X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Samira, tylko sprawdź ile w tych kapsułkach jest inozytolu, bo w inofoliku jest 2000 mg. Ja biorę do owu 2x1 czyli 4000 mg bo tak zalecają przy pco. Inofolic zawiera myo-inositol to ponoć trochę inna odmiana inozytolu. Tańszy od inofolicu jest Inofem polskiej produkcji o tym samym składzie.

ja biorę na razie 1300mg tyle jest w dwóch kapsułkach,o inofemie tez czytałam tam jest 30 saszetek a w inofolicu 20,ja PCOS nie mam a to bardziej biorę na dojrzewanie jajeczek ,wystąpienie owulki i regulacje cyklu

i właśnie wiem ze tam jest myo-inozytol a tu inozytol ,i to się jakimiś cząsteczkami rożni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 17:23

iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka 100 lat i spełnienia marzeń!

samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka! - najlepszego i 100 lat! <3

samira, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia TY gruba babo ;)

kapturnica, iwcia77, mandragora, moremi, samira, Sabina, Parka, Mega, macduska, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wiem , wiem ;D
    EwaT wrote:
    Iwcia TY gruba babo ;)

kapturnica, samira, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    oj wiem , wiem ;D
    już nie zmieniaj fotki, wszyscy widzieli ;)

iwcia77, moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia super ;)

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, normalnie elegancja francja :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde! ale widac brzuch? czy nie? no mowilam ze nie ma mi kto fotek strzelac a selfie nie wychodza mi jak trzeba :(
    ania.g wrote:
    Iwcia, normalnie elegancja francja :)

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zeby nie bylo to zdjecie jest z dzisiejszego spacerku :)

ewka80, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no pięknie ci tą grubizne widać już sie nie martw :)

iwcia77, moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no skoro ty, Andzeju to mowisz to juz jestem spokojna :D
    EwaT wrote:
    no pięknie ci tą grubizne widać już sie nie martw :)

EwaT, samira, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ewka80 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    pięknie wyglądasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 19:41

ewka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje bardzo :)
    ewka80 wrote:
    pięknie wyglądasz :)

ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kurde! ale widac brzuch? czy nie? no mowilam ze nie ma mi kto fotek strzelac a selfie nie wychodza mi jak trzeba :(
    Widać,widać i nie da się ukryć :)

iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• beaa Debiutantka

Wysłany: 6 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,mam takie pytanko dziewczyny;czy po luteinie dopochwowej mogą wystąpić takie objawy jak metaliczny posmak w ustach?Luteine biorę 6 dzień,a czuje jakbym zjadła grść gwoździ.

bea
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beaa wrote:
    Witam,mam takie pytanko dziewczyny;czy po luteinie dopochwowej mogą wystąpić takie objawy jak metaliczny posmak w ustach?Luteine biorę 6 dzień,a czuje jakbym zjadła grść gwoździ.
    Ja tak nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beaa no ja tak miałam jak zaczełam pierwszy raz brac luteine potem chyba mój organizm sie przyzwyczaił.
    A moze sie Wam udało :) bo przy ciaży też tak sie zdarza!!!

moremi, beaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia pięknie wyglądasz :)

ewka80, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Zanet, fajnie ze u Wqs wszystko ok ;)
    Caffe, zdradz mi tajemnice dlugosci snu swojego dziecka, moja w dzien spi bardzo srednio, w dzien nawet na spacerqch juz przestala, dzis podczas 4godzinnego spaceru drzemala dwa razy po ok 15 min, w nocy spi max dwie godziny, dzis np od godziny 4 przekrecala sie z boku na bok a ja razem z nia, w ciagu dnia zdrzemnelam sie ok 30 bo juz zasypialam na stojaco i to doslownie
    z karmieniem jest troszke lepiej jeszcze dwa tyg temu moje mleko stanowilo jakies 30% dzis juz ok 60%, akyualnie przerabiam kompot jablkowy, za rada klezanki, poki co nawet jest skuteczny
    Strzel sobie karmi, też pomaga na laktację.

Co do patentu na sen, no cóż :) My jesteśmy na etapie zmian, tzn. ustalamy nowy harmonogram dnia :) Po porannym przebudzeniu mój teraz wytrzymuje do 2 godzin i idzie spać ok 9-10. Śpi ze 3 godziny. Potem czas na spacer (nieraz się zdrzemnie 30 min), a potem jedzonko i spanie do ok 16. Później to juz muszę go przetrzymać do 18 żeby nie spał. Na noc idzie spać różnie, o 18, 19, max o 20. O 20 to chodzi w wyjątkowych sytuacjach. W nocy śpi, budzi się na jedzenie, ale czasami od ok. 4 nad ranem się budzi. Wtedy w ogóle do niego nie gadam, tylko kładę obok siebie i podaję smoczka gdy wypluwa. Ale takie wstawanie to zdarza się rzadko. Poleży, poleży, popatrzy, że ja śpię, więc się przytula do mnie i w końcu sam zasypia. Na dobre wstaje 7 - 7.30. Ale zdarza si, że wstaje o 8 czy 8.30.
    Ważne jest zeby nie dostarczać dziecku bodźców, które go rozbudzą. Mój mnie np. zaczepia patrząc się na mnie i uśmiechając zawadiacko. Nie przeczę, nieraz wybucham śmiechem bo mnie tak rozbroi.

A jak ją usypiasz? Może wypróbuj pieluszkę, tak jak ja. On lubi być wtulony i wtedy mu dobrze. Ważne jest jednak zeby trzymać się wypracowanego rytmu każdego dnia.
    Mój ma "ustalone", że śpi się w domu i już. Gdy w porze spania zabiorę go na spacer, to ani na spacerze nie pośpi, ani potem gdy wróci do domu. Jest rozbity i samemu mu ze sobą jest źle. Dzisiaj np. w porze spania teściowa go zabrała na spacer. Wiedziałam, ze to dobre nie będzie, ale nie chciałam jej robić przykrości bo przyjechała z nim pojeździć. Efekt był taki, ze zamiast spanka to były od ok. 15 do 19 3 drzemki po 30 min i dziecko rozbite. Poszedł spać po 19.

W skrócie ujmując to co napisałam, a co może Ci się przydać:

1. wypracować rytm dnia
    2. dać jakiś "przytulak"
    3. nie rozpraszać dziecka

I jeszcze dodam, ze gdy jest pora spania i widzę, ze jest śpiący ale ma problemy z zaśnięciem, to mu nie ustępuję. Szukam sposobu zeby zasnął i zasypia.

Podczas usypiania leżę obok niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 20:44

kapturnica, Parka, ania.g, Bliska 77, mysza1975, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 4312 4313 4314 4315 4316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ