35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:Mega, twoje dziecko z 2003 rocznika jest?
macduska, Simba, moremi, iwcia77, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Dziewczyny pogodzę Was jeżeli chodzi o ten suchy poród. Dokształciłam się trochę. To prawda, że wody płodowe odchodzą tuż przed właściwą akcją porodową, ale jeżeli dziecko jest nisko w kanale rodnym to działa trochę jak korek a poza tym wody płodową są jeszcze produkowane w czasie porodu, więc cały czas się sączą. Poród na sucho ma miejsce zazwyczaj, gdy poród trwa ponad 48 godzin lub gdy ciąża jest przenoszona, wtedy automatycznie ilość wód płodowych jest mniejsza.
I nie krzyczcie na mnie, bo to nie moje doświadczenie tylko resume przeczytanych artykułów,
no nic...dokształcimy się wszystkie po opisie Żanet pewnie....a ztego, co doczytuje w mądrym wujku.... to raczej pojęcie grubo abstrakcyjne, bo wody się uzupełniają w organizmie podobno do 2 godzin...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 16:57
samira, Mega, kapturnica, mysza1975, macduska, ewka80, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
E tam poród na sucho czy nie na sucho grunt że urodzila
Mega, mysza1975, macduska, moremi, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Mega wrote:No właśnie, aż sie boje bo na zebranie idę, a tam nawet z partyzanta nie wypada.... no cóż ... może dam radę sie odkopać...
mysza1975, malgos741, iwcia77, Mega, Sabina, Parka, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
mysza...jeśli nie byłaś - to wybierz się na warsztaty "Mamo to ja" - ja byłam, więc już drugi raz nie pójdę...przytargałam stamtąd kilka fajnych gadżetów, które rozdawali, m.in butelkę ze smoczkiem chicco - sprawdzałam, w tesco kosztuje prawie 40 złotych...i inne rzeczy.
Można się dowiedzieć parę ciekawych rzeczy
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.html#spotkanie-404moremi, iwcia77, samira lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka ostała dziś cały dzień za ćwiczeniami lub podręcznikiem do religii di pierwszej klasy, jakąś masakra, no i nie dostała.
Bozia3, iwcia77, samira lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:mysza...jeśli nie byłaś - to wybierz się na warsztaty "Mamo to ja" - ja byłam, więc już drugi raz nie pójdę...przytargałam stamtąd kilka fajnych gadżetów, które rozdawali, m.in butelkę ze smoczkiem chicco - sprawdzałam, w tesco kosztuje prawie 40 złotych...i inne rzeczy.
Można się dowiedzieć parę ciekawych rzeczy
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.html#spotkanie-404
Dzięki, zapisałam się, mam nadzieję, że zdążę przed porodem.moremi, iwcia77, kapturnica, samira lubią tę wiadomość
-
Jezu, Jezu jaki macie problem z tym suchym porodem. Po prostu nie zesrała się ani nie posikała. Ot mi cała filozofia.
inessa, Simba, paszczakin, Pusurek, Reni, Niuta, malgos741, iwcia77, mysza1975, kapturnica, Mega, moremi, Bozia3, samira, Sabina, Bursztyn, Parka, Dorka1979, BISCA lubią tę wiadomość
-
wypadło to z zadan do zrobienia..nie da się jej już podpalić, bo pilnuje jej straż miejska ....mandragora wrote:Ciesz się ze nie kazały ci jechać do wawy tęczy podpalac
Simba, Pusurek, iwcia77, inessa, mysza1975, kapturnica, Mega, moremi, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
a może to chodzi o to, że na sucho czyli bez obesrania
Pusurek wrote:No wlasnie, normalne, ze najpierw wody, potem rodzimy. Jesli wody nie odejda, to sie robi amniotomnie, podczas parcia juz dawno jest sucho przeciez.
Mi usuneli wody, a za 10 godzin urodzilam, to tez na sucho?Pusurek, iwcia77, mysza1975, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ja to bym bardziej była za koncepcją Pusurka....
że Żanet nie posmarowała lekarzowi i miała suchy poród....
Flaszka, kupa, w pysku sucho, cokolwiek.
Zanet pisz, jak bylo, zanim tu w obled popadniemy!Reni, mysza1975, kapturnica, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość