X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn musze sobie ten opis sluzu gdzies zachowac jakby co ....
    Ja juz ide do lozeczka dobranoc i karaluchy pod poduchy a wy opowiadajcie sobie zebym miala co czytac jutro ;) papa

Reni, anna maria, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Angela bardzo się cieszę,że dobrze się czujesz kochana :D :D :D Ty i oczywiście Maleństwo :)
    A ja nie liczę niestety na cud, choć te objawy co mam są masakryczne, jestem nonstop głodna a jak mam zjeść to za dużo nie moge, mam lekkie mdłości i zgage ale bardziej się czuje na @ wiesz,że w moim przypadku to musiałby być wielki cud a tym bardziej po zabiegu. Nie wiem czy narazie na jakiś czas Was tu nie zostawie tzn. nie bede tu często zaglądać bo musze wyluzować. Napewno na cały nastepny tydzień,na wakacje a potem zobacze, choć na forum jest super, jesteście niemożliwe i zawsze mnie wspomagacie, zwłaszcza poczuciem humoru.
    Kochana to rozumiem że cały czas jesteś na L4? i już do końca ciaży?

Tak - zwolnienie do końca ciąży , później roczny urlop macierzyński + zaległe dni za urlop - dziś oznajmiłam w pracy ,że wrócę w lutym 2015 roku - mam taką dyrektor,że nie stanowi to żadnego kłopotu - wszyscy w pracy gratulowali dzidziusia - jak zawsze popłakałam się ja i koleżanki , ale przyjęcie super - pozdrawiam Was wszystkie

Reni, grosza, anna maria, inessa, Mango, samira, megan8, bliska77, Bursztyn, Panda, iza37 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Angela, ze posiedzisz troche w domku i odpoczniesz, uzywaj i odpoczywaj zanim dzidzia sie nie urodzi, bo jak przyjdzie na swiat to mozesz zapomniec o wyspaniu sie lub odpoczynku, no chyba ze maz pomoze. Ale jak sie widzi buzke takiego bobasa jak sie do Ciebie usmiecha jak przewijasz zaspana w nocy, to naprawde nawet nie zal tych nieprzespanych nocek !!!Ciesze sie bardzo ze dobrze sie czujesz i wszystko ok z kruszynka, pozdrowienia dla Ciebie i maluszka.
    Widze Innesko ze wredna @ jednak nadeszla, moze lepiej, jak zaciazysz w tym cyklu to bedziesz spokojniejsza ze juz wszytko wygojone dla dzidzi. Baw sie dobrze na imprezie i wypij za nasze zdrowie!!
    Ja sluzu rozciagliwego mam duzo zawsze jakies 3 dni przed owulka mi sie zaczyna i kiedy jest owulka zmienia sie w wodnisty, a potem susza, ale pewnie u kazdej z nas to inaczej wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 14:12

angela, anna maria, inessa, bliska77, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Angela bardzo się cieszę,że dobrze się czujesz kochana :D :D :D Ty i oczywiście Maleństwo :)
    A ja nie liczę niestety na cud, choć te objawy co mam są masakryczne, jestem nonstop głodna a jak mam zjeść to za dużo nie moge, mam lekkie mdłości i zgage ale bardziej się czuje na @ wiesz,że w moim przypadku to musiałby być wielki cud a tym bardziej po zabiegu. Nie wiem czy narazie na jakiś czas Was tu nie zostawie tzn. nie bede tu często zaglądać bo musze wyluzować. Napewno na cały nastepny tydzień,na wakacje a potem zobacze, choć na forum jest super, jesteście niemożliwe i zawsze mnie wspomagacie, zwłaszcza poczuciem humoru.

Inessko -ja wierzę w cuda!

anna maria, inessa, samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    gosia7122 wrote:
    samira wrote:
    mam już dość tych starań :( :(

mam tak samo u mnie 16 dc i ból brzucha jak na @ ,dzisiaj nawet brałam tabletkę .Temperatura idzie w górę i objawy co miesiąc te same, chyba jestem za stara...

Stare to sa skrzypce albo fortepian!! Tez mialam okresy wzlotow i upadkow ,rozczarowan,ale nie odpuscilam i dalam rade.Wiec kazda z was tak moze.

popieram w 100%

anna maria, gosia7122, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira, dzieki, fajny artykul, mialam to ostatnio na wykladach z biopsych.

Acha, zapomnialabym: wlasnie sie dowiedzialam, ze ZDALAM TEN EGZAMIN !!! :D :D :D

Wielkie GRATULACJE! - wiedziałam, że dasz radę

anna maria, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    inessa wrote:
    Angela co tam u Ciebie? :D

Inessko - samopoczucie ok , brzuszek pomału się zaznacza - nie spędzam już tyle czasu na kanapie , uważam na siebie , ale powróciłam do normalnego życia - dzisiaj byłam u fryzjera - mam śliczny kolorek i od razu mi lepiej patrząc w lustro - powróciło życie towarzyskie - nauczyłam się ze sobą żyć i nie bać o wszystko. Jutro wybieram się w odwiedziny do pracy, bo stęskniłam się mocno za koleżankami i tyle..
    Czekam na wieści od Ciebie , bo te objawy wiele sugerują...

Angela, cieszę się, że u Ciebie wszystko ok, miło słyszeć, że dobrze się układa a fakt, nawet minimalny zabieg w kierunku zmiany wyglądu kolosalnie wpływa na nasze samopoczucie
    Trzymaj sie

Aga - dzięki -i mam nadzieję, że niedługo usłyszę dobre wieści od Ciebie - gdzieś tam głęboko wierzę, że Ci się uda szczególnie jak wyluzujesz - trzymam kciuki

grosza, anna maria, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    Bozia3 wrote:
    Sylwia78 wrote:
    czesc
    jestem nieprzytomna,moje dziecko o 5 stwierdzilo ze jest wyspane aaaa
    a potem postapilam mało wychowawczo i wlaczylam mu bajki a sama kimałam jeszcze ponad godzine
    nie wiem jak u was ale nad morzem zimno dzisiaj a mielismy jechać na działke ,nic trzeba jakos zorganizować czas małemu
    dopijam kawe i lece robic 2 bo nie ustoje;-)

2 kawę czy ...dziecko..? ;)

wolalabym dziecko ale maz od wczoraj w pracy wiec została mi kawa;-)

to smutno

inessa lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Panda wrote:
    Bursztyn wrote:
    inessa wrote:
    Bursztynku może bedzie później ale też wiedz,że normalne jest, że około 2 razy w roku - brak owulki, bo nasze jajniki muszą odpocząć.

Inessko, dzieki za pocieszenie, bo ja jestem panikara i odrazu pomyslalam, ze koniec z owulka o.O

Ja tez tak przeczytalam ze przynajmniej dwa razy w roku nie ma sie jajeczkowania, pewnie jajnki wlasnie wyjechaly na wczasy ;)

oby to tylko nie byla emerytura.... ;)

na emeryturę jeszcze za wcześnie..

inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Super Angela, ze posiedzisz troche w domku i odpoczniesz, uzywaj i odpoczywaj zanim dzidzia sie nie urodzi, bo jak przyjdzie na swiat to mozesz zapomniec o wyspaniu sie lub odpoczynku, no chyba ze maz pomoze. Ale jak sie widzi buzke takiego bobasa jak sie do Ciebie usmiecha jak przewijasz zaspana w nocy, to naprawde nawet nie zal tych nieprzespanych nocek !!!Ciesze sie bardzo ze dobrze sie czujesz i wszystko ok z kruszynka, pozdrowienia dla Ciebie i maluszka.
    Widze Innesko ze wredna @ jednak nadeszla, moze lepiej, jak zaciazysz w tym cyklu to bedziesz spokojniejsza ze juz wszytko wygojone dla dzidzi. Baw sie dobrze na imprezie i wypij za nasze zdrowie!!
    Ja sluzu rozciagliwego mam duzo zawsze jakies 3 dni przed owulka mi sie zaczyna i kiedy jest owulka zmienia sie w wodnisty, a potem susza, ale pewnie u kazdej z nas to inaczej wyglada.

Jola odpoczywam ile się da i tak sobie myślę ,że tyle czasu czekałam na dzidziusia, że jestem w stanie wszystko przetrzymać byle zostać mamą - dziękuję za pozdrowienia, maluszek też pozdrawia

anna maria, inessa, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira, dzieki, fajny artykul, mialam to ostatnio na wykladach z biopsych.

Acha, zapomnialabym: wlasnie sie dowiedzialam, ze ZDALAM TEN EGZAMIN !!! :D :D :D

super gratulacje

anna maria, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    inessa wrote:

Tak - zwolnienie do końca ciąży , później roczny urlop macierzyński + zaległe dni za urlop - dziś oznajmiłam w pracy ,że wrócę w lutym 2015 roku - mam taką dyrektor,że nie stanowi to żadnego kłopotu - wszyscy w pracy gratulowali dzidziusia - jak zawsze popłakałam się ja i koleżanki , ale przyjęcie super - pozdrawiam Was wszystkie

Angela fajnie ze masz taka prace gdzie szanuja i ciesza sie sie razem z Toba z dzidzusia,przynajmniej mozesz sobie bez nerwow na l-4 w domku siedziedz.

inessa, bliska77, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem w domciu :) Angela właśnie dobrze,że masz tak dobrą szefową, korzystaj z tegoczasu teraz a potem jak bedzie dzidzia i ciesz i raduj :D
    Każdej z Was za wszystkie dobre słowa :D
    Odważyłam się i poprosiłam kosmetyczke aby zrobiła mi kolor paznokci śliczny czerwony hybrydowy lakier :)
    A co do śluzu to tak naprawde płodny powinien być do owulki czy to wodnisty,czy rozciągliwy, czasmi jest niewidoczny na zewnatrza a jest wśrodku. Po owulce może ale nie musi być pare dni sucho a potem pojawia się śluz kremowy. Widzę że u dziewczyn to jest różnie ale mniej więcej tak powinno wyglaać jak wcześniej opisałam.

megan8, bliska77, anna maria, Reni, Bursztyn, Panda, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    Bursztynku może bedzie później ale też wiedz,że normalne jest, że około 2 razy w roku - brak owulki, bo nasze jajniki muszą odpocząć.

zgadzam się w całej rozciągłości a im jesteśmy starsze tym więcej bezowulacyjnych cykli w roku, taka natura

no niestety....
    W styczniu testy nie pokazaly owul. a ovu jednak wyznaczyl.
    Powiedzialam soebie, ze zaczniemy sie starac od sierpnia, bo teraz mam za duzo stresow, z drugiej strony czas leci, z trzeciej- nie ma sensu robic czegos na sile, skoro nie jestem do tego przekonana, sama juz nie wiem. No coz, co ma byc to bedzie...

Bursztynku, serduszkujcie z przyjemności a jak "przy okazji" zmajstrujecie bąbla to będzie super ;-)

Aga, jesli mam byc szczera to mi sie nawet serduszkowac nie chce....

Bursztynku, nic na siłę, wyłącz myślenie o staraniach, egzaminach, myśl tylko o samych przyjemnościach a ochota przyjdzie sama, zobaczysz, bardzo dużo zależy od nastawienia :-)

megan8, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:03

anna maria, bliska77, inessa, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    inessa wrote:

Angela, bardzo fajnie, że masz tak życzliwych ludzi w pracy, to bardzo ważne

inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    inessa wrote:
    Angela co tam u Ciebie? :D

Inessko - samopoczucie ok , brzuszek pomału się zaznacza - nie spędzam już tyle czasu na kanapie , uważam na siebie , ale powróciłam do normalnego życia - dzisiaj byłam u fryzjera - mam śliczny kolorek i od razu mi lepiej patrząc w lustro - powróciło życie towarzyskie - nauczyłam się ze sobą żyć i nie bać o wszystko. Jutro wybieram się w odwiedziny do pracy, bo stęskniłam się mocno za koleżankami i tyle..
    Czekam na wieści od Ciebie , bo te objawy wiele sugerują...

Angela, cieszę się, że u Ciebie wszystko ok, miło słyszeć, że dobrze się układa a fakt, nawet minimalny zabieg w kierunku zmiany wyglądu kolosalnie wpływa na nasze samopoczucie
    Trzymaj sie

Aga - dzięki -i mam nadzieję, że niedługo usłyszę dobre wieści od Ciebie - gdzieś tam głęboko wierzę, że Ci się uda szczególnie jak wyluzujesz - trzymam kciuki

Dzięki Angela, pożyjemy zobaczymy

inessa, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Dziewczyny kochane, co ja bym bez Was zrobiła..................
    a tymczasem zmykam poćwiczyć a wieczorkiem peeling kawowy w końcu trzeba zrobić coś dla siebie ;-)

anna maria, megan8, inessa, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    A z kisielem to kojarzą mi się walki ;D"

Pamiętacie może ten program Ballada o lekkim zabarwieniu erotycznym ??
    Cezary Mończyk ,Joanna Naturalny itd... Tam się działo ...
    no i były walki w kisielu

Tak ja pamietam tam naprawde sie dzialo ;cud-wianki; jak tam Megan jak sie czujesz?Bo u nie nie nájlepiej od 3 dni nasilily sie mdlosci sa nie do wytrzymania ,wczoraj to nawet mialam sraczke z rzyganiem naraz.Jestem bardzo oslabiona a do konca 12 tyg jeszcze tyle czasu.

inessa, samira, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już tak co drugi dzień mam mdłości ,najgorzej to mi umyć zęby na sam widok szczoteczki robi mi się niedobrze
    u mnie 9 tygodni skończone

inessa, Bursztyn, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ