35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:U mnie JEEEEEEEEEEEEEST @
Amelia, przysylam wirtualnego, zarazliwego, malpowego przytulaka- jak ten cykl nieudany, to niech juz sobie idzie!Simba, mysza1975, amelia04072006, moremi, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:nie myslalam ze na tym forum będę komuś gratulować @
Pusurek jest tez metoda na schody ale wydaje mi sie ze dosc pracochlonna wiec moze te malinowe susze ci pomoga..
..A z tym myciem okien i sexem u mnie nie wypalilo chociaz probowalam wszystkiego...
I tak mlody wyszedl dopiero po oxytocynie....szczęśliwa 2, Pusurek, Mega, mysza1975, caffe lubią tę wiadomość
-
Chwilę mnie nie było, ale już jestem.
Robiłam morfologię i nawet nie jest źle. Ostatnio systematycznie spadała hemoglobina i czerwone krwinki. Na szczęście trend się zatrzymał i tylko hematokryt trochę poniżej normy. Wizyta u gina w czwartek a we wtorek to trzecie ważne usg z oceną anatomii dziecka.
Chyba darujemy sobie szkołę rodzenia. Przy szpitalu, w którym chciałabym rodzić zapisy do szkoły rodzenia na listopad, więc raczej nie zdążymy. Na stronie było napisane, że najlepiej rozpocząć zajęcia w 28-30 tc, więc nieświadoma zadzwoniłam, a pani mi mówi, że zapisać się trzeba dużo wcześniej bo brakuje miejsc. Mam nadzieję, że instynkt zadziała i będę wiedziała co i jak.
Poza tym wszystko mnie denerwuję, coraz mi ciężej, a mam wrażenie, że wszyscy mają coraz większe wymagania. Byle do czwartku. Od 1 sierpnia idę na L4. Będę leżeć i pachnieć.caffe, Mega, mandragora, kapturnica, ania.g, Sabina, Pusurek, polarmiś, Żanet, moremi, Alis, iwcia77, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa 2 wrote:Aga trzymam kciuki za Agatkę
Caffe widzę że u Ciebie ta sama metoda co u mnie mata na łóżku
tyle że , chyba czeka mnie transfer na podłoge bo Kajetan juz sie przekręca z pleców na brzuch :-)i inne figury uskutecznia
Iwcia gratulacje wyników i synka
nie poczytam co i jak
trzymam więc kciuki za ciąże porody @ itp
Też rozważam podłogę niebawem
Jaki Twój Kajtuś jest wielkiBoys are cool
mysza1975, szczęśliwa 2, Simba lubią tę wiadomość
-
A propos wczorajszego tematu o badaniach prenatalnych i aminopunkcji.
Ja byłam spokojna do momentu informacji od Ewy.
Na usg prawdopodobieństwo chorób genetycznych wyszło niskie (choć wiem, że to tylko prawdopodobieństwo i że tą 1 z przodu mogę być ja), gina nie zalecała w takim wypadku pappa, ale skoro miałam skierowanie to zrobiłam. Wynik dostałam w 2 zdaniach - wynik nieinwazyjnego badania przesiewowego pierwszego trymestru (usg + badanie krwi) jest prawidłowy. Szacowane ryzyko wad genetycznych związanych z wiekiem ()trisomie) jest niskie, tzn. poniżej wartości odcięcia 1:300.
Nikt nie proponował aminopunkcji, więc nie robiłam. A teraz sama nie wiem czy to dobrze czy źle. Staram się nie myśleć, że coś może być źle.kapturnica, ania.g, moremi, szczęśliwa 2, Simba lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:A propos wczorajszego tematu o badaniach prenatalnych i aminopunkcji.
Ja byłam spokojna do momentu informacji od Ewy.
Na usg prawdopodobieństwo chorób genetycznych wyszło niskie (choć wiem, że to tylko prawdopodobieństwo i że tą 1 z przodu mogę być ja), gina nie zalecała w takim wypadku pappa, ale skoro miałam skierowanie to zrobiłam. Wynik dostałam w 2 zdaniach - wynik nieinwazyjnego badania przesiewowego pierwszego trymestru (usg + badanie krwi) jest prawidłowy. Szacowane ryzyko wad genetycznych związanych z wiekiem ()trisomie) jest niskie, tzn. poniżej wartości odcięcia 1:300.
Nikt nie proponował aminopunkcji, więc nie robiłam. A teraz sama nie wiem czy to dobrze czy źle. Staram się nie myśleć, że coś może być źle.
Mysza i nie mysl...Bo mysleniem juz nic nie zmieniasz...Urodzisz slicznego zdrowego dzidziola i tego sie trzymaj
mysza1975, moremi, szczęśliwa 2, mandragora, Alis, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza1975 wrote:No tak. Jak ja mam trochę czasu to reszta zaczęła weekend.
Miłego odpoczynku w takim razie
Ja wlasnie wrocilam z basenu w ogrodku, dzizas, jak fajnie pomoczyc tylek w cieniu i bez wychodzenia poza wlasna posesje.
Teraz koktali owocowy i wieczor przy tv.mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tu moj ulubiony sklep dla zwierzat Zooplus.
Z dedykacja dla Simby.
http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/promocje/simons_cat
Moglaby kupic 2 podkladki na stol, zeby Twixy nie swinily przy jedzeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:04
mysza1975, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A tu moj ulubiony sklep dla zwierzat Zooplus.
Z dedykacja dla Simby.
http://www.zooplus.pl/shop/zwierzeta/promocje/simons_cat
Moglaby kupic 2 podkladki na stol, zeby Twixy nie swinily przy jedzeniu.
Paszczakin cieszę się razem z Tobą
Amelia trzymam kciuki
ja właśnie poprawiam sobie endometrium (?) pijąc sok z winogron. Oczywiście sok jest czerwony i chyba zepsuty. Semi coś tam, ale ujdzie
Wiem, że późno podpisuję tą listę, ale lepiej późno niż za wcześnie.mysza1975, Sabina, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyszczęśliwa 2 wrote:Mysza teraz juz nie myśl Kapturnica dobrze mówi
będzie ok
ale wynik masz opisany głupio ,bo co to znaczy niskie tzn poniżej wartości 1;300
to ile jest 1;500 czy 1;1000 ale to już tak na marginesiekażda przychodnia i lekarz badanie opisuje inaczej i co innego poleca tam gdzie ja robiłam przy wyniku 1;600 było wkazanie do amnio
szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ale to sa chyba inne wartosci, bo to nie byl test PAPP-A.
W teście papp-a są badane 2 parametry wolna podjednostka beta-HCG i białko PAPP-a, ale podobno same w sobie te wartości nic nie znaczą. Dopiero w połączeniu z usg i wiekiem matki określa się ryzyko wad rozwojowych.szczęśliwa 2, Pusurek lubią tę wiadomość