SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mi pozytyw wyszedl po 3 godz. dopiero i to smuga cienia...

caffe, Bliska 77, mysza1975, EwaT, iwcia77, ewka80, Sabina, megan8, Parka, Simba, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz sie Kochana Mala w bujaczku. Moje Mlode zaczelo raczkowac w ostrym tempie. Przemieszcza blyskawicznie, terroryzujac starego Yorka i z upodobaniem szarpiac kable...CZas dziecka w bujaczku uwazam za skonczony!
    Bliska 77 wrote:
    ale dzs nadzorowala z bujaka firanek moje prasowanie a potem wieszanie a ile radosci miala jak mamunia po drabinie zapierdalala ;0

caffe, Pusurek, moremi, Bliska 77, Mega, mysza1975, iwcia77, Parka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    caffe powiedz czy za szczepionke ta ktora sie bierze w 3m potrójną płacisz? ja dzis dostałam recepte-130zl
    Pewnie coś pokręcę, ale my dzisiaj mieliśmy: dwie kłute (jedna to ta 5w1) na DTP i Hib oraz polio IPV, a także na rotawirusy. Dzisiaj zapłaciłam 772 zł.
    jedna dzisiejsza szczepionka nazywała się Prevenar, druga nie wiem, a trzecia rotarix.

EwaT, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dobra, to ja tez sie przylacze do cwiczen, tylko mi wstyd bo pare miesiecy temu wytrzymalam 7 min.....
    Brawo Bursztyn!

Bursztyn lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    a moja corka jest chyba jakas gruboskorna, bujaczek z wibra nie dziala o!!!!!!
    Mój też nie zasypia, a leży tam tylko dlatego, ze ma karuzelę u góry i muza leci. Jak do niego nie gadam, to za długo sam tam nie poleży. Ja nie mam wibry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 15:25

MartaDidinio, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    fajnie sie spisal Twoj synus, prawdziwy twardziel no i kawal chlopa juz, moja wazy 5100 i mierzy 57cm ;)
    Pięlęgniarka jak go zobaczyła, to powiedziała znowu: ooo chłopie :) Patrzyła na tę siatkę centylową i mały jest w kategorii tych większych dzieci, ale ogólnie wszystko czyli wzrost i waga są względem siebie proporcjonalne.

Bliska 77, Mega, mysza1975, iwcia77, inessa, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Witam Dziewczyny!
    Z biegu serdecznie gratuluje Zanet szczesliwego i szybkiego rozwiazania! Ewie T. ponownego zajscia, jak dla mnie to 100% cukru w cukrze czyli ciaza... Widzialam fotke. Jest rozowy pasek? Jest... Reszcie DZiewczyn kibicuje, trzymam kciuki i generalnie bije brawo... Moj Maly dalej nie spi. Z niedowierzaniem czytam Wasze posty o spiacych w nocy niemowletach... To jakas teoria spisku, zeby mnie wykonczyc.
    Marta, moj tez nie sypia, ja juz przestalam czytac o niemowlakach spiacych po 10 godzin w nocy, bo to nie moze byc prawda!

MartaDidinio, mysza1975, iwcia77, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Witam Dziewczyny!
    Z biegu serdecznie gratuluje Zanet szczesliwego i szybkiego rozwiazania! Ewie T. ponownego zajscia, jak dla mnie to 100% cukru w cukrze czyli ciaza... Widzialam fotke. Jest rozowy pasek? Jest... Reszcie DZiewczyn kibicuje, trzymam kciuki i generalnie bije brawo... Moj Maly dalej nie spi. Z niedowierzaniem czytam Wasze posty o spiacych w nocy niemowletach... To jakas teoria spisku, zeby mnie wykonczyc.
    nie martw sie nie jestes sama ;0

MartaDidinio, Pusurek, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ale Twoja to taki "klocuszek", sporo już waży :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Pięlęgniarka jak go zobaczyła, to powiedziała znowu: ooo chłopie :) Patrzyła na tę siatkę centylową i mały jest w kategorii tych większych dzieci, ale ogólnie wszystko czyli wzrost i waga są względem siebie proporcjonalne.
    no to super i to jest najwazniejsze ;)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Marta, moj tez nie sypia, ja juz przestalam czytac o niemowlakach spiacych po 10 godzin w nocy, bo to nie moze byc prawda!
    Ja też nie czytam :P

Pusurek lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a nie jest troche trudno sie do niej dostac? trzeba wlazic na stol?
    Ten stół to kawałek blatu i nie jest szeroki. Spokojnie sięgam :)
    A i tak ja się za często w kuchni nie pokazuję. Zazwyczaj z rana daję jeść kotom, robię sobie kawę i pakuje kanapki przygotowane przez męża ;)

Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie w Niebiesie! A juz myslalam ze jaka kare mam za moje grzeszne zycie! I w pokorze ja znosze, aczkolwiek pare razy mi w nocy nerwy puscily i juz sobie wyobrazalam jak by moj synek sie komponowal na tarasie za oknem...
    Pusurek wrote:

Pusurek, Mega, mysza1975, iwcia77, paszczakin, Sabina, Simba, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wiecie u mnie sks się rozkręca :-( jutro idę nastawiac kręgosłup, mam nadzieję że wrócę na własnych nogach i o własnych siłach ;-)
    Sabinka, ja mam kręgosłup jak stara baba. Tak się wyrażają o nim lekarze. Różnie daje popalić. W każdym razie uważaj z tym nastawianiem, niejednego "ekstra" kręgarza przerobiłam. A jak masz przepuklinę czyli dyskopatię to tego nie wolno wciskać pomiędzy kręgi a sporo kręgarzy niestety tak robi.

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur ćwiczyłam dziś 3 raz, za pierwszym było około 6-7 minut, potem 15 i dziś tez 15 :P ale sie nie poddaje ;)

Pusurek, iwcia77, MartaDidinio, Simba, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to mnie brzuch pobolewuje jak na okres non stop no i gorąco ...poty występują, głód doskwiera żarłabym jak prosie

Mega, mysza1975, iwcia77, malgos741, inessa, ewka80, caffe, Sabina, samira, Parka, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-*
    jestem jestem ale nie udzielam sie, bo nie mam nic do powiedzenia. Mam urlop więc staram się odpocząć od wszystkiego. Nie oglądam tv, nie dzwonię do ludzi z pracy, mniej siedzę na forum. Taki resecik. Zaczęły mi się plamienia więc ch..j bombkę strzelił. W przyszłym cyklu pewnie iui ale.. mój mąż objął nowe stanowisko i nie wiem czy będzie mógł wyskoczyć, żeby oddać chłopaków. No nic zobaczymy
    A jak u Ciebie samopoczucie? Nadal dół?

p.s. witam się
    slash wrote:
    A co z Reni? Reni odezwij się, co tam u Ciebie kochana?

Pusurek, Mega, mysza1975, iwcia77, malgos741, ewka80, Sabina, megan8, Parka, slash, Simba, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Jezusie w Niebiesie! A juz myslalam ze jaka kare mam za moje grzeszne zycie! I w pokorze ja znosze, aczkolwiek pare razy mi w nocy nerwy puscily i juz sobie wyobrazalam jak by moj synek sie komponowal na tarasie za oknem...
    Nie boj nic, nie jestes sama. ;) Moze zalozymy grupe wsparcia dla matek maltretowanych przez swoje dzieci? ;)

Mega, iwcia77, MartaDidinio, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa nie powiem, że to dobra wiadomość, bo wszyscy wiemy, że płodna jesteś. :-)

Ja trzymam kciuki i modlę się za szczęśliwy finał. Mam nadzieję, że tym razem lekarz dobierze Ci dobre leki.

mysza1975, Mega, iwcia77, malgos741, inessa, ewka80, Bursztyn, Sabina, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Pusur ćwiczyłam dziś 3 raz, za pierwszym było około 6-7 minut, potem 15 i dziś tez 15 :P ale sie nie poddaje ;)
    Zuch! :)

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 4374 4375 4376 4377 4378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ