X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dodalam w temacie winniczkow, że ktoregos dnia maz glosno wyrazal zdumienie ze one jednak nie przywiazuja sie do miejsca:-) gdyby wiedzial o mojej wredocie:-)

Sabina, Reni, MartaDidinio, kapturnica, caffe, Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Haha padłam :-D

P.s. Dzień dobry
    polarmiś wrote:
    E tam oryginal, świr. On nie wie ze ja wyp.....te winniczki za plot- tam dzika dzialka jest:-) kwiaty mi zzeraja.

kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do slimorow u mnie na wale zapieprzaja takie wielkie, że muszę skolowac siodło ;-)

Nie wiem jak Wy z Wwy odebralyscie te loty ale jak w czwartek ćwiczyli centralnie nad moją pracą to myślałam przez chwilę, ze może Putin.. Dziwne uczucie, ten hałas, ten dźwięk. Współczuje tym podczas wojny jak były naloty.

polarmiś, kapturnica, caffe, Sabina, mysza1975, Mega, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo.. strzelam nimi za plot. Ja popadam w zdumienie, ze to takie duże w jeden sezon rośnie... Toz takim winniczkiem zabić można... U nas nawet gmina zorganizowała skup winniczków... Jakos mnie to nie ruszyło
    polarmiś wrote:
    Nie dodalam w temacie winniczkow, że ktoregos dnia maz glosno wyrazal zdumienie ze one jednak nie przywiazuja sie do miejsca:-) gdyby wiedzial o mojej wredocie:-)

Pusurek, kapturnica, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a... i mi te kloce wchodzą na rolety... Juz mi się raz jedna zaciela bo się skubany wkręcił po złości...

caffe, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    a... i mi te kloce wchodzą na rolety... Juz mi się raz jedna zaciela bo się skubany wkręcił po złości...
    Mi obesraly elewacje domu! Potrafia zrobic wielka kupe- taka wydluzona.... Z rozmazem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 20:01

kapturnica, caffe, mysza1975, Simba, MartaDidinio, Niuta lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Ja mam to samo.. strzelam nimi za plot. Ja popadam w zdumienie, ze to takie duże w jeden sezon rośnie... Toz takim winniczkiem zabić można... U nas nawet gmina zorganizowała skup winniczków... Jakos mnie to nie ruszyło
    Ale jak strzelasz nimi za płot to prędzej czy później wrócą.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam o Was <3 :)
    spokojnego weekendu Wam życze <3
    https://www.facebook.com/photo.php?v=599780206796661&set=vb.100002940606956&type=2&theater

samira, peppapig, Sabina, KaRa, ania.g, mysza1975, Mega, malgos741, Niuta, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł kobity,ja wróciłam z wakacji i zdycham dosłownie..było tak fajnie,czułam się cudnie aż tu jakby ktoś mnie w pysk trzasnął..od wczoraj słabo,ból brzucha,od dzisiaj jeszcze gorzej,siódme poty,ścisk cycek i brzucha... stawiam że to ciota nadchodzi....
    Nadrobie czytanie i wracam .......

ania.g, mysza1975, Mega, Simba, malgos741, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    To swiadczy o ilosci a nie o jakosci jajek. Na pocieszenie.

Ja przy o,o19 zaszlam w ciaze choc poronilam. To nie pocieszenie.

A jak sie miewaja inne hormonki?

W styczniu były w normie, w kolejnym cyklu zamierzam powtórzyć badania.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, myslisz? A mi się wydaje, ze ich tak dużo, a może to cały czas te same?
    ania.g wrote:
    Ale jak strzelasz nimi za płot to prędzej czy później wrócą.

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laseczki jestem w trakcie nadrabiania zaległości bo jestem nad morzem i nie ma tu neta tylko trochę z komórki lecę. Ale chciałam się przywitać jak wrócę 20 to będę miała niezłą lekturę

Parka, mysza1975, peppapig, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim..Ponadrabiam co pisalyscie i zabieram sie za generalne porzadki..Malz juz wyjechal , az do listopada :(
    Ehhhh trzeba sie jakos pogodzic z tym...Paszczaczku jak tam sie czujesz ??Kciuki nadal zacisniete za ciebie.
    Urlopowiczkom zycze udanego wypoczynku..A swiezo upiecoznym mamusia duzo sil i cierpliwosci......

Parka, mysza1975, peppapig, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w polszy. Gdzie są te upały się pytam?
    Miłego dnia, kłamczuchy.

MartaDidinio, Pusurek, ania.g, Parka, mysza1975, Bozia3, peppapig, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej soboty...Słońce jakieś mi tu wystaje aczkolwiek chmury...chmury...chmury...

Parka, mysza1975, peppapig, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    I tak do konca .... Na szczescie mam jeszcze 2 tygodnie wolnego od zmartwien wszelakich. W prace zaangazawona jestem po uszy. Do endokrynologa ide 25 wrzesnia ale ogolnie z dnia na dzien obojetnieje na staranka.

Dzień dobry, nadrabiam wczorajsze czytanie. M przyjechał i trza mu poświecic troche czasu, zeby sie poczuł dopieszczony.

Polarmisiu, ja tak od 3 lat raz obojętnieję, raz sie napalam i tak w kółko.... Mam wrazenie, ze sama nie wiem czego chce, tzn chce, ale po paru bezowocnych cyklach odechciewa mi sie

polarmiś, mysza1975, peppapig lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ania niezły hardcore! Sami zastanawialiśmy się nad krwią pępowinową jak Mała miała się urodzić, ale daliśmy spokoj. 1/3 krwi dziecka, masakra!

Mój syn miał pobraną krew pępowinową, 11 lat temu i do dzisiaj jest przechowywana . w sumie, to odpukać, aby nie było rozterek, czy mozna ja do czegos uzyc.
    Zaskoczyl mnie fragment w poscie ani.g, ze to pobranie krwi pepowinowej moze powodowac choroby, do ktorych to pobranie zostAlo wykonane. O co tu chodzi?

• Parka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aa - dopytałam jeszcze ginki o ten moment podania znieczulenia w kręgosłup - bo pamiętam 12 lat temu, że musiałam mieć już spore rozwarcie i mocno rozkręcony poród, żeby je dostać - a u Pusurka to poszło równo z oksytocyną od razu na początku....
    No więc w PL nic się nie zmieniło - nie dają od razu - tylko czekają do rozkręcenia akcji i dopiero wtedy walą igłę w kręgosłup. Jednoczesne podanie oksytocyny i znieczulenia mogłoby w ogóle ten poród zahamować...
    Więc co kraj to obyczaj...:)

Chyba, ze ma sie szczescie- rodzilam corke ze znajoma polozna i jak mialam 3 cm rozwarcie to sie mnie pyta: "anastezjolodzy musza zaraz jechac znieczulac kogos do cesarki, jak znieczulenie to albo teraz albo wcale" . Wybralam opcje
    "teraz " i jakos porod sie nie zatrzymal, a rodzilam bez bolu i bylo super (poprzednio przy porodzie syna nacierpialam sie, bo podali znieczulenie pozno - wybieram opcje z porodu corki :)

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Mój syn miał pobraną krew pępowinową, 11 lat temu i do dzisiaj jest przechowywana . w sumie, to odpukać, aby nie było rozterek, czy mozna ja do czegos uzyc.
    Zaskoczyl mnie fragment w poscie ani.g, ze to pobranie krwi pepowinowej moze powodowac choroby, do ktorych to pobranie zostAlo wykonane. O co tu chodzi?
    Parka, nie wiem ja tylko wstawiłam artykuł który sama przeczytałam. Mało wiem o krwi pępowinowej i nawet po przeczytaniu tego artykułu nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Simba, jakie upały, gdzie ;) Dzisiaj poczułam jesień w powietrzu...
    Wczoraj po ok godzinnym spacerze miałam taki nacisk na szyjkę i nie tyle ból co dyskomfort że już myślałam że coś jest nie halo. Po nocy wszystko się uspokoiło.

mysza1975, Parka, peppapig, Simba, malgos741, Żanet lubią tę wiadomość

‹‹ 4163 4164 4165 4166 4167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ