Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a widziałyście dzisiaj: w Hiszpanii przyszły na świat bliźnięta trzymające się za ręcę :-)
    http://www.tvn24.pl/niezwykle-narodziny-przyszly-na-swiat-trzymajac-sie-za-rece,326956,s.html

...no przesuper :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    szczęśliwa wrote:
    caffe wrote:
    Bozia3 wrote:
    Reni wrote:
    tak sobie myślę, że sobie odpuszczę sugerowanie się ovu jeśli chodzi o wyznaczanie owulacji
    bo trzeci raz już zmienił termin
    molestować męża będę kiedy będę chciała a nie bo trzeba
    no wkurzyłam się :-/
    macie rację nie ma co się sugerować i nakręcać :-)

Reni - Ty i tak modelowo serduszkujesz... z przerwą, a potem co dwa dni...:)

Bo bez przerwy się nie da :P :P :P ;)

Cześć dziewczyny :) Miłego dnia dla każdej z Was i lepszego samopoczucia dla tych, które mają dolegliwości :)

ach te dolegliwości trzeba jakoś zniwelować , ja na szczęście mam tak ,że szybko mi mija więc te dolegliwości przegonię
    rozmawiałam z M i powiedział ,że musze zając się czyms innym i jak nam wyjdzie to wyjdzie a jeśli nie to nie ,nie może to być moim jedynym tematem i się z nim zgadzam :-)
    muszę zając się czymś innym
    czego i wam życzę

Jakbym słuchała siebie. Szukam na siłę innego zajęcia. Próbuję w sporcie, dokładnie bieganie. Strasznie się męczę jak nie mogę rozmawiać o moim jedynym marzeniu. Zadręczam M. Muszę zająć się czymś innym. To święta racja! szczęśliwa zdawaj relacje jak Ci idzie szukanie innego zajęcia.

Olena wiesz ja to juz jestem zla sama na siebie , bo ja zawsze bylam happy wszystko mi sie udawalo , a tutaj cos nie zalezy ode mnie tylko od natury od mojego m jego checi i mozliwości wiec to wszystko sie nawarstwia i tak staram sobie to wszystko poukladac , raz o tym mysle , czasami sie poplacze i chcialabym sie z tego wyzwolic i nie moge:-)
    a ta dzisiejsza wiadomosc to w sumie moja przyjaciolka jest w ciązy ... to jakos mnie przybila, a z drugiej strony moze to wreszcie mi pomoze bo wiecie jedna jest prawda nam sie nie udaje bo o tym myslimy i sie stresujemy i te, pomiary ,obserwacje i wtedy zero nic nie wychodzi .
    a ona nawet nie chciała bo niedawno urodzil sie jej wnuczek :-)
    do tego pali nie bierze witamin foliku nie oglada śluzu wiec co totalny luz a nie nacisk na faceta i na swoj organizm ze musi
    tak szukam sposobu na odstresowanie ;-)

caffe, Olena, bliska77, Bursztyn, inessa, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Inessa będzie dobrze

p.s. zawsze chcemy to czego nie mamy :-/ taka już nasza przewrotna natura
    mogłabym nie pracować ale jak byłam na zwolnieniu w domu 3 msce to nie mogłam doczekać się kiedy wrócę do pracy. eh.
    jak mówię, że zrobię, to znaczy, że mówię ;-)

Też tak mam :P

Ale ja gdybym nie chodziła do pracy to pewnie cały dzień w szlafroku spędziła, a tak to praca mnie mobilizuje :)

Reni, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Panda wrote:
    Reni wrote:
    Witajcie
    ja też czytam wszystko po kolei
    pamiętam o każdej z Was
    Inessa współczuję Ci tej alergii. Mój pies ma AZS i widzę jak się męczy.
    Moja siostra od paru lat ma alergię m.in na zwierzaki a całe życie miałayśmy psy koty i nic a teraz jej się odezwało
    Mało tego u mojego taty na starość wyszło, że ma alergię na balsam peruwiański hahahah pierwsze o co zapytaliśmy jak odebrał wyniki badań to a co to do cholery jest! hahah jakiś składnik kosmetyków i detergentów
    ..nieźle
    i jakby mało tego było chyba teraz i mama coś ma bo robi testy alergiczne
    jakaś masakra
    ja na razie mam tylko alegrię na pracę, poranne wstawanie, komunikacjnego wkurwa itp

hahaha dobrze ze ktos ma taka alergie jak ja, po prostu uwielbiam nie pracowac

nie to, że jestem leniwa ale mogę leżeć i pachnieć ;-)

no nie ja nie mowie o lezeniu, ja mowie o moim wlasnym czasie i rzeczach ktore moglabym robic a ktorych nie robie bo jestem w pracy...hmm polezec moge ale nie za dlugo bo mnie nosi, chyba nie potrafie za dlugo sie relaksowac to jest tak wiesz wakacje w resorcie powyzej 3 dni odpadaja, musi byc akacja i nowe miejsca...uwielbiam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 11:12

caffe, samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    WItajcie w nowym dniu !!!! :)
    Panda a ja zawsze byłam z głową tysiaca pomysłow we wszystko zaangażowana, cały czas coś robiłam a teraz przez to,że nie mam pracy a ta co jest to to tylko mały zarobek (chyba na moje inne jedzenie :P )
    a teraz brakuje mi szalonych dni, dzieci, wypadów ze znajomymi, wogóle prawdziwej pracy :)
    A tak wogóle miałam tragiczną noc juz tak dawno nie miałam. Miałąm bardzo silny atak astmy poprostu pyli i pyl wszytsko, wczoraj wytarłam kurze a tam wszystko zielone.
    Ja za tydzień zaczynam taki prawdziwy rok starań, zobaczymy co przyniesie nowy rok ;) ???
    Aga tylko nas nie zostaw ? :)
    Iza mam nadzieję,że pecherzyk urośnie i coś wspaniałego z niego wyniknie.
    Pamietam o każdej już od rana tyle napisałyście, ze nie jestem wstanie do kązdej się odnieśc ale naprawde czytam i pamiętam i mocno wspieram kochane <3

Inessko, nie zostawię Was na pewno, nie umiałabym, po prostu :-)
    jesli chodzi o astmę, ja niestety też jestem jej "posiadaczką" tylko mnie zaszczyciła astma oskrzelowa, po mamie i babci :-) i dokładnie od wczoraj nie daje mi żyć :-)
    mam nadzieję, że ten okres starań będzie owocny i przyniesie Ci upragnionego dzidziusia :-)

Aga widzę ,że u Ciebie też jakis impas :-)
    wiesz musimy odpuścic wiem ze trudno ale trzeba
    zastanawiam się jak to zrobic jak coś wymyslę dam znać :-P

dokładnie, impas jak cholera, jak coś wymyślisz daj koniecznie znać ;-)

Aga jak cos wymyślę to zaraz piszę ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Reni wrote:
    Inessa będzie dobrze

p.s. zawsze chcemy to czego nie mamy :-/ taka już nasza przewrotna natura
    mogłabym nie pracować ale jak byłam na zwolnieniu w domu 3 msce to nie mogłam doczekać się kiedy wrócę do pracy. eh.
    jak mówię, że zrobię, to znaczy, że mówię ;-)

Też tak mam :P

Ale ja gdybym nie chodziła do pracy to pewnie cały dzień w szlafroku spędziła, a tak to praca mnie mobilizuje :)

Ja w sumie lubie chodzic do pracy , w domu bym sie zanudzila :-)

inessa lubi tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rozumiem Szczęśliwa Twojego doła, mnie też stresują wiadomości o kolejnych ciążach znajomych. Pocieszenie, że skoro jest już babcią to tak pewnie blisko naszego wieku, może starsza, to i nam powinno się udać. Nie ma co głowy zawracać facetom, bo to odnosi odwrotny skutek - czują się przymuszeni i zestresowani. Ja już przestaję o tym M. gadać. Moja przyjaciółka urodziła 2 tygodnie temu. Nie mam sił by ją i maleństwo odwiedzić.

caffe, Bursztyn, samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Reni wrote:
    Panda wrote:
    Reni wrote:
    Witajcie
    pamiętam o każdej z Was
    Moja siostra od paru lat ma alergię m.in na zwierzaki a całe życie miałayśmy psy koty i nic a teraz jej się odezwało
    Mało tego u mojego taty na starość wyszło, że ma alergię na balsam peruwiański hahahah pierwsze o co zapytaliśmy jak odebrał wyniki badań to a co to do cholery jest! hahah jakiś składnik kosmetyków i detergentów
    ..nieźle
    jakaś masakra
    ja na razie mam tylko alegrię na pracę, poranne wstawanie, komunikacjnego wkurwa itp

no nie ja nie mowie o lezeniu, ja mowie o moim wlasnym czasie i rzeczach ktore moglabym robic a ktorych nie robie bo jestem w pracy...hmm polezec moge ale nie za dlugo bo mnie nosi, chyba nie potrafie za dlugo sie relaksowac to jest tak wiesz wakacje w resorcie powyzej 3 dni odpadaja, musi byc akacja i nowe miejsca...uwielbiam!!!

Panda, ja jak jestem w pracy to chciałabym być w domu żeby jakąś rzecz zrobić, a gdy wracam do domu to tego nie robię bo już mi się nie che :P i odwrotnie też to działa, czyli gdy jestem w domu to myślę co bym teraz zrobiła w pracy :)

Dzisiaj planuję zrobić krokiety z barszczem czerwonym i chyba będę je musiała zrobić bo inaczej to będziemy głodni :P ale jak zajadę do domu to mi się nie będzie tego chciało robić :)

Bursztyn, Panda, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    No to rozumiem Szczęśliwa Twojego doła, mnie też stresują wiadomości o kolejnych ciążach znajomych. Pocieszenie, że skoro jest już babcią to tak pewnie blisko naszego wieku, może starsza, to i nam powinno się udać. Nie ma co głowy zawracać facetom, bo to odnosi odwrotny skutek - czują się przymuszeni i zestresowani. Ja już przestaję o tym M. gadać. Moja przyjaciółka urodziła 2 tygodnie temu. Nie mam sił by ją i maleństwo odwiedzić.

a to u Ciebie podobnie - rozumiem trudno isc i sie cieszyc jak Cie w sercu boli że Tobie nie wyszlo , ja z moją bede sie widziec w czwartek i bede musiala słuchac o tej ciązy no ciekawe jak to zniose :-) co do jej wieku 43 :-)
    wiec wiesz , ja mysle czasu mamy moze i do 45 :-) ... wiec spoko a co do reszty to trzeba odpuscic inaczej nie wyjdzie , to jest stres i nawet jak myslimy ze nie to z tylu glowy jest a wtedy wszystko sie blokuje :-)
    ja wiem fajnie mi tutaj jest pisac ale tak mysle czy to cale Ovu nie psuje mi interesu bo jednak to mi ciagle przypomina po co tu wchodze i ze znowu nie wyszlo ,dlatego pewnie niektore z Nas czasami milkna czasami wogole nie wchodza :-)
    fajnie gdybysmy mogly po prostu sie spotkac pogadac ale tak normalnie :-)
    tak mysle moze to raz trzeba sie wygadac powiedziec wszystko co nas boli co mamy tam gdzies gleboko no nie wiem sama
    tak masz racje ja M tez nie moge juz truc bo mowi ze wtedy to jemu sie odechciewa wszystkiego bo pewnie jesli seks ma byc po to zeby byc w ciazy to co to za seks ., kochanie powinno wychodzic z czystej milosci fascynacji
    a ja gdzies to wszystko zapomnialam, zapodzialam ,dzis pozwalam sobie na jeden dzien takiego mazgajstwa od jutra musze zajac sie czyms innym
    na pewno cwiczenia ( Ty biegasz ;-) )
    a i ksiązki :-)
    kiedys duzo czytałam ostanio ciagle net i temat ciąza :-)
    no nie wiem co jeszcze ???

Bursztyn, iza37, inessa, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo ale sie rozpisałam :-)

inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam pieczarki nadziewane mięsem, serem i pieczarkami. Kupiłam takie mega wielgaśne. Już się nie mogę ich doczekać. Tylko upiec w piekarniku. A tak wogóle to zaczynamy myśleć o jedzeniu, to znak , że zbliża się pora obiadowa.

anna maria, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Ja dziś zrobiłam pieczarki nadziewane mięsem, serem i pieczarkami. Kupiłam takie mega wielgaśne. Już się nie mogę ich doczekać. Tylko upiec w piekarniku. A tak wogóle to zaczynamy myśleć o jedzeniu, to znak , że zbliża się pora obiadowa.

o no wlasnie moze jakies fajne obiadki trzeba robic ??
    a napisz cos o tych pieczarkach jak juz je zjesz :-)

Olena, caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę na barszcz czerwony.. :) Upichcę chyba botwinkę i do tego wątróbka...
    A w jaki sposób próbujecie się odchudzać? Ja dwa lata temu przerpbołam dukana - schudłam 20 kg i utrzymywałam to. Teraz przytyłam 5 kg imuszę coś z tym zrobić - i nie mam pomysłu już...na to cholerne tycie...

caffe, bliska77, anna maria, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:

a to u Ciebie podobnie - rozumiem trudno isc i sie cieszyc jak Cie w sercu boli że Tobie nie wyszlo , ja z moją bede sie widziec w czwartek i bede musiala słuchac o tej ciązy no ciekawe jak to zniose :-) co do jej wieku 43 :-)
    wiec wiesz , ja mysle czasu mamy moze i do 45 :-) ... wiec spoko a co do reszty to trzeba odpuscic inaczej nie wyjdzie , to jest stres i nawet jak myslimy ze nie to z tylu glowy jest a wtedy wszystko sie blokuje :-)
    ja wiem fajnie mi tutaj jest pisac ale tak mysle czy to cale Ovu nie psuje mi interesu bo jednak to mi ciagle przypomina po co tu wchodze i ze znowu nie wyszlo ,dlatego pewnie niektore z Nas czasami milkna czasami wogole nie wchodza :-)
    tak mysle moze to raz trzeba sie wygadac powiedziec wszystko co nas boli co mamy tam gdzies gleboko no nie wiem sama
    tak masz racje ja M tez nie moge juz truc bo mowi ze wtedy to jemu sie odechciewa wszystkiego bo pewnie jesli seks ma byc po to zeby byc w ciazy to co to za seks ., kochanie powinno wychodzic z czystej milosci fascynacji
    a ja gdzies to wszystko zapomnialam, zapodzialam ,dzis pozwalam sobie na jeden dzien takiego mazgajstwa od jutra musze zajac sie czyms innym

Też kiedyś czytałam, teraz czytam tylko forum. Próbuję przebrnąć przez 50 twarz Greya, ale nudzi mnie totalnie, uważam , że jest przereklamowane, albo nie w moim typie. Lubię czas wolny zajmować krzyżówkami. Bieganie coraz bardziej mnie wciąga. Na szczęście nie mam jeszcze takiego doła by nic nie robić.
    Szkoda, że wszystkie mieszkamy tak daleko od siebie :-( Mieszkając bliżej napewno powstałyby by przyjażnie i wspólne gadanie o jednym i nikomu bysmy nie zawracały głowy.
    Jestem strasznie nakręcona i nie mam zamiaru się odkręcać. Jak coś chcę to dążę do tego z całych sił. Muszę tylko oszczędzić najbliższą mi osobę. Najgorsze w tym wszystkim że to wszystko to jedna wielka niewiadoma.

Bursztyn, szczęśliwa, caffe, Reni, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    ooooo ale sie rozpisałam :-)

Nie przejmuj się , ja też.

szczęśliwa, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Panda wrote:
    Reni wrote:
    Panda wrote:
    Reni wrote:
    Witajcie
    pamiętam o każdej z Was
    ..nieźle
    jakaś masakra

Panda, ja jak jestem w pracy to chciałabym być w domu żeby jakąś rzecz zrobić, a gdy wracam do domu to tego nie robię bo już mi się nie che :P i odwrotnie też to działa, czyli gdy jestem w domu to myślę co bym teraz zrobiła w pracy :)

Dzisiaj planuję zrobić krokiety z barszczem czerwonym i chyba będę je musiała zrobić bo inaczej to będziemy głodni :P ale jak zajadę do domu to mi się nie będzie tego chciało robić :)

krokiety pychota ja nigdy nie zrobilam krokietow mniam mniam z barszczykiem ajajajajaj

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:

Też kiedyś czytałam, teraz czytam tylko forum. Próbuję przebrnąć przez 50 twarz Greya, ale nudzi mnie totalnie, uważam , że jest przereklamowane, albo nie w moim typie. Lubię czas wolny zajmować krzyżówkami. Bieganie coraz bardziej mnie wciąga. Na szczęście nie mam jeszcze takiego doła by nic nie robić.
    Szkoda, że wszystkie mieszkamy tak daleko od siebie :-( Mieszkając bliżej napewno powstałyby by przyjażnie i wspólne gadanie o jednym i nikomu bysmy nie zawracały głowy.
    Jestem strasznie nakręcona i nie mam zamiaru się odkręcać. Jak coś chcę to dążę do tego z całych sił. Muszę tylko oszczędzić najbliższą mi osobę. Najgorsze w tym wszystkim że to wszystko to jedna wielka niewiadoma.

Olena popieram z Gryem nie przebrnelam, przeczytalam kilka scen/stron hihih a pozniej to mi sie juz nie chcialo ich czytac, dobrze slyszec ze nie jestem sama :) Ja polecam szybkie spacery jak ktos nie lubi biegac, na prawde mozna sie wymeczyc kilka kilometrow w szybkim tempie rewelacja :) Cale zycie to jedna wielka niewiadoma, bedzie dobrze Olena, relaks i do przodu!!!

Bursztyn, Olena, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam powiedziec Dzien dobry :) Oczywiscie pada deszcz.....

Olena, caffe, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    Olena wrote:

o no wlasnie moze jakies fajne obiadki trzeba robic ??
    a napisz cos o tych pieczarkach jak juz je zjesz :-)

Napiszę jak wyszły, przepis z internetu, niby nic trudnego, powiem, jak zjem czy warto.

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, czy myslicie ze cellulit mozna zwalczyc? Moj tylek wyglada jak ser szwajcarski o.O Macie jakies rady na pozbycie sie tego dziadostwa?

Dla mnie lekarstwem na wszystko jest bieganie, na cellulit, kilogramy, zły humor. Polecam szczerze bo warto. Oczywiście jak kto lubi.

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ