X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Maksym - typowo po rosyjsku...no ale można mówić też Maks - w przypadku bliźniaków fajnie - bo można się podzielić z facetem pomysłem na imię - jedno on, jedno ty wybierasz i po sprawie....
    ja miałam od swojego propozycję - Dionizy....Dyzio...no aloe powiedziałam, że po moim trupie - na to bym się nie zgodziła w życiu.....
    no a Kajetan jakoś spasowało i jemu i mnie. Reakcje na to imię mamy różne - jednym się podoba...drudzy nie mówią nic chcąc być delikatnym...ale widzę, że nie podchodzi im bardzo....:)

Bo Kajetan brzmi fantastycznie, mądrze, stanowiczo, ale jak zdrabnia sie Kajtek no to juz mniej (wiadomo -rymy). Chyba ze wymyslicie dla niego inne zdrobnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:07

kapturnica, Bozia3, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no tam było napisane, ze chodzi o pierwszą córkę .. reszta nie ma znaczenia

p.s. witałam się?
    Dorka1979 wrote:
    A jak któraś rodzi same córki to już całkiem szybko przejdzie na M?

inessa, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no Grigorij, George czy jak tam jeszcze...też się da...:)
    Ale max jest w porządku - międzynarodowe i łatwe...

Borys i Igor dla mnie bardzo ładne - i mają akcent rosyjski....ale nie wiem właśnie jak to się ma do francuskiego...
    Mnie zalezy zeby nie tlumaczyc imion..
    Borys i Igor sa super - moze jeszcze namowie M ;)
    Chociaz nie wiem czy czasy odpowiednie zeby nawiazywac do rosji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:07

kapturnica, EwaT, Reni, iwcia77, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Wczoraj bylismy w banku i u prawnika, wiec oficjalnie ruszyla machina kupna domu (domku, bo malizna).

kapturnica, EwaT, Simba, Bozia3, ania.g, malgos741, Reni, Sabina, iwcia77, Mega, inessa, samira, mysza1975, gosia7122, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt
    pięknie wyglądała w Znachorze..
    myślę, że w dobrym momencie zakończyła karierę :-)

dlatego tak się boję ciąży.. że jak już przytyję to już taka umrę i żadna Chodakowska nie pomoże.. no może Gaca, bo widać było efekty
    Bozia3 wrote:
    oglądałam u mamy książkę - biografię DYmnej......matko jaka to była laska... - piękna kobieta i tyle scen rozbieranych miała - książka ma wiele zdjęć...pisała, że po dziecku zaczęła tyć i tak poszło...żeby się tak zmienić - to szok...

iwcia77, inessa, samira, mysza1975, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to fakt

dlatego tak się boję ciąży.. że jak już przytyję to już taka umrę i żadna Chodakowska nie pomoże.. no może Gaca, bo widać było efekty

A jaka w nie ma mocnych byla gibka ;)

Reni, iwcia77, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

a mówiłam że fajne :)

Simba, iwcia77, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Wczoraj bylismy w banku i u prawnika, wiec oficjalnie ruszyla machina kupna domu (domku, bo malizna).
    Super :) Gratulacje!

Bursztyn, ewka80, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa a dla trojaczków Dyzio, Zyzio, Syzio ;-)

Kajetan ładnie.. w szkole trochę mu podokuczają Kajtek bez majtek ;-) ale do każdego imienia można coś tam dorzucić
    najważniejsze, że Tobie się podoba ;-)

Bozia3 wrote:
    ja miałam od swojego propozycję - Dionizy....Dyzio...no aloe powiedziałam, że po moim trupie - na to bym się nie zgodziła w życiu.....
    no a Kajetan jakoś spasowało i jemu i mnie. Reakcje na to imię mamy różne - jednym się podoba...drudzy nie mówią nic chcąc być delikatnym...ale widzę, że nie podchodzi im bardzo....:)

Sabina, iwcia77, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

mały nie mały ale SWÓJ

Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to fakt

ja też mocno przytyłam po dziecku - ale z perspektywy lat powiem CI tak...według mnie w 90% są to wymówki i folgowanie sobie....Jasne, że nie mam skłonności caffe czy pusura, żeby wyglądąc po miesiącu tak jak przed, ale pracą, dietą i ćwiczeniami można coś wypracować....Ja zwalałam wtedy na dziecko, ciążę i jadłam co chciałam, nie ruszałam się, no i były efekty...
    Dymnagdyby chciała, to też zadbałaby o siebie - widocznie po prostu odpuściła i ma to w dupie....Zresztą czytałam kiedyś wywiad z nią, że wreszcie nie patrzą na jej ciało - a ona nie ma stresa jak wygląda....
    Co innego zniszczone ciało po ciąży - grube czy chude - z tym już nic nie zrobisz, a ono już nigdy nie jest takie jak przed.....

ania.g, Bursztyn, Reni, ewka80, iwcia77, caffe, inessa, mysza1975, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    eee, przeciez mial byc Leon.....

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    taaa a dla trojaczków Dyzio, Zyzio, Syzio ;-)

Kajetan ładnie.. w szkole trochę mu podokuczają Kajtek bez majtek ;-) ale do każdego imienia można coś tam dorzucić
    najważniejsze, że Tobie się podoba ;-)
    no właśnie z tym Kajtek bez majtek się martwię - no ale trudno....Mój Młody mówi ostatnio...Boże...jak to dziecko będzie mieć przesrane w życiu...nie dość, że brat przyrodni, to na imię Kajtek i jeszcze takich starych rodziców będzie mieć - co za wtopa....:)

Reni, macduska, iwcia77, Mega, caffe, mysza1975, moremi, megan8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    eee, przeciez mial byc Leon.....
    chcesz, żeby dziecko miało na imię jak Twój pies????

Bursztyn, mysza1975, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Super :) Gratulacje!
    Dzieki :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no właśnie z tym Kajtek bez majtek się martwię - no ale trudno....Mój Młody mówi ostatnio...Boże...jak to dziecko będzie mieć przesrane w życiu...nie dość, że brat przyrodni, to na imię Kajtek i jeszcze takich starych rodziców będzie mieć - co za wtopa....:)
    Dzieci nie owijaja w bawelne mowia co mysla :)
    No u nas wolali Kajtek bez majtek//Kumpel byl mateusz to wolali mateusz chodz mi wajche przeloz ;)
    Ale taka prawda ,ze na kazdego cos znajda..Jak nie imie, to wyglad , kolor wlosow itd..Taki etap w zyciu trening ;)

Bozia3, iwcia77, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chcesz, żeby dziecko miało na imię jak Twój pies????
    Pies nie ma nic do rzeczy, piekne imie jest :)
    i byl Papiez Leon, o! ;)

Simba, iwcia77, ania.g, inessa, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mały nie mały ale SWÓJ
    niestety, banku
    dopoki sie nie splaci :)

Simba, Reni, macduska, iwcia77, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    tak jakby kiedyś te czasy były odpowiednie..:) w przyjaźń polsko-rosyjską wierzą chyba tylko psychopaci...:)zawsze tak było, jest i będzie...
    A w Pl dużo jest Borysów i Igorów i nie są to typowo chyba rosyjskie imiona..choć troszkę się mogą kojarzyć...
    Ja np. chciałam dziewczynkę - Lenkę - i dla mnie Lena też się kojarzy z rosyjskim imieniem...ale i tak bym takie imię dała...

ewka80, iwcia77, ania.g, inessa, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ze zwierzakami puszczonymi samopas może być różnie
    na działce mieliśmy 3 duże psy i kota
    biegały w nocy po wsi ..bo przełaziły przez ogrodzenie
    no i wrócił jedne z łapą pokaleczoną, bo w jakieś sidła wpadł
    kot raz tydz nie wracał.. okazało się, że wpadł we wnyki.. innym razem wrócił bez oka, na krótko przed uśpieniem (14lat) stracił drugie oko.. Sierściu przed śmiercią przyprowadził swoją damę, która się w stodole okociła.
    ania.g wrote:
    Nie dociera do nich. Rozmowy nic nie dają, mają to w dupie bo prawdopodobnie psy same wrócą. Ale nie zawsze wracają, przedostatnim razem znalazła je straż miejska. Zostałam spisana i pouczona bo następnym razem to podobno mandat. A ja mam nerwa bo już nie chodzi o mandat tylko o to że coś im się może stać. Jak jest starsza córka w domu to ona też pilnuje, zawsze wstaje przed 6 i je zamyka. Dziś nocowała u babci a mąż nie zdążył wyjść z łazienki. Taki fart.

Bozia3, iwcia77, mysza1975, samira, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 4439 4440 4441 4442 4443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ