X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a moze to jednak byla przenosnia, ze bez znieczulenia.. bo Zanet pisala wczesniej, ze w jej szpitalu rodzi sie na zywca ;)
    Na zywca powiadasz... To napisalaby "na zywca" , a nie ze na sucho. Moze czopka zapomniala i sucho bylo... ;)

paszczakin, mysza1975, kapturnica, Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mówi stare przysłowie pszczół - kto ma sucho temu palec w ucho.. i po problemie..
    Pusurek wrote:
    Ja caly czas tak mysle. Ze tu nie zadne wody plodowe, tu jakis inny czynnik zagral, a my sie glowimy. ;) Flaszka, kupa, w pysku sucho, cokolwiek.
    Zanet pisz, jak bylo, zanim tu w obled popadniemy! ;)

paszczakin, mysza1975, kapturnica, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to przesrane! ja tam żywca nie lubię
    powiedziałabym nawet, że za piwem nie przepadam ;-)
    paszczakin wrote:
    a moze to jednak byla przenosnia, ze bez znieczulenia.. bo Zanet pisala wczesniej, ze w jej szpitalu rodzi sie na zywca ;)

iwcia77, mysza1975, kapturnica, moremi, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak napięta skórę na brzuchu że mam wrażenie jakby miała zaraz pęknąć. Do tego swędzi. A tu jeszcze z miesiąc. Smaruję skórę i nawilżam i nic :(

iwcia77, mysza1975, Mega, ewka80, samira lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to przesrane! ja tam żywca nie lubię
    powiedziałabym nawet, że za piwem nie przepadam ;-)
    Ja bym tez wolala Okocim, mowiac szczerze. Albo zimnego Lecha. Pewnie nie mieli... ;)

Reni, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie .. jest tylko jeden na Wawelu...yyyyy słaby żart.. ale mnie zawsze bawi ;-)
    Pusurek wrote:
    Ja bym tez wolala Okocim, mowiac szczerze. Albo zimnego Lecha. Pewnie nie mieli... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 18:44

Pusurek, Niuta, mysza1975, kapturnica, Mega, moremi, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie .. jest jeden na Wawelu...yyyyy słaby żart.. ale mnie zawsze bawi ;-)
    Hyhy, mnie tez. :D

Reni, mysza1975, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, zobaczcie, fajna pierwsza pomoc z maluchem.
    http://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU
    Nie nie wiadomo, kiedy sie przyda. Oby nigdy.

mysza1975, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Mam tak napięta skórę na brzuchu że mam wrażenie jakby miała zaraz pęknąć. Do tego swędzi. A tu jeszcze z miesiąc. Smaruję skórę i nawilżam i nic :(
    Aniu, tak mi się skojarzyło, że jak bardzo swędzi skóra to z wątrobą coś nie teges w ciaży.
    Pewnie nic Ci nie jest . Nie chcę Cię straszyć broń Boże.

ania.g, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:55

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Ja od początku stosuję olejek ze słodkich migdałów i póki co jest ok.

iwcia77, ania.g, Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wypadło to z zadan do zrobienia..nie da się jej już podpalić, bo pilnuje jej straż miejska ....hahaa2.gif
    Ale ze tak 24 na dobę? ;)

Reni lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dobrze zasiąść po całym dniu i Was poczytać
    dobrze że jesteście :)

mysza1975, Mega, Bliska 77, Simba, moremi, macduska, Bozia3, iwcia77, Pusurek, samira, Sabina, Parka, paszczakin, Dorka1979, BISCA, Niuta lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Głównym objawem cholestazy jest uciążliwy świąd skóry, który czasem pojawia się już w 25. tygodniu ciąży. Nasilenie dolegliwości występuje wieczorem i w nocy, bywa często przyczyną bezsenności. 20 proc. chorych kobiet skarży się też na mdłości, wymioty i utratę łaknienia. Nie każde swędzenie jest niepokojące, ale gdy utrzymuje się przez kilka dni i jest uporczywe, trzeba zgłosić się do lekarza. Dopiero po badaniach krwi oraz wykluczeniu innych przyczyn świądu może on stwierdzić wystąpienie choroby.

Skojarzyło mi się bo moja koleżanka to miała.
    Na razie położyłam kolejną warstwę balsamu do bardzo suchej skóry i jest lepiej. Przy cholestazie najpierw swędzą nogi, ręce i szyja. Tak przynajmniej miałam w pierwszej ciąży.

samira lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Na razie położyłam kolejną warstwę balsamu do bardzo suchej skóry i jest lepiej. Przy cholestazie najpierw swędzą nogi, ręce i szyja. Tak przynajmniej miałam w pierwszej ciąży.
    mnie swędział że spac nie mogłam a cholestazy nie miałam
    pomagało mi wapno przed snem...2 tablety minimum rozpuszczone w wodzie

moremi, macduska, iwcia77, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja od początku stosuję olejek ze słodkich migdałów i póki co jest ok.
    Chyba się skuszę. A tak w ogóle to już powoli mam dosyć tego słodkiego ciężarka z przodu. Wolałabym go już na rękach nosić i wyglądać jak Pusur ;)

malgos741, kapturnica, mysza1975, Mega, moremi, macduska, iwcia77, Pusurek, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mnie swędział że spac nie mogłam a cholestazy nie miałam
    pomagało mi wapno przed snem...2 tablety minimum rozpuszczone w wodzie
    O tym nie słyszałam, sprawdzę na pewno.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Chyba się skuszę. A tak w ogóle to już powoli mam dosyć tego słodkiego ciężarka z przodu. Wolałabym go już na rękach nosić i wyglądać jak Pusur ;)

Ja też, ale jeszcze trzeba wytrzymać.Ja przynajmniej ze 2 tygodnie aż skończymy remont, bo teraz to nawet łóżeczka nie ma gdzie postawić.

Bliska 77, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O tym nie słyszałam, sprawdzę na pewno.

tak mi lekarka poradziła
    tylko nie kupuj tych smakowaych w tubkach bo maja aspartam
    najlepsze to tradycyjne polskie w takim sreberku
    rozpuszczałam ze 3 tablety i mogłam pospać ze 2 , 3 godziny

ania.g, moremi, macduska, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah Żanet ..

picgifs-clapping-844771.gif

ewka80, kapturnica, moremi, mysza1975, macduska, iwcia77, Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość

‹‹ 4331 4332 4333 4334 4335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ