X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zawiesilam, ze u Simby jest Nina i ... nie pamietam, jak mu tam bylo. Maks? ;)
    Znaczy Twix i Twixina. :)

Simba, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia to ja tobie jutro paczke wysle!!!
    iwcia77 wrote:
    pojutrze to ja lece do polandii :D , wiec wyniki MUSZA BYC JUTRO!

Pusurek, kapturnica, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest masakra... Ale dlatego się nie odzywałam tak długo bo ów stan rzeczy trwa już drugi tydz.
    iwcia77 wrote:
    no to kurcze masz wyzwanie...a jak idzie? ciezko jest?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, wszystko jest kwestia gustu. Mozesz zawsze zaczac mowic do dziecka, jak ono juz bedzie Tobie odpowiadac na pytania. Ja tam bede troche wczesniej. :P
    A klocki sa od 6 m zycia, ale pamietam, ze Ty tego ze swoim nie lubilas robic. Ja zabawe z dzieckiem uwielbialam.
    Kolejny dowod na to, ze jestesmy rozne. :)
    Pusurek..ja rozumiem wszystko, ale nie wmawiaj mi, że będziesz układać klocki lego z kilkumiesięcznym dzieckiem...:) no bez jaj...
    ja mówiłam o zabawach dla mnie nużących właśnie takich z klockami, że dzidzia ma 3 klocki i potrafi długi czas je przekładać, czy przesuwać...

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś...jakbyś była młodsza, to bym podejrzewała, że w dzieciństwie za długo siedziałaś na bujaczkach z wibrą (których niestety nie było w okresie naszego dzieciństwa), zamiast klocki układać i teraz masz problem....;) no ale tak to nie wiadomo skąd takie w Tobie zamiłowanie - grunt, że mona spokojnie i bezstresowo je realizować...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:39

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś się spotkam z nadwornym naszym psychologiem o 17.00 - rozumiem, że mam przekazać pozdrowienia od forumowiczek? :)

mama78, AsiaPoli, Reni, Simba, iwcia77, Mega, malgos741, moremi, Dorka1979, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dziś się spotkam z nadwornym naszym psychologiem o 17.00 - rozumiem, że mam przekazać pozdrowienia od forumowiczek? :)
    of course!!!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Leczenie polega na podawaniu hCG, jeśli problem spowodowany jest zaburzeniami hormonalnymi. Przy PCOS pomaga laparoskopia i "nakłuwanie" jajników.

juz to przerobilam i laparo podczas ktorej mialam kauteryzacje i podany pregnyl na pekniecie.....I cholerna dupa blada...

Chodzi o to , ze na monicie powiedzial mi , ze jest torbiel na jajniku , a ja ze w goracej wodzie kapana jestem to scislam nogi i po badaniu ...I nie wiem czy poza tym jednym bylo cos wiecej co moglo peknac.
    .Bylam stymulowana clo , a po nim zawsze mialam po kilka jaj
    A teraz zagwozdka czy temp od torbieli czy oprocz niej cos sie wyklulo i zdazylo peknac po preggnylu.......

dzieki Polar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:53

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    polarmiś...jakbyś była młodsza, to bym podejrzewała, że w dzieciństwie za długo siedziałaś na bujaczkach z wibrą (których niestety nie było w okresie naszego dzieciństwa), zamiast klocki układać i teraz masz problem....;) no ale tak to nie wiadomo skąd takie w Tobie zamiłowanie - grunt, że mona spokojnie i bezstresowo je realizować...:)
    Bym Cię zaskoczyła ale w wieku 6 lat odkryłam taki śmieszne wibrujace urządzonko zwane masażem do ciała (elektryczne)i nie wiem jak to się stało ale odkryłam za pomocą tego urządzonka orgazm - choć nie wiedziałam o co chodzi, ale jako juz dorastająca dziewczyna często po nie sięgałam dla przyjemności....

Pusurek, Bozia3, kapturnica, AsiaPoli, Sabina, Reni, Simba, iwcia77, MartaDidinio, moremi, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusurek..ja rozumiem wszystko, ale nie wmawiaj mi, że będziesz układać klocki lego z kilkumiesięcznym dzieckiem...:) no bez jaj...
    ja mówiłam o zabawach dla mnie nużących właśnie takich z klockami, że dzidzia ma 3 klocki i potrafi długi czas je przekładać, czy przesuwać...
    Bede! Poza tym Lego to nie tylko ustawiane klocki. To tez pozytywki, mobile, jezdzace pojazdy, superasne grzechotki, ktore mozesz budowac codziennie inne, gryzaki. Dla mnie moga nie istniec inne zabawki, corka wybierala zawsze cos z Lego do zabawy. I na taki rodzaj zabawek jestem w stanie wydac duzo kasy. I sa niezniszczalne. :)

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bym Cię zaskoczyła ale w wieku 6 lat odkryłam taki śmieszne wibrujace urządzonko zwane masażem do ciała (elektryczne)i nie wiem jak to się stało ale odkryłam za pomocą tego urządzonka orgazm - choć nie wiedziałam o co chodzi, ale jako juz dorastająca dziewczyna często po nie sięgałam dla przyjemności....
    Podobno w podobny sposob Madonna odkryla bidet - tez dla przyjemnosci. Mis, jestes wsrod celebrytow. ;)

polarmiś, Simba, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Iwcia to ja tobie jutro paczke wysle!!!
    Paczki od Marty to jak prezent pod choinke! :) Albo jajko niespodzianka! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Na 27 stycznia, ale mój gin i tak mi zapowiada koniec grudnia.
    Ja mam na sm początek stycznia ale może być różnie wiec może razem urodzimy jeszcze w tym roku:-)

Simba, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    w wieku 6 lat? o kurde - to wcześnie...nie znudziło Ci się do tego czasu? ;)

Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    naaaaaaa kiedy?

no dobra, doczytalam, ze dalej styczen.. i tego sie trzymaj!
    paszcza - musisz jakoś ją przytrzymać - chociaż do 1 stycznia, żebyście jednak miały w tym samym roku dzieciaki...:)

Sabina, Simba, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w wieku 6 lat? o kurde - to wcześnie...nie znudziło Ci się do tego czasu? ;)

podobno dzieci miewają dużo wcześniej orgazmy - może dlatego tak im dobrze i błogo w tych wibrujących leżaczkach.

Czy orgazm może się znudzić:-)

Bozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kapturnica i znalazłam coś takiego

w LUF z niepękniętego pęcherzyka uwalnia się progesteron w niskim stężeniu i on daje "złudzenie" prawidłowego cyklu. W odróżnieniu od PCOS, gdzie nie pęka pęcherzyk i nie uwalnia się progesteron, zaburzona jest oś podwzgórzowo - przysadkowo - jajnikowa i nie mamy miesiączki, nie dojrzewa endometrium, najczęściej mamy do czynienia z długimi cyklami.

Kurde ja mam pcos a nigdy nie mialam luf stwierdzonego..U mnie wlasnie nie dochodzi do pekania jajek..Przez to tworza sie torbiele i na to walnelam kauteryzacje jajnika....U mnie nie mam zaburzen z moiesiaczka ani endometrium....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    paszcza - musisz jakoś ją przytrzymać - chociaż do 1 stycznia, żebyście jednak miały w tym samym roku dzieciaki...:)
    Ha! My mamy takich w rodzinie co to blizniaki, ale rok roznicy miedzy nimi. Jedno urodzilo sie przed godzina 24, drugie juz w nowym roku. I lekarz nie chcial ich wpisac razem w jednym roku. Teraz chodza do podstawowki, ten urodzony pozniej jest w roczniku z tym o pare minut starszym. :)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    polarmiś wrote:
    Kapturnica i znalazłam coś takiego

w LUF z niepękniętego pęcherzyka uwalnia się progesteron w niskim stężeniu i on daje "złudzenie" prawidłowego cyklu. W odróżnieniu od PCOS, gdzie nie pęka pęcherzyk i nie uwalnia się progesteron, zaburzona jest oś podwzgórzowo - przysadkowo - jajnikowa i nie mamy miesiączki, nie dojrzewa endometrium, najczęściej mamy do czynienia z długimi cyklami.

Kurde ja mam pcos a nigdy nie mialam luf stwierdzonego..U mnie wlasnie nie dochodzi do pekania jajek..Przez to tworza sie torbiele i na to walnelam kauteryzacje jajnika....U mnie nie mam zaburzen z moiesiaczka ani endometrium....

a jaki masz progesteron w II fazie cyklu?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    a jaki masz progesteron w II fazie cyklu?
    robilam 2razy i mialam raz 12 i raz 16z hakiem

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 3998 3999 4000 4001 4002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ