska 77, Dorka1979, samira, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga, Ania to w Polsce są tacy lekarze??? Szok mam w oczach i gebę otwartą
Aguś leżeć, bo z tym spojeniem nie ma zartów, ja wiem, że to sa przypadki marginalne, ale jeśli spojenie rozejdzie się za bardzo to bywa konieczna operacja. Poza tym po ciązy też boli, więc leż, adhd odłóz na półke po porodzie i odpoczywajAle u Ciebie zleciało... Rany
Aga gratuluję fajnych przeżyć - cudnie tak podglądać dzieciątkoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:53
ania.g, Bliska 77, samira, caffe lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Aga, Ania to w Polsce są tacy lekarze??? Szok mam w oczach i gebę otwartą
Aguś leżeć, bo z tym spojeniem nie ma zartów, ja wiem, że to sa przypadki marginalne, ale jeśli spojenie rozejdzie się za bardzo to bywa konieczna operacja. Poza tym po ciązy też boli, więc leż, adhd odłóz na półke po porodzie i odpoczywajAle u Ciebie zleciało... Rany
Aga gratuluję fajnych przeżyć - cudnie tak podglądać MarcelkaSabina, polarmiś lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia3 wrote:ania - fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty...
i piękna buźka na zdjęciu
aga no i Ty też - dobre wiadomości dziś...a co to znaczy, że rozchodzi się spojenie łonowe - bo za bardzo nie kumam?
tu masz cytat z jednej ze stron
"Rozejście spojenia łonowego diagnozuje się w trakcie ciąży, porodu, czy nawet po porodzie, w jednej na 800 ciąż. W większości przypadków jest do tzw. ciche rozejście spojenia łonowego pod koniec ciąży, gdy dziecko ustawia się główką do kanału rodnego.
Rozejście się spojenia łonowego: przyczyny i objawy
Rozejście spojenia łonowego jest skutkiem nadmiernego rozluźnienia wiązadeł i zwiększenie ruchliwości kości miednicy pod wpływem hormonów ciążowych (estrogenów). Pojawia się ból przy poruszaniu (zwłaszcza chodzeniu, wchodzeniu po schodach), niekiedy słyszy się nawet w trakcie chodzenia charakterystyczne trzaski. Niemożliwe staje się stanięcie na jednej nodze.
Do rozejścia się spojenia łonowego (jak również jego pęknięcia a nawet rozerwania) może dojść też w trakcie trudnego porodu, gdy istnieje niewspółmierność porodowa lub konieczne było użycie kleszczy. Takie urazy diagnozuje się dopiero w połogu o ich objawami mogą być mogą pojawić się obrzęk i ból spojenia lub podbrzusza promieniujący do uda i kości krzyżowej."
ja w poniedziałek powiedziałam lekarce co mnie boli i jak się czuję to od razu zbadała i spojenie, zmierzyła itp, teraz mam na ok 1,5cm a rozwarcie na 2 czyli od poniedziałku nic się nie zmieniłoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:52
Bozia3, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak w ogóle witam!
Miałam dziś koszmarny dzień w pracy, koszmarny.... Jak ja się cieszę, że dziś piatekJutro wraca mąz, dokupił mi piw 0%, bede mogła piwkować bez obaw
Burszta trzymam kciukiCieszę się, że tak szybko idziesz na zabiega
W 5 roku życia trzeba się spieszyć, choć jak powtarza mój ojciec pośpiech wskazany jest tylko w 3 przypadkach:
1 kochaniu się z żona sąsiada przy drzwiach otwartych
2 jedzeniu we dwóch ze wspólnej miski
3 i łapaniu pcheł
Sorki za tą dziwną dygresję, ale nie mogę się opanować ;pania.g, mysza1975, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Aniu wybacz, kajam się - to ze zmęczenia ups
a ja nie mam wyjścia, bo nawet nie bardzo mogę dłużej chodzić tak mnie wszystko w środku boli właśnie tam gdzie spojenieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:53
Bozia3, ania.g lubią tę wiadomość
-
Mandragora - USG 4D można wykonać w dowolnym momencie - jeśli lekarz ma odpowiedni sprzęt. Rutynowo robią to na połówkowym w prywatnych gabinetach.
Ja mam pokazywany tryb 4D na każdej wizycie - bo to po prostu przejście w inny tryb ekranu przy rutynowym badaniu USG - po prostu ten sprzęt ma taką funkcję. Na początku to tylko kijankę widać, a wydruki dostawałam wtedy, kiedy dziecko miało już postać trochę ludzką - chyba od 20 tygodnia...Bliska 77, ania.g, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Mandragora - USG 4D można wykonać w dowolnym momencie - jeśli lekarz ma odpowiedni sprzęt. Rutynowo robią to na połówkowym w prywatnych gabinetach.
Ja mam pokazywany tryb 4D na każdej wizycie - bo to po prostu przejście w inny tryb ekranu przy rutynowym badaniu USG - po prostu ten sprzęt ma taką funkcję. Na początku to tylko kijankę widać, a wydruki dostawałam wtedy, kiedy dziecko miało już postać trochę ludzką - chyba od 20 tygodnia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 20:55
Bozia3, ania.g, samira lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Tak w ogóle witam!
Miałam dziś koszmarny dzień w pracy, koszmarny.... Jak ja się cieszę, że dziś piatekJutro wraca mąz, dokupił mi piw 0%, bede mogła piwkować bez obaw
Burszta trzymam kciukiCieszę się, że tak szybko idziesz na zabiega
W 5 roku życia trzeba się spieszyć, choć jak powtarza mój ojciec pośpiech w?skazany jest tylko w 3 przypadkach:
1 kochaniu się z żona sąsiada przy drzwiach otwartych
2 jedzeniu we dwóch ze wspólnej miski
3 i łapaniu pcheł
Sorki za tą dziwną dygresję, ale nie mogę się opanować ;pSabina, ania.g, Bliska 77, moremi, caffe lubią tę wiadomość