Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę, że sobie odpuszczę sugerowanie się ovu jeśli chodzi o wyznaczanie owulacji
    bo trzeci raz już zmienił termin
    molestować męża będę kiedy będę chciała a nie bo trzeba
    no wkurzyłam się :-/
    macie rację nie ma co się sugerować i nakręcać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 08:34

bliska77, inessa, caffe, megan8, Kass lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    WItajcie w nowym dniu !!!! :)
    Panda a ja zawsze byłam z głową tysiaca pomysłow we wszystko zaangażowana, cały czas coś robiłam a teraz przez to,że nie mam pracy a ta co jest to to tylko mały zarobek (chyba na moje inne jedzenie :P )
    a teraz brakuje mi szalonych dni, dzieci, wypadów ze znajomymi, wogóle prawdziwej pracy :)
    A tak wogóle miałam tragiczną noc juz tak dawno nie miałam. Miałąm bardzo silny atak astmy poprostu pyli i pyl wszytsko, wczoraj wytarłam kurze a tam wszystko zielone.
    Ja za tydzień zaczynam taki prawdziwy rok starań, zobaczymy co przyniesie nowy rok ;) ???
    Aga tylko nas nie zostaw ? :)
    Iza mam nadzieję,że pecherzyk urośnie i coś wspaniałego z niego wyniknie.
    Pamietam o każdej już od rana tyle napisałyście, ze nie jestem wstanie do kązdej się odnieśc ale naprawde czytam i pamiętam i mocno wspieram kochane <3

Inessko, nie zostawię Was na pewno, nie umiałabym, po prostu :-)
    jesli chodzi o astmę, ja niestety też jestem jej "posiadaczką" tylko mnie zaszczyciła astma oskrzelowa, po mamie i babci :-) i dokładnie od wczoraj nie daje mi żyć :-)
    mam nadzieję, że ten okres starań będzie owocny i przyniesie Ci upragnionego dzidziusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 08:42

Bursztyn, inessa, caffe, megan8, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Dzień dobry moje kochane! Byłam wczoraj na tym monitoringu i niezła zalamka hehe. Owulacji wcale jeszcze nie było, endometrium ładne,pęcherzyki (wiele) w obu jajnikach bez dominujacego, najwiekszy 8,5mm.Mam przyjsc za tydzień...Zobaczymy... Ale tak na pocieszenie-w poczekalni siedziały koło mnie dwie babki,miały w ręce swoje karty więc podejrzałam wiek,jedna rocznik70 a druga 72,obydwie w ciąży zaawansowanej!!!!Da się? Da się!!!!Normalnie miałam ochotę się zapytać jak to zrobiły hahha ale no bez przesady hahhaha

Iza a mówił lekarz ile razy będziesz miała przyjść? bo ja w następnym cyklu zaczynam
    tak sobie myślę,że jak mnie przegoni codziennie przez pare dni i za każdą wizytę 100 to puści mnie z torbami ;-)

Olena, inessa, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    iza37 wrote:
    Dzień dobry moje kochane! Byłam wczoraj na tym monitoringu i niezła zalamka hehe. Owulacji wcale jeszcze nie było, endometrium ładne,pęcherzyki (wiele) w obu jajnikach bez dominujacego, najwiekszy 8,5mm.Mam przyjsc za tydzień...Zobaczymy... Ale tak na pocieszenie-w poczekalni siedziały koło mnie dwie babki,miały w ręce swoje karty więc podejrzałam wiek,jedna rocznik70 a druga 72,obydwie w ciąży zaawansowanej!!!!Da się? Da się!!!!Normalnie miałam ochotę się zapytać jak to zrobiły hahha ale no bez przesady hahhaha

Iza a mówił lekarz ile razy będziesz miała przyjść? bo ja w następnym cyklu zaczynam
    tak sobie myślę,że jak mnie przegoni codziennie przez pare dni i za każdą wizytę 100 to puści mnie z torbami ;-)

Nie kochana, ja zawsze chodzę dwa trzy razy w ciągu cyklu i kasuje mnie tylko za jedną końcową wizytę:)

inessa, caffe lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm dziewczyny ,ze sie uda to wiem tylko kiedy
    ku pokrzepieniu a z drugiej strony troche sie zrobiło mi smutno
    moja kolezanka 43 lata właśnie mi oznajmiła ze jest w ciązy wcale nie chciała a jest
    i co wiek nie przezkadza
    tylko pytanie czemu jak chcemy to nie wychodzi a jak ktos sie nie stara to hop siup i jest
    tak mi troche zle
    ale coz trzeba isc do przodu :-)
    ja jednak sie nie mierze tylko bede sie kochac moze to cos da
    a tak na serio mam juz dosyc tego zle mi z tym
    sorry ze Wam tak truje ale w sumie nie mam komu powiedziec
    :-)

bliska77, inessa, caffe, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak sobie myślę, że sobie odpuszczę sugerowanie się ovu jeśli chodzi o wyznaczanie owulacji

Reni - Ty i tak modelowo serduszkujesz... z przerwą, a potem co dwa dni...:)

bliska77, caffe, inessa, megan8, Reni, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    Panda a ja zawsze byłam z głową tysiaca pomysłow we wszystko zaangażowana, cały czas coś robiłam a teraz przez to,że nie mam pracy a ta co jest to to tylko mały zarobek (chyba na moje inne jedzenie :P )
    a teraz brakuje mi szalonych dni, dzieci, wypadów ze znajomymi, wogóle prawdziwej pracy :)
    A tak wogóle miałam tragiczną noc juz tak dawno nie miałam. Miałąm bardzo silny atak astmy poprostu pyli i pyl wszytsko, wczoraj wytarłam kurze a tam wszystko zielone.
    Ja za tydzień zaczynam taki prawdziwy rok starań, zobaczymy co przyniesie nowy rok ;) ???
    Pamietam o każdej już od rana tyle napisałyście, ze nie jestem wstanie do kązdej się odnieśc ale naprawde czytam i pamiętam i mocno wspieram kochane <3

jesli chodzi o astmę, ja niestety też jestem jej "posiadaczką" tylko mnie zaszczyciła astma oskrzelowa, po mamie i babci :-) i dokładnie od wczoraj nie daje mi żyć :-)
    mam nadzieję, że ten okres starań będzie owocny i przyniesie Ci upragnionego dzidziusia :-)

Aga widzę ,że u Ciebie też jakis impas :-)
    wiesz musimy odpuścic wiem ze trudno ale trzeba
    zastanawiam się jak to zrobic jak coś wymyslę dam znać :-P

caffe, inessa, bliska77, samira lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni wrote:

Bo bez przerwy się nie da :P :P :P ;)

Cześć dziewczyny :) Miłego dnia dla każdej z Was i lepszego samopoczucia dla tych, które mają dolegliwości :)

inessa, megan8, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia3 wrote:
    Reni wrote:

Cześć dziewczyny :) Miłego dnia dla każdej z Was i lepszego samopoczucia dla tych, które mają dolegliwości :)

ach te dolegliwości trzeba jakoś zniwelować , ja na szczęście mam tak ,że szybko mi mija więc te dolegliwości przegonię
    rozmawiałam z M i powiedział ,że musze zając się czyms innym i jak nam wyjdzie to wyjdzie a jeśli nie to nie ,nie może to być moim jedynym tematem i się z nim zgadzam :-)
    muszę zając się czymś innym
    czego i wam życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 09:35

inessa, Olena, bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja też rodzinnie astma no ale troche sama sobie na nią zasłużyłam bo jak okazało się ,zę jestem alergikiem raz brałam leki raz nie no i sobie weszło na oskrzela. Od nocy modle się o deszcz żeby zmył pyłki bo jest jakaś maskra z nimi.
    A mi nigdy lekarz nie zlecił monitoringu nie wiem dlaczego?!
    A my czekamy w tym tygodniu najpóźniej na początku nastepnego na telefon z ośrodka i sters masakra czy jesteśmy kwalifikowani czy nie brbrbrb to też mnie jakoś dołuje ale cóż nic już nie zmienie :P zwłaszcza swojego charakterku i nie tylko :P

bliska77, Olena, Reni, caffe, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Aga widzę ,że u Ciebie też jakis impas :-)
    wiesz musimy odpuścic wiem ze trudno ale trzeba
    zastanawiam się jak to zrobic jak coś wymyslę dam znać :-P

dokładnie, impas jak cholera, jak coś wymyślisz daj koniecznie znać ;-)

caffe, inessa, szczęśliwa lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    caffe wrote:
    Bozia3 wrote:
    Reni wrote:

ach te dolegliwości trzeba jakoś zniwelować , ja na szczęście mam tak ,że szybko mi mija więc te dolegliwości przegonię
    rozmawiałam z M i powiedział ,że musze zając się czyms innym i jak nam wyjdzie to wyjdzie a jeśli nie to nie ,nie może to być moim jedynym tematem i się z nim zgadzam :-)
    muszę zając się czymś innym
    czego i wam życzę

Jakbym słuchała siebie. Szukam na siłę innego zajęcia. Próbuję w sporcie, dokładnie bieganie. Strasznie się męczę jak nie mogę rozmawiać o moim jedynym marzeniu. Zadręczam M. Muszę zająć się czymś innym. To święta racja! szczęśliwa zdawaj relacje jak Ci idzie szukanie innego zajęcia.

caffe, bliska77, inessa, szczęśliwa, samira, polarmiś lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aguś ja też rodzinnie astma no ale troche sama sobie na nią zasłużyłam bo jak okazało się ,zę jestem alergikiem raz brałam leki raz nie no i sobie weszło na oskrzela. Od nocy modle się o deszcz żeby zmył pyłki bo jest jakaś maskra z nimi.
    A my czekamy w tym tygodniu najpóźniej na początku nastepnego na telefon z ośrodka i sters masakra czy jesteśmy kwalifikowani czy nie brbrbrb to też mnie jakoś dołuje ale cóż nic już nie zmienie :P zwłaszcza swojego charakterku i nie tylko :P

Po prostu będzie dobrze! Jestem pewna , że jesteście kwalifikowani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 10:21

caffe, bliska77, inessa, Bursztyn, iza37 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    inessa wrote:

mówię to samo :-)

Olena, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jesteście kochane <3
    Jak znajdzieciejakieś zajecie to dajcie znać ja może skorzystam ;)
    Musze iść dziewczyny pojawie sie popołudniu piszcie takżebym nadążyła :P :P

bliska77, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Kochana ja Cie rozumie i bardzo wspolczuje ze sie nie spelniasz zawodowo, ale zobacz to tylko przyklad na nasze przewrotne natury zawsze jest tak ze chcemy tego czego nie mozemy miec w danej chwili, bo powaznie nie moge sie doczekac zeby przestac pracowac przynajmniej na jakis czas, albo miec jakis swoj interes. W tym momencie na razie nie mozemy sobie na to pozwolic ;( na prace nie narzekam ja po prostu wiem co bym mogal robic jakbym nie pracowala, ach byloby cudnie....tak cos czuje ze Twoje szalone dni wroca jak dzieciaki sie pojawia a to juz tuz tuz Inessa, tak ze szykuj sie kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 10:45

caffe, Reni, Bursztyn, samira, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witajcie
    ja też czytam wszystko po kolei
    pamiętam o każdej z Was
    Inessa współczuję Ci tej alergii. Mój pies ma AZS i widzę jak się męczy.
    Moja siostra od paru lat ma alergię m.in na zwierzaki a całe życie miałayśmy psy koty i nic a teraz jej się odezwało
    Mało tego u mojego taty na starość wyszło, że ma alergię na balsam peruwiański hahahah pierwsze o co zapytaliśmy jak odebrał wyniki badań to a co to do cholery jest! hahah jakiś składnik kosmetyków i detergentów
    ..nieźle
    i jakby mało tego było chyba teraz i mama coś ma bo robi testy alergiczne
    jakaś masakra
    ja na razie mam tylko alegrię na pracę, poranne wstawanie, komunikacjnego wkurwa itp

hahaha dobrze ze ktos ma taka alergie jak ja, po prostu uwielbiam nie pracowac

caffe, Reni, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Olena wrote:
    inessa wrote:

mówię to samo :-)

ja tez tak czuje :)

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Reni wrote:
    Witajcie
    ja też czytam wszystko po kolei
    pamiętam o każdej z Was
    Inessa współczuję Ci tej alergii. Mój pies ma AZS i widzę jak się męczy.
    Moja siostra od paru lat ma alergię m.in na zwierzaki a całe życie miałayśmy psy koty i nic a teraz jej się odezwało
    Mało tego u mojego taty na starość wyszło, że ma alergię na balsam peruwiański hahahah pierwsze o co zapytaliśmy jak odebrał wyniki badań to a co to do cholery jest! hahah jakiś składnik kosmetyków i detergentów
    ..nieźle
    i jakby mało tego było chyba teraz i mama coś ma bo robi testy alergiczne
    jakaś masakra
    ja na razie mam tylko alegrię na pracę, poranne wstawanie, komunikacjnego wkurwa itp

hahaha dobrze ze ktos ma taka alergie jak ja, po prostu uwielbiam nie pracowac

nie to, że jestem leniwa ale mogę leżeć i pachnieć ;-)

caffe, Panda, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa będzie dobrze

p.s. zawsze chcemy to czego nie mamy :-/ taka już nasza przewrotna natura
    mogłabym nie pracować ale jak byłam na zwolnieniu w domu 3 msce to nie mogłam doczekać się kiedy wrócę do pracy. eh.
    jak mówię, że zrobię, to znaczy, że mówię ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2013, 11:02

caffe, Panda, bliska77, Bursztyn, samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ