X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Mnie się nasuwa jeszcze inna myśl...ja rozumiem dziecko pół roczne na zakupach z mamą w galerii czy w restauracji i dyskretne karmienie go tam - jeśi taka potrzeba zajdzie wyjątkowo to - ok...ale wypady mamusi z miesięcznym noworodkiem na zakupy do galerii....to dla mnie lekkie przegięcie...niech się przejdzie na spacer do parku może...a nie dostawać wściku dupy z zakupami, a potem dziecko chore często - bo łazi z mamusią cyganichą pół dnia po galeriach :)

Bozia, a jak matka jest samotną matką i niezbyt zamożną? Albo mieszka daleko od rodziny a mąż pracuje codziennie do 20 i nie ma z kim zostawić dziecka i nie stać jej na opiekunkę? Ma przez pół roku nie robić zakupów? A jak leje, wieje i jest zimno to ma przez miesiac w domu siedziec?

kapturnica, caffe, Pusurek, polarmiś, samira lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bierze udział w programie ESPART? Może się orientujecie czy jakaś klinika prowadzi jeszcze nabór do tego programu?
    wyszukałam coś, masz linka:
    http://www.gameta.pl/blog/szansa-na-bezp%C5%82atne-in-vitro-w-gamecie-w-rzgowie-badanie-kliniczne

moremi lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Alis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kontrolujcie wage, bo takie spanie oznacza mniej jedzenia, a to moze byc niebezpieczne, ona malutka przeciez.
    Ja sie budze co 2 godz i karmie, ale mlody przybral w ciagu tygodnia 500 g, wiec pewnie bede mu te pory snu wydluzac.
    Mam o tyle fajnie, ze w przychodni stoi waga taka dla niemowlakow, mozna isc i zwazyc dziecko, i nie miec stresa, ze je za malo.

No własnie mamy problem z waga i staramy sie ja podtuczyc. W dzien je co godzine z piersi, a na noc daje jej dodatkowo butle... W ostatni tydzien juz przybrala 230, ale wczesniej nic, mysle, ze to przez antybiotyk. ktory dostawala.

Pusurek lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bozia, a jak matka jest samotną matką i niezbyt zamożną? Albo mieszka daleko od rodziny a mąż pracuje codziennie do 20 i nie ma z kim zostawić dziecka i nie stać jej na opiekunkę? Ma przez pół roku nie robić zakupów? A jak leje, wieje i jest zimno to ma przez miesiac w domu siedziec?
    a ja byłam taką mamą..:) ale po galeriach godzinami z miesięcznym dzieckiem nie latałam...:)
    robiłam zakupy w sklepie osiedlowym i szłam z dzieckiem na spacer...:)

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu.g, super ze wszystko dobrze.
    Boziu, a ja po 2 porodach miałam od położnej zalecenie żeby używać wyłącznie mydło Biały Jeleń i nie używałam tantum rosa, a piczkins się super goił.

ania.g, Lucky, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Aniu.g, super ze wszystko dobrze.
    Boziu, a ja po 2 porodach miałam od położnej zalecenie żeby używać wyłącznie mydło Biały Jeleń i nie używałam tantum rosa, a piczkins się super goił.
    no właśnie zakupiłam też tego Białego Jelenia w płynie i dwie saszetki tantum...mam nadzieję, że obleci...

iwcia77, Lucky, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dobrze że jest ok.

ania.g, Lucky, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Alis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja byłam taką mamą..:) ale po galeriach godzinami z miesięcznym dzieckiem nie latałam...:)
    robiłam zakupy w sklepie osiedlowym i szłam z dzieckiem na spacer...:)

Pamiętam jeszcze sprzed czasów własnej prokreacji, jak matki niemowlaków tłumaczyły mi, że na mróz i deszcz galeria jest super wynalazkiem, bo można sobie pospacerować z dzieckiem w cieple i pod dachem. Nawet jedna matka Niemka twierdziła, że Wrocław lepszy od Berlina, bo w Berlinie nie ma galerii. Sama raczej się nie wybieram, ale za 2 miesiące, gdy pogoda się zmieni, kto wie... Nie wykluczam też, że wjadę z wózkiem do Tesco po chleb czy mleko... W osiedlowych sklepikach wózek się nie zmieści, a nie chcę dziecka wyciągać ani tym bardziej zostawiać przed wejściem.

Lucky, mandragora, samira lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis - no jasne, że ja nie mówię o normalnych zakupach w Tesco czy nawet na chwilę w galerii - ale ja osobiście nie zabrałabym na godzinne przechadzki czy spacerowanie niemowlaka do galerii - a widziałam takie kobiety - wśród tych tłumów smrodliwych bezdomnych i innych brudasów - których pełno u nas - szczególnie w tej galerii przy dworcu...a jedna i druga siedzi tam z takim maleństwem...mnie by było żal po prostu dziecka...takie już kilkumiesięczne to co innego...

Lucky, Mega, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa, a co powiecie na zakupy z noworodkiem takim no ja wiem ok 2 tygodniowym, mamusia chodzi ja kaczka jeszcze w markecie budowlanym??? Kurz, brud, masakra jakaś. Czy to są zakupy pierwszej potrzeby, niezbędne zaraz po urodzeniu dziecka? A karmić w takim sklepie Poprostu nie ma gdzie. Czy naprawdę nie nie moze sie taka mamusia powstrzymać?

ania.g, samira, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to dzień dobry... Jaki dobry, weekend pod psem bo w pracy ;)
    A czy któraś słyszała moze o jakimś krachu na giełdzie cytryn? Weszłam do Tesco 1 kg cytryn kosztuje 11,99 ok Tesco do najtańszych nie należy. Wczoraj byliśmy w Auchanie na zakupach papierniczych a tu niespodzianka 13,99. Masakra jakas normalnie.
    Miłego kochane...:D

samira, mysza1975, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

ale wypady mamusi z miesięcznym noworodkiem na zakupy do galerii....to dla mnie lekkie przegięcie...niech się przejdzie na spacer do parku może...a nie dostawać wściku dupy z zakupami, a potem dziecko chore często - bo łazi z mamusią cyganichą pół dnia po galeriach :)
    No nie przesadzaj. Jeśli ktoś ma z jakiegoś powodu zamiar zrobić zakupy to co ma z dzieckiem miesięcznym zrobić?
    Ja tam byłam na wielu zakupach i nie zachorował. Pierwszy raz poszedł do sklepu ze mną gdy miał 6 dni.

mandragora, Pusurek, polarmiś, samira lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Czy te, które musiały dbać o pięknego piczkinsa bez indora...czy polewałyście się po porodzie tantum rose? Bo to kurestwo kosztuje 40 zł - kupiłam tylko dwie saszetki, ale nie wiem czy nie za mało....
    Niczym się nie polewałam. Normalnie się myłam, a dodatkowo po wizycie w wc podcierałam się jakimiś zwykłymi chusteczkami do higieny intymnej za chyba 10 zł.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)
    Co do zakupów z małym dzieckiem to może raczej nie oceniajmy zbyt pochopnie bo są różne sytuacje życiowe. Jak kobieta musi iść nawet w pierwszym tyg po porodzie to pójdzie. Każdy ma swój rozum i nic nikomu do tego. Ja się nie będę oglądała kto co o mnie pomyśli i nie zamierzam zamknąć się w domu z moim dzieckiem i z moim cycem tylko dlatego ze ktoś pomyśli ze nie wypada i ze za wczesnie ;)

caffe, polarmiś, Parka, kapturnica, samira, malgos741 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum rose jest ok ale nie należy przesadzać bo tak wyjalowi ze się zaraz stan zapalny przypaleta. Ja dla podrasowania piczkisa dostałam globulki cicatridine . To czysty kwas hialuronowy. Bardzo ładnie goi i wypukłe wszystko co niepotrzebne.

caffe, Parka, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Znaczy niezbyt dobry. Łeb mnie napieprza jak tylko oczy zdążyłam otworzyć. No i zczynam dziś nowy cykl ;-) mówiłam że Paszczak mnie nie pociągnie za sobą ;-) 0Paszczusiu a co u Was?

Chyba zapodam sobie bromka wieczorkiem ;-) co myślicie? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 08:39

mandragora, paszczakin, EwaT, Parka, ania.g, mysza1975, Żanet, malgos741, kapturnica lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się myłam żelem pod prysznic nivea i nic mi nie było ;)

A biały jeleń to już nie ten sam biały jeleń. Poczytajcie o tym :)

mandragora, Parka lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina a po cóż ci ten bromek? ! Robiłaś prolaktyne? Bo jeśli nie to to przecież nie są drazetki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położona odradzala białego jelenia, mówiła że może mnie mocno ściągać.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ranking płynów do higieny na sroce. Wygrywa rossmanowy a z jelenia to tylko jakiś hypoalergiczny

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 4222 4223 4224 4225 4226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ