X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Nad Mango pracujemy tu ponad 1,5 roku!
    więc chyba nie za dobrze nam idzie :-(

A może Mango woli gonić króliczka a nie złapać go. A nuż by się okazało, że wystarczy jeden drobny zabieg i ciąża gotowa. Wtedy po zabawie.

Pusurek, moremi, Bursztyn, Bozia3, Simba, samira, kapturnica, Sabina, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    A może Mango woli gonić króliczka a nie złapać go. A nuż by się okazało, że wystarczy jeden drobny zabieg i ciąża gotowa. Wtedy po zabawie.
    Zazwyczaj właśnie tak jest.
    Mango, dziewczyny gonią Cię i Twojego faceta na badania, wykazują troskę i tyle. Tak naprawdę sama wiesz o tym, że nikt i nic nie jest w stanie zmusić Cię do tego. I tak naprawdę wiesz o tym, że trzymać kciuki za Twoje powodzenie możemy aż do usranej śmierci, ale efekty będą raczej mizerne. Zaczynasz brać inofolic bez jakichkolwiek badań. Plamienie? Mięśniaki? nieeee, to nie mogą być mięśniaki prawda?
    Zazwyczaj jestem miła, bo złośliwa mogę być w pracy. W Twoim przypadku również nie będę uruchamiać tej machiny. To Twoja sprawa czy gadasz o tym, że chcesz mieć dziecko, czy też naprawdę o nie walczysz. Ale nie żal się, że Ci nie wychodzi, bo tylko drażnisz. Wiem też, że nie jesteś typem człowieka, który potrzebuje kopniaka do działania. Nie potrzebujesz też zachęty, czy pomocnej ręki. Działasz sama na zasadzie "może się uda". Jak się jednak nie uda?
    Mimo wszystko powodzenia.

Bursztyn, Bozia3, Simba, Dorka1979, samira, kapturnica, Sabina, caffe, malgos741, ania.g, iwcia77, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa Bursztyn <3 w końcu :)

Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mango Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie. Zrozumialam i już nie będę zaśmiecała Wam więcej forum.

mysza1975 lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Bursztynku i miłej nocki wszystkim życzę

mysza1975 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita sie z ranca :)... Reni u Was lało ,u nas lało i tez co nie co w zapyziałym miasteczku w małopolsce znow zalało...
    Te silne burze , pioruny , grzmoty i hektolitrowe deszcze to samo zUo..

Mango nikt nie napisal ,ze zasmiecasz i nie sadze , ze ktos tak mysli.....
    Po prostu sadze ,ze Moremi chciala Ci uzmyslowic lekkim elektrowstrzasem slownym (bez cukrowania) ,ze jesli sie czlowiek tylko uzala nad swoja sytuacja , a nie robi nic w kierunku by to zmienic to tak naprawde trwajac w miejscu nic nie osiagnie.A drazni taka postawa innych......

W wielu sytuacjach tzw samoleczenie na pałe nic nie da...I mina kolejne miesiace ,a moze lata i kiedy byc moze bedzie juz za pozno wtedy uzmyslowisz sobie ,ze moglas znacznie wiecej zrobic w kierunku posiadania dziecka..Niestety nie raz nie dwa trzeba zasiegnac pomocy medycznej i dac sie mowiac kolokwialnie porznac i pokroic by kiedys nie pluc sobie w brode...
    Pomysl o tym ...Pozdrawiam serdecznie .

moremi, Sabina, ania.g, Bozia3, Bursztyn, iwcia77, mysza1975, Bliska 77, Żanet, gosia7122, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, tak jak napisała Kapta "źle zrozumiałaś". Nie pisałam o tym, że zasmiecasz forum. Szczerze mówiąc, to wyjaśniła Ci to jak dziecku.
    Bardzo przypominasz mi kuzynke, która narzekała przez wiele lat, że nie chcą jej nigdzie do pracy, a nigdy nawet podania nie złożyła. Ty w identyczny sposób starasz się o dziecko.

kapturnica, Sabina, Simba, Bozia3, Bursztyn, iwcia77, mysza1975, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ani mi się waż!
    tak łatwo się nie wykręcisz!
    Mango wrote:
    Dziękuję za wsparcie. Zrozumialam i już nie będę zaśmiecała Wam więcej forum.

Sabina, moremi, iwcia77, mysza1975, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no, że dzień dobry

Mango a może......... Ty się boisz zajść w ciążę dlatego odwlekasz :-D
    jakby tak Cię przebadać usunąć mięśniaki .. seks w owu i cyk mamy ciążę.. może Ty się jednak finału boisz i konsekwencji :-) .. trudno pokochasz jak własne ;-)

Sabina, malgos741, Simba, moremi, kapturnica, Bursztyn, mysza1975, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry szpitalnie. Noc spedzilam na poprawianiu okularkow Adamkowi, odciaganiu pokarmu, bo okazuje sie, ze je za malo i nieudanych probach zasniecia. Teraz sniadanie. Chcialabym juz do domu, ale sie jeszcze nie zanosi na to.
    Milego dnia:-)

Sabina, malgos741, Simba, Alis, moremi, Bozia3, mysza1975, Bliska 77, Żanet, mama78, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak za mało? to wykarmiłaś jednak cały szpital?
    wait.gif
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry szpitalnie. Noc spedzilam na poprawianiu okularkow Adamkowi, odciaganiu pokarmu, bo okazuje sie, ze je za malo i nieudanych probach zasniecia. Teraz sniadanie. Chcialabym juz do domu, ale sie jeszcze nie zanosi na to.
    Milego dnia:-)

Simba, Pusurek, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)
    Dwa dni do wyjazdu na urlop. Jest smak!
    Mango, poza wszystkim, czy Ty sie po prostu nie boisz, ze ktoregos dnia bedzie za pozno nie tylko na leczenie nieplodnosci, ale ze przyplacze sie do Ciebie cos gorszego? Nie zycze Ci tego - bron Boze! - ale moze zwizualizowanie sobie wycinanej macicy i slowa NIGDY pomoze Ci w podjeciu krokow.
    My Cie mozemy wspierac, ale powiedz w czym?

moremi, kapturnica, Bozia3, Bursztyn, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

U nas też leje. A ją w taka pogodę zasypia na stojąco. Chyba zrobię sobie kolejna kawę ;-)
    Mango daj spokój. Skąd pomysł że zasmiecasz forum? My tylko wspieramy ;-) tylko czasem ciut za mocno ;-)
    Wiem że to Twoja sprawa, ale ja Cię po prostu nie rozumiem. W walce o dziecko zrobiłbym wszystko, wszystko. Dla mnie te ciągle tłumaczenia najpierw były kompletnie niezrozumiale a teraz to już nie wiem co myslec. Chyba dziewczyny maja racje, ze wolisz marzenia. A my możemy tylko gadać. A to Ty musisz działać. Ale decyzja jest Twoja

moremi, kapturnica, Bursztyn, mysza1975, Bliska 77, Żanet lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki. :-)
    Mango idź do lekarza kiedy będziesz chciała i będziesz gotowa na to.
    Bursztyn ale się stesknilam za tobą. ;-)
    Pusurek to masz wypas w szpitalu.
    Mi komp padł więc mogę cos poprzekrecac z wyrazami bo piszę z komórki. :-)

Sabina, Pusurek, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek masz dodatkowy plus z pobytu w Szeratonie :-) szanowna mama nie może być z Wami non stop :-P

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie nie po stokroć nie!
    malgos741 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki. :-)
    Mango idź do lekarza kiedy będziesz chciała i będziesz gotowa na to.
    :-)

Mangusie znalazłam Twojego posta z 26 marca 2013!
    u lekarza miałaś być za 6 mscy jak nic nie wyjdzie czyli...... 08.2013!
    jesteś spóźniona!
    Mango wrote:
    Dzięki dziewczyny :) Jestem troszkę niecierpliwa i skoro nie wyszło za pierwszym i drugim razem zaczynam się denerwować. Czytając Wasze wypowiedzi wiem, że to jest nic, ale ... wyobraźnia zaczęła pracować :( No cóż na "oko" wygląda wszystko ok, a co siedzi w środku zobaczymy. Moja lekarka twierdzi, że mamy dać sobie pół roku na własne kombinacje ;), a gdy to nie wyjdzie zgłosić się na wizytę. Dołączyłam do Was, aby mieć z kim pogadać, bo facet - jak to facet :) ma niską tolerancję na moje marudzenie ;) A skoro do 300 stron już tak blisko to chętnie wezmę w tym udział ;))))))))))

Simba, Sabina, moremi, kapturnica, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak za mało? to wykarmiłaś jednak cały szpital?
    wait.gif
    Wykarmilabym caly szpital i po gminy, ale dziecie ma lenia i ssac mu sie nie chce przez ta zoltaczke. Pije troche, potem uderza w kime, a ja sciagam pokarm i podaje mu potem z kubeczka. Czuje sie jak krowa dojona automatem. ;-)

ania.g, Sabina, Reni, moremi, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Alis, bardzo współczuję przeżyć. To jakiś horror.
    Co raz bardziej dociera do mnie świadomość że wakacje się kończą i zaraz znów będzie kursowanie do szkoły, lekcje, zebrania...brr...

Pusurek, Sabina, mysza1975, gosia7122, Alis lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pusurek masz dodatkowy plus z pobytu w Szeratonie :-) szanowna mama nie może być z Wami non stop :-P
    O mamusi napisze z domu, bo byla gruba akcja. Mysle, ze na rok mam jej odwiedziny z glowki! ;-) :-D

Sabina, ania.g, Lucky, mysza1975, iwcia77, mama78, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suu Pusurek! Pojechalas grubo?

Alis poczytalam Cię i mnie zmrozilo :-( współczuję . Oby szybko znalazła dobrego lekarza dla Weroniki <3 a Ty dochodz do siebie i zapomnij bo tym co było <3

Pusurek, kapturnica, caffe, Lucky, moremi, mysza1975, Alis lubią tę wiadomość

‹‹ 4129 4130 4131 4132 4133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ