SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Mam wrazenie ze zaczynam czuc dzieciaki :)To mozliwe?

Reni, ania.g, Sabina, moremi, mysza1975, kapturnica, mama78, mandragora lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Simba, ja też lubię swojego gina. Ale wkurwia mnie jego mega wyluzowanie i znikoma ilość usg. A wydaje mi się że skoro już stwierdzono u mnie tą "cukrzycę" ciążową i ze względu na zbyt małą ilość wód płodowych poprzednim razem w 34 tyg ciąży to powinien częściej zlecać usg. A on na wizycie w zeszłym tygodniu powiedział że następne usg to dopiero ok 35 tyg ciąży bo nie ma potrzeby... No to zapisałam się sama na usg bez jego wiedzy i idę w tą sobotę.
    Oj, to bardzo dlugo. Nawet w ciemnogrodzkiej No usg jest co 2 tygodnie przy cukrzycy. To nie jest tak, ze masz widzimisie pogapic sie na dziecko, tylko istnieja ku temu medyczne wskazania.

ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiecie co? Mam wrazenie ze zaczynam czuc dzieciaki :)To mozliwe?
    Pewnie tak! Jak sa 2 to mozesz czuc je szybciej, bo maja mniej miejsca. :) A szczuplym latwiej podobno wyczuc. ;)
    Ja tez czulam i corke, i teraz Adamka kolo 15 tygodnia, wiec spoko to Twixy!

Simba, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, a jak one sa takie, ze beda wszystko robic na zmiane? Jeden spi, drugi wierzga, potem odwrotnie... ;)

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Simba, a jak one sa takie, ze beda wszystko robic na zmiane? Jeden spi, drugi wierzga, potem odwrotnie... ;)
    No trudno. Bede kochac jak swoje ;)

moremi, Sabina, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I to jest prawdziwa matka. Normalnie M jak Matka. Lza sie kreci w oku... ;)

Simba, moremi, Sabina, mysza1975, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah i tak może być już zawsze
    bliźniaczki kumpeli tak właśnie mają
    jedna rozrabia jest ustawiana do pionu to zaczyna druga i tak w kółko haha
    Simba wrote:

Simba, moremi, mysza1975, kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahah i tak może być już zawsze
    bliźniaczki kumpeli tak właśnie mają
    jedna rozrabia jest ustawiana do pionu to zaczyna druga i tak w kółko haha
    Doprawdy zabaaaaaawne :)

moremi, Reni, Bozia3, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No i mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo doszly do mnie informacje (tajnie przez brata), ze rodzina moze mnie odwiedzic w sierpniowy dlugi weekend. Oni nie wiedza o IV (i sie nie dowiedza, jesli sie uda). I tak juz bede musiala sciemniac pijac Simbowe bezalkoholowe piwka (z cukrem sa, wiec nie powinnam), bo nikt nie uwierzy, ze ja sobie tak z wyboru czegos nie wypije na ogrodowym party, jak do tego dojdzie brzuch wydety, to beda dochodzic co jest.

Mam z rodzina bardzo rozbiezny swiatopoglad...

Zrób mohito party i sama rób drinki. Sobie bez alkoholu. Powinni łyknąć ;)

Simba, mysza1975, kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Oj, to bardzo dlugo. Nawet w ciemnogrodzkiej No usg jest co 2 tygodnie przy cukrzycy. To nie jest tak, ze masz widzimisie pogapic sie na dziecko, tylko istnieja ku temu medyczne wskazania.
    A tu zero informacji na ten temat. Nawet szukałam w necie i nic nie znalazłam (chyba że źle szukałam)Liczę na to że gin od usg którego tak poprzednio wychwalałam wypowie się na ten temat konkretnie w sobotę.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, ja też czułam już w 15 tyg. a Ty masz twixy to tym bardziej.

Pusurek, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A tu zero informacji na ten temat. Nawet szukałam w necie i nic nie znalazłam (chyba że źle szukałam)Liczę na to że gin od usg którego tak poprzednio wychwalałam wypowie się na ten temat konkretnie w sobotę.

http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/ciaza-u-kobiety-chorej-na-cukrzyce-opieka-w-czasie-ciazy/323.html
    Pisza o monitorowaniu biofizycznym plodu co 1 - 2 tygodni, ale brakuje tego artykulu.
    Pewnie gdzies sa jakies wytyczne, kopac musisz w necie.

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pusurku, w takim razie kopię.

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, smigam do szpitala. Jestem dziwnie spokojna, nie wiem co to moze znaczyc. Trzymajcie kciuki.

Simba, mysza1975, Sabina, ania.g, kapturnica, moremi, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, smigam do szpitala. Jestem dziwnie spokojna, nie wiem co to moze znaczyc. Trzymajcie kciuki.
    Pamietaj o swoim prawniku ;)

mysza1975, Sabina, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę - moja córka jest zdrowa :-D :-D :-D jupi! Przed chwila dzwonilam do lab :-) mocz ok.
    Chryste a ja tak się bałam. No to zabieram dziś dziecia do fryzjera i potem na lody :-) Boszsze tak się bałam :-P

No i z nami pojadą 13-letnie bliźniaczki. Córki brata są u nas na wakacjach. I wiedz Simba że zazdroszczę Ci, że moja córka nie będzie mieć brata cży siostry bliźniaka. Widzę jak to jest i jest super :-)

kapturnica, ania.g, mysza1975, moremi, paszczakin, malgos741, Mega, mandragora, Pusurek, Żanet lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja tylko na chwilę - moja córka jest zdrowa :-D :-D :-D jupi! Przed chwila dzwonilam do lab :-) mocz ok.
    Chryste a ja tak się bałam. No to zabieram dziś dziecia do fryzjera i potem na lody :-) Boszsze tak się bałam :-P
    No to kamień z serca :)

mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oszalało burza za burza sie przewala i sila rzeczy strach odcina mnie od kompa coby mi go nie spalilo-bylby ryjk 8)
    Sabcia super ze corka zdrowa..--jednak jakas nie istotna infekcja..uff ulga bier córe na lody w nagrode.,.
    Pusur nie rob rozruby dzis..Zostaw sily na dzien porodu ,a chlop bosski daje czadu ;)
    Simba zazdroszcze ,ze czujesz ruchy maluchow..Tez chce chociaz z jednego !! ;)

Ania.g dobrze ,ze masz dodatkowe usg gin jednak powinien czesciej spr dzidziolka na usg jak sie rozwija..cukrzyca rowna sie zwiekszona kontrola :)
    Paszczakin powiedz ,zes podpisala deklaracje nie picia alk przez pol roku skoro inni podpisuja deklaracje wiary ty podpisalas deklaracje trzezwosci-a co!!-moze uwierza :D

A ja zrobilam te prolaktyne po obciazeniu..Jak jutro upal nie bedzie tak rył mi beretki po antenke to moze doczolgam sie do przychodni i dowiem jaki wynik..A jak nie to dopiero 18tego na wizycie..W sumie tylko zaspokoje ciekawosc bo i tak w razie czego lekarstwa dopiero za 2tyg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:52

mysza1975, Sabina, ania.g, moremi, paszczakin, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiadek gotuję zupę krem z brokułów i racuszki z jabłkami.

Po prostu mnie nosi!

Simba, moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A ja na obiadek gotuję zupę krem z brokułów i racuszki z jabłkami.

Po prostu mnie nosi!
    Zaraz wpadam :)

a8vSp1.png
‹‹ 4079 4080 4081 4082 4083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ