X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No dokładnie myk i już i jak szybko sie wyciagnie to rzeczy nie sa pogniecione a mało tego nie maja kulek
    wszystko to zostaje na sitku :)
    A ja to jestem jakas starej daty baba bo ani nie chce zmywarki ani suszarki...Moze jakby nas bylo wiecej, wtedy by mnie te naczynia wkurzaly..A tak na biezaco zmywam i problemu niet.. 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:43

Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja to jestem jakas starej daty baba bo ani nie chce zmywarki ani suszarki...Moze jakby nas bylo wiecej, wtedy by mnie te naczynia wkurzaly..A tak na biezaco zmywam i problemu niet.. 8)
    no u mnie wiecej ludzi w domu jak sie zejdą to pełna chata
    Rodzinka pl. to pikuś kolega taki i taki kolezanka i młoda wpadnie z chlopem swoim .Masakra i zmywaj tu babo ,normalnie etat bym miała nowy przy garach a tak pyk i sie myje a ja pazury moge malować 2zlosc.gif

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krotkie streszczenie po mojej dzisiejszej wizycie :
    gin byla zdziwiona, ze jajowod jest drozny. Jednak, ze wzgeldu na moj wiek (????) , fakt, ze nie mam jeszcze dzieci i wysokie ryzyko na powtorke CP, zaleca IVF. Tak wiec, wyslala mnie do kliniki, do Pani DR, ktora jest ponoc swiatna spacjalistka. To wszystko ladnie pieknie ale na pirwsza wizyte musze czekac do 20/11 :-(
    ale mamy dalej probowac. Jak sie uda zajsc, to sie nie cieszyc bo bardzo wysokie ryzyko CP ...

a tak nawiasem mowiac, potwierdzila, ze powodem stanu moch jajaowodo i CP jest przebyta Chlamedia (tak sie to pisze ? )
    w kazdym razie, rada dla tych ktore nigdy nie robily droznosci : zrobcie sobie krew na chlamedie i jak pozytywna to macie 80 % ryzyka ze macie problem z jajowodami. Problem z ta qewska choroba polega na tym, ze jest bezobjawowa. ja gdybym nie zasza w ta cp to bym mogla sie starac do usranej smierci i nic by z tego nie bylo...

Aha, i kazala przestac mierzyc temperature (ze wzgledu na psychike ....) ale ja jestem od tego uzalezniona i musze wiedziec, ze wszytko jest ok co miesiac. No i moge sie ludzic do cykl ;)

ania.g, macduska, mysza1975, Aasiula, EwaT, malgos741, samira, Sabina, moremi, paszczakin, Parka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja tez wolę, tylko jesienia i w zimie to nie bardzo schnie i potem kisi sie w domu i śmierdzi. Mamy twarda wodę i pomimo uzywania płynów do zmiękczania po iluś tam prania to pierwotnie puszystym mięciuskim ręcznikiem można zabic... I to mnie w jak również suszarka z praniem stojąca u mnie w sypialni bo to jest jedyne miejsce gdzie w miarę nie rzuca się w oczy i nie przeszkadza.
    O tak, u mnie jest dokładnie tak samo, łącznie z suszarką w sypialni.

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    no u mnie wiecej ludzi w domu jak sie zejdą to pełna chata
    Rodzinka pl. to pikuś kolega taki i taki kolezanka i młoda wpadnie z chlopem swoim .Masakra i zmywaj tu babo ,normalnie etat bym miała nowy przy garach a tak pyk i sie myje a ja pazury moge malować 2zlosc.gif
    To powinnas wprowadzicreżim..Ci co nie gotuja to zmywaja =D

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    gin byla zdziwiona, ze jajowod jest drozny. Jednak, ze wzgeldu na moj wiek (????) , fakt, ze nie mam jeszcze dzieci i wysokie ryzyko na powtorke CP, zaleca IVF. Tak wiec, wyslala mnie do kliniki, do Pani DR, ktora jest ponoc swiatna spacjalistka. To wszystko ladnie pieknie ale na pirwsza wizyte musze czekac do 20/11 :-(
    ale mamy dalej probowac. Jak sie uda zajsc, to sie nie cieszyc bo bardzo wysokie ryzyko CP ...

a tak nawiasem mowiac, potwierdzila, ze powodem stanu moch jajaowodo i CP jest przebyta Chlamedia (tak sie to pisze ? )
    w kazdym razie, rada dla tych ktore nigdy nie robily droznosci : zrobcie sobie krew na chlamedie i jak pozytywna to macie 80 % ryzyka ze macie problem z jajowodami. Problem z ta qewska choroba polega na tym, ze jest bezobjawowa. ja gdybym nie zasza w ta cp to bym mogla sie starac do usranej smierci i nic by z tego nie bylo...

Aha, i kazala przestac mierzyc temperature (ze wzgledu na psychike ....) ale ja jestem od tego uzalezniona i musze wiedziec, ze wszytko jest ok co miesiac. No i moge sie ludzic do cykl ;)
    No qzwa jaki wiek !!! 2glowawmur.gif i do roboty kobito ,aaaa i termometr do kosz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:53

mysza1975 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam odnosnie tego trzymania nog do gory.Jedna z dziewczyn to wpisala
    Magda_lena88 wrote:
    hej :) wczoraj śledziłam Wasze wypowiedzi nt. trzymania nóg w górze ale, że czytałam na telefonie to dziś Wam wkleję fragment z książki dot. trzymania nóg w górze i że to wcale nie ułatwia :
    "W ciągu minuty po wytrysku penis zaczyna się kurczyć a ścianki pochwy zamykają się za nimi i nie wypuszczają nasienia. Nasienie które się nie dostanie wypływa ( na nic się zdadzą trzymanie nóg do góry) nasienie, które nie zostało zamknięte i tak wypłynie tyle że później a te które zostało zamknięte i tak nie wypłynie nawet gdybyśmy skakały ) a trzymanie nóg w górze może utrudnić jego dostanie się dalej. Ponieważ proces przebiega tak:
    Nasienie tworzy zbiornik nasienia tężeje i staje się bardziej galaretowate,następnie plemniki zaczynają wydostawać się ze zbiornika. Szyjka macicy podczas seksu zminenia kształ i robi się podobna do trąby słonia która zanużona jest właśnie w tym zbiorniku nasienia. Trąba jest pełna śluzu.
    Poprzez zanużenie w zbiorniku nasiennym "zasysa" plemniki które powoli
    wypełniają kanaliki śluzu. Po kilku minutach szyjka się kurczy i traci
    kontakt z nasieniem odcinając plemnikom drogę do góry. Kiedy trąba się
    skurczy plemniki pozostałe w zbiorniku ulegają usunieciu na zewnątrz mniej wiecej dzieje się to w 15 minut po wytrysku, a w 40 minut po plemniki wypływają na zewnątrz tzw. I teraz nasze trzymanie nóg do góry może sprawić iż szyjka macicy nie będzie dotykać zbiornika z nasieniem i go nie zassie.(...)"
    udanego weekendu :)

ania.g, macduska, Reni, Aasiula, Sabina, moremi, iwcia77, Niuta lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca, przynajmniej coś ruszyło do przodu i mam nadzieję że w odpowiednim kierunku.

mysza1975, macduska, Aasiula, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, wkleiłaś bardzo konkretne wyjaśnienie. Brzmi logicznie.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    eeee no ja pytałam o to bo czytałam gdzieś ze pomaga
    Tak tez zmajstrowalismy naszego syna
    pytanie narzuca sie samo zbieg okoliczności ?
    zburzyło to moj swiat buuuuuuuuu

Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za książka? Nogi w górze bez sensu ale ta trąba słonia do mnie nie przemawia

BISCA, samira, Sabina, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To powinnas wprowadzicreżim..Ci co nie gotuja to zmywaja =D
    probowałam uwierz mi efekt? eeee nulll

kapturnica lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,

Doczytałam wczorajszy i dzisiejszy dzień. Tyle tematów, ale jeden wymiata - poród Bozi w odcinkach.

Aasiula, kapturnica, ania.g, Sabina, Mala79, Simba, Parka, Bozia3 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mówisz? A może to plamienie implantacyjne?

wontpie
    A.

macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O tak, u mnie jest dokładnie tak samo, łącznie z suszarką w sypialni.
    aktualnie w mojej stoją dwie i deska do prasownia..
    muszę coś zrobić bo Q łóżeczko już się nie zmieści w razie co.

ania.g, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

I najlepsze wlasnie w tym jest to ,ze rzadko kiedy chlamydia daje jakiekolwiek symptomy..Mozna przechodzic stany zapalne bezobjawowo...
    Dlatego ja tez jak mantre powtarzac bede za toba..Sprawdzac droznosc zawieszenia

Aasiula, macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    aktualnie w mojej stoją dwie i deska do prasownia..
    muszę coś zrobić bo Q łóżeczko już się nie zmieści w razie co.
    Deska też jest, czasem druga suszarka a teraz jeszcze doszło łóżeczko...

macduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dobry wieczór,

Doczytałam wczorajszy i dzisiejszy dzień. Tyle tematów, ale jeden wymiata - poród Bozi w odcinkach.
    Dokładnie - relacja Bozi jest BOSSSSSSSSSSSKA!

Aasiula, mysza1975, Bozia3 lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ciekawe z jakiej to ksiazki,znam kilka par ktorym trzymanie nog do gory podobno pomoglo ,dlatego ja tez tak robia,do tego czytalam o rowerkach w powietrzu,dlatego pedaluje,chwile po,moze i to nie pomaga ale nikomu jeszcze nie zaszkodzilo troche smiechu w sypialni ;)

mysza1975, malgos741, Aasiula, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Deska też jest, czasem druga suszarka a teraz jeszcze doszło łóżeczko...
    marzy mi się malutka sypialnia gdzie nie ma NIC oprócz łóżka, może jak dziecki z domu pójdą?

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 4651 4652 4653 4654 4655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ