X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny karmiące- czy Wy używacie tych poduszek do karmienia i czy są one rzeczywiście mega wygodne? Bo nie chcę się zarzucać gadżetami dla noworodków - potem nie wiadomo co z tym rodzić...ale te poduchy jakoś dosyć popularne są....
    Ja kładę małego na małym jaśku i też jest ok

Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny karmiące- czy Wy używacie tych poduszek do karmienia i czy są one rzeczywiście mega wygodne? Bo nie chcę się zarzucać gadżetami dla noworodków - potem nie wiadomo co z tym rodzić...ale te poduchy jakoś dosyć popularne są....

Mam rogala do spania i spało się dobrze, ale do karmienia nie używam. Nie wiem, co miałabym z taką poduchą robić. Dla mnie najlepsza do karmienia jest sofa. Stoi sobie przed TV, a pod ręką mam pilota, książkę i laptopa. Idealny zestaw. Plus jeszcze butelka z wodą/kubek z herbatą.

ania.g, moremi, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie też :) wstałam 5 minut temu....jednak wiedziałam, że jak przestanę chodzić do pracy, to się rozleniwię....
    z jednej strony odpoczywam, a z drugiej degrengolada na całego...:)

Mam to samo. Jeszcze biegam w piżamie.
    Jak pracowałam to bardziej się mobilizowałam, a teraz jak mam więcej czasu, to dzień za dniem mija a ja nic produktywnego nie robię.

moremi, Bozia3, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    u mnie to bedzie juz 12 dni po pregnylu.. przy 5 inseminacjach nigdy testy juz w takim terminie (a nawet wczesniejszym) nie wykazywaly.. jedyne co ryzykuje to zmarnowanie testu/zobaczenie minusa.. Co jest ok, o sobie moge tlumaczyc, ze jest za wczesnie :) Ale jest tez szansa zobaczenia plusa ;) ;)

Kolejny test bedzie dopiero wtedy na przelomie 22-23 sierpnia, bedzie na 5 rocznice slubu i 11 bycia razem.. ;) romanczing..
    jesli 12 dzien to spoko, mam nadzieje ze bedzie jednak + :)

Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, moje koty znikały w mieszkaniu, gdy byłam w ciąży. Teraz za to oba pakują się na mnie, ale @ się zbliża i wtedy są miziaste. Z tego co słyszałam i czytałam są bardzo wyczulone na hormony, więc to może być to.

paszczakin, Sabina, kapturnica, Mega, Żanet, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że po tym ja mały wczoraj poszedł spać o 17.00 na noc, wstał dzisiaj o 7.30. Już się bałam, że od 3.00 będę miała zabawę, ale tak się nie stało.

A tak w ogóle to jestem chora o.O i boję się żeby małego nie zarazić. Mam taki kaszel, że jak mi doleci suche powietrze do gardła, to chce mnie udusić. Niby mam katar, ale wydaje mi się, że jednak nie, tylko to wszystko zaczyna schodzić mi przez nos. Masakra jakaś.

iwcia77, samira lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - bardzo długo śpi - ja bym chyba trochę była zaniepokojona....:)Ale może trzeba się po prostu cieszyć...:) Ja takiego doświadczenia nie miałam nigdy....:) Mój się budził i wył co kilka godzin...:)

kapturnica, Pusurek, Mega, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje koty nie zareagowały na ciążę w ogóle...teraz jestem ciekawa co będzie z dzieckiem....mam nadzieję, że go w nocy nie zjedzą..;)

Mega, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - bardzo długo śpi - ja bym chyba trochę była zaniepokojona....:)Ale może trzeba się po prostu cieszyć...:) Ja takiego doświadczenia nie miałam nigdy....:) Mój się budził i wył co kilka godzin...:)
    Do jedzenia wstawał :)

Moj młody chodził spać o 18.00 :) To chyba jakieś rodzinne mają ;)

Przed 9.00 znowu poszedł spać, bo on wytrzymuje tak z godzinę po porannej pobudce. Wstał przed 11.00, no i od 30 min znowu śpi.

Po południu wstanie na dłużej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:26

moremi, Sabina, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, wieczorem jak będę pamiętać podesle Ci artykuły jak przygotować kota na dziecko. Nie jest to zbyt skomplikowane, ale później nie będzie się przynajmniej stresowac. A i Ty możesz mieć babysiter z kota ;)
    U mojej koleżanki koty informują ją, gdy mała się budzi :)

Caffe biedactwo. Marsz do lekarza i nie kuruj się na własną rękę.

caffe, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A moje koty nie zareagowały na ciążę w ogóle...teraz jestem ciekawa co będzie z dzieckiem....mam nadzieję, że go w nocy nie zjedzą..;)
    No a Ty jeszcze 2 tygodnie i możesz już rodzić :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Caffe biedactwo. Marsz do lekarza i nie kuruj się na własną rękę.

Jak jutro będzie tak kiepsko, to niestety pójdę. Ale nie sobą się martwię, tylko małym :(

• EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Do jedzenia wstawał :)

Moj młody chodził spać o 18.00 :) To chyba jakieś rodzinne mają ;)

Przed 9.00 znowu poszedł spać, bo on wytrzymuje tak z godzinę po porannej pobudce. Wstał przed 11.00, no i od 30 min znowu śpi.

Po południu wstanie na dłużej :)
    kotos mi mówił ze ja k dziecko tak długo spi może miec niedobor żelaza
    ale może faktycznie ma taką urode

caffe, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mleka nie, w mleku sa prseciwciala chroniace dziecko. Dzieci zarazasz drogą kropelkowa.

kapturnica, caffe, moremi lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    Cafe weż nie choruj, odkażaj sie może czymś, albo dom okadzaj
    Spiacego tak długo malucha to zazdroszczę ogromnie, moja teraz śpi ale kiedyś to był nieustanny czas czuwania, przymykali oczy na godzinę-półtorej i tyle

Paszczaku, wg mnie kot wie więcej niż test, bo czytałam ze nawet 12dni po może wyjść dodatni, ale u ciebie fałszywie dodadtni nie wyjdzie bo przecież już jesteś w ciąży, nie?!

Boziu musisz działać jak ta babka w reklamie gDzie wpuszcza kota do kuchni i facet nie ma wyjścia remont musi robić. Kota już masz, wiec połowa planu z głowy

Ja kupiłam poduszkę do karmienia, ale przydała sie tylko pózniej jako podpórka dla małej, bo karmiłam jak Cafe na normalnym Jasiu, tym bardziej ze łatwiej sie pralo poszewki

Bursztynie, wykres fajny, kciucze

A w ogóle to pozdrawiam wszystkie gorąco chociaż sama marzne pod kocem

mysza1975, Reni, Sabina, caffe, moremi, Bursztyn, paszczakin, Żanet, Bozia3, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja mam, ale jeszcze nie uzywam. Wole mniejsza zwykla poduszke, ale to tez kwestia tego, ze maluch musi byc dosc ciasno do piersi przylozony, zeby ssal. Wieksze dziecko spokojnie samo przybierze taka pozycje, jaka bedzie mu pasic. A teraz poduche uzywam pod kark, kiedy sobie pol lezymy, a Adas mi na klacie.

Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Moja kota wczoraj podeszla sama z sobie po raz pierwszy blisko i powachala malego. Lezal sobie bez kocyka, moze ona sie kocyka boi? Kocykofobia? ;)

Bozia3, samira, Lucky, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, wrzucam brzuch na konkurs brzuchow ;)
    Prosze bez smichow chichow, jedynie cieple i zyczliwe komentarze. :P Doba 12 po porodzie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae05c46f281d.jpg

ania.g, Reni, Sabina, Sabina, caffe, moremi, Bursztyn, Żanet, iwcia77, Mega, Bozia3, MartaDidinio, samira, Lucky, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, expresówka jesteś z brzuchem po porodzie. Tak szybko taki ładny? Chyba ta Twoja Chodakowska przed ciążą przynosi teraz efekty albo tak szybko się regenerujesz :)

kapturnica, Pusurek, Mega, Lucky lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, wrzucam brzuch na konkurs brzuchow ;)
    Prosze bez smichow chichow, jedynie cieple i zyczliwe komentarze. :P Doba 12 po porodzie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae05c46f281d.jpg
    wzorcowo Pusurku :)

Pusurek, Sabina, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 4183 4184 4185 4186 4187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ