35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasiula wrote:No dokładnie myk i już i jak szybko sie wyciagnie to rzeczy nie sa pogniecione a mało tego nie maja kulek
wszystko to zostaje na sitkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:43
Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A ja to jestem jakas starej daty baba bo ani nie chce zmywarki ani suszarki...Moze jakby nas bylo wiecej, wtedy by mnie te naczynia wkurzaly..A tak na biezaco zmywam i problemu niet..
Rodzinka pl. to pikuś kolega taki i taki kolezanka i młoda wpadnie z chlopem swoim .Masakra i zmywaj tu babo ,normalnie etat bym miała nowy przy garach a tak pyk i sie myje a ja pazury moge malowaćkapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
krotkie streszczenie po mojej dzisiejszej wizycie :
gin byla zdziwiona, ze jajowod jest drozny. Jednak, ze wzgeldu na moj wiek (????) , fakt, ze nie mam jeszcze dzieci i wysokie ryzyko na powtorke CP, zaleca IVF. Tak wiec, wyslala mnie do kliniki, do Pani DR, ktora jest ponoc swiatna spacjalistka. To wszystko ladnie pieknie ale na pirwsza wizyte musze czekac do 20/11
ale mamy dalej probowac. Jak sie uda zajsc, to sie nie cieszyc bo bardzo wysokie ryzyko CP ...
a tak nawiasem mowiac, potwierdzila, ze powodem stanu moch jajaowodo i CP jest przebyta Chlamedia (tak sie to pisze ? )
w kazdym razie, rada dla tych ktore nigdy nie robily droznosci : zrobcie sobie krew na chlamedie i jak pozytywna to macie 80 % ryzyka ze macie problem z jajowodami. Problem z ta qewska choroba polega na tym, ze jest bezobjawowa. ja gdybym nie zasza w ta cp to bym mogla sie starac do usranej smierci i nic by z tego nie bylo...
Aha, i kazala przestac mierzyc temperature (ze wzgledu na psychike ....) ale ja jestem od tego uzalezniona i musze wiedziec, ze wszytko jest ok co miesiac. No i moge sie ludzic do cykl
ania.g, macduska, mysza1975, Aasiula, EwaT, malgos741, samira, Sabina, moremi, paszczakin, Parka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Ja tez wolę, tylko jesienia i w zimie to nie bardzo schnie i potem kisi sie w domu i śmierdzi. Mamy twarda wodę i pomimo uzywania płynów do zmiękczania po iluś tam prania to pierwotnie puszystym mięciuskim ręcznikiem można zabic... I to mnie w jak również suszarka z praniem stojąca u mnie w sypialni bo to jest jedyne miejsce gdzie w miarę nie rzuca się w oczy i nie przeszkadza.
macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Aasiula wrote:
Mega lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:krotkie streszczenie po mojej dzisiejszej wizycie :
gin byla zdziwiona, ze jajowod jest drozny. Jednak, ze wzgeldu na moj wiek (????) , fakt, ze nie mam jeszcze dzieci i wysokie ryzyko na powtorke CP, zaleca IVF. Tak wiec, wyslala mnie do kliniki, do Pani DR, ktora jest ponoc swiatna spacjalistka. To wszystko ladnie pieknie ale na pirwsza wizyte musze czekac do 20/11
ale mamy dalej probowac. Jak sie uda zajsc, to sie nie cieszyc bo bardzo wysokie ryzyko CP ...
a tak nawiasem mowiac, potwierdzila, ze powodem stanu moch jajaowodo i CP jest przebyta Chlamedia (tak sie to pisze ? )
w kazdym razie, rada dla tych ktore nigdy nie robily droznosci : zrobcie sobie krew na chlamedie i jak pozytywna to macie 80 % ryzyka ze macie problem z jajowodami. Problem z ta qewska choroba polega na tym, ze jest bezobjawowa. ja gdybym nie zasza w ta cp to bym mogla sie starac do usranej smierci i nic by z tego nie bylo...
Aha, i kazala przestac mierzyc temperature (ze wzgledu na psychike ....) ale ja jestem od tego uzalezniona i musze wiedziec, ze wszytko jest ok co miesiac. No i moge sie ludzic do cykli do roboty kobito ,aaaa i termometr do kosz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:53
mysza1975 lubi tę wiadomość
-
Wklejam odnosnie tego trzymania nog do gory.Jedna z dziewczyn to wpisala
Magda_lena88 wrote:hejwczoraj śledziłam Wasze wypowiedzi nt. trzymania nóg w górze ale, że czytałam na telefonie to dziś Wam wkleję fragment z książki dot. trzymania nóg w górze i że to wcale nie ułatwia :
"W ciągu minuty po wytrysku penis zaczyna się kurczyć a ścianki pochwy zamykają się za nimi i nie wypuszczają nasienia. Nasienie które się nie dostanie wypływa ( na nic się zdadzą trzymanie nóg do góry) nasienie, które nie zostało zamknięte i tak wypłynie tyle że później a te które zostało zamknięte i tak nie wypłynie nawet gdybyśmy skakały ) a trzymanie nóg w górze może utrudnić jego dostanie się dalej. Ponieważ proces przebiega tak:
Nasienie tworzy zbiornik nasienia tężeje i staje się bardziej galaretowate,następnie plemniki zaczynają wydostawać się ze zbiornika. Szyjka macicy podczas seksu zminenia kształ i robi się podobna do trąby słonia która zanużona jest właśnie w tym zbiorniku nasienia. Trąba jest pełna śluzu.
Poprzez zanużenie w zbiorniku nasiennym "zasysa" plemniki które powoli
wypełniają kanaliki śluzu. Po kilku minutach szyjka się kurczy i traci
kontakt z nasieniem odcinając plemnikom drogę do góry. Kiedy trąba się
skurczy plemniki pozostałe w zbiorniku ulegają usunieciu na zewnątrz mniej wiecej dzieje się to w 15 minut po wytrysku, a w 40 minut po plemniki wypływają na zewnątrz tzw. I teraz nasze trzymanie nóg do góry może sprawić iż szyjka macicy nie będzie dotykać zbiornika z nasieniem i go nie zassie.(...)"
udanego weekenduania.g, macduska, Reni, Aasiula, Sabina, moremi, iwcia77, Niuta lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Wklejam odnosnie tego trzymania nog do gory.Jedna z dziewczyn to wpisala
Tak tez zmajstrowalismy naszego syna
pytanie narzuca sie samo zbieg okoliczności ?
zburzyło to moj swiat buuuuuuuuuSabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BISCA wrote:krotkie streszczenie po mojej dzisiejszej wizycie :
Aha, i kazala przestac mierzyc temperature (ze wzgledu na psychike ....) ale ja jestem od tego uzalezniona i musze wiedziec, ze wszytko jest ok co miesiac. No i moge sie ludzic do cykl
I najlepsze wlasnie w tym jest to ,ze rzadko kiedy chlamydia daje jakiekolwiek symptomy..Mozna przechodzic stany zapalne bezobjawowo...
Dlatego ja tez jak mantre powtarzac bede za toba..Sprawdzac droznosc zawieszeniaAasiula, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:aktualnie w mojej stoją dwie i deska do prasownia..
muszę coś zrobić bo Q łóżeczko już się nie zmieści w razie co.macduska lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Wklejam odnosnie tego trzymania nog do gory.Jedna z dziewczyn to wpisala
mysza1975, malgos741, Aasiula, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny