X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    kisia, ale teraz sezon na Mauritiusie jest? Moja przyjaciola wrocila tydzien temy i 8 dni na 10 lało.. przeciez u nich lato jest zima..

Mauritus za rok z Polarmisiem teraz moj drugi dom Egipt :)

polarmiś, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    kisia, ale teraz sezon na Mauritiusie jest? Moja przyjaciola wrocila tydzien temy i 8 dni na 10 lało.. przeciez u nich lato jest zima..
    A kto powiedzial ze latem, pojedziemy na ferie zimowe grzac tylki!!!!

kkisia, moremi, Dorka1979, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako polarmis wole uciekac od zimnych klimatow! Zawsze tak robilismy, wkacje w tropikach w listopadzie bo to najgorszy miesiac w roku!

kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek napisała:
    Kapta, nie wszedzie przeciez jest tak. Ja nie bylam swiadoma tego, ze w No lekarze sa bogami. I nawet nie mozna ich kupic, tak jak to mozna w Pl. Za to w szpitalu jest milo, czysciutko, przyjemnie i ekskluzywnie. A ja bym wolala przyniesc z domu wlasny papier toaletowy, ale byc traktowana jak partner do rozmowy, a nie jak przedmiot, za ktory podejmuje sie wszelakie decyzje...

Ale te nascie lat temu tez nikt z nami nie rozmawial jak chcemy rodzic , co o tym myslimy itd.... i lekarz i w Pl byl sobie (bogiem)
    A poloznej jak nie posmarowal to nawet nie podeszla sama od siebie..
    Tyle teraz ze pacjentka ma teraz wieksza wiedze i swiadomosc zagrozen...Przy porodzie to ja bylam zielona jak szcyzpiorek na wiosne i wszystko mi mogli wmowic i robilam co kazali z automatu.....A o porodzie wiedzialam bodajze tyle , ze trzeba wypchac malego....
    Teraz mamy swiadomosc zagrozen o to kurcze tak do konca niejest dobre

polarmiś, Sabina, Pusurek, moremi, mysza1975, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf076f24939.jpg

Sabina, Żanet, malgos741, Mango, polarmiś, kapturnica, caffe, moremi, mysza1975, Bozia3, Dorka1979, Mega, mama78, iwcia77, Lucky lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie te zdjęcie mnie powaliło ;-)

Mega, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf076f24939.jpg
    I wlasnie tego sie trzymamy, niektore maja juz to szczescie:-)

Sabina, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Ale te nascie lat temu tez nikt z nami nie rozmawial jak chcemy rodzic , co o tym myslimy itd.... i lekarz i w Pl byl sobie (bogiem)
    A poloznej jak nie posmarowal to nawet nie podeszla sama od siebie..
    Tyle teraz ze pacjentka ma teraz wieksza wiedze i swiadomosc zagrozen...Przy porodzie to ja bylam zielona jak szcyzpiorek na wiosne i wszystko mi mogli wmowic i robilam co kazali z automatu.....A o porodzie wiedzialam bodajze tyle , ze trzeba wypchac malego....
    Teraz mamy swiadomosc zagrozen o to kurcze tak do konca niejest dobre

To prawda, ze kilkanascie lat temu w Pl bylo zupelnie inaczej. Ale bylismy biednym krajem, Zachod byl czyms lepszym, spelnieniem marzen, doskonaloscia. Mozna by sie spodziewac, ze najbogatszy kraj Europy ma wszystko, co tylko mozna zapragnac. A tu sie okazuje: ciemnogrod. W poloznictwie stosowanie prozniociagu i kleszczy w ok. 30 % porodow ( w Pl 5%, wielu poloznikow twierdzi, ze jest niebezpieczny dla kobiety ), cesarek - 17% i to wtedy, kiedy porod sn zawodzi.
    Ksiazka o ciazy i porodzie dla kobiet ( Ciaza tydzien po tygodniu ), rozdawana w szpitalach i u poloznych - dzis czytalo mije dziecko i bylo zniesmaczone - jezyk na poziomie przyrody w 6 klasie podstawowki.
    Kobietom mozna wszystko wkrecic, tak jak u nas nascie lat temu. Dlatego wszystkie robia to co chca lekarze, a on jest pierwszy po Bogu.
    Chyba jestem Norwegia rozczarowana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:02

Simba, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    piekny niszczyciel, podziwiam... ostatnio bylam znowu u tych znajomych, co im dzieci pilnowalam w zeszlym roku i co mnie ich szczeniaczek wykonczyl(flat coated retriver). Wtedy mowili, ze to szczeniak i ze to normalne.. Ze sie bawic chce i ze musi sie wyszalec i wyszkolic..
    Ale teraz psina ma 1,5 roku i dalej ADHD. Co tydzien chodza z nim na szkolenie, ale pies dalej jak zobaczy czlowieka to zalewa go taka radosc i milosc, ze "siad" wystarcza na jakies 5 sekund..
    No, niestety sa rasy, ktore ADHD i infantylizm maja w genach. I uplywajace lata tego nie zmienia. Dlatego w zyciu nie bede miala goldena, labka, zadnych takich "rodzinnych", wiecznie zadowolonych ras. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:02

Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    No właśnie dziewczyny, poproszę same optymistyczne historie. W stylu było szybko, łatwo i nic nie bolało.
    moj pierwszy byl szybki,latwy i bolalo tylko troche ;),poltorej godzinki i po wszystkim,a pani polozna powiedziala ze z nastepnym mam przyjechac po pierwszym skurczu bo moze byc jeszcze szybciej,fakt to bylo 19 lat temu,ale mam nadzieje ze jak w koncu zaciaze to tez tak bedzie i tym razem,bez zadnego cc!

Pusurek, kapturnica, Sabina, mysza1975, iwcia77, polarmiś lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A kto powiedzial ze latem, pojedziemy na ferie zimowe grzac tylki!!!!
    Dokładnie. A latem to ja na Arktykę śmignę ;)

Simba, iwcia77, polarmiś lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Mysza moj 16 lat temu taki byl :) wiec glowa do gory

Mój 16 lat temu pewnie też byłby taki, a teraz. Kto wie.

Sabina, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na zakonczenie dnia poszlam sie wykapac z corka w jeziorze. Wbilam sie w kostium kapielowy i plusk! Bylo cudownie, woda cieplutka, chociaz dziwnie sie plywa z takim wielkim brzuchem. Wakacje to jednak fajna rzecz! :)

moremi, Sabina, Żanet, Simba, ania.g, Mega, malgos741, iwcia77, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja na zakonczenie dnia poszlam sie wykapac z corka w jeziorze. Wbilam sie w kostium kapielowy i plusk! Bylo cudownie, woda cieplutka, chociaz dziwnie sie plywa z takim wielkim brzuchem. Wakacje to jednak fajna rzecz! :)
    Nie wiem jak z brzuchem. Ja sie zapisałam na kurs pływania. Znaczy doszkolić się chcę, bo to wstyd nie umieć do wody na główkę skakać i krytą żabką pływać ;)

Żanet, mysza1975, Pusurek, Mango, Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarek piesio cudny ;) Danki to fajne chłopaki, tak jak Ryśki ;)

Tyyyle miałam napisać, tyle skomentować i nie dam rady. Jestem wyzuta z wszelkiej siły i energii. Nienawidzę takich dni w pracy ;( Mam daleko posunięty tumiwisizm.

ania.g, moremi, Żanet, Mega, iwcia77, polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To prawda, ze kilkanascie lat temu w Pl bylo zupelnie inaczej. Ale bylismy biednym krajem, Zachod byl czyms lepszym, spelnieniem marzen, doskonaloscia. Mozna by sie spodziewac, ze najbogatszy kraj Europy ma wszystko, co tylko mozna zapragnac. A tu sie okazuje: ciemnogrod. W poloznictwie stosowanie prozniociagu i kleszczy w ok. 30 % porodow ( w Pl 5%, wielu poloznikow twierdzi, ze jest niebezpieczny dla kobiety ), cesarek - 17% i to wtedy, kiedy porod sn zawodzi.
    Ksiazka o ciazy i porodzie dla kobiet ( Ciaza tydzien po tygodniu ), rozdawana w szpitalach i u poloznych - dzis czytalo mije dziecko i bylo zniesmaczone - jezyk na poziomie przyrody w 6 klasie podstawowki.
    Kobietom mozna wszystko wkrecic, tak jak u nas nascie lat temu. Dlatego wszystkie robia to co chca lekarze, a on jest pierwszy po Bogu.
    Chyba jestem Norwegia rozczarowana...
    No nie moze byc na kazdym kroku super. Przypomnij sobie o reklamacji kwiatow i gratisowych baby-boxach. Masz to w Polsce? Masz to w Polsce? ;)

moremi, Pusurek, Żanet, Mega, iwcia77, polarmiś, kapturnica, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No, niestety sa rasy, ktore ADHD i infantylizm maja w genach. I uplywajace lata tego nie zmienia. Dlatego w zyciu nie bede miala goldena, labka, zadnych takich "rodzinnych", wiecznie zadowolonych ras. ;)
    Masz racje Pusur - ja przy Tobie widze wytresowanego, umiesnionego i trzymajacego diete Dobermanna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:31

Sabina, ania.g, moremi, Pusurek, Mega, AsiaPoli, iwcia77, polarmiś, kapturnica, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Masz racje Pusur - ja przy Tobie widze wytresowanego, umiesnionego i trzymajacego diete Dobermanna ;)
    Wolalabym owczarka niemieckiego. Ale najlepiej to mieszanca ze schroniska - moze byc starutki.

moremi, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No nie moze byc na kazdym kroku super. Przypomnij sobie o reklamacji kwiatow i gratisowych baby-boxach. Masz to w Polsce? Masz to w Polsce? ;)
    Co prawda to prawda! Juz mi lepiej. ;)

moremi, iwcia77, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Powiem Wam że dziś bardzo się zdziwiłam. Poszłam do szpitalnej toalety a tam nie dość że czysto to było uwaga: mydło w płynie, ręczniki papierowe i papier toaletowy. No szok normalnie.
    moze czekali na inspekcje z sanepidu ;)

Simba, AsiaPoli, moremi, iwcia77, kapturnica, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3991 3992 3993 3994 3995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ