X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to sie nalezalo jak nic.
    Kurka, pizze z Pizza Hut tez bym wciagnela. Ah, ten spieczony, gruby brzezek. Mniam. :)
    A ja sie zalapalam na lunchowa promocje za 9,50 - "Zryj az oslepniesz" :)

Mega, Pusurek, mandragora, samira, moremi, kapturnica, Reni, ania.g, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Sie nie przejmuje sie.
    Co bedzie to bedzie. Ja moje Twixy kocham jak swoje ;)
    Wspolczuje Ci jazd psychicznych - chyba kazda nowka matka je ma. Ciekawe czy bede miec do kwadratu? Yghgh :-/

nie wiem czy kazda
    ja urodziłam chore dziecko w PL
    nie bede Ci opisywać jak to państwo o takie dzieci dba bo to nudne dla kogos kto nie ma takich problemów, w kazdym razie powaznie myslimy z mężem o powrocie do UK

Simba, Pusurek, iwcia77, samira, Sabina, kapturnica, polarmiś, Bozia3, mysza1975, malgos741, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja sie zalapalam na lunchowa promocje za 9,50 - "Zryj az oslepniesz" :)
    O zesz Ty w zyciu... Salatkowy bar tez wchodzil w gre?? I picie do oporu?? ;)

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ! ale nikt nie napisze :" usciskaj Iwcie ode mnie bo bedziesz miala rece blizej :P"
    kkisia wrote:
    Spoko nie ma sprawy , jeszcze jakes zyczenie ? :P

Simba, Pusurek, samira, kkisia, moremi, kapturnica, Bozia3, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie wiem czy kazda
    nie bede Ci opisywać jak to państwo o takie dzieci dba bo to nudne dla kogos kto nie ma takich problemów, w kazdym razie powaznie myslimy z mężem o powrocie do UK
    Mysle, ze to dobry wybor. Bo to panstwo nie dba wcale. Chociaz rehabilitacje ruchowa taka, jaka mozecie miec w Pl, w UK raczej nie bedzie. Tylko w Pl trzeba miec zaciecie, wypyszczona gebe, znac przepisy i dobre buty do chodzenia od drzwi do drzwi...
    Czlowiek z branzy ci to mowi...

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie wiem czy kazda
    Chodzi mi o jazdy hormonalne, ktore chyba ma wiekszosc i ogolny strach czy sobie poradzisz.
    Nie mam pojecia, moge sobie tylko wyobrazic. Powiem Ci, ze ostatnio bardzo duzo roznych stron i forow na temat ZD przekopalam. Wydaje sie, ze inni rodzice moga byc w PL najwiekszym wsparciem. Ale tak tylko z boku to widze. Nie mam pojecia jak jest w rzeczywistosci i wcale Wam sie nie dziwie, ze rozwazacie wyjazd.

kapturnica, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O zesz Ty w zyciu... Salatkowy bar tez wchodzil w gre?? I picie do oporu?? ;)
    E nie, no az takich cudow to nima

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no wlasnie ! ale nikt nie napisze :" usciskaj Iwcie ode mnie bo bedziesz miala rece blizej :P"
    Iwcia, sciskam Cie ja! Wirtualnie! :)
    Ale Cie jeszcze wysciskam gdzies w Europie, mam nadzieje! :)

iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja tu jeszcze robie?
    Do domu WON!

moremi, Mega, Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Ewka, czy znasz ich.
    http://staszek-fistaszek.pl/
    Mama Staszka ma leb na karku, tyle ile ona wykreca od urodzenia zajec ruchowych i innych dla malego, to sie w pale nie miesci. Wszystko na NFZ.

moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny mIalam nosa!!! prolaktyne mialam 9 normalna po obciazeniu dzis wynik 133 czyli prawie 15razy przekroczona po tabsie!!!
    CHYBa mam winowajce nie pekania pecherzykow.. Polarku pisalas juz kiedys ale zabij nie pamietam..Jak to u ciebie bylo i inne dziewczyny jesli mozna prosic o wasze wyniki badan i jakie dawki bromka zescie braly???Castagnus troche pomoze tak na zas???Gin dopiero za 2tygodnie ehhh
    U mnie 18 razy wiekszy. Jeszcze nie bylam u gina . Na razie biore cAstagnusa.

kapturnica lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie wiem Ewka, czy znasz ich.
    http://staszek-fistaszek.pl/
    Mama Staszka ma leb na karku, tyle ile ona wykreca od urodzenia zajec ruchowych i innych dla malego, to sie w pale nie miesci. Wszystko na NFZ.

z ruchowej samam bede mu robic NDT Bobath, chodzi mi o reszte lekarzy, no i o ten smieszny zasiłek pod warunkiem ze sie rezygnuje z pracy

beates lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    z ruchowej samam bede mu robic NDT Bobath, chodzi mi o reszte lekarzy, no i o ten smieszny zasiłek pod warunkiem ze sie rezygnuje z pracy
    Ale na dluzsza mete nie dasz rady zasuwac sama. Potem dojda inne wyzwania - trening mowy, moze logopeda. Na przedszkole nie masz raczej co liczyc, zajecia przy dobrych ukladach 2 razy w tygodniu po 10 min - zenada.
    Chociaz co do edukacji, to w Pl nie mamy i tak co narzekac, mamy duzo dobrych pedagowog specjalnych, nie wiem jak jest w UK; bo w No to porazka, niestety.
    Jest tez kwestia finansowa i doskonale to rozumiem. No i co dalej, kiedy dziecko jest juz duze/ dorosle.

EwaT, kapturnica, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale na dluzsza mete nie dasz rady zasuwac sama. Potem dojda inne wyzwania - trening mowy, moze logopeda. Na przedszkole nie masz raczej co liczyc, zajecia przy dobrych ukladach 2 razy w tygodniu po 10 min - zenada.
    Chociaz co do edukacji, to w Pl nie mamy i tak co narzekac, mamy duzo dobrych pedagowog specjalnych, nie wiem jak jest w UK; bo w No to porazka, niestety.
    Jest tez kwestia finansowa i doskonale to rozumiem. No i co dalej, kiedy dziecko jest juz duze/ dorosle.
    w PL jest dzicz, dosłownie
    o wszystko trzeba walczyć, szkoda słow

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa podziwiam Cie , a to ze trzeba walczyc to niestety nasza rzeczywistosc i nie tylko w przypadku chorych dzieci niestety :)

Niesmialo chyba rozpoczynam nastepna zielona fale :)

EwaT, moremi, Mega, mandragora, Simba, ania.g, Pusurek, Bozia3, mysza1975, Dorka1979, iwcia77, Mango, malgos741, Viv78, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa świadczenie pielęgnacyjne jest wtedy gdy dziecko wymaga stałej i calodobowej opieki i wtedy gdy jedno z rodziców rezygnuje z pracy na rzecz opieki nad chorym dzieckiem. Jesteś zdecydowana zrezygnować z pracy czy na razie będziesz próbowała łączyć pracę z rehabilitacja Tomka?

kapturnica lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ewa podziwiam Cie , a to ze trzeba walczyc to niestety nasza rzeczywistosc i nie tylko w przypadku chorych dzieci niestety :)

czyzby?? :)

kkisia lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

Ojacie jacie!!! :)
    Gratuluję :)
    Ciekawe kogo za sobą pociągniesz ;)

kkisia, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ewa świadczenie pielęgnacyjne jest wtedy gdy dziecko wymaga stałej i calodobowej opieki i wtedy gdy jedno z rodziców rezygnuje z pracy na rzecz opieki nad chorym dzieckiem. Jesteś zdecydowana zrezygnować z pracy czy na razie będziesz próbowała łączyć pracę z rehabilitacja Tomka?

rehabilitować go bede niezaleznie od pracy, co do reszty to wiem ze nic nie wiem, chyba wyjedziemy stąd

Bozia3, Alis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziewczyny mam doła z powodu wieku..
    Ja tez!

gosia7122, EwaT lubią tę wiadomość

‹‹ 4091 4092 4093 4094 4095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ