35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Bozia, wszystko jest kwestia gustu. Mozesz zawsze zaczac mowic do dziecka, jak ono juz bedzie Tobie odpowiadac na pytania. Ja tam bede troche wczesniej.
A klocki sa od 6 m zycia, ale pamietam, ze Ty tego ze swoim nie lubilas robic. Ja zabawe z dzieckiem uwielbialam.
Kolejny dowod na to, ze jestesmy rozne.no bez jaj...
ja mówiłam o zabawach dla mnie nużących właśnie takich z klockami, że dzidzia ma 3 klocki i potrafi długi czas je przekładać, czy przesuwać...iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
polarmiś...jakbyś była młodsza, to bym podejrzewała, że w dzieciństwie za długo siedziałaś na bujaczkach z wibrą (których niestety nie było w okresie naszego dzieciństwa), zamiast klocki układać i teraz masz problem....
no ale tak to nie wiadomo skąd takie w Tobie zamiłowanie - grunt, że mona spokojnie i bezstresowo je realizować...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:39
moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Leczenie polega na podawaniu hCG, jeśli problem spowodowany jest zaburzeniami hormonalnymi. Przy PCOS pomaga laparoskopia i "nakłuwanie" jajników.
juz to przerobilam i laparo podczas ktorej mialam kauteryzacje i podany pregnyl na pekniecie.....I cholerna dupa blada...
Chodzi o to , ze na monicie powiedzial mi , ze jest torbiel na jajniku , a ja ze w goracej wodzie kapana jestem to scislam nogi i po badaniu ...I nie wiem czy poza tym jednym bylo cos wiecej co moglo peknac.
.Bylam stymulowana clo , a po nim zawsze mialam po kilka jaj
A teraz zagwozdka czy temp od torbieli czy oprocz niej cos sie wyklulo i zdazylo peknac po preggnylu.......
dzieki Polar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:53
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:polarmiś...jakbyś była młodsza, to bym podejrzewała, że w dzieciństwie za długo siedziałaś na bujaczkach z wibrą (których niestety nie było w okresie naszego dzieciństwa), zamiast klocki układać i teraz masz problem....
no ale tak to nie wiadomo skąd takie w Tobie zamiłowanie - grunt, że mona spokojnie i bezstresowo je realizować...
Pusurek, Bozia3, kapturnica, AsiaPoli, Sabina, Reni, Simba, iwcia77, MartaDidinio, moremi, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Pusurek..ja rozumiem wszystko, ale nie wmawiaj mi, że będziesz układać klocki lego z kilkumiesięcznym dzieckiem...
no bez jaj...
ja mówiłam o zabawach dla mnie nużących właśnie takich z klockami, że dzidzia ma 3 klocki i potrafi długi czas je przekładać, czy przesuwać...Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Bym Cię zaskoczyła ale w wieku 6 lat odkryłam taki śmieszne wibrujace urządzonko zwane masażem do ciała (elektryczne)i nie wiem jak to się stało ale odkryłam za pomocą tego urządzonka orgazm - choć nie wiedziałam o co chodzi, ale jako juz dorastająca dziewczyna często po nie sięgałam dla przyjemności....
polarmiś, Simba, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Bym Cię zaskoczyła ale w wieku 6 lat odkryłam taki śmieszne wibrujace urządzonko zwane masażem do ciała (elektryczne)i nie wiem jak to się stało ale odkryłam za pomocą tego urządzonka orgazm - choć nie wiedziałam o co chodzi, ale jako juz dorastająca dziewczyna często po nie sięgałam dla przyjemności....
Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:naaaaaaa kiedy?
no dobra, doczytalam, ze dalej styczen.. i tego sie trzymaj!Sabina, Simba, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:w wieku 6 lat? o kurde - to wcześnie...nie znudziło Ci się do tego czasu?
podobno dzieci miewają dużo wcześniej orgazmy - może dlatego tak im dobrze i błogo w tych wibrujących leżaczkach.
Czy orgazm może się znudzićBozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Kapturnica i znalazłam coś takiego
w LUF z niepękniętego pęcherzyka uwalnia się progesteron w niskim stężeniu i on daje "złudzenie" prawidłowego cyklu. W odróżnieniu od PCOS, gdzie nie pęka pęcherzyk i nie uwalnia się progesteron, zaburzona jest oś podwzgórzowo - przysadkowo - jajnikowa i nie mamy miesiączki, nie dojrzewa endometrium, najczęściej mamy do czynienia z długimi cyklami.
Kurde ja mam pcos a nigdy nie mialam luf stwierdzonego..U mnie wlasnie nie dochodzi do pekania jajek..Przez to tworza sie torbiele i na to walnelam kauteryzacje jajnika....U mnie nie mam zaburzen z moiesiaczka ani endometrium.... -
nick nieaktualnyBozia3 wrote:paszcza - musisz jakoś ją przytrzymać - chociaż do 1 stycznia, żebyście jednak miały w tym samym roku dzieciaki...
Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:polarmiś wrote:Kapturnica i znalazłam coś takiego
w LUF z niepękniętego pęcherzyka uwalnia się progesteron w niskim stężeniu i on daje "złudzenie" prawidłowego cyklu. W odróżnieniu od PCOS, gdzie nie pęka pęcherzyk i nie uwalnia się progesteron, zaburzona jest oś podwzgórzowo - przysadkowo - jajnikowa i nie mamy miesiączki, nie dojrzewa endometrium, najczęściej mamy do czynienia z długimi cyklami.
Kurde ja mam pcos a nigdy nie mialam luf stwierdzonego..U mnie wlasnie nie dochodzi do pekania jajek..Przez to tworza sie torbiele i na to walnelam kauteryzacje jajnika....U mnie nie mam zaburzen z moiesiaczka ani endometrium....
a jaki masz progesteron w II fazie cyklu?