X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja temat porodu i bólu z nim związanego podsumuję tak - chciałbym w tej chwili na to czekać...

samira, iwcia77, caffe, Sabina, kkisia, Mega, mysza1975, Simba, Iwone, macduska lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka zwyzywała położną, pielęgniarkę i wszystkich co byli na sali
    dodam, że nie chciała znieczulenia przed
    w trakcie zmieniła zdanie ale było już za późno a tak złapała lekarkę za rękę i drze się do niej daj mi znieczulenie Qrwo ;-) hahahah
    po porodzie chodziła i przepraszała każdego z osobna
    no i co zrobisz poleciało ;-)
    iwa2014 wrote:
    Jak cie po 8 cm rozwarcia chyca skórcze krzyzowe raz po razie to zapomnisz w ogóle ze człowiek oddychac potrzebuje. To oddychanie w szkołach rodzenia nijak ma sie w praktyce. Najchetniej każda z nas na ten czas by wstrzymała oddech ale sie nie da wiec jedne sie dra bez opamietania inne wyzywaja męzów ja swojego pogryzłam, a jeszcze inne cicho płacza. A przy partych nogi same sie prostuja ale mysl im szybciej tym lepiej zmusza cie do tego wysiłku, a im bardziej chcesz miec to za saoba tym wiecej siły zuzywasz i tym głosniej sie drzerz. To tyle w teorii a w praktyce zobaczysz sama. Ja mam lekkie porody i krótkie ale jednak darcie japy samo wyszło z siebie.

iwcia77, Sabina, kkisia, Mega, mysza1975, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wybacz ale ja już skończyłam dyskusję na ten temat a ty doskonale powinnaś wiedzieć że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla ciebie poród jaki pzeszla twoja kumpela jest powodem rezygnacji ze starań a dla mnie jest dowodem na to ze wszystko może się dobrze skończyć i tyle. Nie oceniam niczyjego cierpienia! A mogę się założyć ze za miesiąc twoja kumpela nie będzie już pamiętała jak bardzo ja bolało a będzie się cieszyć dzieckiem.

Bursztyn, iwcia77, caffe, Sabina, kkisia, mysza1975, malgos741, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn Bursztyn widziałaś..
    też leki jej się skończyły!
    Ja Niutę zagadam a Ty dzwoń po tych z kaftanem ;-)
    Niuta wrote:
    A ja temat porodu i bólu z nim związanego podsumuję tak - chciałbym w tej chwili na to czekać...

Niuta, Bursztyn, iwcia77, Sabina, kapturnica, kkisia, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    polecam wszystkim starajacym sie,ktore jeszcze nie rodzily udzial w imprezie porodowej, zobaczycie jak szybko przestaniecie sie dolowac tym ze nie jestescie w ciazy
    Ja rozumiem, że sporo przeżyłaś uczestnicząc w porodzie, ale to co napisałaś powyżej wydaje mi się lekkim przegięciem w doniesieniu do tego tematycznego forum.
    Poród porodowi nierówny i tolerancja bólu tolerancji bólu też nie.

Sorry, że tak komentuję, ale jakoś nie popieram straszenia innych.

Aasiula, iwcia77, samira, kkisia, mysza1975, malgos741, ania.g, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Samirko może ci butlę podesłać z gazem to potrenujesz w domu ;) albo wpadajcie do mnie będziemy trenować razem ;)
    taaa on by się przydał nie tylko podczas porodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 16:29

iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ano!
    ja wyrżnęłam figurę na stoku to nie było osoby, która by tego nie usłyszała hahaha
    znikąd pojawił się ratownik na skuterze ;-)

a tu trwa to trochę dłużej i bardziej chyba boli
    jak nic odpalę syrenę ;-)
    dobrze że nie pojawiła się lawina bo mogło się gorzej skończyć :P
    wiesz w górach w zimę lepiej nie krzyczeć ;)

kkisia, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Bursztyn wybacz ale ja już skończyłam dyskusję na ten temat a ty doskonale powinnaś wiedzieć że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla ciebie poród jaki pzeszla twoja kumpela jest powodem rezygnacji ze starań a dla mnie jest dowodem na to ze wszystko może się dobrze skończyć i tyle. Nie oceniam niczyjego cierpienia! A mogę się założyć ze za miesiąc twoja kumpela nie będzie już pamiętała jak bardzo ja bolało a będzie się cieszyć dzieckiem.
    sorry, dalam lajka przez pomylke.
    To nie ja kontynuuje dyskusje, odpowiedzialam tylko na Twojego posta i zwrocilam uwage na pewne niekonsekwencje Twoich wypowiedzi. Owszem, oceniasz jej cierpienie, jako- "pikus" (Zastanawiam sie tylko na jakiej podstawie skoro Cie tam nawet nie bylo).

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja rozumiem, że sporo przeżyłaś uczestnicząc w porodzie, ale to co napisałaś powyżej wydaje mi się lekkim przegięciem w doniesieniu do tego tematycznego forum.

zgadzm sie w 100 procentach

caffe, Sabina, kkisia, Iwone lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn Bursztyn widziałaś..
    też leki jej się skończyły!
    Ja Niutę zagadam a Ty dzwoń po tych z kaftanem ;-)
    A mogę wybrać wzorek na kaftaniku ? :-P

iwcia77, samira, Sabina, kapturnica, kkisia, Mega, mysza1975, Pusurek, ania.g lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

no wlasnie, nie chcialam straszyc, ale dziewczynki chcialy opisu.
    Ja napisalam tylko jakie bylo MOJE doswidczenie.
    A bylo wlasnie takie, nic na to nie poradze ze okropne. Moze mi przejdzie, moze nie. A kto na[rawde chce zajsc w ciaze to go to nie przerazi.
    Wiec moze ja az tak bardzo nie chce..
    No, moze nie dzisiaj.

samira, iwcia77, caffe, kapturnica, kkisia, Sabina, mysza1975, malgos741, Reni, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    A mogę wybrać wzorek na kaftaniku ? :-P
    mozesz
    jest tylko jeden
    w kropki...

iwcia77, Niuta, kapturnica, kkisia, Mega, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze kobiety przestańcie,skoro Bursztyn podjeła taka decyzje to jej sprawa ,po jaka cholere to cały czas omawiac
    Wystarczy juz straszenia i opowiesci ktore i tak kazda z nas inaczej bedzie odbierac.
    Mnie bolało jak chuj ale i tak byłam w nastepnej ciązy bo dziecko było dla mnie wazniejsze niz ból i jak mi sie uda to w nastepnej tez.
    Mamy sie wspierac a nie straszyc i atakowac.

iwcia77, samira, kapturnica, kkisia, Mega, Sabina, mysza1975, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn daj juz spokój. Pozwól mi mieć własne zdanie. Po co to ciągniesz to do niczego nie prowadzi.

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mozesz
    jest tylko jeden
    w kropki...

Łe. Kropki. To ja rezygnuję. Prozac poproszę :-)

iwcia77, Bursztyn, samira, kapturnica, kkisia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Bursztyn daj juz spokój. Pozwól mi mieć własne zdanie. Po co to ciągniesz to do niczego nie prowadzi.
    To chyba ty ciagniesz
    Nie zabraniam Ci przeciez miec wlasnego zdania
    Sugeruje tylko zebys nie oceniala w lekcewazacy sposob cierpinia czy bolu innych osob

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość! Tak jak Asiula napisała bolało jak chuj! I co i tak będziemy zachodzić w ciążę! Bo dzieci ważniejsze. Obyś się Bursztyn nigdy nie przekonała co może być gorsze od bólu fizycznego przy porodzie. Bo on był akurat najprzyjemniejszych częścią całej imprezy która przeszłam w tamtym roku w październiku i jakoś planuje kolejny poród. Zmykam stąd bo żadna baba z forum nie będzie mnie doprowadzała do płaczu!

iwcia77, caffe, samira, Aasiula, kkisia, malgos741, ania.g, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Boze kobiety przestańcie,skoro Bursztyn podjeła taka decyzje to jej sprawa ,po jaka cholere to cały czas omawiac
    Wystarczy juz straszenia i opowiesci ktore i tak kazda z nas inaczej bedzie odbierac.
    Mnie bolało jak chuj ale i tak byłam w nastepnej ciązy bo dziecko było dla mnie wazniejsze niz ból i jak mi sie uda to w nastepnej tez.
    Mamy sie wspierac a nie straszyc i atakowac.
    tutaj nikt nikogo nie straszy
    opisalam zdarzenie bo mnie o to poproszono
    wrazenia mam takie a nie inne i mam do nich prawo
    na dzisiaj mi sie odechcialo ciazy
    a za tydzien moge zmienic zdanie
    tyle w temacie

iwcia77, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym forum juz " przezylam " kilka porodow teoretycznie i jakos sie nie zrazilam...wiem, ze zajebiscie boli, wiem ze nie bedzie bajkowo ale nic nie byloby mnie w stanie odwiesc od checi posiadania dziecka. jestem przeciwnikiem ogladania porodow na yt , w tv czy bycia osobiscie na sali porodowej jeszcze zanim sama urodzilam..takie atrakcje zarezerwuje sobie jak juz bedzie po wszystkim. poza tym nigdy by mi nie przyszlo do glowy prosic bezdzietna kolezanke o asyste przy porodzie zeby jej nie zrazic..no ale to ja tak sobie dywaguje....

Bursztyn, samira, kkisia, Sabina, mysza1975, malgos741, Pusurek, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście okropne baby
    to ja sie tu modle rzeby wszystkie zaszły a wy mmnie takie zasrane dyskósje prowadzicie?
    Bozia stworzyła tak rze boli to ma bolec!
    chuj nie matki i tyle
    a teraz do spowiedzi!
    A.

iwcia77, Bursztyn, caffe, Niuta, Lucky, samira, Aasiula, kapturnica, kkisia, Mega, Sabina, mysza1975, Bozia3, malgos741, Pusurek, Reni, Iwone, Parka lubią tę wiadomość

‹‹ 4706 4707 4708 4709 4710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ