35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:ja wracam do pracy po pół roku plus 2 miesiące uciułanego urlopu...a potem na szczęscie mam 2 babcie pod bokiem - moja mama ma doświadczenie, a dla drugiej babci to pierwszy wnuk, więc tez się włączy...ale u mnie w pracy dziewczyny mają bardzo dobre doświadczenia po żłobkach - jeśli tylko nie trafi się na jakiegoś przypała wychowawcę - to te dzieci żłobkowe o wiele lepiej i szybciej się rozwijają i socjalizują, niż siusiumajtki rozpieszczane przez babcie
Bozia3, samira, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
z ciekawostek
"Od 1 lipca leki stosowane w leczeniu niepłodności będą refundowane – poinformowało ministerstwo zdrowia. Na nowej liście leków refundowanych pojawi się 13 preparatów najczęściej stosowanych w terapii przed zabiegiem in vitro.
Jak podkreślił w rozmowie rzecznik resortu Krzysztof Bąk, refundacja znacznie obniży koszt leczenia par zmagających się z problemem niepłodności.
–Leki potrzebne do stymulacji jajeczkowania to koszt kilku tysięcy złotych w jednym cyklu. Do tej pory pary biorące udział w programie same płaciły za leki stosowane w procedurze zapłodnienia pozaustrojowego. Ich koszty wahały się od 4 do 8 tys. zł, w zależności od przebiegu leczenia – wyjaśnił Bąk. "
Źródło: PAPpolarmiś, Mega, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość
-
i o plemniorach, bo kiedyś zastanawiałyśmy czy karmić facetów kwasem foliowym
cyt" kwas foliowy, bez którego plemniki stają się mało ruchliwe, przez co nie są w stanie pokonać drogi dzielącej ich od komórki jajowej. Kwas foliowy zawierają wszystkie warzywa liściaste – sałata, rukola, pietruszka, szpinak, ale także brokuły i ziarna zbóż. " -
Reni wrote:dzień dobry
z ciekawostek
"Od 1 lipca leki stosowane w leczeniu niepłodności będą refundowane – poinformowało ministerstwo zdrowia. Na nowej liście leków refundowanych pojawi się 13 preparatów najczęściej stosowanych w terapii przed zabiegiem in vitro.
Jak podkreślił w rozmowie rzecznik resortu Krzysztof Bąk, refundacja znacznie obniży koszt leczenia par zmagających się z problemem niepłodności.
–Leki potrzebne do stymulacji jajeczkowania to koszt kilku tysięcy złotych w jednym cyklu. Do tej pory pary biorące udział w programie same płaciły za leki stosowane w procedurze zapłodnienia pozaustrojowego. Ich koszty wahały się od 4 do 8 tys. zł, w zależności od przebiegu leczenia – wyjaśnił Bąk. "
Źródło: PAPsamira lubi tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:a ogóle to witajcie
ja juz rzadziej bede zagladać, bo po prostu jestem zmęczona, opadłam z sił, wieczorem mam problem z podniesieniem nogi do góry dosłownie, lekarka mówi ze to przez to spojenie...
Ewa, trzymaj się, dziewczyny chyba już wszystko napisały, trzeba wierzyć ze będzie lepiej, dobrze ze Synek jest stabilny, pamiętam o Was
Trzymaj sięBliska 77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć laseczki
pamiętacie jak rozmawiałyśmy tu na forum o tych orgazmach podczas snu ? miałam dziś taki sen tylko zamiast się skończyć cudownym uczuciem to obudził mnie potwornym bólem od tych skurczy orgazmowych aż się z bólu ruszyć nie mogłam
mam tylko nadzieję że to się więcej nie powtórzyBozia3, polarmiś, samira, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A nam przesunęli dentystę na 4 lipca, drugie świadectwo szkolne odebrane więc oficjalnie możemy ogłosić rozpoczęcie wakacji
samira, Bliska 77, Sabina, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:A nam przesunęli dentystę na 4 lipca, drugie świadectwo szkolne odebrane więc oficjalnie możemy ogłosić rozpoczęcie wakacji
za to przyniósł świadectwo z paskiem - więc paska na tyłku nie będzie..Dorka1979, Mega, samira, Bliska 77, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Tego też się właśnie boję.
samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:cześć laseczki
pamiętacie jak rozmawiałyśmy tu na forum o tych orgazmach podczas snu ? miałam dziś taki sen tylko zamiast się skończyć cudownym uczuciem to obudził mnie potwornym bólem od tych skurczy orgazmowych aż się z bólu ruszyć nie mogłam
mam tylko nadzieję że to się więcej nie powtórzyDorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Jestem już w domku.
Anna Maria, mam nadzieję że poradzili sobie z Twoim ciśnieniem i już czujesz się lepiej
Aga, czy już jesteś po wizycie? Jakie wieści?
Ewa, jak się dziś czujecie Ty i Twój synek
Słuchajcie byłam na fantastycznym usg u zajebistego lekarza. Tak dokładnego w życiu nie spotkałam. Siedziałam 40 min w gabinecie i mimo że nie jestem jego pacjentką bo poszłam tylko na usg 4d to o wszystko mnie wypytał, odpowiedział na wszystkie pytania bardzo szczegółowo. Usg bardzo dokładne. Mały okaz zdrowia, harmonijnie się rozwija i waży 650 gramWidziałam śliczną buźkę
A lekarza będę wszystkim polecać.
Po wizycie buszowałam po sklepach ze starszą córką. Kupiłyśmy trochę fajnych ciuszków dla Marcela ale ciuchów ciążowych zero. To co mi się podobało w necie to albo szmata w realu albo w ogóle nie było. Lipa bo powoli nie mam w czym chodzić...samira, polarmiś, Bliska 77, gosia7122, Bozia3, Sabina, mama78, Żanet, malgos741, Mango lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Cześć dziewczyny
u mnie dzisiaj zaczął się leniwy weekend. Tylko spać mi się chce i nic więcej. Piszecie tak cały czas o usg 4 D .mam więc pytanie. Kiedy już mogę cisnąc lekarza o to badanie? Wykonujecie to raz czy więcej razy w czasie ciąży? Aniu a ty u tego gina dokładnego to byłaś w warszawie?
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
mandragora wrote:Cześć dziewczyny
u mnie dzisiaj zaczął się leniwy weekend. Tylko spać mi się chce i nic więcej. Piszecie tak cały czas o usg 4 D .mam więc pytanie. Kiedy już mogę cisnąc lekarza o to badanie? Wykonujecie to raz czy więcej razy w czasie ciąży? Aniu a ty u tego gina dokładnego to byłaś w warszawie?
iwcia77 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4