35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:cyt.:
"Tradycyjna metoda wytwarzanie polega na zmieleniu w ręcznych żarnach ziaren owoców drzewa arganowego do oleistej pasty, z której ręcznie wyciska się olej. Ponieważ ziarna trudno otworzyć zbiera się je wyplute lub wydalone w odchodach przez kozy. Następnie oczyszcza się je, rozłupuje, suszy się, praży, dodaje wodę i dopiero mieli."
my to zawsze coś tu mamy nie tak....temat gówna jest jakąś jednak myślą przewodnią...
właściwie to dlaczego ludzie tak bardzo brzydzą sie gówna?
dlatego że śmierdzi?samira, moremi, kapturnica, macduska, inessa, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale kopi luwak siorbią.. eh..
a podobno kupa to 2/3 wody
EwaT wrote:właściwie to dlaczego ludzie tak bardzo brzydzą sie gówna?
dlatego że śmierdzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 21:33
moremi, EwaT, mysza1975, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:A Ty jesteś pewna, że to PMS a nie hormony ciążowe? He?
mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
EwaT wrote:właściwie to dlaczego ludzie tak bardzo brzydzą sie gówna?
dlatego że śmierdzi?wszelkie fizjologiczne odgłosy i wydzieliny są dosyć obrzydliwe w sumie .....
mysza1975, kapturnica, EwaT, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Pewna to będę jak przyjdzie @, na razie jestem o tym bardzo mocno przekonana. I cycki mi nie rosną.
czekaj spokojnie na @ albo na 2 krechy i nie pozabijaj wszystkich w okolicy....
mysza1975, Sabina, EwaT, moremi, macduska, Mega, ania.g, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:w ciąży takie wkurwy też odczuwam....nawet może bardziej...
czekaj spokojnie na @ albo na 2 krechy i nie pozabijaj wszystkich w okolicy....
Bozia3, Bliska 77, Mega, samira, iwcia77, Dorka1979, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ale że co?
mysza1975, Bozia3, Bliska 77, Mega, moremi, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Bozia jest taki rodzaj kawy którą wytwarza się z ziaren ,owoców kawowca uprzednio zjedzonych a następnie wys..nych przez jakiegoś zwierza nie pamiętam jakiego. Ziarna zbierane są ręcznie i z nich robiona kawa. Przebywanie nasion kawowca w jelitach zwierza nadaje kawie specyficzny i zapewne cudowny jak też niepowtarzalny aromat, a już na pewno wysoką cene. to cholerstwo jakoś wściekle drogie jest.
samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Najbardziej się boję, że męża zabiję. W takim wypadku to w życiu w ciąży nie będę.
Bliska 77, Mega, moremi, mysza1975, macduska, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:no nie wiem...staraj się jakoś przebywać z dala od noży czy nożyczek....bo tak pięściami, to może sobie jakoś mąż poradzi z Tobą...
Bozia3, Mega, moremi, mysza1975, macduska, ewka80, Sabina lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Bozia jest taki rodzaj kawy którą wytwarza się z ziaren ,owoców kawowca uprzednio zjedzonych a następnie wys..nych przez jakiegoś zwierza nie pamiętam jakiego. Ziarna zbierane są ręcznie i z nich robiona kawa. Przebywanie nasion kawowca w jelitach zwierza nadaje kawie specyficzny i zapewne cudowny jak też niepowtarzalny aromat, a już na pewno wysoką cene. to cholerstwo jakoś wściekle drogie jest.
tak mi przynajmniej wytłumaczyl to mój A. - ale nie wiem, gdzie leży prawda...
Bliska 77, kapturnica, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość
-
Poczytałam trochę i muszę sobie zamówić ten olejek ze słodkich migdałów. Ten arganowy tez dobry, ale kurka troszku drogi
Bozia3, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość