35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyParka wrote:Pusurek, usunelas fote, ale zalapalam sie jeszcze w cytacie u Caffe - no figury po porodzie to tylko pozazdroscic, a Chodakowska robilas dzisiaj pierwszy raz po porodzie?
samira, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość
-
samira wrote:no przecież pisałam parę postów wstecz
Dziewczynki Poród na sucho to poród w bardzo małej ilości wód i (lub) po ich odejściu na kilka godzin przed konkretną akcją porodowąPusurek, macduska, mysza1975, moremi, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Tak, dzis pierwszy raz. Juz mnie nosilo normalnie.
Pusurek a jak tam Adaś ma jeszcze żółte oczka czy już zeszła bilirubnka ?
wiesz jak czytam jak piszesz o synku i jego imię tak mi się miło robi przypomina mi się brat bo tez miał tak na imięPusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ale co to znaczy kilka godzin przed konkretną akcją po odejściu wód? jakieś masło maślane...jak wody odejdą - to potem kolejny etap właśnie rodzenia konkretnego...nie kumam chyba
Mi usuneli wody, a za 10 godzin urodzilam, to tez na sucho?Bozia3, kapturnica, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:Pusurek a jak tam Adaś ma jeszcze żółte oczka czy już zeszła bilirubnka ?
wiesz jak czytam jak piszesz o synku i jego imię tak mi się miło robi przypomina mi się brat bo tez miał tak na imię
A Adamki to fajne chlopaki.samira, mysza1975, paszczakin, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ale co to znaczy kilka godzin przed konkretną akcją po odejściu wód? jakieś masło maślane...jak wody odejdą - to potem kolejny etap właśnie rodzenia konkretnego...nie kumam chyba
chodzi mi o to ze jak wody odeszły na kilka godzin przed mocnymi(bardzo silnymi i częstymi) skurczami ,nie mówiąc już o partych skurczach - chyba gorzej jest przechodzić skurcze skracające i rozszerzające szyjkę czy parte bez poślizgu
nawet lekarze polecają zakupienie żelu Dianatal który aplikuje się w trakcie porodu aby go ułatwićiwcia77 lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:Przeryłam się! Ale namnożyłyście od rana.
chwila nieuwagi i 5 stron do czytania.mysza1975, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:A mnie o cycki to się nikt nie zapytał!
macduska, kapturnica, mysza1975, moremi, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:chodzi mi o to ze jak wody odeszły na kilka godzin przed mocnymi(bardzo silnymi i częstymi) skurczami ,nie mówiąc już o partych skurczach - chyba gorzej jest przechodzić skurcze skracające i rozszerzające szyjkę czy parte bez poślizgu
nawet lekarze polecają zakupienie żelu Dianatal który aplikuje się w trakcie porodu aby go ułatwićsamira, ania.g, moremi, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:szczerze mówiąc to pierwszy raz o czymś takim słyszę...bo chyba rzadko się zdarza, że wody odchodzą podczas mocnych skurczy...zwykle odchodzą wody, a dopiero potem kobita się męczy ze skurczami i silnymi i partymi...
Bozia lubię dyskusje,jesteś inteligentna kobitka ale niekiedy bardzo zasadnicza i taka twarda babka i zauważyłam to wcześniej ,nie przy tych postach ostatnich i łapiesz za słówka ...i to co napisałam to nie masło maślane. I żeby nie było to nie jest jakaś złośliwość ,takie mam podkreślam czasami odczucia do tego co piszesz i nie bierz mi tego za złe bo lubie mimo to czytać twoje posty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 16:46
iwcia77, Sabina, Parka, BISCA lubią tę wiadomość
-
samira wrote:ale ja nie napisałam ze wody odchodzą same przy mocnych skurczach ale jakiś czas przed nimi kilka godzin albo już w trakcie skurczy jest pęcherz płodowy przebijany przez położną ,ja tak miałam ...
Bozia lubię dyskusje,jesteś inteligentna kobitka ale niekiedy bardzo zasadnicza,i zauważyłam to wcześniej ,nie przy tych postach ostatnich i łapiesz za słówka ...i to co napisałam to nie masło maślane
napisałam, że rzadko chyba wody chlustają podczas skurczy mocnych czy partych - zwykle się słyszy, że wody odeszły, a dopiero potem były skurcze - to według tej teorii większośc ma poród na sucho - i ja takiego określenia nie znam....tyle...samira, mysza1975, kapturnica, moremi, Pusurek, Parka, BISCA lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:70 F w porywach 70 G
jędrne cycuszki , przynajmniej tak mój mąż twierdzi
swoją drogą ciekawe gdzie ma skalę porównawczą?nie dość, że duże, to jeszcze jędrne..już lepiej się było nie przyznawać..
mysza1975, Mega, kapturnica, macduska, moremi, iwcia77, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pogodzę Was jeżeli chodzi o ten suchy poród. Dokształciłam się trochę. To prawda, że wody płodowe odchodzą tuż przed właściwą akcją porodową, ale jeżeli dziecko jest nisko w kanale rodnym to działa trochę jak korek a poza tym wody płodową są jeszcze produkowane w czasie porodu, więc cały czas się sączą. Poród na sucho ma miejsce zazwyczaj, gdy poród trwa ponad 48 godzin lub gdy ciąża jest przenoszona, wtedy automatycznie ilość wód płodowych jest mniejsza.
I nie krzyczcie na mnie, bo to nie moje doświadczenie tylko resume przeczytanych artykułów,ania.g, samira, malgos741, kapturnica, macduska, Simba, moremi, Pusurek, iwcia77, mandragora, Sabina, Parka, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny