X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niestety, banku
    dopoki sie nie splaci :)
    wiem wiem...ale lepiej płacic mortgage niż rent

• EwaT Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki :)
    moge wiedziec ile bedroom?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    wiem wiem...ale lepiej płacic mortgage niż rent
    chyba tak :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn..małe czy duże, na kredyt czy nie... - będziesz mieć swój dom....urządzony po swojemu - super...:) Mnie cieszyło moje własne mieszkanie 13 lat temu..a też byłam na kredycie (i spłacone - zleciało nie wiadomo kiedy)..ale to moje jest :) i to jest bardzo przyjemne uczucie...:)

Bursztyn, Simba, Reni, ewka80, iwcia77, caffe, inessa, mysza1975, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamiętam Dymna miała też problemy zdrowotne i długo jeszcze po ciąży tyła

no wiem wiem.. ale zawsze jakiś lęk jest :-)
    wczoraj byłam w klubie na ćwiczonkach i przy okazji zauważyłam, że są w dzień zajęcia dla ciężąrnych i dla mam z maluchami więc coś się zmienia w fitnesach :-) może nie będzie tak źle

najważniejsze to zajść, donosić, urodzić bez komplikacji, urodzić zdrowego malucha, odchować, wyżenić i fajrant!
    Bozia3 wrote:
    ja też mocno przytyłam po dziecku - ale z perspektywy lat powiem CI tak...według mnie w 90% są to wymówki i folgowanie sobie....Jasne, że nie mam skłonności caffe czy pusura, żeby wyglądąc po miesiącu tak jak przed, ale pracą, dietą i ćwiczeniami można coś wypracować....Ja zwalałam wtedy na dziecko, ciążę i jadłam co chciałam, nie ruszałam się, no i były efekty...
    Dymnagdyby chciała, to też zadbałaby o siebie - widocznie po prostu odpuściła i ma to w dupie....Zresztą czytałam kiedyś wywiad z nią, że wreszcie nie patrzą na jej ciało - a ona nie ma stresa jak wygląda....
    Co innego zniszczone ciało po ciąży - grube czy chude - z tym już nic nie zrobisz, a ono już nigdy nie jest takie jak przed.....

kapturnica, Bozia3, Simba, ewka80, macduska, iwcia77, caffe, inessa, mysza1975, samira, moremi, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - Max pierwszy, a Leon drugi.
    Ale ja tez niestety nie moge sie pozbyc wrazenia ze to pieskie imiona.
    Moja mama zajmuje sie strzyzeniem psow - najlepsza ma ksiazke w telefonie. Dzwonia do niej jakies "Daisy pudel", "West Ami", "York Sonia". Tak jej latwiej zapisywac niz po nazwisku wlasciciela :) Jak ktos znajdzie kiedys jej telefon to pomysli ze wariatka albo szpieg ;)

kapturnica, Bozia3, Bursztyn, Reni, ewka80, macduska, Elfik, iwcia77, caffe, ania.g, inessa, mysza1975, samira, moremi, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    moge wiedziec ile bedroom?
    2
    ma tez 2 salony (no dobra, saloniki) ktore chcemy polaczyc w jeden

EwaT, iwcia77, mysza1975, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn..małe czy duże, na kredyt czy nie... - będziesz mieć swój dom....urządzony po swojemu - super...:) Mnie cieszyło moje własne mieszkanie 13 lat temu..a też byłam na kredycie (i spłacone - zleciało nie wiadomo kiedy)..ale to moje jest :) i to jest bardzo przyjemne uczucie...:)
    tak, to prawda, przy czym urzadzanie zajmie jednak troche czasu, duzo......

mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    2
    ma tez 2 salony (no dobra, saloniki) ktore chcemy polaczyc w jeden
    a kuchnia z jakąś jadalnią? Bo moja kumpela też miała dwa saloniki, ale malutką do tego kuchnię - więc z jednego salonika wydzieliła jadalnię, a drugi został salonem i super im to wyszło...

Bursztyn, EwaT, iwcia77, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, to prawda, przy czym urzadzanie zajmie jednak troche czasu, duzo......
    no i co z tego??? sama frajda - pomału urządzisz wszystko jak Ci się podoba...chyba, że Ty z tych, które tego nie lubią...Mój A. jest taki - zawodowo się tym zajmuje (budownictwem) a prywatnie nie mogę go od roku zagonić do urządzenia jego mieszkania - do którego chcemy się przenieść bo jest większe...stoi puste, a ten ma wiecznie tysiąc wymówek - bo widzę, że mu się po prostu nie chce....ja to bym zrobiła wszystko w 2 miesiące z najwyższą przyjemnością...:)

Reni, Bursztyn, ewka80, iwcia77, mysza1975, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaa ale wiesz, że ja na osiedlu też kojarzę ludzi po psach

i to prawda... oprócz Sar, Soni były jeszcze Maksy
    Maksiu do nogi ..
    Simba wrote:
    Moja mama zajmuje sie strzyzeniem psow - najlepsza ma ksiazke w telefonie. Dzwonia do niej jakies "Daisy pudel", "West Ami", "York Sonia". Tak jej latwiej zapisywac niz po nazwisku wlasciciela :) Jak ktos znajdzie kiedys jej telefon to pomysli ze wariatka albo szpieg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:34

kapturnica, Simba, iwcia77, mysza1975, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No! :)
    Jakie pieskie? Zadne pieskie! Jakby sie uprzec to kazde imie moze psowe albo ludzkie, albo serowe, np. Bursztyn :) wyobrazasz sobie? ;)

macduska, iwcia77, ania.g, Simba, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a kuchnia z jakąś jadalnią? Bo moja kumpela też miała dwa saloniki, ale malutką do tego kuchnię - więc z jednego salonika wydzieliła jadalnię, a drugi został salonem i super im to wyszło...
    wlasnie dokladnie tak mamy zamiar zrobic, bo kuchnia mala

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo taka Baśka na przykład
    Baśka kobyła, Baśka wiewióra
    Bursztyn wrote:
    No! :)
    Jakie pieskie? Zadne pieskie! Jakby sie uprzec to kazde imie moze psowe albo ludzkie, albo serowe, np. Bursztyn :) wyobrazasz sobie? ;)

Bursztyn, kapturnica, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no i co z tego??? sama frajda - pomału urządzisz wszystko jak Ci się podoba...chyba, że Ty z tych, które tego nie lubią...Mój A. jest taki - zawodowo się tym zajmuje (budownictwem) a prywatnie nie mogę go od roku zagonić do urządzenia jego mieszkania - do którego chcemy się przenieść bo jest większe...stoi puste, a ten ma wiecznie tysiąc wymówek - bo widzę, że mu się po prostu nie chce....ja to bym zrobiła wszystko w 2 miesiące z najwyższą przyjemnością...:)
    lubie nawet, tylko duzo bedzie roboty z burzeniem scian, ewentual. zamurowaniem jednych drzwi i przerobieniem okna z salonu na szklane drzwi z wyjsciem do ogrodu (ale to opcjonalnie) zrywanie dywanow zeby drewno polozyc, bo podobaja mi sie deski na podlodze, przebudowa lazienki, zmiana ogrzewania, w ch.j roboty....

Bozia3, ania.g, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie rację. Do tej pory jie pomyslalam, ze to moze mnie dotyczyc. Jutro dzwonię do gin, bo dziś nie przyjmuje. Ja chce.kiec drugie dziecko. A na insemke czy in vitro po prostu nas nie stac. Same dojazdy by nas pograzyly finansowo :-(

Jak ja mogłam nie pomyśleć o zrostach w macicy, przecież o tym pisalyscie, qrwa jak się okaże że to to a ja tyle czasu zmarnowalam! Wrrrr

Bozia3, ewka80, macduska, EwaT, iwcia77, caffe, Mega, ania.g, inessa, mysza1975, samira, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby to chodzilo o kafelki tylko i kolor scian to spoko, ale jesli chce zeby bylo tip top, jak sobie wymarze to oznacza gruntowne przekopanie tego domu

iwcia77, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    gdyby to chodzilo o kafelki tylko i kolor scian to spoko, ale jesli chce zeby bylo tip top, jak sobie wymarze to oznacza gruntowne przekopanie tego domu
    no i dobrze...przekopiesz i będzie super...przecież na razie wynajmujecie i macie gdzie spać....gorzej, jakby trzeba było żyć w tych remontach - bo ludzie i tak mają - wtedy trudniej, bo bez łazienki czy kuchni np. trzeba funkcjonować kilka tygodni..a tak to - będziesz tylko palcem wskazującym pracować w swoim domu, a mieszkać na wynajętym...:)

Sabina, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no i dobrze...przekopiesz i będzie super...przecież na razie wynajmujecie i macie gdzie spać....gorzej, jakby trzeba było żyć w tych remontach - bo ludzie i tak mają - wtedy trudniej, bo bez łazienki czy kuchni np. trzeba funkcjonować kilka tygodni..a tak to - będziesz tylko palcem wskazującym pracować w swoim domu, a mieszkać na wynajętym...:)
    teraz wynajmujemy ale remont mozemy zaczac dopiero wtedy kiedy sie wprowadzimy, wczesniej sie nie da. Placenie za wynajem i za kredyt byloby finansowa glupota bo za ta kase co miesiac moglabym kupe rzeczy kupic.

iwcia77, inessa, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Chyba macie rację. Do tej pory jie pomyslalam, ze to moze mnie dotyczyc. Jutro dzwonię do gin, bo dziś nie przyjmuje. Ja chce.kiec drugie dziecko. A na insemke czy in vitro po prostu nas nie stac. Same dojazdy by nas pograzyly finansowo :-(

Jak ja mogłam nie pomyśleć o zrostach w macicy, przecież o tym pisalyscie, qrwa jak się okaże że to to a ja tyle czasu zmarnowalam! Wrrrr
    Sab spokojnie..Najwazniejsze to wziasc sie za dzialanie.Isc do kompetentnego gina,..Polecam ordynatora oddzialu ginekologicznwego..Zaplacisz za wizyte prywatna a badanie zrobisz na nfz i duzo szybciej..Ja tak mialam laparo..Mialam gina co jest ordynatorem oddzialu w moi miescie..Jedna wizyta , rozmowa co i jak i tydzien pozniej juz mialam ustalony termin..Tyle ,ze ja na hsg nie chcialam isc wolal;am bardziej pewna laparo.Skad Ty jestes???

Sabina, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 4440 4441 4442 4443 4444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ