X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tez tak mysle
    w uk w galeriach pełno malutkich dzieci że juz nie wspomne że bez czapeczek i skarpet(polskie mamy maja zajoba na punkcie tych cholernych czapek)
    A w PL jak jest np.plus 15 to mamusia idzie rozgogolona na maxa a dziecko w grubej czapie i kurtce...

Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A w PL jak jest np.plus 15 to mamusia idzie rozgogolona na maxa a dziecko w grubej czapie i kurtce...

o to to

samira lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Paszczak, teścik piękny. Musi być dobrze i będzie dobrze.
    To ja idę po kawkę :)

EwaT, Mega, Sabina, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A mój jest zmarzluchem i lubi ciepło. Jak mu jest zimno to się burzy. Ale w domu 20 stopni inaczej się odczuwa niz w bloku lub na dworze. W czapce nie chodzi, ale w skarpetkach i owszem. Wszystko w granicach rozsądku.

W sumie to ma to po mnie, bo ja też lubię ciepełko.

Mega, EwaT, Sabina, mysza1975, megan8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama była właśnie taka że wszyscy już chodzili rozebrani a ja nadal w czapce. Nie pozwalała mi jeść lodów do póki nie miałam 7 lat bo się przeziębię a przy mnie jedli i było mi bardzo przykro. Do tej pory jej wypominam a ona mi mówi że nie wie co jej wtedy do głowy strzeliło.
    Zawsze słyszałam od pediatrów że dziecko należy ubierać warstwę cieplej od siebie.

mysza1975, Pusurek, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Moja mama była właśnie taka że wszyscy już chodzili rozebrani a ja nadal w czapce. Nie pozwalała mi jeść lodów do póki nie miałam 7 lat bo się przeziębię a przy mnie jedli i było mi bardzo przykro. Do tej pory jej wypominam a ona mi mówi że nie wie co jej wtedy do głowy strzeliło.
    Zawsze słyszałam od pediatrów że dziecko należy ubierać warstwę cieplej od siebie.
    Mnie się wydaje, że inaczej ubiera się dziecko, które już samo umie chodzić i miejsca nie zagrzeje, a inaczej niemowlaka, który tylko leży. Takie jest moje zdanie.
    Ja sugeruję się Małym w danej chwili. Gdy mu zimno to go ubieram, a gdy gorąco to rozbieram. I tyle :)
    A on sam gdy mu gorąco lub zimno to płacze, więc wiem, że sobie krzywdy zrobić nie da ;)

Sabina, mysza1975, Mega, ania.g, Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    cóż za asekuracja ;)
    Przezorny... ;) Potem mnie w dziecko wrobia i trzeba bedzie alymenty placic. ;)

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    I pod kocykiem.

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Stać Cię ;-) :-P B-)

Idę ogarnąć łazienkę. A w gościnnym robię skladzik wyjazdowy, bo lista listą ale jak coś mi wpadnie w oko to od razu odkladam :-D

Mega, mysza1975, Parka, kapturnica lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    e tam , Sabinka weźmie i pokocha jak własne ;)

Sabina, mysza1975, kapturnica lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Stać Cię ;-) :-P B-)

Idę ogarnąć łazienkę. A w gościnnym robię skladzik wyjazdowy, bo lista listą ale jak coś mi wpadnie w oko to od razu odkladam :-D
    tez ytak pomyslalam, w koncu zagramanica mieszka ;)

Sabina, kapturnica lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak byłam na macierzynskim, to gdy młoda skończyła 3 msc długo byłam u męża. I tam poznałam Kornelie, 5 msc starsza od mojej. Pamiętam że jesień była cudna cieplutka. Lazilysmy razem na spacery. Moja w krótkim rekawku plus bluzeczka, a Kornelia w bluzie polarweej, spodniach i rajstopkach. Przykryta grubym kocem. Lało się z tego dziecka.

ania.g, samira lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jak byłam na macierzynskim, to gdy młoda skończyła 3 msc długo byłam u męża. I tam poznałam Kornelie, 5 msc starsza od mojej. Pamiętam że jesień była cudna cieplutka. Lazilysmy razem na spacery. Moja w krótkim rekawku plus bluzeczka, a Kornelia w bluzie polarweej, spodniach i rajstopkach. Przykryta grubym kocem. Lało się z tego dziecka.
    Biedne dziecko. No właśnie o to mi chodzi. Moja kumpela też ma fazę takiego ubierania. Ciepła jesień a jej córka już ma grube rajstopy pod spodniami, pytam a co jej założysz zimą? Ale na nic moje gadanie.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    e tam , Sabinka weźmie i pokocha jak własne ;)
    Tak zrobię. Pokocham jak własne B-)

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja chciałam zgłosić, że dziś zrozumialam pojęcie cień cienia. :-) Nigdy wcześniej na testach nie mialam nic drugiego.. Na tym jest. Na razie ciesze się z rezerwa, bo różnie to bywa, ale.. :-D
    Nie idzie tego obfocic, ale coś tam widać.. Pokaże Wam z pracy..
    Moje gratulacje. Nawet nie wiesz jak mi humor poprawiłaś po czytaniu tego jak to nie karmiące to chuj nie matki. Przyznaję jestem chuj nie matka ale ja po prostu nie miałam pokarmu. Już mnie tak pielegniary wymemlały żeby coś zaczęło się produkować że myślałam, że jak je dorwę to zabiję

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tak zrobię. Pokocham jak własne B-)
    i oto chodzi, wszystko zostanie w rodzinie ;)

Sabina, mysza1975, kapturnica lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ...smutny dzien , bo zmarla po operacji serca mojej dobrej kolezanki mama...tak mi zal serce sciska...czlowiek chcialby jakos pomoc ale nie wie jak..czas zaloby dla kazdego jest inny i kazdy inaczej ja czuje...ona niestety z tych co latami ja przechodzi, wpada w totalny smutek...wiec tym bardziej trudno jej pomoc...zwlaszcza ze 5 lat temu w wieku 40 lat zmarl jej narzyczony na stole operacyjnym przy wymianie zastawek....kurwa co za historia :(:(

zastanawiam sie czy moge isc na pogrzeb..bo mna emocje tez targaja ostro...

megan8 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczusiu- twoj test jest dzis dla mnie wielkim pocieszeniem , bo uswiadomilam sobie ze jedni odchodza a drudzy przychodza. teraz dbaj o siebie i sie nie denerwuj.

Mega, EwaT, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny,w koncu w domu po 3 tygodniach podrozy,ale bylo fajnie i warto mnostwo odwiedzonych miejsc i wiele rodzinki.A po powrocie spotkala mnie mega niespodzianka,sama jeszcze niewiem jak sobie z tym radzic....w wieku 39 lat starajac sie od roku o jeszcze jedno potomnstwo dowiedzialam sie ze zostane BABCIA!!!jest to 5,6 tydzien tak pokazal test ale do lekarza idzie 1/09 dopero tutaj szybciej nie zarejstruja,bo to moze nie ciaza tylko zaburzenia.niewiem zupelnie co o tym myslec,wczoraj bylam zalamana ale dzis juz nawet zaczynam sie cieszyc...ciezko beda mieli ale mam nadzieje ze sobie poradza,za miesiac zaczyna studia,ledwo co zaczeli sie urzadzac,bo wyprowadzila sie z domu kilka miesiace temu,a tu juz takie zmiany...no nic my staramy sie dalej,mam nadzieje ze szybko pojdzie i beda sie wychowywac razem jak rodzenstwo :) hehe,ja bylam dokladnie w jej wieku i mialam 4 lata mlodsza siostre,wiec one tez sa do dzis jak siostry

iwcia77, polarmiś, Mega, mandragora, mysza1975, Lucky, Pusurek, inessa, caffe, malgos741, kapturnica, Parka, samira, Reni, Żanet, macduska lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Poli- ale nowina! gratuluje ! :)

AsiaPoli, Mega, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 4225 4226 4227 4228 4229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ