35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zrobie te prolktyne po obciazeniu w kolejnym cyklu to moze tu tkwi problem....Tamte 2stymulcje mialam po 2jajka na kazdym jajniku..Tylko jak na zlosc pekslo jakies po niedroznej stronie..I najlepsze ze w dniu podania te co byly dojrzale na 20mm to one nie pekly po pregnylu ale te co w dniu podania zastrzyku mialy max16mm i dorastaly w czasie dzialania hcg
A teraz dzieki wlasnej glupocie nie wiem czy byl tylko jeden co nie pekl czy bylo cos wiecej i to wydziela progesteron...Mialam isc zbadac prog ale nie mialam kiedypolarmiś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:wyprzedaż odzieży ciążowej w sklepie online C&A:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/t-shirty-i-topyUbieram sie w koszulke i szorty jak mam isc do sklepu, czyli po godz 20.
Kurna, jak goraco... Gdyby nie klima w domu, chyba by mi sie bialko poscinalo.Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
https://ovufriend.pl/graph/cab9d5cba48ad29428e831435dd2b73a cykl z torbiela potwierdzony monitem...
Temp poszla do gory po zazyciu luteiny dopiero...Wostatnim dniu cyklu pekla i starcilam przytomnosc przez to w marcu poddalam sie laparoskopiipolarmiś lubi tę wiadomość
-
https://ovufriend.pl/graph/45c6d56330b70643d32ec1c06c8257b0 tu monitorowany ze pecherzyk jeden pekl..mialam progesteron 12
i kolejny kwietniowy mialam w nim 16 z hakiem progesteron tez monitorowany
https://ovufriend.pl/graph/42bfcd98a600f65139e2a46222d9ba3f
oba stymulowane clo i pregnyl
A tu majowy cykl naturalny potwierdzona owulacja rowniez..bez robienia progesteronu wtedy
https://ovufriend.pl/graph/dd4f3c7a84d28301fa7e8499b0110910polarmiś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze no wyglądają dobrze te wykresy. pierwszy, który podałaś był z luteiną i ona być może pomogła podnieść się temp. potem łykałaś dupka a on nie podwyższa aż tak tempki i w ostatnim cyklu progesteron własny, pięknie pracował.
kolejny krok - to tak jak pisałaś prolaktynę ale z obciążeniem.
Może nie PCOS a LUF jest problemem lub niedomoga ciałka żółtego (często przyczyną też jest prolaktyna). Powoli, małymi kroczkami dojdziesz o co kaman.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Kurcze no wyglądają dobrze te wykresy. pierwszy, który podałaś był z luteiną i ona być może pomogła podnieść się temp. potem łykałaś dupka a on nie podwyższa aż tak tempki i w ostatnim cyklu progesteron własny, pięknie pracował.
kolejny krok - to tak jak pisałaś prolaktynę ale z obciążeniem.
Może nie PCOS a LUF jest problemem lub niedomoga ciałka żółtego (często przyczyną też jest prolaktyna). Powoli, małymi kroczkami dojdziesz o co kaman.
no wlasnie tez podejrzewam te prolaktyne po obciazeniu bo zwykla wyszla ok , ze to ona moze byc winowajca tego...
-
hejka,bylam na pobraniu krwi na FSH,LH,Estradiol i prolaktyne,wyniki przesla w nast tyg. go mojego lekarza,ale zadzwnie tam przed wyjazdem w piatek do PL to mi podadza i wtedy sie z wami dziewczynki skonsultuje bo dla mnie to czarna magia,a progesteron w 21 dniu to bede akurat w PL mozna sobie isc do laboratorium i normalnie prywatnie poprosic? a jak nie to dopiero we wrzesniu tutaj.nie zapytalam czy trzeba byc na czczo i niepomyslalam nawet o tym,bylam po lunchu czy to ma jakis zwiazek?czy to tylko przy morfologii wazne..?
polarmiś, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiaPoli wrote:hejka,bylam na pobraniu krwi na FSH,LH,Estradiol i prolaktyne,wyniki przesla w nast tyg. go mojego lekarza,ale zadzwnie tam przed wyjazdem w piatek do PL to mi podadza i wtedy sie z wami dziewczynki skonsultuje bo dla mnie to czarna magia,a progesteron w 21 dniu to bede akurat w PL mozna sobie isc do laboratorium i normalnie prywatnie poprosic? a jak nie to dopiero we wrzesniu tutaj.nie zapytalam czy trzeba byc na czczo i niepomyslalam nawet o tym,bylam po lunchu czy to ma jakis zwiazek?czy to tylko przy morfologii wazne..?
moremi, AsiaPoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dzieki wielkie
no wlasnie tez podejrzewam te prolaktyne po obciazeniu bo zwykla wyszla ok , ze to ona moze byc winowajca tego...
Tu jeszcze znalazłam coś o prolaktynie.
prolaktyna prawdopodobnie działa bezpośrednio na gonady, powodując zmniejszenie wydzielania progesteronu u kobiet (niewydolność ciałka żółtego) oraz testosteronu u mężczyzn.kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziekuje , ale nie trac czasu na latanie po pocztach tylko na szukanie tej niani, bo wierze , ze to naprawde nielatwe zadanie...obys znalazla szybko . potem jak sie ogarniesz na spokojne to wyslesz
ja w polandii bede z 2 tygodnie , wiec spoko :)QUOTE=MartaDidinio]Iwcia to ja tobie jutro paczke wysle!!![/QUOTE]
Żanet, MartaDidinio, Sabina, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość
-
Polar ja jestem caly czas na lekach na tarczyce , mam niedoczynnosc i hashimoto juz mam ponizej 1 tsh takze tarczyca opanowana jade na setce euthyroxu dziennie.... Tak nawiazujac do komentarza pod wtykresem.....
Najdziwniejsze ze prolaktyne bez obciazenia mialam 9 a tsh ponad 5 wtedy....wiec nawet endo byl zdziwiony....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:44
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Polar ja jestem caly czas na lekach na tarczyce , mam niedoczynnosc i hashimoto juz mam ponizej 1 tsh takze tarczyca opanowana jade na setce euthyroxu dziennie.... Tak nawiazujac do komentarza pod wtykresem.....
Najdziwniejsze ze prolaktyne bez obciazenia mialam 9 a tsh ponad 5 wtedy....wiec nawet endo byl zdziwiony....
czytam, że tsh i prolaktyna często idą w parze ale nie zawsze. Ja też mam tarczycę do 2,6 a ostatnio prolaktynę 19, ale i miałam 9, więc nikt mi nie zlecał tych badań. sama sobie zleciłam analizując ten gówniany progesteron i fakt że w pierwszą ciąże przez trzy lata zachodziłam a przyczynkiem była prolaktyna i lekko podwyższone tsh. Po prostu trzeba (jak na się tak nie udaje) zbadać różne warianty by sobie pomóc.