X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to Clooney sie zaobraczkowal i zycie jest do bani. ;)

Aasiula, kkisia, iwcia77, Mega, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    A co lekarz na Twój wynik ?
    ze niby jeszcze nie jest najgorszy

teraz tylko mi kasa potrzebna na mojego nowego gienka ,bo jest dobrym lekarzem ,jak u niego nie wyjdzie do grudnia (tz. z jego pomoca) to startujemy w styczniu do rządowego in vitro tyle ze właśnie to są główne założenia na fundusz
    cyt
    Wskazaniem do leczenia kobiet w ramach Programu jest:
    a) czynnik jajowodowy niepłodności:

trwałe uszkodzenie jajowodów,
    brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
    upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,

b) czynnik jajnikowy niepłodności:

brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,

c) endometrioza:

I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
    III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,

d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):

u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
    u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy
    Wskazaniem do leczenia mężczyzn w ramach Programu jest:

a) stwierdzenie gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy,

b) stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące,
    UDZIAŁ UNIEMOŻLIWIA :

Aktualna wiedza medyczna nie daje możliwości pomocy osobom w niektórych stanach zdrowotnych. Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:

a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,

b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy - FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL – według starej generacji stosowanych odczynników badaniu, czyli poniżej 0,7 ng/mL – według nowej generacji stosowanych odczynników w badaniu),

c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,

d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,

e) wady macicy bezwzględnie uniemożliwiające kobiecie donoszenie ciąży,

f) brak macicy.

no i właśnie wszystko zależy od AMH i FSH :(

no i często zostaje płatne a na to nie mamy kasy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bedzie lepiej :)
    Dzis pierwszy dzien @ wiec humor pod psem

Ale nic cyc do przodu ( nie maly ) i walczymy dalej ;)

Aasiula, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jeszcze Ci się nie znudziły? ;-)
    ja lubię ale wiesz, że ja po jajach mam zawsze mdłości
    nie wiem czemu
    nie znudziły, Ty tez powinnas je wcinać
    zaraz je popije olejem lnianym fuuuj ale trudno
    potem tradycyjnie pare kapsułek wiesiołka folik i vit E

Sabina, iwcia77, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jeszcze Ci się nie znudziły? ;-)
    ja lubię ale wiesz, że ja po jajach mam zawsze mdłości
    nie wiem czemu
    Chcialam napisac, ze mam podejrzenia czemu sie tak dzieje, ale wrodzony takt mi nie pozwolil. ;)

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Niuta nikt sie nie zgadza

Zrob moze jeszcze raz bo moze im sie wyniki popierdzielily

Reni nie chce nikogo stresowac ale mam dzis wisielczy humor :(

Niech mi tylko ktos w urzedzie podpadnie to bedzie grubo ;)
    przytulam i myślę ze to czas aby się ponownie spotkać my + Mega :)

kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira wyslij mi dane tego grzebaluch ;) chyba sie do niego wybiore bo moj mnie wku....

Jeszcze moze oblukam jednego co pracuje w klinice i ma u mnie w miescie gabinet
    Musze sie zastanowic do ktorego uderzyc :)

samira, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spotkanie to zawsze ja mam czas :)

Teraz sie zbieram do urzedu , po drodze zrobie zdjecia do dowodu i prawka ( nienawidze zdjec) i kurna jak zdaze to jeszcze ten wup chce dzis zaliczyc :)

samira, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, jaka jestem wredna dla mojej koty. ;) Ona ostatnio spi sobie w Adamkowym lozeczku, co zaczelo mnie irytowac, bo ile mozna prac posciel dla koty? ;) Adas tam nie spi.
    Wylozylam lozeczko folia bombelkowa i codziennie obserwuje zdumiona mine koty, kiedy kolejny raz wskakuje do lozeczka, a tam cos nie halo. ;) I chodzi dookola, i depcze, a komfortu brak, wiec wychodzi. Po czym za jakis czas nastepna proba i znowu to samo. ;) Nawet mi jej troche szkoda. ;)

Aasiula, Sabina, kapturnica, Alis, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekałam która się odważy ;-)
    Pusurek wrote:
    Chcialam napisac, ze mam podejrzenia czemu sie tak dzieje, ale wrodzony takt mi nie pozwolil. ;)

Pusurek, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dziwne bo i miękko i szeleści a koty to lubią więc.. może jej się jeszcze spodoba nie martw się ;-)
    Pusurek wrote:
    A powiem Wam, jaka jestem wredna dla mojej koty. ;) Ona ostatnio spi sobie w Adamkowym lozeczku, co zaczelo mnie irytowac, bo ile mozna prac posciel dla koty? ;) Adas tam nie spi.
    Wylozylam lozeczko folia bombelkowa i codziennie obserwuje zdumiona mine koty, kiedy kolejny raz wskakuje do lozeczka, a tam cos nie halo. ;) I chodzi dookola, i depcze, a komfortu brak, wiec wychodzi. Po czym za jakis czas nastepna proba i znowu to samo. ;) Nawet mi jej troche szkoda. ;)

Pusurek, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna brakuje tu troche Polarmiska ( nawet wiecej niz troche ) :(

Czy ktoras moze zechce zinterpretowac moje wyniki ?

Fsh 4,58
    Lh 2,71
    Prolaktyna 14,17
    E2. 39

Robione 3 dnia cyklu

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czekałam która się odważy ;-)
    Pani podpasc? Nigdy w zyciu! :P

Aasiula, Reni, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to dziwne bo i miękko i szeleści a koty to lubią więc.. może jej się jeszcze spodoba nie martw się ;-)
    Tez sie troche dziwie, bo folia na podlodze bradzo jej sie podoba. Widocznie w lozeczku do czegos innego przywykla. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Polarmisiek zachowała się jak smarkacz, zabrała zabawki i poszła! Brzydko, a fe

Pusur skoro macierzyństwo to bułka z masłem to kiedy Helenka???? ;-)

Ja już po lekarzu, już ;-) mam zwolnienie do piątku. W pracy się nie ucieszyli :-P. Qrwa, teraz myślę że to był błąd. W październiku miałam mieć hsg, a po L4 nie dostanę urlopu, zapowiada się nam bardzo ciężki miesiąc :-(
    Podpinam się pod dziewczyny, złapałam dola, jestem pewna że mi się nie uda miec drugie dziecko :-( dr w piatek powiedziała, że nie wie czemu się nam nie udaje, przy tak bezproblemowym zajściu z pierwszą ciążą :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:13

Niuta, Aasiula, Pusurek, samira, kapturnica, Iwone, iwcia77, ania.g, Mega, kkisia, mysza1975, Parka, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Samira wyslij mi dane tego grzebaluch ;) chyba sie do niego wybiore bo moj mnie wku....

Jeszcze moze oblukam jednego co pracuje w klinice i ma u mnie w miescie gabinet
    Musze sie zastanowic do ktorego uderzyc :)

http://www.cmpanewniki.pl/ginekolog tam jest dwóch ale to ten na zdjęciu wyżej dr. Bystrzejewski wizyta kosztuje 150zł ,tam teraz pisze jak przyjmuje ,można zdzwonić się zapisać na wizytę albo jak wejdziesz przez okienka znany lekarz.pl które znajduje się na tej stronie u góry po prawej albo masz link od razu http://www.znanylekarz.pl/slawomir-bystrzejewski9/ginekolog-polozna-poloznik-anestezjolog/katowice tam tez on siebie fajnie opisuje i jest tabelka jak przyjmuje klikasz na godzinę i się zapisujesz,żeby wybrać konkretny tydzień wizyty przesuwasz kolejno strzałkami przy tabelce :)

acha i jest ordynatorem tutaj ,bardzo dobrze oceniany lekarz i szpital :)
    http://www.narodziny.com.pl/index.php

kkisia lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bo Polarmisiek zachowała się jak smarkacz, zabrała zabawki i poszła! Brzydko, a fe

Pusur skprp macierzyństwo to bułka z masłem to kiedy Helenka???? ;-)

Ja już po lekarzu, już ;-) mam.zwolnienie do piątku. W pracy się nie ucieszyli :-P. Qrwa, teraz myślę że to był błąd. W październiku miałam mieć hsg, a po L4 nie dostanę urlopu, zapowiada się nam bardzo ciężki miesiąc :-(
    Podpinam się pod dziewczyny, złapałam dola, jestem pewna że ki się nie uda :-( dr powiedziala że nie wie czemu się nam nie udaje, przy tak bezproblemową zajściu z pierwszą ciążą :-(
    Wiesz co u mnie tak samo ,wyniki książkowe nic tylko zachodzić ,a kuzwa dupa nic nie idzie .I tez nie wie czemu ,moze za bardzo sie spianamy juz sama nie wiem :(
    ale nie poddam sie ... bede walczyc ile sił mi wystarczy

Sabina, iwcia77, kkisia, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    A spotkanie to zawsze ja mam czas :)

Teraz sie zbieram do urzedu , po drodze zrobie zdjecia do dowodu i prawka ( nienawidze zdjec) i kurna jak zdaze to jeszcze ten wup chce dzis zaliczyc :)
    a gdzie idziesz do UP ,w Kato ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Pusur skoro macierzyństwo to bułka z masłem to kiedy Helenka???? ;-)
    Yyyy, wcale? ;)
    Macierzynstwo to co innego. Jak sobie pomysle, ze mialabym teraz: zajsc w ciaze ( termometr, cykle, srykle ), stresowac sie przez 9 miesiecy, a potem jeszcze przezyc cud zwany porodem, to chyba mowie Helence zdecydowane NIE! ;)

iwcia77, ania.g, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ze niby jeszcze nie jest najgorszy

no i właśnie wszystko zależy od AMH i FSH :(

no i często zostaje płatne a na to nie mamy kasy :(

Mnie z rzadowego programu zdyskwalifikowało AMH (0,17) . FSH wtedy, czyli rok temu było jeszcze do zaakceptowania.
    "Skusiłam" się na IVF prywtnie. Niestety nie wyszło.
    I jeżeli po roku FSH tak poszybowało to AMH nie odważę się zrobić.
    W każdym razie 22.10. idę do lekarza i wtedy zobaczymy

samira, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
‹‹ 4693 4694 4695 4696 4697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ