X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4ab11b9b4d3.jpg
    taa, a ja weekend w pracy....
    Witam wszystkich :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też zaraz zmykamy na zakończenie w jednej szkole, po południu w drugiej szkole i jeszcze dentysta :D

mama78 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w poniedziałek jadę do Bydgoszczy do poradni genetycznej na badania prenatalne i test pappa

polarmiś, Pusurek, caffe, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Dentysta!też mam wizytę na 14 z synem!

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja mam tez dzis zakonczenie roku w starej pracy, odbywa sie to z wielka pompa w jednym z gdanskich hoteli o kilku gwiazdkach, wiec jest co najmniej luksusowo. :) Wiekszosc moich kolezanek nie wie, ze jestem w ciazy, mialam zrobic wielkie wejscie w kiecy i wygladac przepieknie. Tymczasem syn moj nie spal od 00:30 i skopywal mnie regularnie do 3 rano, w zwiazku z czym mam wory pod oczami. Musze sobie strzelic jakis fikusny, maskujacy mejkap.
    Swoja droga spanie jest coraz trudniejsze, jak tu nabrac sil na porod i polog? Impossible, normalnie!
    Milego dnia! :)

Mega, peppapig, Żanet, Sabina, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83576007b33b.jpg

Reni, Bursztyn, Mega, caffe, Bozia3, peppapig, Żanet, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wreszcie wakacje i można odpocząć od wożenia dzieci do szkoły :)
    Na zakończenie zostaje wydelegowana moja mama bo jest akurat wtedy gdy ja się wybieram na usg 4d. Mam nadzieję że mój synek ma się dobrze.

samira, Mega, caffe, polarmiś, peppapig, Żanet, Sabina, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Szpital przypomnial sobie o mnie (bez mojej ingerencji, bo wkoncu nie zadzwonilam) i zapraszaja mnie na hsg we wtorek rano...bosszsz...

Aniag, powodzenia na usg
    Ewa, mam nadzieje ze Tomaszek dzisaj bedzie sie jeszcze lepiej czul
    Calej reszcie milego dnia

Mega, samira, caffe, polarmiś, peppapig, Simba, Żanet, inessa, gosia7122, Sabina, mysza1975, mama78, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Szpital przypomnial sobie o mnie (bez mojej ingerencji, bo wkoncu nie zadzwonilam) i zapraszaja mnie na hsg we wtorek rano...bosszsz...

Aniag, powodzenia na usg
    Ewa, mam nadzieje ze Tomaszek dzisaj bedzie sie jeszcze lepiej czul
    Calej reszcie milego dnia
    no nareszcie Bursztynku szybko to załatwili :D

Bursztyn lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki za usg.

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odebralam dzisiaj wyniki AMH 4.8 ,jestem zalamana ,siedze i rycze co teraz,czy mam jakiekolwiek szanse zeby miec jeszcze dzieciatko?powiedzcie mi prosze

samira lubi tę wiadomość

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    dziewczyny odebralam dzisiaj wyniki AMH 4.8 ,jestem zalamana ,siedze i rycze co teraz,czy mam jakiekolwiek szanse zeby miec jeszcze dzieciatko?powiedzcie mi prosze
    Normy poziomu AMH są następujące:

powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
    powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
    poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, daj znać po usg. Ania też :)

Bursztyn, będą rury, że ho ho. Nówki sztuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 09:47

Bursztyn, Bliska 77, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogacy swiadczyc tzn moze ale nie musi?

samira lubi tę wiadomość

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    mogacy swiadczyc tzn moze ale nie musi?
    Stężenie AMH (ang. Anti-Mullerian Hormone) w surowicy krwi

Hormon Anty-Mulerowski (AMH) jest produkowany przez komórki ziarniste w pęcherzykach antralnych. Niskie stężenia AMH świadczą o obniżonej rezerwie jajnikowej natomiast wysokie mogą być czynnikiem predykcyjnym dla wystąpienia zespołu hyperstymulacjnego. Według licznych doniesień naukowych oraz naszej praktyki AMH jest zdecydowanie lepszym markerem określającym rezerwę jajnikową w stosunku do FSH i estradiolu. Dodatkowo naturalne zmiany stężenia AMH podczas cyklu są niewielkie. W związku z tym przewaga AMH polega nie tylko na dokładności ale również na możliwości oznaczania stężenia tego hormonu w dowolnym dniu cyklu. Stężenie AMH w surowicy wysoce koreluje z liczbą pęcherzyków antralnych widocznych w badaniu USG i jest dobrym czynnikiem predykcyjnym dla odpowiedzi na stymulację oraz szansy na ciąże.

Oznaczanie stężenia AMH jest obecnie standardem w ocenie rezerwy jajnikowej. O niskiej rezerwie świadczą wyniki poniżej 0,7 – 1ng/l. Wiadomość o tym, że stężenie AMH jest niskie wywołuje bardzo duży stres. Wiele tysięcy oznaczeń tego hormonu u naszych pacjentek jednoznacznie dowodzi, że niskie stężenia świadczą o niewielkich szansach na ciążę. Jednak tylko stężenia skrajnie niskie w połączeniu ze skrajnie nieprawidłowymi wynikami innych szczegółowo przeprowadzonych badań rezerwy jajnikowej mogą przekreślać szansę na ciążę.
    Prosimy pamiętać o tym, że pojedynczy wynik niskiego stężenia AMH nie wyklucza w 100% szansy na ciążę zwłaszcza u młodych kobiet.

Coraz częściej pojawia się pytanie: Jeżeli mam bardzo niskie AMH to czy za kilka, kilkanaście miesięcy będę miała menopauzę?
    Nie mamy obecnie żadnych danych opartych o wiarygodne badania naukowe że jest to prawda. Musimy pamiętać o kilku ważnych informacjach na temat AMH:

Kobiety ze skrajnie niskim AMH mogą miesiączkować regularnie (a więc nie mają menopauzy)
    Pojedynczy wynik AMH nawet jeżeli jest poniżej normy daje nam dość dokładną informację o rezerwie jajnikowej ale tylko i wyłącznie w tym momencie. Nie wiemy czy AMH nie było niskie już wcześniej. Nie wiemy jaka będzie dynamika zmiany rezerwy jajnikowej w najbliższych latach. Możliwe jest, że AMH było niskie już dawno i kobieta przez całe swoje życie aż do menopauzy około 50 r. ż. będzie miała niskie AMH i również dzieci :).
    Kandydatki na dawczynie komórek jajowych w naszym ośrodku mają rutynowo wykonywane AMH. Zdarza się, że pomimo prawidłowej liczby pęcherzyków antralnych mają AMH poniżej normy (są to młode, niepalące kobiety które niedawno rodziły dzieci).

Niuta, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle tu jest wszystko o rezerwie jajnikowej :) to co wyżej wkleiłam tez

http://www.gameta.pl/diagnostyka/ocena-rezerwy-jajnikowej

peppapig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Mega, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie zazdroszcze, patyczaku! :P ;)
    o nie nie nie...muszę zareagować.... Bursztyn nie ma nic wspólnego z patyczakami...jest szczuplusieńka, ale ma kobiecą figurę z wcięciem w talii i zakreślonym wyraźnie tyłkiem.....poza tym ściąga uwagę mężczyzn na ulicy - sama widziałam...więc pusurek - musisz uderzyć z jakiejś innej strony...;)

Bursztyn, Sabina, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    Przeciez to bardzo dobry wynik. Jeszcze podziel go na dwa to jest 2,4 ( wg starych badan bo teraz wyniki sa zawyzone dwukrotnie) - masz full jajek! Ale nie pco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:06

peppapig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn no to do roboty!

Ewa mocno wspieram i trzymam kciuki za zdrowie Tomcia.

peppapig, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3795 3796 3797 3798 3799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ