X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, stresu bylo jak cholera. Bromka mam zamiar zapodac sobie dzis wieczorem po raz pierwszy, tez mam brac po calej tablecie, gienek przepisal mi na 3 miesiace. Moze mi sie libido poprawi po tym? ;) po prolaktyna tlumi chyba pozadanie... :P
    Ja też miałam problem z prolaktyną i bromek pomógł. Brałam go coś ok. miesiąca. Jeśli po tabletce całej będziesz się czuła kiepsko, to przez 3-4 pierwsze dni bierz po 1/2 az się organizm dostosuje.

Bursztyn, kapturnica, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    cudowna wiadomosc! miala dziewczyna szczescie :)
    Aga, super jeśli wszystko będzie ok.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was ,

Caffe- Szymus dowcipnis :D ozorek pierwyj sort :) cudny jest !

dzis bylam w laboratorium na toxo, cmv, i posiew moczu..o 15 wyniki i babka pyta sie od razu czy znam plec:) no to ja ze synus bedzie a ona do mnie czy juz robilam " krzywa" - kurde, gdyby nie forum to bym zdurniala , ale budyn stezal i odp, ze jeszcze nie, a ona na to, ze jak bede robic to cytrynke mam ze soba przytachac :D :D smieszna babka ale mila bardzo :D

Bursztyn - Ben tornata <3 :D ciesze sie, ze z mama coraz lepiej i ze wypoczelas w polandii i zrobilas sobie badania :)

Bursztyn, caffe, moremi, mysza1975, Sabina, kapturnica, Bliska 77, Simba, Bozia3, samira lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też miałam problem z prolaktyną i bromek pomógł. Brałam go coś ok. miesiąca. Jeśli po tabletce całej będziesz się czuła kiepsko, to przez 3-4 pierwsze dni bierz po 1/2 az się organizm dostosuje.
    pamietam, ze jakies 18 lat temu bralam bo mialam problem z prolaktyna i strasznie mnie bujalo i mdlilo po calej, wiec chyba zaczne wlasnie po polowie a potem przejde na cala.

caffe, moremi, mysza1975, Sabina, Bliska 77, Simba, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beaa wrote:
    Hej dziewczyny,jestem tu nowa mam 40 lat,pod koniec maja straciłam dzidzię w 10tyg,poronienie chybione.Mam syna 18lat.Staramy się z mężem 2 cykl i nic,dodam że ostatnio udało się za 1 -szym razem.Nie wiem czy to w hormonach się coś namieszało-brak śluzu płodnego i bólu owulacyjnego,piersi jakies wiotkie chociaż testy owulacyjne wychodzą pozytywne w 14 dc.Co o tym myślicie? pozdrawiam wszystkie starające się:).
    Witaj :)

A jak stan hormonów po poronieniu? Robiłaś jakieś badania?

Ja po poronieniu miałam wszystko "rozjechane", ale u mnie to norma.

moremi lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pamietam, ze jakies 18 lat temu bralam bo mialam problem z prolaktyna i strasznie mnie bujalo i mdlilo po calej, wiec chyba zaczne wlasnie po polowie a potem przejde na cala.
    Mnie gin zalecił własnie przez pierwsze dni brać mniejszą dawkę.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam Was ,

dzis bylam w laboratorium na toxo, cmv, i posiew moczu..o 15 wyniki i babka pyta sie od razu czy znam plec:) no to ja ze synus bedzie a ona do mnie czy juz robilam " krzywa" - kurde, gdyby nie forum to bym zdurniala , ale budyn stezal i odp, ze jeszcze nie, a ona na to, ze jak bede robic to cytrynke mam ze soba przytachac :D :D smieszna babka ale mila bardzo :D

Bursztyn - Ben tornata <3 :D ciesze sie, ze z mama coraz lepiej i ze wypoczelas w polandii i zrobilas sobie badania :)
    Ave Iwcia :)
    Skonczylam opakowanie Clositolu- to od Ciebie, teraz biore sie za nastepne. Bede sie raczyc bromkiem, i zobaczymy co z tego wyjdzie. Chlop moj zjada Profertil i pod koniec sierpnia ma drugie badanie nasienia. Coz, trzeba czekac :)

caffe, moremi, mysza1975, iwcia77, Sabina, Bliska 77, Simba, Bozia3, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam Was ,

Przeżyjesz tę glukozę. Mnie smakowała i jeszcze w drodze powrotnej zjadłam dwa pączki :P resztę słodkości skończyłam jeść w pracy, bo zakupy po badaniu to nie były tylko dwa pączki :P

O qrwa, sama sobie smaka narobiłam na pączki o.O To teraz cały dzień mam z głowy, tylko o tym będę myślała o.O

moremi, mysza1975, iwcia77, Sabina, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe- tez mi smaka zrobilas... chyba se gofry zrobie, bo do cukierni nie chce mi sie isc :P . co do glukozy to ja ja bede robic w Italii :), bo to chyba jeszcze za wczesnie :). dzis zamowilam sobie wizyte na 25 sierpnia- polowkowe..., pozniej jak wroce do It to drugie strzele prywatnie u mojej ginki od monitoringu , bo ona jest bardzo skrupulatna a 8 wrzesnia mam na wloski nfz.

troszke mnie przypylilo z tym usg , bo brzuszek taki se...malusi, troche kluje mnie i ruchow jeszcze nie czuje ...troszke sie martwie, wiec stad to polowkowe w polandii :)

Sabina, kapturnica, Pusurek, caffe, samira lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, przez kilka pierwszych cykli jest "rozruch", organizm dochodzi do siebie. Nie ma żadnych reguł. Możesz zajść w ciążę zanim zdążysz mrugnac, a może być i tak, że minie trochę czasu.
    Ja miałam zabieg łyżeczkowania w lutym, a kolejne starania od marca. Ponieważ nic się nie dzieje, to robimy wszelkie możliwe badania, faszerujemy się suplementami, żeby podrasowac kijanki i jajeczka. To ostatni "naturalny" cykl starań. Od następnego będzie stymulacja i już mi włos się na głowie jeży jak pomyślę, że przytyje i będę musiała garderobe wymienić.
    Bursztyn, cieszę się, że wiesz o co cho ;) oby bromek szybko działał.
    Bliska, cieszę się, że Agatka zdrowa i nadal trzymam kciuki :

Sabina, Bursztyn, mysza1975, kapturnica, kapturnica, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, ale pierworodki ponoć ruchy czują dopiero w 5 miesiącu. Brzuszek też nie musi być duży.
    Pokazuj :D

mysza1975, Sabina, iwcia77, caffe, samira lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Caffe- tez mi smaka zrobilas... chyba se gofry zrobie, bo do cukierni nie chce mi sie isc :P . co do glukozy to ja ja bede robic w Italii :), bo to chyba jeszcze za wczesnie :). dzis zamowilam sobie wizyte na 25 sierpnia- polowkowe..., pozniej jak wroce do It to drugie strzele prywatnie u mojej ginki od monitoringu , bo ona jest bardzo skrupulatna a 8 wrzesnia mam na wloski nfz.

troszke mnie przypylilo z tym usg , bo brzuszek taki se...malusi, troche kluje mnie i ruchow jeszcze nie czuje ...troszke sie martwie, wiec stad to polowkowe w polandii :)

Iwcia, spokojnie. Ja przez pierwsze 3 miesiące przytyłam tylko 1,5kg i wszystko poszło w boczki, więc brzuszka praktycznie nie było widać. A pierwsze wyraźne ruchy poczułam dopiero w 19 tyg. Wcześniej coś tam bulgotało, ale nie byłam pewna czy to Wojtuś.

Sabina, moremi, iwcia77, Pusurek, Bliska 77, Simba, caffe lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, stresu bylo jak cholera. Bromka mam zamiar zapodac sobie dzis wieczorem po raz pierwszy, tez mam brac po calej tablecie, gienek przepisal mi na 3 miesiace. Moze mi sie libido poprawi po tym? ;) po prolaktyna tlumi chyba pozadanie... :P

No mi zapisala rodzinna lekarka bo do swojego ide za tydzien a zalezalo mi na szybkim braniu. Pierwszy raz na noc wzielam polowke bo naczytalam sie jak to laski po nim mdleja ,wymiortuja i ogolnie ujniaa z grzybnia samopoczucie to sie troche balam..Ale nic mi nie bylo , to kolejna juz byla cala....Fakt w nocy przymdli czasem ale to pikus .A libido??hmmm nie pomyslalam o tym ,biore raptem pare dni ale fakt sie chce bardziej sprezyc =D

moremi, mysza1975, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak Kapta polubiła mój post trzy razy to mam się szykować na trojaczki? A może to u niej trójka wyskoczy?

mysza1975, Sabina, kapturnica, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kuźwa x32 to zaszalałaś :-)

dawaj bromka mózgojebka ;-)
    Bursztyn wrote:
    Aha, i robilam badania, m.inn prolaktyne:
    9,15 ng/ml norma 4,79- 23,30
    po obciazeniu: 298,30 ng/ml
    no to chyba trzeba zaczac zrec bromka....
    Reszta badan ok.

mysza1975, moremi, Bursztyn, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No mi zapisala rodzinna lekarka bo do swojego ide za tydzien a zalezalo mi na szybkim braniu. Pierwszy raz na noc wzielam polowke bo naczytalam sie jak to laski po nim mdleja ,wymiortuja i ogolnie ujniaa z grzybnia samopoczucie to sie troche balam..Ale nic mi nie bylo , to kolejna juz byla cala....Fakt w nocy przymdli czasem ale to pikus .A libido??hmmm nie pomyslalam o tym ,biore raptem pare dni ale fakt sie chce bardziej sprezyc =D
    wysoka prolaktyna wplywa na libido negatywnie, wiec az sie boje myslec co bedzie po bromku ;)

Sabina, moremi, mysza1975, kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poważnie.. to dlatemu seksa mi się nie chce
    hmm..

z ciekawości powtórzę prl ale to na jesieni teraz mi się nie chce :-)
    Bursztyn wrote:
    wysoka prolaktyna wplywa na libido negatywnie, wiec az sie boje myslec co bedzie po bromku ;)

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o kuźwa x32 to zaszalałaś :-)

dawaj bromka mózgojebka ;-)
    duzo, nie? Dobrze w sumie ze gienek namowil mnie na badanie z obciazeniem
    dzis wieczorem zapodam sobie ten afrodyzjak ;)

Sabina, Reni, moremi, mysza1975, kapturnica, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    z kubeczka??!! faken, noworodki mozna kubkiem poic?
    Tu daja taki maciupki kubeczek z wywijanym brzegiem, dziecko zlizuje kropelki z niego pracujac jezykiem. Fajny patent.
    O mamusi postaram sie napisac wieczorem. Dzis po 18 wracamy do domu, szykuj duzo coli! ;-)

Sabina, moremi, mysza1975, Bozia3, Alis, Żanet lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam
    mąż w pracy więc nie będzie przeszkadzał
    mam już śledzie, arbuza, cole i whisky
    Pusurek wrote:
    Tu daja taki maciupki kubeczek z wywijanym brzegiem, dziecko zlizuje kropelki z niego pracujac jezykiem. Fajny patent.
    O mamusi postaram sie napisac wieczorem. Dzis po 18 wracamy do domu, szykuj duzo coli! ;-)

Bursztyn, moremi, mysza1975, Pusurek, Simba, kapturnica, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 4131 4132 4133 4134 4135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ