X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rasistką nie jestem ale nie lubię jak mi walizka po peronie biega!
    Bozia3 wrote:
    ale ciapaty to też hindus i inny niebiały..a arabusów też nie lubię :) Tylko, ze ja sie do rasizmu raczej przyznaje....

Bozia3, ania.g, kapturnica, Simba, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej wiecie, że nie znam określenia ciapaty!?

poproszę definicję

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Ja niby nie bylam rasistka ale po 1,5 roku mieszkania w Egiptowie i nastepnym roku w Holandii jestem

Simba fajny brzusio
    Paszcza kciuki za jajka
    Reni to do domu i molestuj chlopa
    Pusurek czekam na relacje

A ja czekam na szanowna @ a jej nie ma
    Z reka coraz lepiej sobie radze , chirurg dzis zaliczony i mow ze minimum 14 dni bo w paskudnym miejscu , opatrunki tez juz zmienam sama i nawet nie panikuje

Bliska 77, kapturnica, Simba, Mega, mandragora, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ej wiecie, że nie znam określenia ciapaty!?

poproszę definicję
    ja to znam z UK, ale może w innych krajach znaczy co innego....ciapaty jak nazwa wskazuje - to niebiałe, a pociapane, pochlapane no taki "ciapaty" :) arabusy, turasy, pakistańczycy czy inni...:) Najmniej zastrzeżeń mam do Turków - bardzo podobało mi się w Turcji..są czyści i zorganizowani...no tylko to ich całowanie po gębie między facetami codzienne to trochę śmieszne...:) No i biegnąca w czarnych szmatach baba z zakupami za gościem, który ubrany na kolorowo i w dżinsach sobie spaceruje to też niezły widok :)

kapturnica, Simba, Sabina, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    www. google.pl ;-) ciapaty szukaj ;-)
    Pogardliwe określenie Pakistańczyka, Hindusa lub innego ciemnoskórego człowieka (choć nie Murzyna!) przywleczone przez przebywających czasowo w UK. Określenie jest typowe dla emigrantów polskich i pochodzi prawdopodobnie od nazwy hinduskiego pieczywa.
    Najczęściej wyraża zawiść bądź przekonanie o nienajwyższych możliwościach intelektualnych określanych tym słowem.
    A: Ciapaci mnie z roboty wygryźli...
    hm.... ale my nie mówimy przecież pogardliwie więc nie pasuje
    Bozia3 wrote:
    ja to znam z UK, ale może w innych krajach znaczy co innego....ciapaty jak nazwa wskazuje - to niebiałe, a pociapane, pochlapane no taki "ciapaty" :) arabusy, turasy, pakistańczycy czy inni...:) Najmniej zastrzeżeń mam do Turków - bardzo podobało mi się w Turcji..są czyści i zorganizowani...no tylko to ich całowanie po gębie między facetami codzienne to trochę śmieszne...:) No i biegnąca w czarnych szmatach baba z zakupami za gościem, który ubrany na kolorowo i w dżinsach sobie spaceruje to też niezły widok :)

malgos741, kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówie Ci paszcza jakiś wirus albo co najmniej zamach

paszczakin, kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie moje leki

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1ee6b78a2d8.jpg

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba dopiero przeczytalam o tym calym zamieszaniu i normalnie mnie zatkalo, czasem jednak trzeba byc bojowym i na nic sie nie ogladac

Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, upał wykańczania mnię a trzeba pracować, najgorsze to te włosy klejace się do cyckow. ;-)

kapturnica, Simba, Bliska 77, Bozia3, moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia piękna firma na awantarze. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 16:37

Bozia3, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam ciapaci nie przeszkadzają, przynajmniej mają off licence 24/7 ;)
    nie lubie maniaków religijnych niezaleznie od religii

moremi, Sabina, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiecie co? Mam wrazenie ze zaczynam czuc dzieciaki :)To mozliwe?
    Możliwe, ja w pierwszej ciąży termin porodu miałam na 20 listopada a pierwsze ruchy wyczułam 9 czerwca czyli tak gdzieś koło 3,5 miesiaca ciąży, lekarz był bardzo zdziwiony

Simba, mandragora lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Simba dopiero przeczytalam o tym calym zamieszaniu i normalnie mnie zatkalo, czasem jednak trzeba byc bojowym i na nic sie nie ogladac
    Niestety...
    W takich sytuacjach rozumiem dlaczego posiadanie władzy (finansowej, politycznej etc.) jest takie atrakcyjne i pociągające. Kurwa, ile ludzi ja bym juz zwolniła :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Możliwe, ja w pierwszej ciąży termin porodu miałam na 20 listopada a pierwsze ruchy wyczułam 9 czerwca czyli tak gdzieś koło 3,5 miesiaca ciąży, lekarz był bardzo zdziwiony
    Fajne uczucie :)

mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzięki Pusurku, w takim razie kopię.

Aniu sprawdź standardy postępowania z kobietą ciężarna. Rozporządzenie ministra zdrowia. A tak w ogóle wydaje mi się ze po 28 tyg to już wizyty powinny być co dwa tyg.
    Witam dziewczyny ;)

ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popoludniowa pora, po zakupach i obiadku a przed wieczornym grilem.
    Simba nie miej sentymentów, walcz o swoje, matko chyba bym na zawal zeszala po takiej informacji jak przeczytalas, koszmar normalnie.
    Ciekawe jak Pusur po wizycie w szpitalu.
    Staram sie was podczytywac ale mam tu slaby zasięg niestety. Trzymajcie sie dziewczynki :D

gosia7122, ania.g, kapturnica, Simba, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to Simba myślę że już możesz czuć. Zwłaszcza przy dwójce. Ja szczerze mówiąc to wydaje mi się ze tez juz coś czuje choć wydaje mi się ze to wcześnie ( dziecko jest starsze o tydzień z usg w porównaniu z terminem miesiączki )

Simba, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur? Jak tam przeprawa z położną?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mnie tam ciapaci nie przeszkadzają, przynajmniej mają off licence 24/7 ;)
    nie lubie maniaków religijnych niezaleznie od religii
    Ewa a jak tam Twoje samopoczucie? Deprecha pomału mija?

FZuMp1.png

• Lili78 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dołączyłam do was niedawno i mam pytanie, bo nigdzie na forum nie mogę znaleźć odpowiedzi, czy istnieją jakieś objawy cyklu bezowulacyjnego? Ja powinnam dostać @ 02.08, a do tej pory nie mam. Robiłam test już ze 3 razy, ostatni dziś rano i wyszły negatywnie. Dodam że mam cykle 32 dniowe i nie mierzyłam w tym cyklu temperatury (to znaczy zaczęłam od 31.07, ale to chyba nie ma znaczenia). Jeżeli któraś z was wie coś o przesunięciu okresu z powodu braku owulacji to proszę o informację. Z góry dziękuję :)

Lili
‹‹ 4081 4082 4083 4084 4085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ