X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    witam dziewczyny ja tylko na chwile jade do szpitala mam cinienie 190 na 120 ,czyli nieciekawie.pozdrawiam i jade
    Trzymaj sie dzielnie <3

samira, peppapig lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja wracam do pracy po pół roku plus 2 miesiące uciułanego urlopu...a potem na szczęscie mam 2 babcie pod bokiem - moja mama ma doświadczenie, a dla drugiej babci to pierwszy wnuk, więc tez się włączy...ale u mnie w pracy dziewczyny mają bardzo dobre doświadczenia po żłobkach - jeśli tylko nie trafi się na jakiegoś przypała wychowawcę - to te dzieci żłobkowe o wiele lepiej i szybciej się rozwijają i socjalizują, niż siusiumajtki rozpieszczane przez babcie :)
    Jak byłam w ciąży to lzej podchodziłam do tematu żłobka, ale jak widzę małego, jest taki spokojny, to mi go żal tak odstawić.

Bozia3, samira, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

z ciekawostek

"Od 1 lipca leki stosowane w leczeniu niepłodności będą refundowane – poinformowało ministerstwo zdrowia. Na nowej liście leków refundowanych pojawi się 13 preparatów najczęściej stosowanych w terapii przed zabiegiem in vitro.

Jak podkreślił w rozmowie rzecznik resortu Krzysztof Bąk, refundacja znacznie obniży koszt leczenia par zmagających się z problemem niepłodności.

–Leki potrzebne do stymulacji jajeczkowania to koszt kilku tysięcy złotych w jednym cyklu. Do tej pory pary biorące udział w programie same płaciły za leki stosowane w procedurze zapłodnienia pozaustrojowego. Ich koszty wahały się od 4 do 8 tys. zł, w zależności od przebiegu leczenia – wyjaśnił Bąk. "
    Źródło: PAP

polarmiś, Mega, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i o plemniorach, bo kiedyś zastanawiałyśmy czy karmić facetów kwasem foliowym

cyt" kwas foliowy, bez którego plemniki stają się mało ruchliwe, przez co nie są w stanie pokonać drogi dzielącej ich od komórki jajowej. Kwas foliowy zawierają wszystkie warzywa liściaste – sałata, rukola, pietruszka, szpinak, ale także brokuły i ziarna zbóż. "

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria jedź i nie denerwuj się <3

samira lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzień dobry

z ciekawostek

"Od 1 lipca leki stosowane w leczeniu niepłodności będą refundowane – poinformowało ministerstwo zdrowia. Na nowej liście leków refundowanych pojawi się 13 preparatów najczęściej stosowanych w terapii przed zabiegiem in vitro.

Jak podkreślił w rozmowie rzecznik resortu Krzysztof Bąk, refundacja znacznie obniży koszt leczenia par zmagających się z problemem niepłodności.

–Leki potrzebne do stymulacji jajeczkowania to koszt kilku tysięcy złotych w jednym cyklu. Do tej pory pary biorące udział w programie same płaciły za leki stosowane w procedurze zapłodnienia pozaustrojowego. Ich koszty wahały się od 4 do 8 tys. zł, w zależności od przebiegu leczenia – wyjaśnił Bąk. "
    Źródło: PAP
    no i piknie :)

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bardzo dobra wiadomość :-D

samira lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    a ogóle to witajcie
    ja juz rzadziej bede zagladać, bo po prostu jestem zmęczona, opadłam z sił, wieczorem mam problem z podniesieniem nogi do góry dosłownie, lekarka mówi ze to przez to spojenie...
    Ewa, trzymaj się, dziewczyny chyba już wszystko napisały, trzeba wierzyć ze będzie lepiej, dobrze ze Synek jest stabilny, pamiętam o Was
    Doskonale Cię rozumiem, ja też po pracy nie miałam siły palcem kiwnąć, a trzymać laptoka i pisać było mi strasznie niewygodnie i też się mało udzielałam :)
    Trzymaj się ;)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Szymkiem siedzę na tarasie. Wdychamy świeże powietrze. Mały to straszny zmarzluch po mamusi :P

Bozia3, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laseczki
    pamiętacie jak rozmawiałyśmy tu na forum o tych orgazmach podczas snu ? miałam dziś taki sen tylko zamiast się skończyć cudownym uczuciem to obudził mnie potwornym bólem od tych skurczy orgazmowych aż się z bólu ruszyć nie mogłam
    mam tylko nadzieję że to się więcej nie powtórzy

Bozia3, polarmiś, samira, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo , co tu taka cisza ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam , że to weekend się zaczął a do tego jeszcze wakacje

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam przesunęli dentystę na 4 lipca, drugie świadectwo szkolne odebrane więc oficjalnie możemy ogłosić rozpoczęcie wakacji :D

samira, Bliska 77, Sabina, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A nam przesunęli dentystę na 4 lipca, drugie świadectwo szkolne odebrane więc oficjalnie możemy ogłosić rozpoczęcie wakacji :D
    moje dziecko już chodzi samo na zakończenie roku - ze mną to juz obciach iść .:)
    za to przyniósł świadectwo z paskiem - więc paska na tyłku nie będzie..;)

Dorka1979, Mega, samira, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tego też się właśnie boję.
    a ja z doświadczenia wiem że żłobek nie taki straszny jak go malują .Moja córka chodziła od roczku byłam bardzo zadowolona ,nie chorowała .Choroby zaczęły się dopiero w przedszkolu.Opieka była bardzo dobra ,panie przemiłe ,chodziła do 4 lat .Nie wiem może dobrze trafiłam a teraz dostanie się do żłobka w moim mieście graniczy z cudem.Rodzice zapisują już w dniu narodzin ale dostać się to prawdziwy cud.

samira, Sabina lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi jest smutno, bo wredota nadchodzi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    cześć laseczki
    pamiętacie jak rozmawiałyśmy tu na forum o tych orgazmach podczas snu ? miałam dziś taki sen tylko zamiast się skończyć cudownym uczuciem to obudził mnie potwornym bólem od tych skurczy orgazmowych aż się z bólu ruszyć nie mogłam
    mam tylko nadzieję że to się więcej nie powtórzy
    Tak tak orgazm z silnymi skurczami ze az nieprzyjemne choc przyjemne.

Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domku.
    Anna Maria, mam nadzieję że poradzili sobie z Twoim ciśnieniem i już czujesz się lepiej <3
    Aga, czy już jesteś po wizycie? Jakie wieści? <3
    Ewa, jak się dziś czujecie Ty i Twój synek <3
    Słuchajcie byłam na fantastycznym usg u zajebistego lekarza. Tak dokładnego w życiu nie spotkałam. Siedziałam 40 min w gabinecie i mimo że nie jestem jego pacjentką bo poszłam tylko na usg 4d to o wszystko mnie wypytał, odpowiedział na wszystkie pytania bardzo szczegółowo. Usg bardzo dokładne. Mały okaz zdrowia, harmonijnie się rozwija i waży 650 gram :) Widziałam śliczną buźkę :) A lekarza będę wszystkim polecać.
    Po wizycie buszowałam po sklepach ze starszą córką. Kupiłyśmy trochę fajnych ciuszków dla Marcela ale ciuchów ciążowych zero. To co mi się podobało w necie to albo szmata w realu albo w ogóle nie było. Lipa bo powoli nie mam w czym chodzić...

samira, polarmiś, Bliska 77, gosia7122, Bozia3, Sabina, mama78, Żanet, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) u mnie dzisiaj zaczął się leniwy weekend. Tylko spać mi się chce i nic więcej. Piszecie tak cały czas o usg 4 D .mam więc pytanie. Kiedy już mogę cisnąc lekarza o to badanie? Wykonujecie to raz czy więcej razy w czasie ciąży? Aniu a ty u tego gina dokładnego to byłaś w warszawie?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Cześć dziewczyny ;) u mnie dzisiaj zaczął się leniwy weekend. Tylko spać mi się chce i nic więcej. Piszecie tak cały czas o usg 4 D .mam więc pytanie. Kiedy już mogę cisnąc lekarza o to badanie? Wykonujecie to raz czy więcej razy w czasie ciąży? Aniu a ty u tego gina dokładnego to byłaś w warszawie?
    Usg 4D od ok 23 tyg ciąży. Gina mam w Warszawie z Żelaznej, ale on na usg wysyła gdzie indziej. Teraz poszłam do poleconego przez moją koleżankę. Byłam tam pierwszy raz i to był świetny wybór.

iwcia77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 3797 3798 3799 3800 3801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ