X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Likwiduje:-(
    Uuuuu, skądś to znam.... Współczuję. My gdy wzięliśmy psa ze schroniska, to zrobił nam taką demolkę, że szok.

Jaką karmą karmisz psiaka?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    z tego powodu nie śpisz w nocy? chyba brak prawdziwych problemów w życiu....
    nie chciałabys mieć moich problemów

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna :) pozdraWiam z lotniska w Bergamo:) samolocik mam o 16 wiec nadrabiam forum :)

Pusurek, polarmiś, mandragora, Simba, Żanet, ania.g, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Uuuuu, skądś to znam.... Współczuję. My gdy wzięliśmy psa ze schroniska, to zrobił nam taką demolkę, że szok.

Jaką karmą karmisz psiaka?
    Najchetnie je domowa kuchnie np. Kasze z warzywkami i wolkowinka- taki bulionik- pysznie pachnie ale bez przypraw. Maz jest przeciwny i uwAza ze suche lepsze - kupilismy firmy purina dog chow dla puppy i Hills science plan. Wczoraj kupilam mokre dla juniorow firmy animonda - wciagnela nosem w dwie sekundy. Staram sie by jednak byla na gotowym bo po co sobie wiecej pracy dawac tym bardziej ze zamierzam wkoncu ruszyc dupe i pojsc do pracy:-)

Jesli chodzi o ogrodek - na szczescie nie jest jeszcze wymuskany, w przyszlym roku jak bedzie juz dorosla bardziej sie przyloze. Na szczescie kallia, horntensja, rododendron i azalia nieuszkodzona:-)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - ja tu gender dostrzegam, Szymus ( sliczny) w rozowej bluzeczce:-)

caffe, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelia04072006 wrote:
    nie chciałabys mieć moich problemów
    zobacz wykres dziewczyny o niku " 8485".

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a ja mam taki pms ,ze mam ochote palic,gwalcic i rabowac....
    Fatalny nastroj i humor do dupy...Najchetniej zwinela bym sie w klebek i zaszyla w czarna dziure...

polarmiś, mandragora, Simba, Pusurek, Bozia3, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Najchetnie je domowa kuchnie np. Kasze z warzywkami i wolkowinka- taki bulionik- pysznie pachnie ale bez przypraw. Maz jest przeciwny i uwAza ze suche lepsze - kupilismy firmy purina dog chow dla puppy i Hills science plan. Wczoraj kupilam mokre dla juniorow firmy animonda - wciagnela nosem w dwie sekundy. Staram sie by jednak byla na gotowym bo po co sobie wiecej pracy dawac tym bardziej ze zamierzam wkoncu ruszyc dupe i pojsc do pracy:-)

Jesli chodzi o ogrodek - na szczescie nie jest jeszcze wymuskany, w przyszlym roku jak bedzie juz dorosla bardziej sie przyloze. Na szczescie kallia, horntensja, rododendron i azalia nieuszkodzona:-)

Co do ogródka, polecam nauczyć go załatwiania się w jednym miejscu, unikniesz tym samym min na całym obszarze :P

Ja też sugeruję, żeby od początku pies był na suchej karmie. To wygodne bo potem wyjeżdżając z psem będziesz musiała gary ze sobą zabierać. Dodatkowo, trudno jest samemu zbilansować składniki w pokarmie domowym, żeby mu dostarczyć to czego potrzebuje.

Purina to szajs, będzie jadł tego dużo, a potem robił wielkie kupy, bo ona ma w sobie niewiele składników przydatnych psu. Więc większość tego co zjadł po prostu przez niego przelatuje.
    Kup pokarm odpowiedni dla rasy/wieku Twojego psa z firmy Orijen. Ma w sobie, jako jedyna sucha karma na rynku, 80% mięsa. Moje psy od początku ją jedzą i widzę różnicę kiedy są najedzone, a kiedy (jeśli mi zabraknie karmy) chodzą niedojedzone. Moje zjadają po 1 misce dziennie, takiej wielkości jakby napełnić z czubkiem talerz do zupy. A ja mam wielkie psy, więc pomyśl jaka musi być wartościowa, skoro wystarcza im jedna micha.
    Mogę Ci dać namiary gdzie kupuję i kurier w tym samym dniu w godzinach 18-22 przywozi mi do domu. Firma jest w Ząbkach.

Na początku suchą karmę można szczeniakowi trochę polewać wodą.

I jeszcze jedno, póki jest szczenięciem, to zadbaj o jego stawy. Najlepsza jest galaretka z kurzych łapek, ale tego pewnie nie będzie Ci się chciało robić :P zapytaj weta o jakiś preparat. Unikniesz tym samym problemów gdy pies będzie starszy.

polarmiś lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Caffe - ja tu gender dostrzegam, Szymus ( sliczny) w rozowej bluzeczce:-)
    Musiałam sobie dogodzić troszkę tym różowym.... :P dobrze, że jego koledzy nie widzą :P :P :P

polarmiś, Simba, Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Co do ogródka, polecam nauczyć go załatwiania się w jednym miejscu, unikniesz tym samym min na całym obszarze :P

Ja też sugeruję, żeby od początku pies był na suchej karmie. To wygodne bo potem wyjeżdżając z psem będziesz musiała gary ze sobą zabierać. Dodatkowo, trudno jest samemu zbilansować składniki w pokarmie domowym, żeby mu dostarczyć to czego potrzebuje.

Purina to szajs, będzie jadł tego dużo, a potem robił wielkie kupy, bo ona ma w sobie niewiele składników przydatnych psu. Więc większość tego co zjadł po prostu przez niego przelatuje.
    Kup pokarm odpowiedni dla rasy/wieku Twojego psa z firmy Orijen. Ma w sobie, jako jedyna sucha karma na rynku, 80% mięsa. Moje psy od początku ją jedzą i widzę różnicę kiedy są najedzone, a kiedy (jeśli mi zabraknie karmy) chodzą niedojedzone. Moje zjadają po 1 misce dziennie, takiej wielkości jakby napełnić z czubkiem talerz do zupy. A ja mam wielkie psy, więc pomyśl jaka musi być wartościowa, skoro wystarcza im jedna micha.
    Mogę Ci dać namiary gdzie kupuję i kurier w tym samym dniu w godzinach 18-22 przywozi mi do domu. Firma jest w Ząbkach.

Na początku suchą karmę można szczeniakowi trochę polewać wodą.

I jeszcze jedno, póki jest szczenięciem, to zadbaj o jego stawy. Najlepsza jest galaretka z kurzych łapek, ale tego pewnie nie będzie Ci się chciało robić :P zapytaj weta o jakiś preparat. Unikniesz tym samym problemów gdy pies będzie starszy.

Wielkie dzieki tak zrobie, liczylam na porade bo na karmach sie nie znam. Zakupie ta o ktorej piszesz akurat firma z mojej okolicy:-)

Bedziemy z nia wychodzic na spacery by grubsze sprawy zostawiala w lesie. Na razie cieszymy sie ze nam domu nie zasikala i zasrala. Grzecznie wychodzi na trawke . Ale dobrze by bylo by zalatwiala sie w jedym miejscu to fakt. Jak tego dokonac?

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam te kurze lapki ale takie suche do gryzienia lepsze naturalne i ugotowac?

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wielkie dzieki tak zrobie, liczylam na porade bo na karmach sie nie znam. Zakupie ta o ktorej piszesz akurat firma z mojej okolicy:-)

Bedziemy z nia wychodzic na spacery by grubsze sprawy zostawiala w lesie. Na razie cieszymy sie ze nam domu nie zasikala i zasrala. Grzecznie wychodzi na trawke . Ale dobrze by bylo by zalatwiala sie w jedym miejscu to fakt. Jak tego dokonac?
    Fajnie, że wychodzicie na zewnątrz, bo dla psa to jest ważne, tzn. znacząc teren na zewnątrz zmyla przeciwnika, że jego jest wszędzie pełno ;) Pozwólcie mu się załatwiać też na terenie, bo inaczej gdy się nauczy poza posesją to będzie problem gdy wyjedziecie i będzie musiał trzymac w sobie...

Myślę, że wysypcie piasku w wybranym miejscu i tam psinkę, na początku na smyczy, zaprowadzajcie. Czasami nawet tak profilaktycznie, gdy sam nie domaga się wyjścia. Potem już sam będzie biegał w wyznaczone miejsce, a Wy będziecie mieli jeden kąt do sprzątania, a nie cały ogród.

Kupcie jej dużo zabawek, unikniecie niszczenia sprzętu w domu. Fajne są takie skomplikowane, tzn. wpychasz coś psiego do lizania w dziurę tej zabawki i masz z głowy pół dnia, bo pies będzie próbował się do tego dostać :)

Ja kupiłam też taki duży "ponton" dla psa i wiedział, ze to jest jego miejsce. Tam też sprzątał swoje zabawki, dosłownie :)

Pamiętaj o preparacie na pchły i kleszcze. Polecam obrożę firmy Bayer. Jest droga, ale moim psom starcza na 2 lata, mimo że piszą na opakowaniu, że działa chyba 8 miesięcy.

Simba, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Iwcia -udanego urlopu.

A na stawy pieskowe dla mojego labradora najpierw miałam odżywkę, która dosypywałam do karmy, a potem już tabletki dostawał.
    Kupowałam też świńskie nóżki - i surowe dostawał, też kasze na tym mu gotowałam albo same takie pogotowane z galaretą. I dożył 15 lat.

caffe, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Musiałam sobie dogodzić troszkę tym różowym.... :P dobrze, że jego koledzy nie widzą :P :P :P
    Ale teraz róż dla mężczyzn w modzie ;-) masz modnego synka :-)

caffe, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kupilam te kurze lapki ale takie suche do gryzienia lepsze naturalne i ugotowac?
    Taką galaretkę robiłam z surowych łapek. Gotowałam z odrobiną warzyw, potem je obierałam z kości, bo ja psom kości drobiowych nie daję i zalewałam to mięso wywarem. Robiłam to np. z kilograma łapek i dawałam mu po jednej salaterce co drugi dzień. Robiłam tak chyba przez miesiąc. Ale karma, którą Ci zasugerowałam, to ma w sobie też odpowiednie składniki wpływajace na pozytywny rozwój psa. Ważne jest więc przed zakupem wiedzieć jak duży będzie pies.

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ale teraz róż dla mężczyzn w modzie ;-) masz modnego synka :-)
    Dziękuję, ulżyło mi :P :P :P Tego się będę trzymała :)

Simba, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Moja kota tez je Orijena. Wiedzialam, ze to dobra karma, kiedy na poczatku wcale nie chciala jej jesc ;), bo ona uwielbia te najtansze puszki i inne Puriny, gdzie sa same polepszacze smaku i inne wypychacze. Teraz juz uwielbia Orijena. Ja zamawiam w Zooplus.pl, jest najtaniej, dobre ceny ma tez Krakvet, ale tam czesto brakuje towaru. W Zooplus sa rabaty i tez kurier przywozi nastepnego dnia gratis.

caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,
    Iwcia, serdeczne gratulacje zdrowego potomka :) ściskam serdecznie, mam nadzieje, że już niedługo pościskamy sie na żywo :)

Mieszkanie znalezione, negocjujemy cenę, no i musimy zobaczyć wzór umowy, a przeprowadzka zaplanowana na przyszły weekend :) Mam już potrzebę uwicia gniazda i niepokoi mnie fakt, że mogę być bezdomna przed porodem...
    Wczoraj spotkałam sie ze znajomymi, ona się pyta w którym jestem tygodniu, to mówię 32, a koleżanka odpowiada - urodziłam w 31, mały ważył 3500 . szczęka mi spadła na ziemię, ja jeszcze nie chcę...

caffe, polarmiś, Mega, Sabina, mysza1975, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dzień Dobry,
    Iwcia, serdeczne gratulacje zdrowego potomka :) ściskam serdecznie, mam nadzieje, że już niedługo pościskamy sie na żywo :)

Mieszkanie znalezione, negocjujemy cenę, no i musimy zobaczyć wzór umowy, a przeprowadzka zaplanowana na przyszły weekend :) Mam już potrzebę uwicia gniazda i niepokoi mnie fakt, że mogę być bezdomna przed porodem...
    Wczoraj spotkałam sie ze znajomymi, ona się pyta w którym jestem tygodniu, to mówię 32, a koleżanka odpowiada - urodziłam w 31, mały ważył 3500 . szczęka mi spadła na ziemię, ja jeszcze nie chcę...
    O matko! Ja bym sie bardziej zeschizowala, ze w 31 tygodniu wazyl 3500...To ile by wazyl w 40? 7300? ;)

Simba, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O matko! Ja bym sie bardziej zeschizowala, ze w 31 tygodniu wazyl 3500...To ile by wazyl w 40? 7300? ;)

Jego ojciec przy porodzie ważył prawie 5 kg więc wszystko było możliwe, poród odbył się bez komplikacji w 1 godz, ledwo zdążyli do szpitala, pierwsze dziecko

‹‹ 4014 4015 4016 4017 4018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ