X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Simba- a czy nadal w Belgii sa te ravioli w puszce????????????
    Jasne. I to jest podstawowe wyzywienie studentow. Taka puszka kosztuje chyba jednego jurka.
    Mnie to rozbawilo, bo na pierwsza rocznice slubu, dostalismy od znajomych ksiazke pt Smak Belgow i tam wlasnie bylo ravioli jako jedno z dan lubianych przez Belgow. I jak zaczelam z nimi na ten temat rozmawiac, to wlasnie taka hisotryjke mi sprzedali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 15:18

iwcia77, Sabina, Bliska 77, mysza1975, Aasiula, Mega, Parka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja pierdzu!!! toz to hardkore!!! a smakowalas je?
    Simba wrote:
    Jasne. I to jest podstawowe wyzywienie studentow. Taka puszka kosztuje chyba jednego jurka.
    Mnie to rozbawilo, bo na pierwsza rocznice slubu, dostalismy od znajomych ksiazke pt Smak Belgow i tam wlasnie bylo ravioli jako jedno z dan lubianych przez Belgow. I jak zaczelam z nimi na ten temat rozmawiac, to wlasnie taka hisotryjke mi sprzedali :)

Mega lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bezwzglednie :)

Aga, jak dobrze Cie widziec :)
    :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie zastanawialo, jak niemowlaki moga jednoczesnie spac i jesc... Pomyslcie - spicie i jednoczesnie wpierniczacie golonke. Sie nie na sie, normalnie! ;) :P

Mala79, iwcia77, Sabina, Aasiula, Simba, inessa, mysza1975, Dorka1979, kkisia, Niuta, Bursztyn, BISCA, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zawsze mnie zastanawialo, jak niemowlaki moga jednoczesnie spac i jesc... Pomyslcie - spicie i jednoczesnie wpierniczacie golonke. Sie nie na sie, normalnie! ;) :P

No my raczej nie damy ale niemowlaczki maja plynny pokarm :-)

iwcia77, inessa, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    bo to bardzo zdolne bestie :-)

iwcia77, Sabina, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mysza - no tak - Żeromski to dobry wybór...choć mnie wydawał się za daleko...bo do Huty mam z 10 km....a Ty widzę taki kawał będziesz zasuwać...jako pierworódka powinnaś zdążyć - bo to zwykle dłużej trwa....ja teraz to chyba bym się nie odważyła na taką odległość :).

Mam właśnie ochotę na pierogi - ruskie - kurcze, czy karmiąc piersią można jeść pierogi??

Pusur - piszesz codziennie o kawie - karmiąc - normalnie pijesz kawę? Bo jakoś mi tak dziwnie ładować w siebie kofeinę - z drugiej strony w ciąży piłam przecież codziennie....
    Aha i jeszcze jedno... prosiłaś kiedyś o wymiar głowki, bo nie podałam do porodówki - Kajtek miał 37 cm.
    Ja jadłam pierogi, ale nie były przyprawiane papryką. Nie zaszkodziły mu jako takie na początku, ale wydaje mi się, że sa ciężkostrawne. Możesz zjeść ze cztery żeby sobie smak zaspokoić :)

Kawę też piję, ale słabszą i nie codziennie bo ja nie jestem smakoszem kawy. Moze mały Ci po prostu słabiej spać jak go kawą nakręcisz :P

Bliska 77, mysza1975, Sabina, Bozia3, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dopisuje glowke.
    W ciazy nie pilam wcale kawy ( no, pare razy jakies latte ), teraz pije bezkofeinowa, nescafe, smakuje jak prawdziwa, wiec jest git.
    Pierogi wcinaj, byle nie z kapusta. Ja ruskich tez nie jem, bo uwazam z nabialem, ale z miechem spoko przeciez. Zjadlabym! :)
    Ja nabiał jadłam i jem pod każdą postacią. Nic małemu nie było i nie jest. Widać to kwestia "osobowości" :P

Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    o ja pierdzu!!! toz to hardkore!!! a smakowalas je?
    NIestety tak...

Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ooooo!!! Golonkaaaaaa!!!!!!

Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A jak był trochę starszy i robił kupę do nocnika to sie zrzygał od smrodu :O
    A może on miał jelitówkę a Ty myślisz że to ze smrodu ;)

mysza1975, kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, jesli chodzi o diete to ja tez na coraz wiecej sobie pozwalam, ostroznie ale systematycznie wprowadzam nowe, w niedziele bylismy na imieninach i zjadlam nawet dwie lyzki bigosu i agata nie miala zadnch sensacji, mysle ze pomogl esputicon ;)

mysza1975, caffe, kkisia, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mysza - no tak - Żeromski to dobry wybór...choć mnie wydawał się za daleko...bo do Huty mam z 10 km....a Ty widzę taki kawał będziesz zasuwać...jako pierworódka powinnaś zdążyć - bo to zwykle dłużej trwa....ja teraz to chyba bym się nie odważyła na taką odległość :).

Wiem, że to kawałek, ale lekarz i położne pocieszają, że jeżeli tylko nie zlekceważymy pierwszych symptomów to zdążymy. A jak nie to wersja ze strażą pożarna albo z wzywaniem pogotowia gdzieś po drodze wchodzi w grę.

Sabina, Bliska 77, ania.g, Bozia3, Simba, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Miałam tak, budziłam się w nocy i wcinałam czekoladę a że jednocześnie chciało mi się i czekolady i spać więc jadłam i spałam co chwile budząc się żeby wziąć kolejną kostkę

mysza1975, Pusurek, Bliska 77, kkisia, Aasiula, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffe, jesli chodzi o diete to ja tez na coraz wiecej sobie pozwalam, ostroznie ale systematycznie wprowadzam nowe, w niedziele bylismy na imieninach i zjadlam nawet dwie lyzki bigosu i agata nie miala zadnch sensacji, mysle ze pomogl esputicon ;)
    To robisz tak jak i ja robiłam. Nawet fasolkę szparagową jadłam :) Grillowane też jem, smażone, no i wyczekiwane pomidory bez umiaru. Wczoraj dwa porządne kawałki pizzy i tez był spokój :)

Ja nie mam żadnych kropli dla małego, ale widzę, ze sa takowe na rewolucje :)

Bliska 77, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To robisz tak jak i ja robiłam. Nawet fasolkę szparagową jadłam :) Grillowane też jem, smażone, no i wyczekiwane pomidory bez umiaru. Wczoraj dwa porządne kawałki pizzy i tez był spokój :)

Ja nie mam żadnych kropli dla małego, ale widzę, ze sa takowe na rewolucje :)
    Ja te krople poznalam gdy pierwsza corka byla niemowlakiem, nie jadlam nic zakazanego a kolki miala niewiarygodne i straszliwie sie meczyla

Sabina, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Ja te krople poznalam gdy pierwsza corka byla niemowlakiem, nie jadlam nic zakazanego a kolki miala niewiarygodne i straszliwie sie meczyla
    Dobrze, że jest taki wynalazek. 20 lat temu była masakra pod tym względem.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Miałam tak, budziłam się w nocy i wcinałam czekoladę a że jednocześnie chciało mi się i czekolady i spać więc jadłam i spałam co chwile budząc się żeby wziąć kolejną kostkę
    A próchnica na to HURRA! ;)

Pusurek, moremi, Simba, Reni, Mega, Sabina, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wiem, że to kawałek, ale lekarz i położne pocieszają, że jeżeli tylko nie zlekceważymy pierwszych symptomów to zdążymy. A jak nie to wersja ze strażą pożarna albo z wzywaniem pogotowia gdzieś po drodze wchodzi w grę.
    Na pewno nie przegapisz....wody odchodzą w dużej ilości - jakbyś się zlała w majty, a skurcze są dużo mocniejsze od okresowych - więc na pewno też zauważysz....:) Kurcze, już nie mogę się doczekać Twojej relacji...:) Jesteś pierwszą pierworódką u nas - więc powinno być ciekawie...:)

mysza1975, Aasiula, inessa, Mega, Sabina, iwcia77, Bursztyn, Dorka1979, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dobrze, że jest taki wynalazek. 20 lat temu była masakra pod tym względem.
    Esputicon też już podaję małemu - bo raz na dobę - tak średnio - pręży się i męczy i trwa to ze dwie godziny - nie może puścić ani bąka, ani zrobić kupy... U mnie była położna - powiedziała, że mam jeść i owoce i warzywa (polskie)...więc pomidory normalnie wcinam, jabłka też - mam unikać brokułów, kalafiorów, gruszek, smażonego na głębszym tłuszczu typu schabowy, czy mielony i gotowych produktów słodkich typu drożdżówki - bo sama chemia. Ale mam jeść nabiał, żółty ser, wszystkie rodzaje mięs duszonych i gotowanych. Mam pić soki - najlepiej ze szklanych opakowań, bo po kartonach dzieci boli brzuch....
    Lepsze od esputiconu są podobno Sab Simplex - jakiś niemiecki wynalazek - ale ja jeszcze tego nie testowałam...

Pusurek, Bliska 77, Simba, iwcia77, Sabina, caffe, Aasiula lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 4730 4731 4732 4733 4734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ