Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mango Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wosk to jest pomysł ;) Jak się skleimy ;) to musi się udać;)Facet jest z natury delikatny to nie ucieknie tak szybko :) Dzięki za pomysł - trochę mi lepiej jak sobie wyobrażę :)...

caffe, inessa, samira, angela lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • grosza Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    megan8 wrote:
    Inessa też tak właśnie się zastanawiam te które zaciążyły to opuściły to forum bez słowa ,tylko ja czasem coś napiszę ,a czytam was codziennie.
    Może też mam zniknąć?
    Latem to będą dopiero tu pustki

Nieprawda - cały czas zaglądam , czytam , jestem na bieżąco , a piszę również może nie tak często , ale się staram..

Angele to już 16 tydzień pięknie :)

inessa, angela, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ten wosk to jest pomysł ;) Jak się skleimy ;) to musi się udać;)Facet jest z natury delikatny to nie ucieknie tak szybko :) Dzięki za pomysł - trochę mi lepiej jak sobie wyobrażę :)...

Jeśli już się chcesz skleić to polecam kropelkę :P co kropelka sklei sklei, żadna siła nie rozdzieli :) Kropeleczka na czubeczku i już wszystko w porządeczku :P

inessa, Mango, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:

oj tak oni nawet plasterka sobie nie zerwą trzeba podcinać hahaha

inessa, caffe, Mango, samira, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • grosza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    KaRa wrote:
    megan8 wrote:
    Inessa też tak właśnie się zastanawiam te które zaciążyły to opuściły to forum bez słowa ,tylko ja czasem coś napiszę ,a czytam was codziennie.
    Może też mam zniknąć?
    Latem to będą dopiero tu pustki

Ja wcale was nie opuscilam. Czytam codziennie. Pisać nie mam za bardzo co bo u mnie cały czas mdłości . Masakra. Już nie daje rady.nic mi nie pomaga.
    Mąż tez widzę ze ma mnie już dość. Dzis zabrał mnie do mojej ulubionej restauracji meksykanskiej. Zjadlam 2 widelce i tyle.odrzucalo mnie od mojego ulubionego dania. W domu do kuchni nie wchodzę bo zapachy tez bardzo mi przeszkadzają więc mąż musi przygotowywać posiłki. Nigdzie nie chodzę , tylko leże na kanapie i sie mecze. I naprawdę nie mam już siły.:(

cześć dziewczynki ja też rzadko piszę , ale jakoś nie wiem dlaczego ale jak siadam do komputera to nawet światło monitora nasila mi mdłości , ale byłam i u ginekologa i w szpitalu to powiedzieli że niestety te mdłości muszą same minąć , nawet czopki które mi przepisał lekarz w szpitalu to tylko uspokajacz i pomagają minimalnie i to tylko na chwilkę . Więc męczę się nadal . Ale odpukać powoli mogę bardziej funkcjonować . Szukam sobię zajęć . I nie wiem czy sobie wmówiłam ale nadal zajadam się bananami i mam nadzieję że to one pomagają trochę . I co śmieszne że jak na razie schudłam 2 kilo i ani grama nie przytyłam . Tak że musimy się męczyć nadal , jak mnie lekarz pocieszył do 12 tygodnia a jak będę miała pecha to do 16 hahahahaha

Iwka mam nadzieję że szybciej ci przejdą niż do 16tyg :( a herbatka imbirowa nie pomaga? mi pomagała ale ja miałam tylko czasami mdłości :P

inessa, caffe, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mango wrote:

Jeśli już się chcesz skleić to polecam kropelkę :P co kropelka sklei sklei, żadna siła nie rozdzieli :) Kropeleczka na czubeczku i już wszystko w porządeczku :P

wolałabym inną kropelkę ;-)

caffe, Mango, inessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    caffe wrote:
    Mango wrote:

wolałabym inną kropelkę ;-)

Ja już nie wnikam jaki skład chemiczny ma być tej kropelki :P ;)

Mango, inessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    inessa wrote:
    Zdecydowaliście się już ?! Mam nadzieję nie no wiem,że jest wszystko dobrze :D

Tak podjelismy decyzje razem z mezem i nie robimy tych 1-ych badan,wiem ze bedzie dobrze i dzidzia jest zdrowa ,a jezeli urodzila by sie chora to znaczy ze tak ma byc,ze to wlasnie nam Pan Bog dal takie dziecko wyjatkowe !

i życzę ci by dzidzia była zdrowiutka :) :)
    jeśli jesteście pewni 100% decyzji jakakolwiek ona jest to dobrze :) ale jeśli np na 90 % to przemyślcie sobie jeszcze .ale na pewno jest ok :)

caffe, samira, inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mango wrote:

oj tak oni nawet plasterka sobie nie zerwą trzeba podcinać hahaha

można też podmuchać :P

Mango, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    caffe wrote:
    Bursztyn wrote:
    caffe wrote:
    iza37 wrote:
    Hej kochane dziewuszki!Inessko ja tez mam dół tuz tuż przed@
    Angela jak sie czujesz?
    Iwcia,KaRa współczuje mdłości, ale przejdą niedługo wiec warto sie troszeczke pomęczyć:)
    Reni masz rację w 100% z tą nadzieją!
    Caffe kochana jak tam u Cię?
    Mango Caffe ma racje skup sie na firankach haha
    Aguś jak tam u Ciebie z wykresem? Spójrz na mój heh
    Dzisiaj ide na monitoring, tak po prostu zobaczyć co sie tam dzieje i ciekawa jestem czy pokryje sie to z OVF?
    Wszystkim moim dziewczynkom życzę przyjemnego dnia!!!

Dzięki za pamięć :)

U mnie zlatuje dzień za dniem na zasadzie: dom-praca-dom. Jakoś tak straciłam sens i cel wszystkiego. Żyje się, bo się żyje, ale po co i na co to nie wiem :(

Daj znać czego się dowiedziałaś na monitoringu :) Oby same dobre wieści i tego Ci życzę :)

oj, depresyjnie zabrzmialo, u Inessy tez. ale przyznam, ze i u mnie z tym sensem i celem jeste podobnie :/

Dla mnie ciężkie to wszystko jest, taki bezsens mnie ogarnia. Ktos może powie, ciesz się bo jestes zdrowa, masz co jeść, masz pracę. No i ok, ale kto powiedział, że zawsze będę zdrowa, będę miała co jeść, pracę. Życie zlatuje na tym żeby cos mieć albo czegoś nie mieć. I jaki w tym sens?

sama sie nad tym codziennie zastanawiam... Sens chyba nie polega na posiadaniau jakiejs konkretnej rzeczy lub jakims stanie, mysle ze chodzi po prostu o bycie...

Zgadza się, że sensem życia nie powinno być nieustanne posiadanie bądź zdobywanie czegoś, ale czy tak się nie dzieje, że własnie do tego się wszystko sprowadza, albo przynajmniej większość?

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    inessa wrote:
    Bursztynku wiesz ja myślę,że to jest bardziej monotonia codziennego dnia, i chęć życia dla kogoś dla jakiegoś celu, ale nie chodzi o prace ale o coś głebszego, na a my kobiety jeszcze z naszym instynktem macierzyńskim to już wogóle mamy swój cel wyznaczony jakby z góry i jak go brakuje to tak jakby cośsię zgubiło w naszym życiu. Nasze istnienie wtedy staje sie mniej kolorowe i celowe. Lecz mam nadzieje,że w końcu nasz cel zostanie nam dany powierzony jako dar abyśmy znalazły odpowiedni kierunek w naszym życiu :D

jesli chodzi o monotonie dnia codziennego- to sie zgadzam- moze przytloczyc. Natomiast to, ze np. nie posiadam dzieci nie oznacza dla mnie ze moje zycie stanie sie mniej kolorowe lub mniej celowe. Bedzie po prostu inne, ale to nie oznacza ze bedzie mniej pelne. Bo to troche tak brzmi, jakby fakt nieposiadania dzieci czynil zycie kobiety mniej wartosciowym...

Zgadzam się.

Ja natomiast swoje wypowiedzi nie pisałam w kontekście posiadania bądź nie posiadania dzieci. Tylko ogólnie.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    angela wrote:
    inessa wrote:
    Angela ma racje odzywa się do nas :D :D :D opisuje co się u niej dzieje !
    A ja martwie sie co np. Ewajoanny bo ona bardzo dawno się nie odzywała :(
    A włśnie Angela czujesz już ruchy dzieciątka? :D

Ja podczas serduszkowania nie mam parcia na dziecko nagorzej jest u mnie pod koniec cyklu kiedy wiem już ,ze już po ptokach i @ idzie wielkimi krokami :( wtedy dół się zaczyna :(

Witajcie dziewczynki
    Innesko - na ruchy jeszcze za wcześnie - dopiero zaczął się 17sty tydzień, ale brzuszek już widać , szczególnie jak zalożę coś dopasowanego. Dużo pisałyście o mdłościach, mnie na szczęście to ominęło, musiałam tylko zmienić jedzonko na śniadanie, zawsze jadłam muesli tropikalne z mlekiem, a teraz nie mogę na to patrzeć i bardzo ciężko powstrzymać mi się od słodyczy - niesamowicie mnie do nich ciągnie.
    Następne usg prenatalne 19 czerwca - na pewno poznam już płeć - wszyscy mówią,że będzie synek, bo ciąża nie zabrała mi urody, a wręcz przeciwnie, ale ja wiem czy wierzyć w takie stereotypy - kochane w niedzielę zaczął mi się 5 miesiąc, ale zleciało..
    Cały czas myślę o Was i czekam na następne brzuszki..
    Pozdrawiam - miłego tygodnia

Angela - oprócz urody - to jeszcze brak mdłości przemawia za chłopakiem. Mnie z synkiem w ciąży a ni raz nie zemdliło - a dziewczyny z dziewczynkami męczyły się okrutnie..:) Także patrząc na sprawę "zwyczajowo" - szukaj imion chłopięcych...;)

Może być synek - byle zdrowy..

inessa, polarmiś, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku mi chodziło oto,że właśnie każdy ma jakiś cel,sens, kobiety dodatkowo mają jeszcze instynkt macierzyński, ale nie ,że jak kobieta nie ma dzieci to jest mniej wartościowa, w żadnym wypadku. Tylko jak znaleść sens w tej szarej rzeczywistości,która mnie otacza? Jak nie mam za bardzo pracy, jakkasy brakuje na jakieś dodatkowe przyjemności, no właśnie jak... Ja mam bardzo wzmożony instynkt macierzyński i zastanawim się co ja bede dalej robić jak on się nie spełni w moim życiu. Tu za bardzo nie mam jak narazie szans na rozwój ale trzeba coś wymyślić bo zwariuje. Mam nadzieję,że w miare wytłumaczyłam o co mi chodziło :)Poprostu jak znależć sens życia w tej rzeczywistości, kim ja jestem, co tu robie, po co ja żyje, dlaczego?

Jeżeli coś napisałam nie tak, może jakoś obraziłam to niechcący naprawde i z góry przepraszam,przemyślenia były bardziej zwrócone ku mojej osobie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2013, 14:56

samira, Bursztyn, anna maria, megan8, Reni, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu się poważnie zrobiło ;)

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Angela ma racje odzywa się do nas :D :D :D opisuje co się u niej dzieje !
    A ja martwie sie co np. Ewajoanny bo ona bardzo dawno się nie odzywała :(
    A włśnie Angela czujesz już ruchy dzieciątka? :D

Ja podczas serduszkowania nie mam parcia na dziecko nagorzej jest u mnie pod koniec cyklu kiedy wiem już ,ze już po ptokach i @ idzie wielkimi krokami :( wtedy dół się zaczyna :(

a u mnie już dwa dni po owu wiadomo że @ idzie bo brzuch mnie boli jak na okres nie mówiąc już o piersiach tak mi się porobiło po poronieniach i strasznie to męczące jest.

201408184765.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne jest żeby w ogóle mieć cel w życiu, obojętnie jaki by nie był.

inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ważne jest żeby w ogóle mieć cel w życiu, obojętnie jaki by nie był.

Amen. Dokladnie o to chodzi.
    Ciekawa rozmowa, Dziewczyny. Inspirujaca. Bo musialam sobie zadac pytanie, jaki mam tak naprawde cel? Mam nadzieje w miare szybko znalezc odpowiedz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2013, 17:19

inessa, caffe, Reni, Reni, samira, Panda, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Bursztynku zadałam sobie to pytanie 4 lata temu i wtedy życie zmieniłam o 360 stopni dosłownie, a teraz czekam na telefon z ośrodka i też liczę,że ukierunkujemy już razem z mężem nasze cele życiowe, nie tylko na dziecko :)
    Izunia ja ostatniech cykli nie moge liczyć bo przez te zaray w brzuchu miałąm wszystko zaburzone, no i teraz problem bo zapomniałam jakie miałąm objawy przed okresem, a mnie dzis, bolała do południa brzuch jak na @,piersi mam wielkie jak balony i wrażenie ,że bardzo ciężkie :P do tego zgaga i lekkie mdłości a dopiero 21 dc.

caffe, grosza, Bursztyn, Reni, samira, bliska77, iza37 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ja też Bursztynku zadałam sobie to pytanie 4 lata temu i wtedy życie zmieniłam o 360 stopni dosłownie, a teraz czekam na telefon z ośrodka i też liczę,że ukierunkujemy już razem z mężem nasze cele życiowe, nie tylko na dziecko :)
    Izunia ja ostatniech cykli nie moge liczyć bo przez te zaray w brzuchu miałąm wszystko zaburzone, no i teraz problem bo zapomniałam jakie miałąm objawy przed okresem, a mnie dzis, bolała do południa brzuch jak na @,piersi mam wielkie jak balony i wrażenie ,że bardzo ciężkie :P do tego zgaga i lekkie mdłości a dopiero 21 dc.

Chyba o 180 :P

inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie napisałam 360 :P bo moje życie tak się zmieniło,ze nikt nie wierzył,ze tak można ;)

caffe, samira, bliska77, iza37 lubią tę wiadomość

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ