X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A mnie o cycki to się nikt nie zapytał!
    Ciesz się ze nie kazały ci jechać do wawy tęczy podpalac ;)

Pusurek, inessa, Mega, Simba, macduska, mysza1975, moremi, Reni, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no przecież pisałam parę postów wstecz ;)

Dziewczynki Poród na sucho to poród w bardzo małej ilości wód i (lub) po ich odejściu na kilka godzin przed konkretną akcją porodową :)
    Coś mi umknęło ;)

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ciesz się ze nie kazały ci jechać do wawy tęczy podpalac ;)
    Chyba sie starzejemy. ;)

mandragora, Mega, Simba, macduska, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Pusurek, usunelas fote, ale zalapalam sie jeszcze w cytacie u Caffe - no figury po porodzie to tylko pozazdroscic, a Chodakowska robilas dzisiaj pierwszy raz po porodzie?
    Tak, dzis pierwszy raz. Juz mnie nosilo normalnie. ;)

samira, mysza1975, Parka lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no przecież pisałam parę postów wstecz ;)

Dziewczynki Poród na sucho to poród w bardzo małej ilości wód i (lub) po ich odejściu na kilka godzin przed konkretną akcją porodową :)
    ale co to znaczy kilka godzin przed konkretną akcją po odejściu wód? jakieś masło maślane...jak wody odejdą - to potem kolejny etap właśnie rodzenia konkretnego...nie kumam chyba

Pusurek, macduska, mysza1975, moremi, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Tak, dzis pierwszy raz. Juz mnie nosilo normalnie. ;)

Pusurek a jak tam Adaś ma jeszcze żółte oczka czy już zeszła bilirubnka ?

wiesz jak czytam jak piszesz o synku i jego imię tak mi się miło robi przypomina mi się brat bo tez miał tak na imię :)

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale co to znaczy kilka godzin przed konkretną akcją po odejściu wód? jakieś masło maślane...jak wody odejdą - to potem kolejny etap właśnie rodzenia konkretnego...nie kumam chyba
    No wlasnie, normalne, ze najpierw wody, potem rodzimy. Jesli wody nie odejda, to sie robi amniotomnie, podczas parcia juz dawno jest sucho przeciez.
    Mi usuneli wody, a za 10 godzin urodzilam, to tez na sucho?

Bozia3, kapturnica, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Pusurek a jak tam Adaś ma jeszcze żółte oczka czy już zeszła bilirubnka ?

wiesz jak czytam jak piszesz o synku i jego imię tak mi się miło robi przypomina mi się brat bo tez miał tak na imię :)
    Zolte oczka jeszcze ma, buzia tez jeszcze brzoskwiniowa, ale wyniki juz sa dobre. Chyba wychodzimy na prosta. :)
    A Adamki to fajne chlopaki. :)

samira, mysza1975, paszczakin, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

chodzi mi o to ze jak wody odeszły na kilka godzin przed mocnymi(bardzo silnymi i częstymi) skurczami ,nie mówiąc już o partych skurczach - chyba gorzej jest przechodzić skurcze skracające i rozszerzające szyjkę czy parte bez poślizgu

nawet lekarze polecają zakupienie żelu Dianatal który aplikuje się w trakcie porodu aby go ułatwić

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Przeryłam się! Ale namnożyłyście od rana.
    chwila nieuwagi i 5 stron do czytania.
    No właśnie, aż sie boje bo na zebranie idę, a tam nawet z partyzanta nie wypada.... no cóż ... może dam radę sie odkopać...

mysza1975, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A mnie o cycki to się nikt nie zapytał!
    Oooo to trzeba nadrobić! Jakie masz cycki? ;)

macduska, kapturnica, mysza1975, moremi, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zolte oczka jeszcze ma, buzia tez jeszcze brzoskwiniowa, ale wyniki juz sa dobre. Chyba wychodzimy na prosta. :)
    A Adamki to fajne chlopaki. :)

to dobrze bo dość długo go opalenizna trzyma ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    chodzi mi o to ze jak wody odeszły na kilka godzin przed mocnymi(bardzo silnymi i częstymi) skurczami ,nie mówiąc już o partych skurczach - chyba gorzej jest przechodzić skurcze skracające i rozszerzające szyjkę czy parte bez poślizgu

nawet lekarze polecają zakupienie żelu Dianatal który aplikuje się w trakcie porodu aby go ułatwić
    szczerze mówiąc to pierwszy raz o czymś takim słyszę...bo chyba rzadko się zdarza, że wody odchodzą podczas mocnych skurczy...zwykle odchodzą wody, a dopiero potem kobita się męczy ze skurczami i silnymi i partymi...

samira, ania.g, moremi, Pusurek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:55

kapturnica, mysza1975, moremi, iwcia77, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, twoje dziecko z 2003 rocznika jest?

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    szczerze mówiąc to pierwszy raz o czymś takim słyszę...bo chyba rzadko się zdarza, że wody odchodzą podczas mocnych skurczy...zwykle odchodzą wody, a dopiero potem kobita się męczy ze skurczami i silnymi i partymi...
    ale ja nie napisałam ze wody odchodzą same przy mocnych skurczach ale jakiś czas przed nimi kilka godzin albo już w trakcie skurczy jest pęcherz płodowy przebijany przez położną ,ja tak miałam ...

Bozia lubię dyskusje,jesteś inteligentna kobitka ale niekiedy bardzo zasadnicza i taka twarda babka i zauważyłam to wcześniej ,nie przy tych postach ostatnich i łapiesz za słówka .:)..i to co napisałam to nie masło maślane. I żeby nie było to nie jest jakaś złośliwość ,takie mam podkreślam czasami odczucia do tego co piszesz i nie bierz mi tego za złe bo lubie mimo to czytać twoje posty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 16:46

iwcia77, Sabina, Parka, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ale ja nie napisałam ze wody odchodzą same przy mocnych skurczach ale jakiś czas przed nimi kilka godzin albo już w trakcie skurczy jest pęcherz płodowy przebijany przez położną ,ja tak miałam ...

Bozia lubię dyskusje,jesteś inteligentna kobitka ale niekiedy bardzo zasadnicza,i zauważyłam to wcześniej ,nie przy tych postach ostatnich i łapiesz za słówka ...i to co napisałam to nie masło maślane
    samira..Ty się mnie przestań czepiać...:)z

napisałam, że rzadko chyba wody chlustają podczas skurczy mocnych czy partych - zwykle się słyszy, że wody odeszły, a dopiero potem były skurcze - to według tej teorii większośc ma poród na sucho - i ja takiego określenia nie znam....tyle...

samira, mysza1975, kapturnica, moremi, Pusurek, Parka, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    70 F w porywach 70 G
    jędrne cycuszki , przynajmniej tak mój mąż twierdzi

swoją drogą ciekawe gdzie ma skalę porównawczą?:-)
    no teraz to dopiero podpadniesz tu tereskom....:) nie dość, że duże, to jeszcze jędrne..już lepiej się było nie przyznawać..;)

mysza1975, Mega, kapturnica, macduska, moremi, iwcia77, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pogodzę Was jeżeli chodzi o ten suchy poród. Dokształciłam się trochę. To prawda, że wody płodowe odchodzą tuż przed właściwą akcją porodową, ale jeżeli dziecko jest nisko w kanale rodnym to działa trochę jak korek a poza tym wody płodową są jeszcze produkowane w czasie porodu, więc cały czas się sączą. Poród na sucho ma miejsce zazwyczaj, gdy poród trwa ponad 48 godzin lub gdy ciąża jest przenoszona, wtedy automatycznie ilość wód płodowych jest mniejsza.

I nie krzyczcie na mnie, bo to nie moje doświadczenie tylko resume przeczytanych artykułów,

ania.g, samira, malgos741, kapturnica, macduska, Simba, moremi, Pusurek, iwcia77, mandragora, Sabina, Parka, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza ale my się nie kłócimy my się bardzo lubimy prawda Boziu ;),to tylko małe różnice zdań na dany temat :D

no i dzięki teraz jeszcze bardziej jestem oświecona w temacie suchego porodu :P

Bozia3, mysza1975, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 4329 4330 4331 4332 4333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ