X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tak by bylo najfajniej! Ale jak mysle o Twoich twixach to od razu widze dwoch przystojniakow!
    No ja tez sobie lubie wyobrazic dwoch takich dużych przystojniakow (juz dorosłych) mówiących do mnie takim niskim głosem: mamo, daj spokój! ;) A poza tym to byłoby dla mnie prawdziwe pole do popisu do bycia książkową wredna teściowa :) PODWÓJNĄ! Hyhyhyhyhyhy :)

iwcia77, polarmiś, Mango, Sabina, Bozia3, Żanet, Mega, moremi, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwazaj ,zebys nie musiala synkow ogladac tylko w Boze Narodzenie ;) , wiesz co zony potrafia zrobic z mezow :)
    Simba wrote:
    No ja tez sobie lubie wyobrazic dwoch takich dużych przystojniakow (juz dorosłych) mówiących do mnie takim niskim głosem: mamo, daj spokój! ;) A poza tym to byłoby dla mnie prawdziwe pole do popisu do bycia książkową wredna teściowa :) PODWÓJNĄ! Hyhyhyhyhyhy :)

Sabina, Mega, megan8, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    uwazaj ,zebys nie musiala synkow ogladac tylko w Boze Narodzenie ;) , wiesz co zony potrafia zrobic z mezow :)
    No i wlasnie dlatego jedna dziewczyna by sie przydała. Ja juz wiem, ze ewentualne synowe bedą mnie nienawidzieć - jestem zbyt zajebista ;)

iwcia77, polarmiś, Mango, Sabina, paszczakin, Bozia3, Mega, malgos741, moremi, Dorka1979, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synek ponoc na zone wybiera kobiete "podobna" do swojej mamy , wiec synowa moze tez byc zajebista ;D
    Simba wrote:
    No i wlasnie dlatego jedna dziewczyna by sie przydała. Ja juz wiem, ze ewentualne synowe bedą mnie nienawidzieć - jestem zbyt zajebista ;)

polarmiś, Mega, megan8, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    synek ponoc na zone wybiera kobiete "podobna" do swojej mamy , wiec synowa moze tez byc zajebista ;D
    O nieeee, nie pomyślałam o tym.....
    Nie dość ze bedą zajebiste to jeszcze młode. Jak ja to zniosę? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 14:12

iwcia77, Alis, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie dosc ze moze byc zajebista to jescze na pewno duuuzzzooo mlodsza ;D
    Simba wrote:

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica poczytałam o tych torbielach luteinowych (zazwyczaj chodzi o torbiele ciałka żółtego) i wychodzi, że progesteron też jest wydzielany ale słabszy. czyli tempka też się podnosi w drugiej fazie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej takie upały że ledwo żyję dlatego tylko czasami klikam;-)Simba super że z dzieciakami ok powiedz na kiedy teraz masz termin porodu po zmianie?pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Simba, Sabina, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jeszcze jedna opcja- synek nie znajdzie zadnej zony, ktora dorownalaby w zajebistosci jego mamie i do konca zycia bedzie przy tobie :)
    Simba wrote:
    Nie dość ze bedą zajebiste to jeszcze młode. Jak ja to zniosę? ;)

Mega, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no nie dosc ze moze byc zajebista to jescze na pewno duuuzzzooo mlodsza ;D
    No wlasnie sie zedytowalam jak ta straszna prawda do mnie dotarła

iwcia77, Sabina, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Hej takie upały że ledwo żyję dlatego tylko czasami klikam;-)Simba super że z dzieciakami ok powiedz na kiedy teraz masz termin porodu po zmianie?pozdrawiam wszystkie dziewczyny
    Na 27 stycznia, ale mój gin i tak mi zapowiada koniec grudnia.

iwcia77, mama78, megan8, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jest jeszcze jedna opcja- synek nie znajdzie zadnej zony, ktora dorownalaby w zajebistosci jego mamie i do konca zycia bedzie przy tobie :)
    Fuuuuuuck, to juz wole chujowe synowe...

iwcia77, Sabina, MartaDidinio, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamy go zawiozlam... Ale ona jutro rano na tydz. wyjeżdża...... szukam naianki na cito!!!!
    polarmiś wrote:
    To jak sobie radzisz bez niani? Do pracy z malym jezdzisz?

iwcia77, Pusurek, polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    taaa gadanie do miesięcznego dziecka jest bardzo skuteczne :) podobnie jak klocki lego...:)
    Bozia, wszystko jest kwestia gustu. Mozesz zawsze zaczac mowic do dziecka, jak ono juz bedzie Tobie odpowiadac na pytania. Ja tam bede troche wczesniej. :P
    A klocki sa od 6 m zycia, ale pamietam, ze Ty tego ze swoim nie lubilas robic. Ja zabawe z dzieckiem uwielbialam.
    Kolejny dowod na to, ze jestesmy rozne. :)

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę ograniczyć przekleństwa. Przecież ja matka będę!

iwcia77, polarmiś, Mega, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Do mamy go zawiozlam... Ale ona jutro rano na tydz. wyjeżdża...... szukam naianki na cito!!!!
    Kurcze, slabo...

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kurcze masz wyzwanie...a jak idzie? ciezko jest?
    MartaDidinio wrote:

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica i znalazłam coś takiego

w LUF z niepękniętego pęcherzyka uwalnia się progesteron w niskim stężeniu i on daje "złudzenie" prawidłowego cyklu. W odróżnieniu od PCOS, gdzie nie pęka pęcherzyk i nie uwalnia się progesteron, zaburzona jest oś podwzgórzowo - przysadkowo - jajnikowa i nie mamy miesiączki, nie dojrzewa endometrium, najczęściej mamy do czynienia z długimi cyklami.

LUF. Zwykle w ciągu 38 godzin od wyrzutu LH pęcherzyk pęka, jednak przy tym zaburzeniu oocyt nie zostaje uwolniony. Może to być spowodowane problemami hormonalnymi - złą pracą przysadki i zbyt niskim stężeniem LH. Przyczyną może też być zespól policystycznych jajników. Zaburzenie wykrywa się dzięki badaniom USG i testom na LH. Czasem niepęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte bez uwolnienia jajeczka, dlatego też testy na progesteron w drugiej fazie cyklu mogą nie wykazywać nieprawidłowości, a w przypadku mierzenia temperatury podstawowej ciała obserwuje się hipertermię. Leczenie polega na podawaniu hCG, jeśli problem spowodowany jest zaburzeniami hormonalnymi. Przy PCOS pomaga laparoskopia i "nakłuwanie" jajników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:00

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba gratuluję wspaniałych wieści :-D <3
    Przez to, że o Twoich dzieciach cały czas mowiny Twixy to ją też tam widzę chłopaków, ale to tylko nasza wyobraźnia ;-)
    Mam hujowy dzień w pracy! :-(

polarmiś, Pusurek, Simba, Żanet, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj bidulko <3 nie daj sie!
    Sabina wrote:
    Simba gratuluję wspaniałych wieści :-D <3
    Przez to, że o Twoich dzieciach cały czas mowiny Twixy to ją też tam widzę chłopaków, ale to tylko nasza wyobraźnia ;-)
    Mam hujowy dzień w pracy! :-(

Mega, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 3997 3998 3999 4000 4001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ