X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Mam wrazenie ze zaczynam czuc dzieciaki :)To mozliwe?

Reni, ania.g, Sabina, moremi, mysza1975, kapturnica, mama78, mandragora lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Simba, ja też lubię swojego gina. Ale wkurwia mnie jego mega wyluzowanie i znikoma ilość usg. A wydaje mi się że skoro już stwierdzono u mnie tą "cukrzycę" ciążową i ze względu na zbyt małą ilość wód płodowych poprzednim razem w 34 tyg ciąży to powinien częściej zlecać usg. A on na wizycie w zeszłym tygodniu powiedział że następne usg to dopiero ok 35 tyg ciąży bo nie ma potrzeby... No to zapisałam się sama na usg bez jego wiedzy i idę w tą sobotę.
    Oj, to bardzo dlugo. Nawet w ciemnogrodzkiej No usg jest co 2 tygodnie przy cukrzycy. To nie jest tak, ze masz widzimisie pogapic sie na dziecko, tylko istnieja ku temu medyczne wskazania.

ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wiecie co? Mam wrazenie ze zaczynam czuc dzieciaki :)To mozliwe?
    Pewnie tak! Jak sa 2 to mozesz czuc je szybciej, bo maja mniej miejsca. :) A szczuplym latwiej podobno wyczuc. ;)
    Ja tez czulam i corke, i teraz Adamka kolo 15 tygodnia, wiec spoko to Twixy!

Simba, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, a jak one sa takie, ze beda wszystko robic na zmiane? Jeden spi, drugi wierzga, potem odwrotnie... ;)

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Simba, a jak one sa takie, ze beda wszystko robic na zmiane? Jeden spi, drugi wierzga, potem odwrotnie... ;)
    No trudno. Bede kochac jak swoje ;)

moremi, Sabina, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I to jest prawdziwa matka. Normalnie M jak Matka. Lza sie kreci w oku... ;)

Simba, moremi, Sabina, mysza1975, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah i tak może być już zawsze
    bliźniaczki kumpeli tak właśnie mają
    jedna rozrabia jest ustawiana do pionu to zaczyna druga i tak w kółko haha
    Simba wrote:

Simba, moremi, mysza1975, kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahah i tak może być już zawsze
    bliźniaczki kumpeli tak właśnie mają
    jedna rozrabia jest ustawiana do pionu to zaczyna druga i tak w kółko haha
    Doprawdy zabaaaaaawne :)

moremi, Reni, Bozia3, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No i mam nadzieje, ze mi to przejdzie, bo doszly do mnie informacje (tajnie przez brata), ze rodzina moze mnie odwiedzic w sierpniowy dlugi weekend. Oni nie wiedza o IV (i sie nie dowiedza, jesli sie uda). I tak juz bede musiala sciemniac pijac Simbowe bezalkoholowe piwka (z cukrem sa, wiec nie powinnam), bo nikt nie uwierzy, ze ja sobie tak z wyboru czegos nie wypije na ogrodowym party, jak do tego dojdzie brzuch wydety, to beda dochodzic co jest.

Mam z rodzina bardzo rozbiezny swiatopoglad...

Zrób mohito party i sama rób drinki. Sobie bez alkoholu. Powinni łyknąć ;)

Simba, mysza1975, kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Oj, to bardzo dlugo. Nawet w ciemnogrodzkiej No usg jest co 2 tygodnie przy cukrzycy. To nie jest tak, ze masz widzimisie pogapic sie na dziecko, tylko istnieja ku temu medyczne wskazania.
    A tu zero informacji na ten temat. Nawet szukałam w necie i nic nie znalazłam (chyba że źle szukałam)Liczę na to że gin od usg którego tak poprzednio wychwalałam wypowie się na ten temat konkretnie w sobotę.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, ja też czułam już w 15 tyg. a Ty masz twixy to tym bardziej.

Pusurek, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A tu zero informacji na ten temat. Nawet szukałam w necie i nic nie znalazłam (chyba że źle szukałam)Liczę na to że gin od usg którego tak poprzednio wychwalałam wypowie się na ten temat konkretnie w sobotę.

http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/ciaza-u-kobiety-chorej-na-cukrzyce-opieka-w-czasie-ciazy/323.html
    Pisza o monitorowaniu biofizycznym plodu co 1 - 2 tygodni, ale brakuje tego artykulu.
    Pewnie gdzies sa jakies wytyczne, kopac musisz w necie.

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pusurku, w takim razie kopię.

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, smigam do szpitala. Jestem dziwnie spokojna, nie wiem co to moze znaczyc. Trzymajcie kciuki.

Simba, mysza1975, Sabina, ania.g, kapturnica, moremi, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, smigam do szpitala. Jestem dziwnie spokojna, nie wiem co to moze znaczyc. Trzymajcie kciuki.
    Pamietaj o swoim prawniku ;)

mysza1975, Sabina, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę - moja córka jest zdrowa :-D :-D :-D jupi! Przed chwila dzwonilam do lab :-) mocz ok.
    Chryste a ja tak się bałam. No to zabieram dziś dziecia do fryzjera i potem na lody :-) Boszsze tak się bałam :-P

No i z nami pojadą 13-letnie bliźniaczki. Córki brata są u nas na wakacjach. I wiedz Simba że zazdroszczę Ci, że moja córka nie będzie mieć brata cży siostry bliźniaka. Widzę jak to jest i jest super :-)

kapturnica, ania.g, mysza1975, moremi, paszczakin, malgos741, Mega, mandragora, Pusurek, Żanet lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja tylko na chwilę - moja córka jest zdrowa :-D :-D :-D jupi! Przed chwila dzwonilam do lab :-) mocz ok.
    Chryste a ja tak się bałam. No to zabieram dziś dziecia do fryzjera i potem na lody :-) Boszsze tak się bałam :-P
    No to kamień z serca :)

mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oszalało burza za burza sie przewala i sila rzeczy strach odcina mnie od kompa coby mi go nie spalilo-bylby ryjk 8)
    Sabcia super ze corka zdrowa..--jednak jakas nie istotna infekcja..uff ulga bier córe na lody w nagrode.,.
    Pusur nie rob rozruby dzis..Zostaw sily na dzien porodu ,a chlop bosski daje czadu ;)
    Simba zazdroszcze ,ze czujesz ruchy maluchow..Tez chce chociaz z jednego !! ;)

Ania.g dobrze ,ze masz dodatkowe usg gin jednak powinien czesciej spr dzidziolka na usg jak sie rozwija..cukrzyca rowna sie zwiekszona kontrola :)
    Paszczakin powiedz ,zes podpisala deklaracje nie picia alk przez pol roku skoro inni podpisuja deklaracje wiary ty podpisalas deklaracje trzezwosci-a co!!-moze uwierza :D

A ja zrobilam te prolaktyne po obciazeniu..Jak jutro upal nie bedzie tak rył mi beretki po antenke to moze doczolgam sie do przychodni i dowiem jaki wynik..A jak nie to dopiero 18tego na wizycie..W sumie tylko zaspokoje ciekawosc bo i tak w razie czego lekarstwa dopiero za 2tyg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:52

mysza1975, Sabina, ania.g, moremi, paszczakin, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiadek gotuję zupę krem z brokułów i racuszki z jabłkami.

Po prostu mnie nosi!

Simba, moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A ja na obiadek gotuję zupę krem z brokułów i racuszki z jabłkami.

Po prostu mnie nosi!
    Zaraz wpadam :)

a8vSp1.png
‹‹ 4079 4080 4081 4082 4083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ