X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dzwonilam wlasnie do mamy, jest juz w szpitalu, jutro operacja, jest 3 w kolejce, moj brat tam jest na szczescie. Na Kopernika, ma pokoj 2 ososbowy z lazienka, wiec zadowolona.
    Czyli na razie wszystko jest ok. Jeśli trzecia w kolejce, to pewnie koło południa będzie mieć zabieg. Będzie dobrze Bursztyn...

Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czyli na razie wszystko jest ok. Jeśli trzecia w kolejce, to pewnie koło południa będzie mieć zabieg. Będzie dobrze Bursztyn...
    Dzieki
    Pewnie tak, jest w pokoju z mloda babka, 40 lat, albo troszke niej, tez to samo... Trzeba sie badac jadnak samemu i raz na jakis czas usg.

Bozia3, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • monia 70 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam sie przywitać Jestem nowa. Starmy się o dzidzię ok 7 m-cy.
    Stuknęlo mi 35 latek . Robiłam badania
    TSH 2,770 µIU/ml
    FSH 5,61 mIU/ml
    LH 10,16 mIU/ml
    Prolaktyna test czynnościowy Prolaktyna 368,00
    Prolaktyna po MCP 6617,00 mIU/l, 4 dzien cyklu. Nie byłam jeszcze u gin bo mąż musi zrobić badania nasienia.

Alis, ania.g, samira, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Brawo Żanet i tej wersji będziemy się wszystkie trzymały , ani mi sie ważcie twierdzić inaczej niż to , że to te lustra są felerne

Dorka, taka jest oficjalna wersja i my sie jej trzymamy :)

Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia 70 wrote:
    Chciałam sie przywitać Jestem nowa. Starmy się o dzidzię ok 7 m-cy.
    Stuknęlo mi 35 latek . Robiłam badania
    TSH 2,770 µIU/ml
    FSH 5,61 mIU/ml
    LH 10,16 mIU/ml
    Prolaktyna test czynnościowy Prolaktyna 368,00
    Prolaktyna po MCP 6617,00 mIU/l, 4 dzien cyklu. Nie byłam jeszcze u gin bo mąż musi zrobić badania nasienia.
    Stosunek lh do fsh ok 1,9- cos jakby pco , jaki masz obraz jajnikow na usg?. Pisza ze tsh przy staraniach powinno byc ponizej 2 .

• Evans Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wobec powyzszego mowie wroc :d witajcie, 35 lat , dojrzala fizycznie, emocjonalnie, finansowo rozpoczyna starania o pierwsze Dziecko :) jestem w 8 dniu cyklu ...wszystkim zycze powodzenia w miesiacu lipiec :)

polarmiś, Dorka1979, sjoanka, Żanet, Reni, ania.g, samira, Mango, Mega, Sabina, malgos741, peppapig, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki
    Pewnie tak, jest w pokoju z mloda babka, 40 lat, albo troszke niej, tez to samo... Trzeba sie badac jadnak samemu i raz na jakis czas usg.
    Nie pisalam wam tylko tyle ze moj tesc zlamal reke w stawie barkowym - glaszczac kota. W szpitalu go zatrzymali , reke skladali operacyjnie i zrobili badania- rak kosci - szpiczak.

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie pisalam wam tylko tyle ze moj tesc zlamal reke w stawie barkowym - glaszczac kota. W szpitalu go zatrzymali , reke skladali operacyjnie i zrobili badania- rak kosci - szpiczak.
    O cholera o.O Co planują robić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dorka, czy ja sie w koncu dowiedzialam, jak Twoja corka zareagowala na ciaze?

Pusurku jeszcze nikomu nie mówiliśmy, wiem tylko ja. ,mój M i nieoficjalnie moja mama. Ale nieoficjalnie bo mój M nie wie że jej powiedziałam. A , no i Wy oczywiści wszystkie wiecie ale dowiedziałyście się jeszcze przed M . Jak tylko pójdę do ginekologa gdzieś miedzy 10 a 14 lipca i będę widziała bijące serduszko to cała reszta też się dowie . Tak się zastanawiam czy córcia czasami naszej rozmowy z M nie posłuchała bo na zakupach zabrała ode mnie zgrzewkę wody żebym nie dzwigała ale mógł to być tylko przypadek

ania.g, samira, Sabina, Mega, MartaDidinio, Bliska 77, Pusurek, malgos741, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - powiem jak Caffe - O cholera!

Ostatnio tylko o chorobach, wypadkach i smierci slysze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    O cholera o.O Co planują robić?
    Pobrali rowniez material do badania z miednicy i lopatki. Chca sprawdzic jak daleko "sie rozlal" jesli miednica tez zajeta to nie wiem, jesli czysta to chemia.

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Polarmisiu - powiem jak Caffe - O cholera!

Ostatnio tylko o chorobach, wypadkach i smierci slysze!
    Piesze by pokazać jak od glupiego zlamania blisko do jakiegos powaniejszego swinstwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o mnie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9ce7aed09c0.jpg

Bursztyn, Mango, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pobrali rowniez material do badania z miednicy i lopatki. Chca sprawdzic jak daleko "sie rozlal" jesli miednica tez zajeta to nie wiem, jesli czysta to chemia.
    Przykro mi <3

polarmiś lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    cholera! oby dalo sie wdrozyc leczenie <3

polarmiś lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dzwonilam wlasnie do mamy, jest juz w szpitalu, jutro operacja, jest 3 w kolejce, moj brat tam jest na szczescie. Na Kopernika, ma pokoj 2 ososbowy z lazienka, wiec zadowolona.
    Ja miałam laparoskopie woreczka na Kopernika, personel sympatyczny, ogólnie dobre wspomnienia. Trzymam kciuki żeby było ok wszystko

Bursztyn, samira, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Piesze by pokazać jak od glupiego zlamania blisko do jakiegos powaniejszego swinstwa.

Wiem. Dobrze ze piszesz.
    Oby sie okazalo ze to poczatkowe stadium i sie jeszcze nie rozprzestrzenil za bardzo!

polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po przeglądzie podwozia. Miód, malina na wakacje można jechać :) Rozmawiałam z ginem konkretniej o porodzie. A więc planowe cięcia na Żelaznej są w skończonym 39 tyg. czyli na tydzień przed terminem porodu. Przyjmują w niedzielę a w poniedziałek cc. Znaczy to że będzie to później niż 13.10 a dokładnie 20.10 :) Obie moje córki są urodzone właśnie 20, było by super gdyby Marcel też :) O ile nie będzie falstartu jak to gin stwierdził ale na razie nic na to nie wskazuje. Dostałam skierowanie na badanie z cudowną glukozą ;) Ale u mnie ma być sprawdzane tylko raz po dwóch godzinach.
    Pusurku, jak znajdziesz chwilę to przerób mi proszę datę na pordówce na 20 października :)

Mango, polarmiś, Sabina, MartaDidinio, samira, Bliska 77, Pusurek, peppapig, malgos741, Żanet, mysza1975, gosia7122 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przykro mi <3
    Daj fotke Szymka z otwartymi oczami - jak grozi ojcu ze spi z matka!

MartaDidinio, caffe, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5041f94ed350.jpg

To tez mi sie podobalo!

sjoanka, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3818 3819 3820 3821 3822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ