X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, brzuszek pierwsza klasa :)

ewka80, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, porady pierwsza klasa, jak w poradniku. Ale z Ciebie stanowcza i skrupulatna babka. Dajesz małemu poczucie bezpieczeństwa układając mu tak dzień.
    Iwcia, wyglądasz jak mamusia w połowie ciąży

caffe, ewka80, Bliska 77, mysza1975, Mega, iwcia77, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Caffe, porady pierwsza klasa, jak w poradniku. Ale z Ciebie stanowcza i skrupulatna babka. Dajesz małemu poczucie bezpieczeństwa układając mu tak dzień.
    Iwcia, wyglądasz jak mamusia w połowie ciąży
    Dzięki :)

Ja sama to wypracowałam na podstawie obserwacji i doświadczeń z małym :) I dziecko, które ma ustalony rytm dnia czuje się komfortowo i bezpiecznie, kiedyś coś takiego przeczytałam i potwierdzam, że u mnie się to sprawdza.

Postaram się Wam coś ciekawego przepisać, coś co dostałam w swojej przychodni. Ale chwilę mi nad tym zejdzie :)

Myślę, ze obecnym i przyszłym mamom się przyda :)

kapturnica, ania.g, Parka, mysza1975, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe dokladnie..Jesli dziecko ma zapewniony swoj odpowiedni dobowy rytm..Ustalone pory karmienia , spania itd to czujac sie bezpiecznie lepiej sie rozwija , jest spokojniejsze..I najwazniejsze-daje odetchnac rowniez swoim rodzicom....
    Tez od samego poczatku syna wlasnie tak uczylam..Z tym ,ze unas rpzeboje nocnejednak sie pojawialy bardzo czesto..W dzien bylo idealnie...

caffe, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • beaa Debiutantka

Wysłany: 6 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Beaa no ja tak miałam jak zaczełam pierwszy raz brac luteine potem chyba mój organizm sie przyzwyczaił.
    A moze sie Wam udało :) bo przy ciaży też tak sie zdarza!!!
    Właśnie ja tez biore pierwszy raz i nie chcę się nastawiac na ciążę.A w ciąży tez tak miałam więc sama już nie wiem.Dziękuję za odpowiedż

ewka80 lubi tę wiadomość

bea
  • beaa Debiutantka

Wysłany: 6 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa bardzo Ci wspolczuję z powodu tylu strat:(Ja stacilam tylko raz w 10 tyg moja Majeczke:(

ewka80 lubi tę wiadomość

bea
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nazywa: Apel Twojego dziecka.

NIE psuj mnie dając mi wszystko, o co cię poproszę. Niektórymi prośbami jedynie wystawiam cię na próbę.

NIE obawiaj się postępować wobec mnie twardo i zdecydowanie. Ja to wolę, bo to daje mi poczucie bezpieczeństwa.

NIE pozwól mi utrwalić złych nawyków. Ufam, że Ty pomożesz mi się z nimi uporać.

NIE postępuj tak, abym czuł się mniejszy niż jestem. To sprawia, że postępuję głupio, aby udowodnić, że jestem duży.

NIE karć mnie w obecności innych. Najbardziej mnie przekonujesz, gdy mówisz do mnie spokojnie i dyskretnie.

NIE ochraniaj mnie przed konsekwencjami tego co zrobiłem. Potrzebne mi są również bolesne doświadczenia.

NIE rób tak bym swoje pomyłki uważał za grzechy. To zaburza moje poczucie wartości.

NIE przejmuj się zbytnio, gdy mówię „Ja cię nienawidzę”. To nie ciebie nienawidzę, ale ograniczeń, które stawiasz przede mną.

NIE przejmuj się zbytnio moimi małymi dolegliwościami. Pomyśl jednak, czy nie staram się przy ich pomocy przyciągnąć Twojej uwagi, której tak bardzo potrzebuję.

NIE gderaj. Będę się bronił udając głuchego.

NIE dawaj mi pochopnych obietnic, bo czuję się bardzo zawiedziony, gdy ich później nie dotrzymujesz.

Nie przeceniaj mnie. To mnie krępuje i niekiedy zmusza do kłamstwa, aby nie sprawić ci zawodu.

NIE zmieniaj swoich zasad postępowania w zależności od układów. Czuję się wtedy zagubiony i tracę wiarę w ciebie.

NIE zbywaj mnie, gdy stawiam ci pytania. Ja znajdę informacje gdzie indziej, ale chciałbym mieć w tobie przewodnika po świecie.

NIE mów, że mój strach i moje obawy są głupie. Dla mnie są bardzo realne.

NIGDY nawet nie sugeruj, że twoje cechy to doskonałość i nieomylność. Przeżywam bowiem zbyt wielki wstrząs, gdy widzę, że tak nie jest.

NIGDY nie myśl, że usprawiedliwianie się przede mną jest poniżej twojej godności. Wzbudza ono we mnie prawdziwą serdeczność.

NIE zabraniaj mi eksperymentowania i popełniania błędów. Bez tego nie mogę się rozwijać.

NIE zapominaj jak szybko dorastam. Jest ci zapewne trudno dotrzymać mi kroku - ale proszę cię - postaraj się.

(Tekst anonimowy, opracowany w USA. W Polsce wydany przez Katedrę Psychologii Rozwojowej KUL)

EwaT, mandragora, kapturnica, Parka, Bliska 77, mysza1975, iwcia77, ania.g, samira, Bozia3, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Caffe dokladnie..Jesli dziecko ma zapewniony swoj odpowiedni dobowy rytm..Ustalone pory karmienia , spania itd to czujac sie bezpiecznie lepiej sie rozwija , jest spokojniejsze..I najwazniejsze-daje odetchnac rowniez swoim rodzicom....
    Tez od samego poczatku syna wlasnie tak uczylam..Z tym ,ze unas rpzeboje nocnejednak sie pojawialy bardzo czesto..W dzien bylo idealnie...
    Wiesz kapta, nigdy idealnie nie będzie :) ważne jednak zeby się starac i pracować nad tym :)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My konczymy pracowity dzien przy jableczniku i Mam talent ;). Uwielbiam Chylinska. :D
    U szpitalu poszlo dobrze, Adamek mial pobierana krew z glowki, pielegniarka sie wkluwala 2 razy, zeby pobrac krew, ale poszlo nadspodziewanie dobrze, placzu wcale, a przy wyciskaniu krwi z pietki zdarzalo sie wycie. Najwazniesze to, ze obie bilirubiny ( wolna i sprzezona ) w normie, waga tez, wiec zolte oczka to tylko kwestia czasu. :)
    Odmeldowuje sie! Dobrej nocki! :)

caffe, kapturnica, Parka, mysza1975, Mega, mandragora, iwcia77, Dorka1979, ania.g, samira, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    My konczymy pracowity dzien przy jableczniku i Mam talent ;). Uwielbiam Chylinska. :D
    U szpitalu poszlo dobrze, Adamek mial pobierana krew z glowki, pielegniarka sie wkluwala 2 razy, zeby pobrac krew, ale poszlo nadspodziewanie dobrze, placzu wcale, a przy wyciskaniu krwi z pietki zdarzalo sie wycie. Najwazniesze to, ze obie bilirubiny ( wolna i sprzezona ) w normie, waga tez, wiec zolte oczka to tylko kwestia czasu. :)
    Ciesze się, ze wszystko dobrze. Niech zdrowo rośnie.

mysza1975, Pusurek lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Smacznego :)

mysza1975, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pracowity dzień również się kończy. Mama ma jutro imieniny i tabun goścu. upiekłam jej 4 ciasta, a oprócz tego ulepiłam z milion pierogów ze ślwkami. Kręgosłup mi pęka. A cha jeszcze malibny zerwałam, duuużo malin. Dzisiaj chłop może być spokojny, na pewno nie będę go ścigac, walnę pifffko i jakoś do łóżka się dowlokę a on niech robi co chce, a i zastrzyk z fostimonu muszę zrobioć.

Dobranoc miłe panie.

caffe, EwaT, inessa, kapturnica, Parka, mysza1975, Mega, mandragora, iwcia77, samira, Pusurek, moremi, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ten Apel dziecka to przydałoby sie gdzies umiescic na forum zeby byl latwo dostepny i mozna go sobie bylo czasem odtworzyc. Moze do drogerii go dać?

Bliska 77, mysza1975, iwcia77, caffe, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, forum jest bardzo potrzebne. Zajrzałam przed pójściem spać i we własnym poście doczytałam że mam ZROBIć ZASTRZYK Z FOSTIMONU. Kurcze naprawdę zapomniałabym pierwszy raz.
    Ciekawe czy to tylko zmęczenia dzisiejszym dniem czy jednak już demencja???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 22:34

mysza1975, Mega, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka wszysykiego naj :)
    Iwcia, wygladasz pieknie az nie przystoi no ;)
    Caffe, karmi juz przerabialam, przy starszej corce pomagalo teraz srednio, natomiast ten kompot z jablek, o ktorym powiedziala mi kolezanka, faktycznie dziala, dzis ani razu nie korzystalam z mm.
    my harmonogram dnia mamy jakotako ustalony, corka ma swoj rytm i swkje godziny "spania" tyle tylko ze te jej pory spania to sa wlasnie takie ze usypiana jest po czym spi 15min i luz, na szcsescie nie marudzi, nie placze tylko malo spi, coz moze ona i jej starsza siostra wyssaly to z moim mlekoem, ja bylam taka sama i do tej pory malo snu potrzebuje ;)

mysza1975, iwcia77, caffe, samira, megan8 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, wspaniale wiesci :)

mysza1975, iwcia77, Mega, samira, Pusurek lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska wymiatasz! Jaka demencja kobieto, może zmęczenie materiału. Ja sama sie łapie na tym ze zapominam o wiesiołku a potem wieczorem 4 łykam ;)
    Ja w pracy dzisiaj mialam masę roboty, wiec z postanowionego obijania sie nici. I tak wszystkiego nie dałam rady obrobić, skończę jutro ;)
    Iwcia zdjęcie super, okraglutka mamuśka sie z ciebie robi i to w sensie pozytywnym, to już nie wzdęcie a konkret :)
    Caffe apel fantastyczny, sama prawda i mądrość przez niego przemawia.
    Zmykam spać, miał być <3 ale nie wiem czy bym w trakcie nie usnęła ;)
    Dobrej nocki!

kapturnica, caffe, samira, Parka, iwcia77, macduska, moremi, Dorka1979, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, zamykałam wczorajszy dzien i otwieram ;)

ewka80, kapturnica, Parka, Sabina, iwcia77, moremi, Dorka1979, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne słońce za oknem a ja do pracy. Udanej niedzieli wszystkim życzę ;)

ewka80, Parka, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ewka80 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam laseczki słóneczko za oknem,miłej i pogodnej niedzieki wszystkim życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 08:01

Mega, Parka, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

ewka
‹‹ 4313 4314 4315 4316 4317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ