X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a ja byłam taką mamą..:) ale po galeriach godzinami z miesięcznym dzieckiem nie latałam...:)
    robiłam zakupy w sklepie osiedlowym i szłam z dzieckiem na spacer...:)
    Bez obrazy, ale jak mialas miesieczne dziecko, to nie bylo jeszcze galerii. To byly poczatki marketow w Pl.

caffe, polarmiś, kapturnica, samira, Alis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Sabina a po cóż ci ten bromek? ! Robiłaś prolaktyne? Bo jeśli nie to to przecież nie są drazetki ;)
    Robiłam z obciążeniem i potem w kilku cyklach brałem bromka. Sama bym go sobie nie wymyśliła ;-) może pomoże?

mandragora lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza ty idź na betę a nie tu tylko leje na temat. ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Robiłam z obciążeniem i potem w kilku cyklach brałem bromka. Sama bym go sobie nie wymyśliła ;-) może pomoże?
    No to zmienia postać rzeczy ;) ale może jednak jakiś endokrynolog?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzień dobry!
    Znaczy niezbyt dobry. Łeb mnie napieprza jak tylko oczy zdążyłam otworzyć. No i zczynam dziś nowy cykl ;-) mówiłam że Paszczak mnie nie pociągnie za sobą ;-) 0Paszczusiu a co u Was?

Chyba zapodam sobie bromka wieczorkiem ;-) co myślicie? :-P
    zapodawaj co sie da byle skutecznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    A co do galerii, to w No twierdza, ze noworodkowi nie zaszkodza zakupy. Nas wrecz wysylali do najwiekszej w miescie, kiedy czekalismy na wyniki bilirubiny - ze lepiej jest w markecie niz wsrod szpitalnych bakterii i ze dziecko sie podczas szopingu uodparnia. ;)

mandragora, EwaT, polarmiś, Alis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczusiu sliczny piękny tescior! Brawo brawissimo!!! Już się tak nie stresuj <3

mandragora, samira, mysza1975, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, tu nawet slepy spod kosciola Mariackiego krzyknalby: Ciaza! ;)
    Lez, pachnij, relaksuj sie! Dziecie zagniezdzone jak nic! :)

paszczakin, ania.g, samira, mysza1975, Simba, iwcia77, malgos741, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    zapodawaj co sie da byle skutecznie :)
    Najpierw bromek, potem zastosuje męża ;-)
    Mandra ja leczylam się kiedyś u endo. Może rzeczywiście czas wrócić? Nie pomyślałam o tym

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, test jest ok ale gdyby sie cos niedobrego wczoraj stało to stęzenie hcg nadal tez jest wiec w sumie niewiadomo....musisz byc dobrej mysli

samira lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dzien dobry.
    A co do galerii, to w No twierdza, ze noworodkowi nie zaszkodza zakupy. Nas wrecz wysylali do najwiekszej w miescie, kiedy czekalismy na wyniki bilirubiny - ze lepiej jest w markecie niz wsrod szpitalnych bakterii i ze dziecko sie podczas szopingu uodparnia. ;)
    tez tak mysle
    w uk w galeriach pełno malutkich dzieci że juz nie wspomne że bez czapeczek i skarpet(polskie mamy maja zajoba na punkcie tych cholernych czapek)

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    myslisz ze bym nie poszla jak bym mogla? u nas sie nie da bez skierowania.. a skierowanie mam na srode..

Paszcza ja nie zanotowałam ze ty nie w Polszy ;)

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku zdjęcie cudne! Dalej zaciskam kciuki! U mnie temperatura dzisiaj 37,1 aż normalnie 5 minut z niedowierzaniem sie wpatrywalam w wyświetlacz. Wiec mam nadzieje ze koleżanka mnie pociągnie na zielonej fali.... ;)

mandragora, Sabina, Parka, macduska, mysza1975, iwcia77, malgos741, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hej baby.. nie odzywalam sie wczoraj, bo bylam w rozpaczy- jestem niestabilna emocjonalnie.. plamienia mi sie zwiekszyly, nawet (ostrzezenie dla wrazliwych) jakis mini zlepek krwiakowy wypatrzylam wiec bylam przekonana, ze juz po ptakach..

polazlam spac zalamana, a po nocy czysciutko, zero plamien, a tescior dzis wyglada tak:
    (sorki za jakosc, walnelam zdjecie komorka, bo leze)

IMG_20140823_082213.jpg

wiec wiem, ze nic nie wiem..
    Szkoda, że nie mozesz zrobić bety i jej kontrolnie powtórzyć. To by wyjaśniło sprawę czy wszystko jest ok.

A Ty betę będziesz powtarzała, czy robicie ją tam jednorazowo? Bo jedynie to Cię może uspokoić, bo testy teraz nic nie "mówią".

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak myslicie-czy kawa wypłukuje faktycznie jakies wazne rzeczy z organizmu? przy karmieniu mozna pić?
    w ogóle to od wczoraj jem folik

mandragora, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziewczyny jak myslicie-czy kawa wypłukuje faktycznie jakies wazne rzeczy z organizmu? przy karmieniu mozna pić?
    Kawa wyplukuje. Magnez, wit. D. Po kawie walnij sobie zawsze przynajmniej 200 mg magnezu. Ja pije bezkofeinowa, ale kawa to kawa, tyle, ze kofeiny nie ma, wiec dzieciaka nie pobudze. ;)
    A folik to na ciaze juz? ;)

mandragora, EwaT, polarmiś, Mega, Parka, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ja to bym się chyba bała ze dziecko kofeina naszprycuje ;)
    Ale piszą ze 300 mg kofeiny dziennie dozwolone. Do mleka idzie 1%. Daje to dwie cienkie kawy z mlekiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 09:00

Pusurek, EwaT lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kawa wyplukuje. Magnez, wit. D. Po kawie walnij sobie zawsze przynajmniej 200 mg magnezu. Ja pije bezkofeinowa, ale kawa to kawa, tyle, ze kofeiny nie ma, wiec dzieciaka nie pobudze. ;)
    A folik to na ciaze juz? ;)
    wczoraj sie wystrachałam i kazałam małzowi folika zakupić duże opakowanie
    kurcze ja pije normalna sypaną od 2-3 z mlekiem....mały spi normalnie
    myslicie że te laski w brazyli na ten przykład kawy nie chleja jak karmia??
    ciężko mi zrezygnować z kofeiny bo bez niej ryje nosem w ziemie cholera

ania.g, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smakoszem kawy nie jestem, ale piję czasem jedną z mlekiem.

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jednorazowo chyba.. Simba miala raz.. chociaz mam chytry plan zadzwonienia do internisty w poniedzialek w celu wyludzenia skierowania, moze sie uda.. mysle ze te kurewskie nerwy bardziej mi szkodza niz badanie bez skierowania, no co za durny system..
    Jeśli tak możesz zrobić, to tak zrób. Przynajmniej będziesz widziała to co najważniejsze - czy beta przyrasta.

mysza1975 lubi tę wiadomość

‹‹ 4223 4224 4225 4226 4227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ