35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:kisia, ale teraz sezon na Mauritiusie jest? Moja przyjaciola wrocila tydzien temy i 8 dni na 10 lało.. przeciez u nich lato jest zima..
Mauritus za rok z Polarmisiem teraz moj drugi dom Egiptpolarmiś, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:kisia, ale teraz sezon na Mauritiusie jest? Moja przyjaciola wrocila tydzien temy i 8 dni na 10 lało.. przeciez u nich lato jest zima..
kkisia, moremi, Dorka1979, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek napisała:
Kapta, nie wszedzie przeciez jest tak. Ja nie bylam swiadoma tego, ze w No lekarze sa bogami. I nawet nie mozna ich kupic, tak jak to mozna w Pl. Za to w szpitalu jest milo, czysciutko, przyjemnie i ekskluzywnie. A ja bym wolala przyniesc z domu wlasny papier toaletowy, ale byc traktowana jak partner do rozmowy, a nie jak przedmiot, za ktory podejmuje sie wszelakie decyzje...
Ale te nascie lat temu tez nikt z nami nie rozmawial jak chcemy rodzic , co o tym myslimy itd.... i lekarz i w Pl byl sobie (bogiem)
A poloznej jak nie posmarowal to nawet nie podeszla sama od siebie..
Tyle teraz ze pacjentka ma teraz wieksza wiedze i swiadomosc zagrozen...Przy porodzie to ja bylam zielona jak szcyzpiorek na wiosne i wszystko mi mogli wmowic i robilam co kazali z automatu.....A o porodzie wiedzialam bodajze tyle , ze trzeba wypchac malego....
Teraz mamy swiadomosc zagrozen o to kurcze tak do konca niejest dobrepolarmiś, Sabina, Pusurek, moremi, mysza1975, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
normalnie te zdjęcie mnie powaliło
Mega, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:
Ale te nascie lat temu tez nikt z nami nie rozmawial jak chcemy rodzic , co o tym myslimy itd.... i lekarz i w Pl byl sobie (bogiem)
A poloznej jak nie posmarowal to nawet nie podeszla sama od siebie..
Tyle teraz ze pacjentka ma teraz wieksza wiedze i swiadomosc zagrozen...Przy porodzie to ja bylam zielona jak szcyzpiorek na wiosne i wszystko mi mogli wmowic i robilam co kazali z automatu.....A o porodzie wiedzialam bodajze tyle , ze trzeba wypchac malego....
Teraz mamy swiadomosc zagrozen o to kurcze tak do konca niejest dobre
To prawda, ze kilkanascie lat temu w Pl bylo zupelnie inaczej. Ale bylismy biednym krajem, Zachod byl czyms lepszym, spelnieniem marzen, doskonaloscia. Mozna by sie spodziewac, ze najbogatszy kraj Europy ma wszystko, co tylko mozna zapragnac. A tu sie okazuje: ciemnogrod. W poloznictwie stosowanie prozniociagu i kleszczy w ok. 30 % porodow ( w Pl 5%, wielu poloznikow twierdzi, ze jest niebezpieczny dla kobiety ), cesarek - 17% i to wtedy, kiedy porod sn zawodzi.
Ksiazka o ciazy i porodzie dla kobiet ( Ciaza tydzien po tygodniu ), rozdawana w szpitalach i u poloznych - dzis czytalo mije dziecko i bylo zniesmaczone - jezyk na poziomie przyrody w 6 klasie podstawowki.
Kobietom mozna wszystko wkrecic, tak jak u nas nascie lat temu. Dlatego wszystkie robia to co chca lekarze, a on jest pierwszy po Bogu.
Chyba jestem Norwegia rozczarowana...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:02
Simba, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:piekny niszczyciel, podziwiam... ostatnio bylam znowu u tych znajomych, co im dzieci pilnowalam w zeszlym roku i co mnie ich szczeniaczek wykonczyl(flat coated retriver). Wtedy mowili, ze to szczeniak i ze to normalne.. Ze sie bawic chce i ze musi sie wyszalec i wyszkolic..
Ale teraz psina ma 1,5 roku i dalej ADHD. Co tydzien chodza z nim na szkolenie, ale pies dalej jak zobaczy czlowieka to zalewa go taka radosc i milosc, ze "siad" wystarcza na jakies 5 sekund..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:02
Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:No właśnie dziewczyny, poproszę same optymistyczne historie. W stylu było szybko, łatwo i nic nie bolało.
,poltorej godzinki i po wszystkim,a pani polozna powiedziala ze z nastepnym mam przyjechac po pierwszym skurczu bo moze byc jeszcze szybciej,fakt to bylo 19 lat temu,ale mam nadzieje ze jak w koncu zaciaze to tez tak bedzie i tym razem,bez zadnego cc!
Pusurek, kapturnica, Sabina, mysza1975, iwcia77, polarmiś lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:A kto powiedzial ze latem, pojedziemy na ferie zimowe grzac tylki!!!!
Simba, iwcia77, polarmiś lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyA ja na zakonczenie dnia poszlam sie wykapac z corka w jeziorze. Wbilam sie w kostium kapielowy i plusk! Bylo cudownie, woda cieplutka, chociaz dziwnie sie plywa z takim wielkim brzuchem. Wakacje to jednak fajna rzecz!
moremi, Sabina, Żanet, Simba, ania.g, Mega, malgos741, iwcia77, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A ja na zakonczenie dnia poszlam sie wykapac z corka w jeziorze. Wbilam sie w kostium kapielowy i plusk! Bylo cudownie, woda cieplutka, chociaz dziwnie sie plywa z takim wielkim brzuchem. Wakacje to jednak fajna rzecz!
Żanet, mysza1975, Pusurek, Mango, Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyPolarek piesio cudny
Danki to fajne chłopaki, tak jak Ryśki
Tyyyle miałam napisać, tyle skomentować i nie dam rady. Jestem wyzuta z wszelkiej siły i energii. Nienawidzę takich dni w pracy ;( Mam daleko posunięty tumiwisizm.ania.g, moremi, Żanet, Mega, iwcia77, polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:To prawda, ze kilkanascie lat temu w Pl bylo zupelnie inaczej. Ale bylismy biednym krajem, Zachod byl czyms lepszym, spelnieniem marzen, doskonaloscia. Mozna by sie spodziewac, ze najbogatszy kraj Europy ma wszystko, co tylko mozna zapragnac. A tu sie okazuje: ciemnogrod. W poloznictwie stosowanie prozniociagu i kleszczy w ok. 30 % porodow ( w Pl 5%, wielu poloznikow twierdzi, ze jest niebezpieczny dla kobiety ), cesarek - 17% i to wtedy, kiedy porod sn zawodzi.
Ksiazka o ciazy i porodzie dla kobiet ( Ciaza tydzien po tygodniu ), rozdawana w szpitalach i u poloznych - dzis czytalo mije dziecko i bylo zniesmaczone - jezyk na poziomie przyrody w 6 klasie podstawowki.
Kobietom mozna wszystko wkrecic, tak jak u nas nascie lat temu. Dlatego wszystkie robia to co chca lekarze, a on jest pierwszy po Bogu.
Chyba jestem Norwegia rozczarowana...moremi, Pusurek, Żanet, Mega, iwcia77, polarmiś, kapturnica, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:No, niestety sa rasy, ktore ADHD i infantylizm maja w genach. I uplywajace lata tego nie zmienia. Dlatego w zyciu nie bede miala goldena, labka, zadnych takich "rodzinnych", wiecznie zadowolonych ras.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:31
Sabina, ania.g, moremi, Pusurek, Mega, AsiaPoli, iwcia77, polarmiś, kapturnica, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Masz racje Pusur - ja przy Tobie widze wytresowanego, umiesnionego i trzymajacego diete Dobermanna
moremi, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania.g wrote:Powiem Wam że dziś bardzo się zdziwiłam. Poszłam do szpitalnej toalety a tam nie dość że czysto to było uwaga: mydło w płynie, ręczniki papierowe i papier toaletowy. No szok normalnie.
Simba, AsiaPoli, moremi, iwcia77, kapturnica, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość