X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Zaliczyłam dzisiaj dwukrotny lot ze schodów, ale jak się pędzi w spodniach założonych tył na przód to tak bywa... o 6:30 teść wyjeżdżał a ja się bałam że nie schowa psów i znów uciekną. Moją poranną wiązkę przekleństw usłyszał na pewno cały dom. A skoro już tak rano się zerwałam to pojechałam do laboratorium i mam już z głowy badania. Teraz mogę spokojnie kawkę wypić a potem zawieźć młodszą do szkoły.

Iwone, Sabina, ewka80, macduska, iwcia77, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Milego dnia

Bozia teraz to juz nie znasz ze tak powiem godziny :) teraz nic sie nie zieje a za chwile to nie wiadomo

Bozia3, ewka80, iwcia77, inessa, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam u mamy książkę - biografię DYmnej......matko jaka to była laska... - piękna kobieta i tyle scen rozbieranych miała - książka ma wiele zdjęć...pisała, że po dziecku zaczęła tyć i tak poszło...żeby się tak zmienić - to szok...

Sabina, ewka80, iwcia77, inessa, samira, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Zaliczyłam dzisiaj dwukrotny lot ze schodów, ale jak się pędzi w spodniach założonych tył na przód to tak bywa... o 6:30 teść wyjeżdżał a ja się bałam że nie schowa psów i znów uciekną. Moją poranną wiązkę przekleństw usłyszał na pewno cały dom. A skoro już tak rano się zerwałam to pojechałam do laboratorium i mam już z głowy badania. Teraz mogę spokojnie kawkę wypić a potem zawieźć młodszą do szkoły.
    czy jakoś nie można porozmawiać z tymi Twoimi teściami - jak z dorosłymi ludźmi - żeby te psy były pilnowane nie tylko przez Ciebie? To jakiś kosmos normalnie co Ty masz tam z tą rodzinką...

ania.g, ewka80, macduska, iwcia77, Mega, samira, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mokasyn? w sumie łanie.. :-)
    Dzieki - teraz to juz nie mam watpliwosci ze nie chce tego imienia :-P

Sabina, Reni, iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja kawa....
    szaro buro i ponuro

iwcia77, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzieki - teraz to juz nie mam watpliwosci ze nie chce tego imienia :-P
    Maksym - typowo po rosyjsku...no ale można mówić też Maks - w przypadku bliźniaków fajnie - bo można się podzielić z facetem pomysłem na imię - jedno on, jedno ty wybierasz i po sprawie....
    ja miałam od swojego propozycję - Dionizy....Dyzio...no aloe powiedziałam, że po moim trupie - na to bym się nie zgodziła w życiu.....
    no a Kajetan jakoś spasowało i jemu i mnie. Reakcje na to imię mamy różne - jednym się podoba...drudzy nie mówią nic chcąc być delikatnym...ale widzę, że nie podchodzi im bardzo....:)

kapturnica, ewka80, Bursztyn, macduska, iwcia77, inessa, samira, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    witam sie i ja kawa....
    szaro buro i ponuro
    Ewka nie sprawdzasz się już testami ani betą? Bo jakoś tak zostało to w powietrzu - a przecież pewności nie masz w żadną stronę?

kapturnica, macduska, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Maksym - typowo po rosyjsku...no ale można mówić też Maks - w przypadku bliźniaków fajnie - bo można się podzielić z facetem pomysłem na imię - jedno on, jedno ty wybierasz i po sprawie....
    ja miałam od swojego propozycję - Dionizy....Dyzio...no aloe powiedziałam, że po moim trupie - na to bym się nie zgodziła w życiu.....
    no a Kajetan jakoś spasowało i jemu i mnie. Reakcje na to imię mamy różne - jednym się podoba...drudzy nie mówią nic chcąc być delikatnym...ale widzę, że nie podchodzi im bardzo....:)
    No po rosyjsjku, ale Maxime juz po francusku, a Max miedzynarodowo. I wlasnie tu jest dylemat - zeby te imiona byly wymawialne. No bo wez taki Grzegorz ;)

mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Sabina - bo już mi się tu wszystko myli - Ty jesteś po badaniach drożności itp? Bo 24 cykli starań to już nie mało...rozważasz jakieś inseminacje czy in vitro?
    Od czerwca nie chodzę do gin, musiałam odpocząć. Nie planuje ani in vitro ani insemki. Myślę że problemów z droznoscia nie ma, bo urodziłam 3 lata temu i w lutym zaszlam, ale ciąża się nie utrzymała. Najgorsze że ja nawet nie mam na kogo zmienić mojej gin, bo w mojej miescinie nie ma wyboru. Fuck

Parka, iwcia77, inessa, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ewka nie sprawdzasz się już testami ani betą? Bo jakoś tak zostało to w powietrzu - a przecież pewności nie masz w żadną stronę?
    robiłam przeciez sikane i nic nie wyszło..

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    robiłam przeciez sikane i nic nie wyszło..
    wydawało mi się, że po 3 godzinach znów miałaś drugą krechę - ale to może taki urok tych testów...

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Od czerwca nie chodzę do gin, musiałam odpocząć. Nie planuje ani in vitro ani insemki. Myślę że problemów z droznoscia nie ma, bo urodziłam 3 lata temu i w lutym zaszlam, ale ciąża się nie utrzymała. Najgorsze że ja nawet nie mam na kogo zmienić mojej gin, bo w mojej miescinie nie ma wyboru. Fuck

Sabcia moze z droznoscia jajowodow nie byc ale histeroskopi nie robilas a w macicy rowneiz moga byc zrosty po ciazy i to one powodowac komplikacje typu problemyz zagniezdzeniem czy poronienie..Ja bym Ci jednak radzila rozwazyc przynajmniej hsg,....

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    eee jeśli nie planujesz nawet insemki - to może nie masz w sobie duże go parcia...a może faktycznie trzeba czasu i samo zaskoczy....

Parka, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sabcia moze z droznoscia jajowodow nie byc ale histeroskopi nie robilas a w macicy rowneiz moga byc zrosty po ciazy i to one powodowac komplikacje typu problemyz zagniezdzeniem czy poronienie..Ja bym Ci jednak radzila rozwazyc przynajmniej hsg,....
    dokładnie tak....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No po rosyjsjku, ale Maxime juz po francusku, a Max miedzynarodowo. I wlasnie tu jest dylemat - zeby te imiona byly wymawialne. No bo wez taki Grzegorz ;)
    no Grigorij, George czy jak tam jeszcze...też się da...:)
    Ale max jest w porządku - międzynarodowe i łatwe...

Borys i Igor dla mnie bardzo ładne - i mają akcent rosyjski....ale nie wiem właśnie jak to się ma do francuskiego...

Simba, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no nie wybieram się...tylko żal mi dupę ściska...choć taki poród w lesie mógłby być wielce romantyczny i z przygodami...;)
    nie daję już nowej foty, o którą pytałaś - bo ta z avatara jest aktualna....nic się nie zmieniło - a robiłam ją 2 tygodnie temu....

Oczywiscie rozumiemy i juz nie molestujemy :)

Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Bursztyn gdzie jesteś? skończ juz to oglądanie płytek łazienkowych na dziś...
    mialam dyzur w poradni psychol., a potem to juz mi sie nie chcialo ogladac nawet wlasnego wykresu, taka bylam wydrenowana.

EwaT, kapturnica, Bozia3, Simba, Reni, macduska, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wydawało mi się, że po 3 godzinach znów miałaś drugą krechę - ale to może taki urok tych testów...
    tak jak Bursztyn pisał- fałszywie dodatnie
    wczoraj otrzymałam jakieś 500 milionów żołnierzy :)
    zobaczymy....

kapturnica, Bozia3, Bursztyn, macduska, iwcia77, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    czy jakoś nie można porozmawiać z tymi Twoimi teściami - jak z dorosłymi ludźmi - żeby te psy były pilnowane nie tylko przez Ciebie? To jakiś kosmos normalnie co Ty masz tam z tą rodzinką...
    Nie dociera do nich. Rozmowy nic nie dają, mają to w dupie bo prawdopodobnie psy same wrócą. Ale nie zawsze wracają, przedostatnim razem znalazła je straż miejska. Zostałam spisana i pouczona bo następnym razem to podobno mandat. A ja mam nerwa bo już nie chodzi o mandat tylko o to że coś im się może stać. Jak jest starsza córka w domu to ona też pilnuje, zawsze wstaje przed 6 i je zamyka. Dziś nocowała u babci a mąż nie zdążył wyjść z łazienki. Taki fart.

Bozia3, Bursztyn, Sabina, iwcia77, samira, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 4438 4439 4440 4441 4442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ