X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no bo jak pani wrocila to pisala, ze czytac bedzie od wydarzenia, jak dorka grzyby w ciazy jadla, wiec sie zasugerowalam, ze to cos zlego i wujka gugla uruchomilam.. a tam wiadomo- sodoma i gomora..
    Paszczak wiesz, wujek gogle to nie do końca jest specjalista w każdej dziedzinie ;) choć potrafi pomoc, to może tez niezłe zamieszac, trza zachować rozsądek moja droga...

mysza1975, kapturnica, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No muchomora to nawet jak nie jesteś w ciąży to sie raczej nie poleca ;)
    Podobno da sie i jego. ;)
    Moja babcia, ktora byla w partyzantce, mowila, ze jak byl glod w lesie to jedli wszystkie grzyby, te kolorowe tez. ;) Kwestia byla tylko odpowiedniej obrobki. Jak sie je obgotowalo z 10 godzin, to podobno grzybowa paluszki lizac. ;)

mysza1975, caffe, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Podobno da sie i jego. ;)
    Moja babcia, ktora byla w partyzantce, mowila, ze jak byl glod w lesie to jedli wszystkie grzyby, te kolorowe tez. ;) Kwestia byla tylko odpowiedniej obrobki. Jak sie je obgotowalo z 10 godzin, to podobno grzybowa paluszki lizac. ;)
    Każdy sie da, jak dobrze pójdzie to niektóre tylko raz ;) raczej bym z muchomorami nie ryzykowala ;)

mysza1975, Simba, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Każdy sie da, jak dobrze pójdzie to niektóre tylko raz ;) raczej bym z muchomorami nie ryzykowala ;)
    jest wiele muchomorów jadalnych....tylko, że trzeba wcześniej książki czytać...;)

Mega, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - a czy znalazłaś dom z lasem w tyle?;)

mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, z innej beki. Dostalas moze pieluszki tetrowe z Primarka?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    haha ..w sumie nie było takiej potrzeby, bo po owu..
    ale mialam na mysli bzyki rekreacyjne, takie z potrzeby dupy a nie ciazy ;)

Mega, Simba, macduska, samira, mysza1975, inessa, iwcia77, moremi, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Yyyyyy no ale o so chodzi?
    Ty od poczatku na zwolnieniu siedzialas?
    Ja dopiero polowa 5ego miesiaca, przeca
    Simba ale ty masz dwójkę, to jakbyś w dziesiątym miesiącu już była, no...Jakby nie liczyc.!

Simba, mysza1975, Mega, inessa, paszczakin, iwcia77, moremi, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, z innej beki. Dostalas moze pieluszkima tetrowe z Primarka?
    nie - tego akurat nie - bo kupiłam tutaj, Dostałam natomiast podkład na gumce na materac i prześcieradła - cudo - nie ma takich w PL - ale to z jakiegoś innego sklepu...

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ksiezna Kate znowu w ciazy! Znowu bedzie szal na rojal bejbi namber tu. ;)

ewka80, samira, moremi, iwcia77, EwaT, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie - tego akurat nie - bo kupiłam tutaj, Dostałam natomiast podkład na gumce na materac i prześcieradła - cudo - nie ma takich w PL - ale to z jakiegoś innego sklepu...
    Aj, to zaluj. Sa genialnie miekkie, w moich testach na pieluszki maja najwyzsze miejsce. Ja kupilam symboliczna paczuszke ( 3 pak ), bo byly sliczne, w niebieskie gwiazdki i zaluje, ze nie wzielam wiecej. Norweskie to przy nich papier scierny, a polskie... no takie, ze daja rade, ale nic wiecej.

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - a czy znalazłaś dom z lasem w tyle?;)
    no mozna tak powiedziec, bo w ogrodzie - wlasnie w tyle- chyba jeden swierk rosnie i jedna sosna ;) chociaz to jest raczej bardziej ogrodek niz ogrod :)

Simba, samira, Bozia3, mysza1975, Mega, inessa, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wszystkie przyszle matki takie madre, jak jeszcze w praktyce sie nie zaglebily. ;)Zycie zweryfikuje ksiazkowe teorie. :P

Dlatego lozeczko stoi u nas dla picu, jako magazynek dla kocykow i zabawek. Na razie u nas system gniazda - wszyscy na kupie i bardzo sobie to chwalimy. :)

Czy wywolam burze tym stwierdzeniem? ;)
    Nie wywołasz, przynajmniej u mnie.
    Będąc młoda mamą, obłożoną mądrymi poradnikami zaczynałam od tego, ze nasz maleńki kilkumiesięczny Misiek spał w pokoju obok. (samoa nie mogę w to uwierzyć teraz) a zakończyłam śpiąc we czwórkę ( doszedł drugi synio)w jednym łóżku małzenskim. Z tym że w srodku nocy Z poddawał sie i albo szedł na kanapę albo kładł się w nogach. Tak to funkcjonowało jakieś 7 lat i wtedy ogłosilismy wyprowadzke. Jeszcze młodszy wraca czsami ale coraz rzadziej już.
    Dobrze i niedobrze...

Pusurek, mysza1975, Mega, inessa, kapturnica, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanet super wieści Samuel piękne imie :-)
    Pusurek ale grzyb ale figura ciu fiu.

Pusurek, ewka80, mysza1975, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeryłam się! Ale namnożyłyście od rana.
    chwila nieuwagi i 5 stron do czytania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 15:32

mysza1975, Mega, kapturnica, malgos741, moremi, iwcia77, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o spanie, to dodam jeszcze, ze z drugim syniem spałam przez pół roku na półsiedząc i trzymając go na rękach . Po pobytach w szpitalu i operacjach za nic nie dał się wieczorem odłożyć. I jakoś człowiek to przeżyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 15:38

Mega, moremi, iwcia77, EwaT, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mala, witamy.. Twoj post przedstawiajacy jakos znikl w obliczu tylu wiadomosci.. ale i tak bedziesz musiala standardowa ankiete wypelnic, co ze staraniami, ile czasu, leczenia, czy wg Ciebie kupy dzieci smierdza, jakie masz cycki i takie tam.. ;)
    A mnie o cycki to się nikt nie zapytał!

Bozia3, Mega, inessa, kapturnica, mysza1975, moremi, iwcia77, Sabina, Dorka1979, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała witaj, ja też od miesiąca może.

mysza1975, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet, WIELKIE GRATULACJE . Jak troche dojdziesz do siebie to napisz troche szczegolow. Bardzo ladne imie dla synka.

Pusurek, usunelas fote, ale zalapalam sie jeszcze w cytacie u Caffe - no figury po porodzie to tylko pozazdroscic, a Chodakowska robilas dzisiaj pierwszy raz po porodzie?

Pusurek, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Zanet ogromne gratulacje. Niech Samuel wam zdrowo rośnie. Ale fakt co to znaczy na sucho. ..będziesz się musiała wytłumaczyć ;)
    Dzięki dziewczęta za mile słowa. Babcia chorowała juz jakiś czas i jedyne o czym pomyślałam po telefonie ze umiera to to żeby ją Hania bezboleśnie na drugą stronę przeprowadziła. .. to była jej kolej. Ja w ogóle to chyba inaczej patrze na śmierć po odejściu córki. ...
    Stasiula pilnuje papaweryna poszła wdzisiaj w ruch. Nie ma jak skluc sobie pośladek o poranku ;) słabo Stasia dzisiaj czuje wiec detektor tętna tez w obrotach ;)

no przecież pisałam parę postów wstecz ;)

Dziewczynki Poród na sucho to poród w bardzo małej ilości wód i (lub) po ich odejściu na kilka godzin przed konkretną akcją porodową :)

ewka80, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 4328 4329 4330 4331 4332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ