X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyprzedaż odzieży ciążowej w sklepie online C&A:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/t-shirty-i-topy

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    robilam 2razy i mialam raz 12 i raz 16z hakiem
    a masz wykresy tych cykli w których robiłaś ten progesteron bo ewidentnie jest on owulacyjny! i Czy w tych cyklach miałaś monitoring i z potwierdzoną torbielą?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobie te prolktyne po obciazeniu w kolejnym cyklu to moze tu tkwi problem....Tamte 2stymulcje mialam po 2jajka na kazdym jajniku..Tylko jak na zlosc pekslo jakies po niedroznej stronie..I najlepsze ze w dniu podania te co byly dojrzale na 20mm to one nie pekly po pregnylu ale te co w dniu podania zastrzyku mialy max16mm i dorastaly w czasie dzialania hcg
    A teraz dzieki wlasnej glupocie nie wiem czy byl tylko jeden co nie pekl czy bylo cos wiecej i to wydziela progesteron...Mialam isc zbadac prog ale nie mialam kiedy

polarmiś lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    a masz wykresy tych cykli w których robiłaś ten progesteron bo ewidentnie jest on owulacyjny! i Czy w tych cyklach miałaś monitoring i z potwierdzoną torbielą?
    tak zaraz ci poszukam linki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wyprzedaż odzieży ciążowej w sklepie online C&A:

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/t-shirty-i-topy
    Ja tam chodze w gaciach i w staniku. ;) Ubieram sie w koszulke i szorty jak mam isc do sklepu, czyli po godz 20. :D
    Kurna, jak goraco... Gdyby nie klima w domu, chyba by mi sie bialko poscinalo. ;)

Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/cab9d5cba48ad29428e831435dd2b73a cykl z torbiela potwierdzony monitem...
    Temp poszla do gory po zazyciu luteiny dopiero...Wostatnim dniu cyklu pekla i starcilam przytomnosc przez to w marcu poddalam sie laparoskopii

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/45c6d56330b70643d32ec1c06c8257b0 tu monitorowany ze pecherzyk jeden pekl..mialam progesteron 12

i kolejny kwietniowy mialam w nim 16 z hakiem progesteron tez monitorowany
    https://ovufriend.pl/graph/42bfcd98a600f65139e2a46222d9ba3f

oba stymulowane clo i pregnyl

A tu majowy cykl naturalny potwierdzona owulacja rowniez..bez robienia progesteronu wtedy
    https://ovufriend.pl/graph/dd4f3c7a84d28301fa7e8499b0110910

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o temp to druga faza cyklu widze wysokosc temp jest praktycznie identico w tym cyklu jak i w cyklach wczesniejszych...Przez to kminie czy to luf czy nie..
    Z gory Polar wielkie thanks za zainteresowanie =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no wyglądają dobrze te wykresy. pierwszy, który podałaś był z luteiną i ona być może pomogła podnieść się temp. potem łykałaś dupka a on nie podwyższa aż tak tempki i w ostatnim cyklu progesteron własny, pięknie pracował.

kolejny krok - to tak jak pisałaś prolaktynę ale z obciążeniem.

Może nie PCOS a LUF jest problemem lub niedomoga ciałka żółtego (często przyczyną też jest prolaktyna). Powoli, małymi kroczkami dojdziesz o co kaman.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kurcze no wyglądają dobrze te wykresy. pierwszy, który podałaś był z luteiną i ona być może pomogła podnieść się temp. potem łykałaś dupka a on nie podwyższa aż tak tempki i w ostatnim cyklu progesteron własny, pięknie pracował.

kolejny krok - to tak jak pisałaś prolaktynę ale z obciążeniem.

Może nie PCOS a LUF jest problemem lub niedomoga ciałka żółtego (często przyczyną też jest prolaktyna). Powoli, małymi kroczkami dojdziesz o co kaman.
    Dzieki wielkie =D
    no wlasnie tez podejrzewam te prolaktyne po obciazeniu bo zwykla wyszla ok , ze to ona moze byc winowajca tego...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,bylam na pobraniu krwi na FSH,LH,Estradiol i prolaktyne,wyniki przesla w nast tyg. go mojego lekarza,ale zadzwnie tam przed wyjazdem w piatek do PL to mi podadza i wtedy sie z wami dziewczynki skonsultuje bo dla mnie to czarna magia,a progesteron w 21 dniu to bede akurat w PL mozna sobie isc do laboratorium i normalnie prywatnie poprosic? a jak nie to dopiero we wrzesniu tutaj.nie zapytalam czy trzeba byc na czczo i niepomyslalam nawet o tym,bylam po lunchu czy to ma jakis zwiazek?czy to tylko przy morfologii wazne..?

polarmiś, moremi lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie hormony robie zawsze na czczo ale byc moze nie tzreba..A w Plw kazdym lab zrobisz progesteron bez problemu...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hejka,bylam na pobraniu krwi na FSH,LH,Estradiol i prolaktyne,wyniki przesla w nast tyg. go mojego lekarza,ale zadzwnie tam przed wyjazdem w piatek do PL to mi podadza i wtedy sie z wami dziewczynki skonsultuje bo dla mnie to czarna magia,a progesteron w 21 dniu to bede akurat w PL mozna sobie isc do laboratorium i normalnie prywatnie poprosic? a jak nie to dopiero we wrzesniu tutaj.nie zapytalam czy trzeba byc na czczo i niepomyslalam nawet o tym,bylam po lunchu czy to ma jakis zwiazek?czy to tylko przy morfologii wazne..?
    w kazdym labo zrobią Ci odpłatnie progesteron. Zrób w tym samym cyklu co pozostałe, bez sensu robić we wrześniu. Asiu zrób też hormony tarczycowe - to ważne i jeszcze tą prolaktynę z obciązeniem.

moremi, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzieki wielkie =D
    no wlasnie tez podejrzewam te prolaktyne po obciazeniu bo zwykla wyszla ok , ze to ona moze byc winowajca tego...

Tu jeszcze znalazłam coś o prolaktynie.
    prolaktyna prawdopodobnie działa bezpośrednio na gonady, powodując zmniejszenie wydzielania progesteronu u kobiet (niewydolność ciałka żółtego) oraz testosteronu u mężczyzn.

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni przebija się przez wątki, nareszcie znudziły ją wakacje!!!

Simba, kapturnica, iwcia77, Sabina, Pusurek, Reni, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje , ale nie trac czasu na latanie po pocztach tylko na szukanie tej niani, bo wierze , ze to naprawde nielatwe zadanie...obys znalazla szybko . potem jak sie ogarniesz na spokojne to wyslesz :) ja w polandii bede z 2 tygodnie , wiec spoko :)QUOTE=MartaDidinio]Iwcia to ja tobie jutro paczke wysle!!![/QUOTE]

Żanet, MartaDidinio, Sabina, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to fakt ! ogromnie ciesza :D
    Pusurek wrote:
    Paczki od Marty to jak prezent pod choinke! :) Albo jajko niespodzianka! :)

kapturnica, Pusurek, MartaDidinio lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdradza nas ? ;D
    polarmiś wrote:
    Reni przebija się przez wątki, nareszcie znudziły ją wakacje!!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar ja jestem caly czas na lekach na tarczyce , mam niedoczynnosc i hashimoto juz mam ponizej 1 tsh takze tarczyca opanowana jade na setce euthyroxu dziennie.... Tak nawiazujac do komentarza pod wtykresem.....
    Najdziwniejsze ze prolaktyne bez obciazenia mialam 9 a tsh ponad 5 wtedy....wiec nawet endo byl zdziwiony....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:44

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Polar ja jestem caly czas na lekach na tarczyce , mam niedoczynnosc i hashimoto juz mam ponizej 1 tsh takze tarczyca opanowana jade na setce euthyroxu dziennie.... Tak nawiazujac do komentarza pod wtykresem.....
    Najdziwniejsze ze prolaktyne bez obciazenia mialam 9 a tsh ponad 5 wtedy....wiec nawet endo byl zdziwiony....

czytam, że tsh i prolaktyna często idą w parze ale nie zawsze. Ja też mam tarczycę do 2,6 a ostatnio prolaktynę 19, ale i miałam 9, więc nikt mi nie zlecał tych badań. sama sobie zleciłam analizując ten gówniany progesteron i fakt że w pierwszą ciąże przez trzy lata zachodziłam a przyczynkiem była prolaktyna i lekko podwyższone tsh. Po prostu trzeba (jak na się tak nie udaje) zbadać różne warianty by sobie pomóc.

‹‹ 3999 4000 4001 4002 4003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ