X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Znam to...
    Moze sie przelamiesz potem, jak juz bedziesz spokojniejsza. :)
    Juz mam ciągoty ;) a lekarz nie widzi juz przecwwskazan - kazał tylko poczekać do drugiego trymestru i oto i on

Pusurek, ania.g, iwcia77, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Psa masz przeciez...
    Z piesem rano byl mąż ale fakt caly dzianek na mnie spoczywa. Mam stos prasowania . Pies mnie denerwuje ciagle mi sie paleta pod nogami, zabiera wszystko, ogrodek zdewastowany, w domu psem śmierdzi, pelno recznikow na podlodze bo na jedzonko, na mokre lapkina szczescie toalete zalatwia poza domem - jak sie sie do tego przyzwyczaje, po co sie zgodzilam:-( mam kryzys:-( i wczoraj stan wkurwienia mial swoje apogeum - od razu wiem ze to owulacja.

Na przewianie, jesli masci nie masz to zdecydowanie rozgrzenie tego miejsca - tak jak to robisz.

Pusurek, Sabina, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Butelka wódki :) to kiedyś zapisał lekarz mojemu ojcu :)
    Zewnetrznie czy wewnetrznie? ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Juz mam ciągoty ;) a lekarz nie widzi juz przecwwskazan - kazał tylko poczekać do drugiego trymestru i oto i on
    No to co to z nami jeszcze robisz? Do chlopa lec...
    Moj wraca w niedziele w nocy, ale mam focha, bo mial byc wczoraj. Raczej bede spala jak przyjedzie. ;)

ania.g, Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zewnetrznie czy wewnetrznie? ;)
    W twoim przypadku zewnetrznie ale oparami tez mozna sie upic:-)

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani nie przyszla, to ide jeszcze zalec z termoforem. Jakby co, niech mi wstawi plusik za obecnosc. ;)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, obecna ;-)
    Iwcia miłej podróży no gratulacje juniora :-)
    Pusurek możesz się jeszcze maścią rozgrzewającą, przeciwbólową i przeciwzapalną posmarować i owinąć czymś szyję to powinno pomóc.

Pusurek, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale oni chca mi wlasnie przyspieszyc.
    Ale oczywiscie zaczelam o tym czytac i wlos mi sie jezy na glowie. Komplikacji masa przy tym tez. I prowokowanie rozwarcia balonikiem.
    Ja miałam w ten sposób wywoływany poród i nic złego się nie stało. Po baloniku kwestia zeby dali odpowiednią dawkę oksytocyny, a nie czekali żeby samo dalej poszło.

Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) przepraszam za spóźnienie ale zwyczajnie zaspalam....miłego dnia :)

Mega lubi tę wiadomość

Aprilka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Iwcia, szczęśliwej podróży i udanych wakacji.
    Dziś zaczęłam trzeci trymestr huraa :)

Pusurek, paszczakin, Bozia3, Sabina, iwcia77, Żanet, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Po drugie:

jakie "zaniedbal ogrod" ja sie pytam- chyba zadbal o ogrod- toz to ja tam ostatnio kilka dni spedzilam przycinajac, czyszczac i opalajac sie! nawet spadajace pajaki przezylam!

minus za nieuwazanie na lekcji, ocena nieobnizona tylko dlatego, ze sie porodem stresujesz..
    Sie tam Paszczak nie miotaj tak, bo wyraznie pamietam, ze napisalas, ze ogrod zaniedbany. :P A ze potem cos tam porobilas, to juz nas nie poinformowalas. Widzisz jakie wazne jest, zeby przeplyw informacji byl na czas? :P

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pff. A gdzie ten post, ze ogrod zaniedbany? :P
    Poza tym samo to, ze musialas go ogruzowac swiadczylo o tym, ze byl zaniedbany! :P ;)

• amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

I kuwa cycki mnie nie bola.. zawsze bolaly przed malpa.. i syfow nie mam, a normalnie wygladam jak nastolatka.. jak mi sie cykl przesunie do jakis 40 dni to wymiekne![/QUOTE]

mam to samo i przez to dziadostwo nie spie w nocy. czekam na @, zeby zaczac nowy cykl a franca nie przychodzi. nawet jej nie czuję.

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśku, a kwiatki ci już przesadza? :P

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    I kuwa cycki mnie nie bola.. zawsze bolaly przed malpa.. i syfow nie mam, a normalnie wygladam jak nastolatka.. jak mi sie cykl przesunie do jakis 40 dni to wymiekne!

mam to samo i przez to dziadostwo nie spie w nocy. czekam na @, zeby zaczac nowy cykl a franca nie przychodzi. nawet jej nie czuję.[/QUOTE]
    z tego powodu nie śpisz w nocy? chyba brak prawdziwych problemów w życiu....

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie witam ospale ,niewyspana po nocy na sofie...ten moj chlop tak chrapie ze nie wytrzymalam bo bym go chyba udusila poduszka i zeszlam na dol na sofke ;(

mysza1975 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-D
    Dziś miał być plac zabaw cały dzień a zamiast tego leje :-( dziec chce na huśtawke!

iwcia77, mandragora, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Miśku, a kwiatki ci już przesadza? :P
    Likwiduje:-(

AsiaPoli, iwcia77, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mam wizytę w poradni diabetologicznej w wawie na Karowej. Kazali mi zabrać wszystkie badania, usg a nawet cytologię. No ok ale na jaką cholerę chcą mnie przy okazji badać ginekologicznie ? I robić posiew z szyjki na paciorkowca tak wcześniej ( to będzie 27 i 4 dni) Z tego co pamiętam posiew robi się najwcześniej w 32 tyg. ciąży. Na dodatek tego samego dnia mam wizytę u swojego gina i wystarczy mi jak on zajrzy do środka.Chyba nie muszę się zgadzać na dodatkowe grzebanie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:37

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania - ja na paciorkowca mam robic dopiero w 35 tygodniu - nie wiem, jakie są zasady, ale może faktycznie za wcześnie...

FZuMp1.png

‹‹ 4013 4014 4015 4016 4017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ