X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kiksia gratuluje
    Masz zamiar brac bromka na obnizenie???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A u mnie znoszenie jajek w piątek potwierdzone- kciuki od 8.30 poprosze, ale najbardziej na 11.00 na samo pobranie..
    będę trzymać mocno ooo tak &&&&&&&&&& :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:23

kapturnica, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol swiadczy ze jedno jajko dojrzewa , lh faktycznie niskie ale ono jest wysokie raz kiedy osiaga szczyt a ten szczyt ma w ciagu ok 24 godz a potem znowu raptownie spada. Moze zrob jeszcze testy lh i kiedy bedzie dodatni dla wiedzy zrob jeszcze raz badanie lh z krwi.

moremi lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no kkisia gratulacje ogromniaste, tak cichaczem, super. Ja też sie zapisuje na zielona fale :D
    Paszczak w piątek moje kciuki będą mocno zaciśnięte :D
    Ale super, lubię takie wiadomości

kapturnica, kkisia, mysza1975, paszczakin lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zmeczona, docieram do domu na 18!!!! Mam samochod i nie jezdze bo nie moge przezwyciezyc strachu przed jazda. Mam motor- skuter i rowniez nie moge sie przelamac, jestem glodna i na glodzie cukrowym - to 6 dzien. Dzisiaj pojawila sie @ Maz wyjezdza jutro i wroci za trzy tygodnie wiec mam spokoj od staran.

Mega, mysza1975, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A u mnie znoszenie jajek w piątek potwierdzone- kciuki od 8.30 poprosze, ale najbardziej na 11.00 na samo pobranie..

Bede trzymac a pozniej za sex na szkielku i transfer :)

Mega, mysza1975, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisia, super wieści :) z resztą od Simby też :)
    Ewa, niestety w PL to jest guzik z pętelką a nie pomoc. Z tego co wiem i widzę w bliskim otoczeniu to tylko dzięki ogromnej pracy i miłości rodziców dzieci z ZD potrafią sobie potem całkiem dobrze w życiu radzić. Od naszego państwa trzeba wszystko na siłę wyciągać. Jeśli lepszą pomoc oferuje inne państwo to ja bym się nie zastanawiała.

Simba, kapturnica, Bozia3, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, starsza córka się nade mną pastwi! Upiekła kruche cytrynowe ciasteczka... Już mam język do pasa od samego zapachu. Chyba zaraz ucieknę z domu bo mnie wykończy ;)

kapturnica, moremi, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pojde do gin w przyszlym tygodniu i musze do endokrynologa bo wyszly mi guzy na tarczycy - trzeba zribic biopsje. Ale ten miesiac bez staran bi meza nie bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam do podstawowki z chlopcem z ZD. Dawal sobie rade .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:04

ania.g, EwaT, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja jednak wolałabym stać w ostatnim rzędzie..
    nie lubię jednak na nią patrzeć i ta twarz.. a głos jej wyjątkowo mnie irytuje
    ja jednak pozostanę przy siłowni.. szybciej widziałam efekty
    już sobie załatwiłam karnecik więc od września zaczynam
    Może od września dołączę do Ciebie, bo też planuję wrócić na siłownię

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to dla Ciebie ,chciałaś żebym się odezwała to masz :P

MIŁEGO CZYTANIA :D

Dobra co u mnie .Byliśmy teraz z G w tym Łapanowie w domku letniskowym M .Pojechaliśmy 18.07 a wróciliśmy 27.08 ,właśnie wtedy byliśmy w Krakowie parę godzin przed wyjazdem do Katowic bo busa mieliśmy o 19:00.Syn mój był z nami przez 4dni potem pojechał pomóc dziadkom w firmie.Byliśmy tam nad zalewem raz w 3jke raz G był z Dawidem .Fajnie zrobione bo otworzony po remoncie ,plaża zrobiona,ratownik jest ,łany widok ,woda czysta ,trzeba tylko długo iść 1km bo domek jest wysoko niestety ,można spalić troszkę kalorii tak kursując :D jest tez krótsza troszkę droga ,bardziej stroma i tą chodziliśmy do miasta.Byliśmy tez w Bochni dzień przed wyjazdem .
    Pracy szukam nadal niestety z Urzędu G się jeszcze nie odezwali ,mam możliwość wziąć w Ajencje kiosk RUCH już babka wstępnie do mnie dzwoniła ,a dziś byłam na rozmowie i chyba zrezygnuję ale on i tak ma jeszcze dzwonić tej pracy muszę założyć firmę ,oni dają towar i i stałą pensję i prowizję od sprzedaży,ale opłat dużo i odpowiedzialność duża
    acha kupiliśmy z G na raty (bo wzięliśmy mamie mojej kompa) mikser z misą BOSCH -fajne bo w zestawie jest malutki siekacz elekt. i blender z metalową końcówką wszystko podłącza się do miksera a sam mikser bardzo lekki ,aa robiłam już nim ciasto :P ,no i jeszcze maszynka do mięsa Zelmer z trzema sitkami w tym do maku + szatkownice do warzyw wiórki małe i duże,plastry ,i grube oczka a i jeszcze czajnik Russell Hobs z regulacją i podtrzymywaniem temperatury :) ciesze się z tego jak dziecko z zabawki :P

P>S cały czas mam problem z uszami ,w uszach grzybek więc dała mi laryngo. krople ze srebrem i miedzią ale mało dały,
    byłam u lekarza rodzinnego wczoraj bo od miesiąca mam problem z zatokami ,boli czoło i nos i policzek szczególnie prawa strona wcześniej od innej dostałam antybiotyk i dupa ,teraz dała antybiotyk ale najpierw mam brać modafen ,sulfarinol (już go biorę) i takie coś roślinne na zatoki ale to długofalowe branie (na oczyszczenie zatok),i robić inhalacje z soli ,do tego mam ucho przytkane ,ehhh jak nie urok boży to sraczka ...a laryngolog moja dopiero 22.08 :shock: muszę się dowiedzieć czy da mi skierowanie na zabieg prostowania przegrody nosa i wycięcie polipów co może polepszyć funkcjonowanie zatok ,wiem ze da się to zrobić na NFZ

do tego od jakiegoś czasu od szyi w dół mam pieczenia w mięśniach ,potem gorąco i pocenie i nie mam pojęcia od czego ( 3 dni temu w nocy tak mi się słabo zrobiło i kręciło w głowie,serce szalało ze się wystraszyłam) może być od kręgosłupa i to najbardziej prawdopodobne bo badania krwi ok mam ale te od tego ze te zatoki chore albo jeszcze za duża dawka Euthyroxu ale właśnie ta dawka czyli 75 super wyregulowałam TSH ,no chyba ze to menopa...
    a my zaczynamy staranka dopiero od września ponownie ,jak nie wyjdzie będziemy się starali o in vitro rządowe czyli za free bo jest u nas w InVimed (ale zawsze tam jakąś kaskę trza mieć) i udowodnione bezskuteczne starania przez rok i wiek w dniu zgłoszenia nie więcej jak 39 lat ,mam czas do kwietnia przyszłego roku jeśli chodzi o mój wiek ..

byłam tez u ginki wczoraj,@ nie mam a to już dziś 42dc ale kazała czekać nie przyspieszać bo endo mam jak nie na @ ,jak powiedziałam ze może się zgłosimy do rządowego in vitro to poparła i napisała skierowanie ile się staramy bezskutecznie i co tam brałam czyli leki ,mam pełno usg w domu ,badania nasienia G ,muszę zrobić to AMH bo od tego wiele zależny bo nie może być poniżej ich tam norm ...

a i mój syn przyszedł kilka dni temu z klubu nad ranem ,to nic ale oko tak podbite ze zamarłam,i nie chce powiedzieć o co poszło ...małe dziecko mały kłopot,duże duży kłopot :(

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:08

polarmiś, Reni, moremi, Sabina, mysza1975, iwcia77, megan8, Niuta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba ciesze sie ze z twixami wszystko ok i z ginem friendujecie sie nadal.

Paszczakin - mocno bede trzymala kciuki za powodzenie za pierwszym razem. Jajek naprodukowalas ze dla nas wszystkich by starczylo.

Pusur - no nie wiem co powiedziec , przykro mi z powodu decyzji doktora oby mial racje ze wszystko pojdzie gladko i bez komplikacji!

Reni - jak widze na ulicach Wawy blond laske na skuterze to od razu mysle ze to Ty! Masz bialo czerwono zielony kask?

kapturnica, Simba, Mega, moremi, Pusurek, Bozia3, mysza1975, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0dba472d8ff.jpg

A tu schemat pracy hormonow - popatrz jak pracuje lh. Jesli 9 dc mialas b.niski to moze jeszcze czas do owulacji:-)

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A to pytanie to chyba nie do mnie bylo ale odpowiedzialam-:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję ze ktoś przeczyta moje wypociny :P,szczególnie Pani Reni ;)
    mam nadzieje ze zaległości odrobione :P

Reni, iwcia77, mama78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    mam nadzieję ze ktoś przeczyta moje wypociny :P,szczególnie Pani Reni ;)
    mam nadzieje ze zaległości odrobione :P
    Jak dieta?

samira, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jak dieta?
    oj ciężko ,staram się nie jeść słodyczy ,smażonego i więcej się ruszać,spadło jakieś 2-3kg ale to dopiero początek zmagań :)

polarmiś, moremi lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    oj ciężko ,staram się nie jeść słodyczy ,smażonego i więcej się ruszać,spadło jakieś 2-3kg ale to dopiero początek zmagań :)
    spróbuj odstawić chleb ziemniaki i masło-zastąp oliwą
    napewno pomoże

samira, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira ja przeczytalam :)

A jutro jeszcze pogadamy
    Ide zaraz do wyrka bo mdlosci mnie mecza :( niech sobie beda byle by bylo wsio ok , bo jednak troche sie martwie znieczuleniem , szczepieniem i tabsami

EwaT, samira, moremi, mysza1975, Dorka1979, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 4093 4094 4095 4096 4097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ