X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jednorazowo chyba.. Simba miala raz.. chociaz mam chytry plan zadzwonienia do internisty w poniedzialek w celu wyludzenia skierowania, moze sie uda.. mysle ze te kurewskie nerwy bardziej mi szkodza niz badanie bez skierowania, no co za durny system..

nerwy ci szkodzą na 100%
    uspokój sie i tak teraz nie masz na nic wpływu,może relanium walnij?

samira, mysza1975, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wczoraj sie wystrachałam i kazałam małzowi folika zakupić duże opakowanie
    kurcze ja pije normalna sypaną od 2-3 z mlekiem....mały spi normalnie
    myslicie że te laski w brazyli na ten przykład kawy nie chleja jak karmia??
    ciężko mi zrezygnować z kofeiny bo bez niej ryje nosem w ziemie cholera
    Zazroszcze Ci, ba ja też kawiara ;) I też lubię mocną parzoną, fusiastą z mlekiem ;) Niestety jak karmiłam, to piłam tylko inkę, bo Mała ryczała jak ze skóry obdzierana ;) Ale do wszystkiego idzie się przystosować, do niepicia alko i kawy też ;)

EwaT, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytania o bromka.
    Jak się go bierze, to nie powinno się pić alkoholu. Ale ja w poniedziałek jadę w końcu na urlop (krótki, bo krótki, ale zawsze ;) ). I nawet grzanego piwka z wiśniówką mi nie będzie wolno? Wiadomo, że chlańska nie będzie, bo jedziemy z dzieciem, ale choć jakaś symbolika dla resetu i czyszczenia zwojów....

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś znalazłam o kawie ciekawego ;) normalnie kofeina metabolizowana jest 18 h przez kobietę w ciąży. Płód metabolizmie ha 180 godzin, a dziecko nie ma enzymów które metabolizuja kofeinę. Kofeina jest tak ze w kakao i czekoladzie ;)

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jednorazowo chyba.. Simba miala raz.. chociaz mam chytry plan zadzwonienia do internisty w poniedzialek w celu wyludzenia skierowania, moze sie uda.. mysle ze te kurewskie nerwy bardziej mi szkodza niz badanie bez skierowania, no co za durny system..
    Paszczus, wyluzuj. Nic nie zrobisz przeciez, teraz nie masz na nic wplywu ( no chyba, ze jestes w stanie sie uspokoic, co pewnie pomoze ). I nie mysl o tej becie, my zagraniczniacy musimy sie nauczyc zyc bez niej. ;) Jej wynik i tak nic nie zmieni, to nie leczenie, tylko badanie. Wez se zjedz cos dobrego i pospij moze jeszcze. Albo do ogrodu wyskocz jak pogoda ladna. Tylko juz przestan miec milion durnych mysli na raz!

paszczakin, Sabina, Mega, mysza1975, malgos741, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Jeszcze coś znalazłam o kawie ciekawego ;) normalnie kofeina metabolizowana jest 18 h przez kobietę w ciąży. Płód metabolizmie ha 180 godzin, a dziecko nie ma enzymów które metabolizuja kofeinę. Kofeina jest tak ze w kakao i czekoladzie ;)
    Matki karmiace nie jedza czekolady ani nie pija kakao, niestety. Mocny alergen. Chyba, ze jest cos, o czym nie wiem. ;)

caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pusur mowi, ze nakaz niepicia przy bromku to bujda ;) tego sie trzymaj ;)
    No przecież sama mówisz ze chłodnia nie będzie ;) najwyżej się szybciej z metabolizuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mam pytania o bromka.
    Jak się go bierze, to nie powinno się pić alkoholu. Ale ja w poniedziałek jadę w końcu na urlop (krótki, bo krótki, ale zawsze ;) ). I nawet grzanego piwka z wiśniówką mi nie będzie wolno? Wiadomo, że chlańska nie będzie, bo jedziemy z dzieciem, ale choć jakaś symbolika dla resetu i czyszczenia zwojów....
    Wyluzuj kobito. I spokojnie pij. Chyba, ze masz zamiar sponiewierac sie dzien w dzien, ale to bardziej ruszyloby watrobe.

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur ja ci nie każe wcisnąć czekolady! Pisze o kofeinę ;) to było przy okazji ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:

w ciąży nie piłam kawy, może okazjonalnie
    tak sobie myśle skoro 1% tego co pije przedostaje sie do mleka to chyba nie jest tak dużo psia kostka?

mandragora, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak jak jesteś w ciąży to jesteś :) Przecież fakt czy zrobię i betę czy nie niczego nie zmieni :) Jak zaszłam w ciąże z Młodą zrobiłam sikańca raz i byłam w ciąży, urodziłam. Jak zaszłam drugi zrobiłam 2 testy, bete a i tak poroniłam. Beta niczego nie zmieni. Jesteś w ciąży, zakoduj to sobie i włącz jakiegoś mózgotrzepa w TV :) Wszystko jest i będzie dobrze :)

mandragora, Mega, Parka, ania.g, samira, mysza1975, malgos741, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Pusur ja ci nie każe wcisnąć czekolady! Pisze o kofeinę ;) to było przy okazji ;)
    Ja wiem. Ale tak mi zal samej siebie... ;) Moi cisna Prince Polo i czekolade non stop... Okrutnicy... ;)

Sabina, mandragora, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wyluzuj kobito. I spokojnie pij. Chyba, ze masz zamiar sponiewierac sie dzien w dzien, ale to bardziej ruszyloby watrobe.
    Luzuje majty i mam zamiar dobrze się bawić :)

Pusurek, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Matki karmiace nie jedza czekolady ani nie pija kakao, niestety. Mocny alergen. Chyba, ze jest cos, o czym nie wiem. ;)
    ja pierdole z tym karmieniem
    jem czekolade

mandragora, Pusurek, Mega, ania.g, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    w ciąży nie piłam kawy, może okazjonalnie
    tak sobie myśle skoro 1% tego co pije przedostaje sie do mleka to chyba nie jest tak dużo psia kostka?
    Przeczytaj sobie calosc i rozwaz w sercu swym. ;)
    http://parenting.pl/portal/kawa-a-karmienie-piersia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja pierdole z tym karmieniem
    jem czekolade
    Moze Tomcio jest twardzielem i nie zareaguje na nia. Jesli nie jestes alergikiem i maz tez nie, to szansa jest duza, ze maly tez nie bedzie.
    Karmiac corke widzialam po niej jak na papierku lakmusowym czego nie moge jesc. Nie moglam prawie niczego, ale wyrosla po rozsadnej diecie i odwrazliwianiu jej na zarcie.
    Ale po czekoladzie wygladala jak muchomor.

Mega, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Luzuje majty i mam zamiar dobrze się bawić :)
    Dzizas, ja nie mowilam o majtach. A Ty tylko o piciu, a nie o orgiach. :P
    Jakby co, nie biore odpowiedzialnosci za to, ze zezwolilam na picie. :P

Mega, caffe, mysza1975, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Oj tam, oj tam, jak bedzie trzeba wszystko zwalę na Ciebie ;)

Mega, mysza1975, Pusurek, kapturnica lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    cóż za asekuracja ;)

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Przeczytaj sobie calosc i rozwaz w sercu swym. ;)
    http://parenting.pl/portal/kawa-a-karmienie-piersia
    rozwazyłam
    nie karmie wiecej ;)

mandragora, Sabina, paszczakin, Mega, samira, mysza1975, Pusurek, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 4224 4225 4226 4227 4228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ