X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, stresu bylo jak cholera. Bromka mam zamiar zapodac sobie dzis wieczorem po raz pierwszy, tez mam brac po calej tablecie, gienek przepisal mi na 3 miesiace. Moze mi sie libido poprawi po tym? ;) po prolaktyna tlumi chyba pozadanie... :P
    Ja też miałam problem z prolaktyną i bromek pomógł. Brałam go coś ok. miesiąca. Jeśli po tabletce całej będziesz się czuła kiepsko, to przez 3-4 pierwsze dni bierz po 1/2 az się organizm dostosuje.

Bursztyn, kapturnica, Bliska 77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    cudowna wiadomosc! miala dziewczyna szczescie :)
    Aga, super jeśli wszystko będzie ok.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was ,

Caffe- Szymus dowcipnis :D ozorek pierwyj sort :) cudny jest !

dzis bylam w laboratorium na toxo, cmv, i posiew moczu..o 15 wyniki i babka pyta sie od razu czy znam plec:) no to ja ze synus bedzie a ona do mnie czy juz robilam " krzywa" - kurde, gdyby nie forum to bym zdurniala , ale budyn stezal i odp, ze jeszcze nie, a ona na to, ze jak bede robic to cytrynke mam ze soba przytachac :D :D smieszna babka ale mila bardzo :D

Bursztyn - Ben tornata <3 :D ciesze sie, ze z mama coraz lepiej i ze wypoczelas w polandii i zrobilas sobie badania :)

Bursztyn, caffe, moremi, mysza1975, nick nieaktualny, kapturnica, Bliska 77, Simba, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też miałam problem z prolaktyną i bromek pomógł. Brałam go coś ok. miesiąca. Jeśli po tabletce całej będziesz się czuła kiepsko, to przez 3-4 pierwsze dni bierz po 1/2 az się organizm dostosuje.
    pamietam, ze jakies 18 lat temu bralam bo mialam problem z prolaktyna i strasznie mnie bujalo i mdlilo po calej, wiec chyba zaczne wlasnie po polowie a potem przejde na cala.

caffe, moremi, mysza1975, nick nieaktualny, Bliska 77, Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beaa wrote:
    Hej dziewczyny,jestem tu nowa mam 40 lat,pod koniec maja straciłam dzidzię w 10tyg,poronienie chybione.Mam syna 18lat.Staramy się z mężem 2 cykl i nic,dodam że ostatnio udało się za 1 -szym razem.Nie wiem czy to w hormonach się coś namieszało-brak śluzu płodnego i bólu owulacyjnego,piersi jakies wiotkie chociaż testy owulacyjne wychodzą pozytywne w 14 dc.Co o tym myślicie? pozdrawiam wszystkie starające się:).
    Witaj :)

A jak stan hormonów po poronieniu? Robiłaś jakieś badania?

Ja po poronieniu miałam wszystko "rozjechane", ale u mnie to norma.

moremi lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pamietam, ze jakies 18 lat temu bralam bo mialam problem z prolaktyna i strasznie mnie bujalo i mdlilo po calej, wiec chyba zaczne wlasnie po polowie a potem przejde na cala.
    Mnie gin zalecił własnie przez pierwsze dni brać mniejszą dawkę.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam Was ,

dzis bylam w laboratorium na toxo, cmv, i posiew moczu..o 15 wyniki i babka pyta sie od razu czy znam plec:) no to ja ze synus bedzie a ona do mnie czy juz robilam " krzywa" - kurde, gdyby nie forum to bym zdurniala , ale budyn stezal i odp, ze jeszcze nie, a ona na to, ze jak bede robic to cytrynke mam ze soba przytachac :D :D smieszna babka ale mila bardzo :D

Bursztyn - Ben tornata <3 :D ciesze sie, ze z mama coraz lepiej i ze wypoczelas w polandii i zrobilas sobie badania :)
    Ave Iwcia :)
    Skonczylam opakowanie Clositolu- to od Ciebie, teraz biore sie za nastepne. Bede sie raczyc bromkiem, i zobaczymy co z tego wyjdzie. Chlop moj zjada Profertil i pod koniec sierpnia ma drugie badanie nasienia. Coz, trzeba czekac :)

caffe, moremi, mysza1975, iwcia77, nick nieaktualny, Bliska 77, Simba, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam Was ,

Przeżyjesz tę glukozę. Mnie smakowała i jeszcze w drodze powrotnej zjadłam dwa pączki :P resztę słodkości skończyłam jeść w pracy, bo zakupy po badaniu to nie były tylko dwa pączki :P

O qrwa, sama sobie smaka narobiłam na pączki o.O To teraz cały dzień mam z głowy, tylko o tym będę myślała o.O

moremi, mysza1975, iwcia77, nick nieaktualny, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe- tez mi smaka zrobilas... chyba se gofry zrobie, bo do cukierni nie chce mi sie isc :P . co do glukozy to ja ja bede robic w Italii :), bo to chyba jeszcze za wczesnie :). dzis zamowilam sobie wizyte na 25 sierpnia- polowkowe..., pozniej jak wroce do It to drugie strzele prywatnie u mojej ginki od monitoringu , bo ona jest bardzo skrupulatna a 8 wrzesnia mam na wloski nfz.

troszke mnie przypylilo z tym usg , bo brzuszek taki se...malusi, troche kluje mnie i ruchow jeszcze nie czuje ...troszke sie martwie, wiec stad to polowkowe w polandii :)

nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, przez kilka pierwszych cykli jest "rozruch", organizm dochodzi do siebie. Nie ma żadnych reguł. Możesz zajść w ciążę zanim zdążysz mrugnac, a może być i tak, że minie trochę czasu.
    Ja miałam zabieg łyżeczkowania w lutym, a kolejne starania od marca. Ponieważ nic się nie dzieje, to robimy wszelkie możliwe badania, faszerujemy się suplementami, żeby podrasowac kijanki i jajeczka. To ostatni "naturalny" cykl starań. Od następnego będzie stymulacja i już mi włos się na głowie jeży jak pomyślę, że przytyje i będę musiała garderobe wymienić.
    Bursztyn, cieszę się, że wiesz o co cho ;) oby bromek szybko działał.
    Bliska, cieszę się, że Agatka zdrowa i nadal trzymam kciuki :

nick nieaktualny, Bursztyn, mysza1975, kapturnica, kapturnica, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, ale pierworodki ponoć ruchy czują dopiero w 5 miesiącu. Brzuszek też nie musi być duży.
    Pokazuj :D

mysza1975, nick nieaktualny, iwcia77, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Caffe- tez mi smaka zrobilas... chyba se gofry zrobie, bo do cukierni nie chce mi sie isc :P . co do glukozy to ja ja bede robic w Italii :), bo to chyba jeszcze za wczesnie :). dzis zamowilam sobie wizyte na 25 sierpnia- polowkowe..., pozniej jak wroce do It to drugie strzele prywatnie u mojej ginki od monitoringu , bo ona jest bardzo skrupulatna a 8 wrzesnia mam na wloski nfz.

troszke mnie przypylilo z tym usg , bo brzuszek taki se...malusi, troche kluje mnie i ruchow jeszcze nie czuje ...troszke sie martwie, wiec stad to polowkowe w polandii :)

Iwcia, spokojnie. Ja przez pierwsze 3 miesiące przytyłam tylko 1,5kg i wszystko poszło w boczki, więc brzuszka praktycznie nie było widać. A pierwsze wyraźne ruchy poczułam dopiero w 19 tyg. Wcześniej coś tam bulgotało, ale nie byłam pewna czy to Wojtuś.

nick nieaktualny, moremi, iwcia77, nick nieaktualny, Bliska 77, Simba, caffe lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, stresu bylo jak cholera. Bromka mam zamiar zapodac sobie dzis wieczorem po raz pierwszy, tez mam brac po calej tablecie, gienek przepisal mi na 3 miesiace. Moze mi sie libido poprawi po tym? ;) po prolaktyna tlumi chyba pozadanie... :P

No mi zapisala rodzinna lekarka bo do swojego ide za tydzien a zalezalo mi na szybkim braniu. Pierwszy raz na noc wzielam polowke bo naczytalam sie jak to laski po nim mdleja ,wymiortuja i ogolnie ujniaa z grzybnia samopoczucie to sie troche balam..Ale nic mi nie bylo , to kolejna juz byla cala....Fakt w nocy przymdli czasem ale to pikus .A libido??hmmm nie pomyslalam o tym ,biore raptem pare dni ale fakt sie chce bardziej sprezyc =D

moremi, mysza1975, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak Kapta polubiła mój post trzy razy to mam się szykować na trojaczki? A może to u niej trójka wyskoczy?

mysza1975, nick nieaktualny, kapturnica, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kuźwa x32 to zaszalałaś :-)

dawaj bromka mózgojebka ;-)
    Bursztyn wrote:
    Aha, i robilam badania, m.inn prolaktyne:
    9,15 ng/ml norma 4,79- 23,30
    po obciazeniu: 298,30 ng/ml
    no to chyba trzeba zaczac zrec bromka....
    Reszta badan ok.

mysza1975, moremi, Bursztyn, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No mi zapisala rodzinna lekarka bo do swojego ide za tydzien a zalezalo mi na szybkim braniu. Pierwszy raz na noc wzielam polowke bo naczytalam sie jak to laski po nim mdleja ,wymiortuja i ogolnie ujniaa z grzybnia samopoczucie to sie troche balam..Ale nic mi nie bylo , to kolejna juz byla cala....Fakt w nocy przymdli czasem ale to pikus .A libido??hmmm nie pomyslalam o tym ,biore raptem pare dni ale fakt sie chce bardziej sprezyc =D
    wysoka prolaktyna wplywa na libido negatywnie, wiec az sie boje myslec co bedzie po bromku ;)

nick nieaktualny, moremi, mysza1975, kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poważnie.. to dlatemu seksa mi się nie chce
    hmm..

z ciekawości powtórzę prl ale to na jesieni teraz mi się nie chce :-)
    Bursztyn wrote:
    wysoka prolaktyna wplywa na libido negatywnie, wiec az sie boje myslec co bedzie po bromku ;)

moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o kuźwa x32 to zaszalałaś :-)

dawaj bromka mózgojebka ;-)
    duzo, nie? Dobrze w sumie ze gienek namowil mnie na badanie z obciazeniem
    dzis wieczorem zapodam sobie ten afrodyzjak ;)

nick nieaktualny, Reni, moremi, mysza1975, kapturnica, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    z kubeczka??!! faken, noworodki mozna kubkiem poic?
    Tu daja taki maciupki kubeczek z wywijanym brzegiem, dziecko zlizuje kropelki z niego pracujac jezykiem. Fajny patent.
    O mamusi postaram sie napisac wieczorem. Dzis po 18 wracamy do domu, szykuj duzo coli! ;-)

nick nieaktualny, moremi, mysza1975, Bozia3, Alis, Żanet lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam
    mąż w pracy więc nie będzie przeszkadzał
    mam już śledzie, arbuza, cole i whisky
    Pusurek wrote:
    Tu daja taki maciupki kubeczek z wywijanym brzegiem, dziecko zlizuje kropelki z niego pracujac jezykiem. Fajny patent.
    O mamusi postaram sie napisac wieczorem. Dzis po 18 wracamy do domu, szykuj duzo coli! ;-)

Bursztyn, moremi, mysza1975, nick nieaktualny, Simba, kapturnica, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 4131 4132 4133 4134 4135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ