35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiuta wrote:A co lekarz na Twój wynik ?
teraz tylko mi kasa potrzebna na mojego nowego gienka ,bo jest dobrym lekarzem ,jak u niego nie wyjdzie do grudnia (tz. z jego pomoca) to startujemy w styczniu do rządowego in vitro tyle ze właśnie to są główne założenia na fundusz
cyt
Wskazaniem do leczenia kobiet w ramach Programu jest:
a) czynnik jajowodowy niepłodności:
trwałe uszkodzenie jajowodów,
brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,
b) czynnik jajnikowy niepłodności:
brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,
c) endometrioza:
I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,
d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):
u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy
Wskazaniem do leczenia mężczyzn w ramach Programu jest:
a) stwierdzenie gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy,
b) stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące,
UDZIAŁ UNIEMOŻLIWIA :
Aktualna wiedza medyczna nie daje możliwości pomocy osobom w niektórych stanach zdrowotnych. Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:
a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,
b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy - FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL – według starej generacji stosowanych odczynników badaniu, czyli poniżej 0,7 ng/mL – według nowej generacji stosowanych odczynników w badaniu),
c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,
d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,
e) wady macicy bezwzględnie uniemożliwiające kobiecie donoszenie ciąży,
f) brak macicy.
no i właśnie wszystko zależy od AMH i FSH
no i często zostaje płatne a na to nie mamy kasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:59
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:jeszcze Ci się nie znudziły?
ja lubię ale wiesz, że ja po jajach mam zawsze mdłości
nie wiem czemu
zaraz je popije olejem lnianym fuuuj ale trudno
potem tradycyjnie pare kapsułek wiesiołka folik i vit ESabina, iwcia77, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykkisia wrote:Niuta nikt sie nie zgadza
Zrob moze jeszcze raz bo moze im sie wyniki popierdzielily
Reni nie chce nikogo stresowac ale mam dzis wisielczy humor
Niech mi tylko ktos w urzedzie podpadnie to bedzie grubokkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamira wyslij mi dane tego grzebaluch
chyba sie do niego wybiore bo moj mnie wku....
Jeszcze moze oblukam jednego co pracuje w klinice i ma u mnie w miescie gabinet
Musze sie zastanowic do ktorego uderzycsamira, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA powiem Wam, jaka jestem wredna dla mojej koty.
Ona ostatnio spi sobie w Adamkowym lozeczku, co zaczelo mnie irytowac, bo ile mozna prac posciel dla koty?
Adas tam nie spi.
Wylozylam lozeczko folia bombelkowa i codziennie obserwuje zdumiona mine koty, kiedy kolejny raz wskakuje do lozeczka, a tam cos nie halo.I chodzi dookola, i depcze, a komfortu brak, wiec wychodzi. Po czym za jakis czas nastepna proba i znowu to samo.
Nawet mi jej troche szkoda.
Aasiula, Sabina, kapturnica, Alis, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
a to dziwne bo i miękko i szeleści a koty to lubią więc.. może jej się jeszcze spodoba nie martw się
Pusurek wrote:A powiem Wam, jaka jestem wredna dla mojej koty.Ona ostatnio spi sobie w Adamkowym lozeczku, co zaczelo mnie irytowac, bo ile mozna prac posciel dla koty?
Adas tam nie spi.
Wylozylam lozeczko folia bombelkowa i codziennie obserwuje zdumiona mine koty, kiedy kolejny raz wskakuje do lozeczka, a tam cos nie halo.I chodzi dookola, i depcze, a komfortu brak, wiec wychodzi. Po czym za jakis czas nastepna proba i znowu to samo.
Nawet mi jej troche szkoda.
Pusurek, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBo Polarmisiek zachowała się jak smarkacz, zabrała zabawki i poszła! Brzydko, a fe
Pusur skoro macierzyństwo to bułka z masłem to kiedy Helenka????
Ja już po lekarzu, jużmam zwolnienie do piątku. W pracy się nie ucieszyli
. Qrwa, teraz myślę że to był błąd. W październiku miałam mieć hsg, a po L4 nie dostanę urlopu, zapowiada się nam bardzo ciężki miesiąc
Podpinam się pod dziewczyny, złapałam dola, jestem pewna że mi się nie uda miec drugie dzieckodr w piatek powiedziała, że nie wie czemu się nam nie udaje, przy tak bezproblemowym zajściu z pierwszą ciążą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:13
Niuta, Aasiula, Pusurek, samira, kapturnica, Iwone, iwcia77, ania.g, Mega, kkisia, mysza1975, Parka, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkisia wrote:Samira wyslij mi dane tego grzebaluch
chyba sie do niego wybiore bo moj mnie wku....
Jeszcze moze oblukam jednego co pracuje w klinice i ma u mnie w miescie gabinet
Musze sie zastanowic do ktorego uderzyc
http://www.cmpanewniki.pl/ginekolog tam jest dwóch ale to ten na zdjęciu wyżej dr. Bystrzejewski wizyta kosztuje 150zł ,tam teraz pisze jak przyjmuje ,można zdzwonić się zapisać na wizytę albo jak wejdziesz przez okienka znany lekarz.pl które znajduje się na tej stronie u góry po prawej albo masz link od razu http://www.znanylekarz.pl/slawomir-bystrzejewski9/ginekolog-polozna-poloznik-anestezjolog/katowice tam tez on siebie fajnie opisuje i jest tabelka jak przyjmuje klikasz na godzinę i się zapisujesz,żeby wybrać konkretny tydzień wizyty przesuwasz kolejno strzałkami przy tabelce
acha i jest ordynatorem tutaj ,bardzo dobrze oceniany lekarz i szpital
http://www.narodziny.com.pl/index.phpkkisia lubi tę wiadomość
-
Sabina wrote:Bo Polarmisiek zachowała się jak smarkacz, zabrała zabawki i poszła! Brzydko, a fe
Pusur skprp macierzyństwo to bułka z masłem to kiedy Helenka????
Ja już po lekarzu, jużmam.zwolnienie do piątku. W pracy się nie ucieszyli
. Qrwa, teraz myślę że to był błąd. W październiku miałam mieć hsg, a po L4 nie dostanę urlopu, zapowiada się nam bardzo ciężki miesiąc
Podpinam się pod dziewczyny, złapałam dola, jestem pewna że ki się nie udadr powiedziala że nie wie czemu się nam nie udaje, przy tak bezproblemową zajściu z pierwszą ciążą
ale nie poddam sie ... bede walczyc ile sił mi wystarczySabina, iwcia77, kkisia, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina wrote:
Pusur skoro macierzyństwo to bułka z masłem to kiedy Helenka????
Macierzynstwo to co innego. Jak sobie pomysle, ze mialabym teraz: zajsc w ciaze ( termometr, cykle, srykle ), stresowac sie przez 9 miesiecy, a potem jeszcze przezyc cud zwany porodem, to chyba mowie Helence zdecydowane NIE!iwcia77, ania.g, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:ze niby jeszcze nie jest najgorszy
no i właśnie wszystko zależy od AMH i FSH
no i często zostaje płatne a na to nie mamy kasy
Mnie z rzadowego programu zdyskwalifikowało AMH (0,17) . FSH wtedy, czyli rok temu było jeszcze do zaakceptowania.
"Skusiłam" się na IVF prywtnie. Niestety nie wyszło.
I jeżeli po roku FSH tak poszybowało to AMH nie odważę się zrobić.
W każdym razie 22.10. idę do lekarza i wtedy zobaczymy
samira, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards