X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Esputicon też już podaję małemu - bo raz na dobę - tak średnio - pręży się i męczy i trwa to ze dwie godziny - nie może puścić ani bąka, ani zrobić kupy... U mnie była położna - powiedziała, że mam jeść i owoce i warzywa (polskie)...więc pomidory normalnie wcinam, jabłka też - mam unikać brokułów, kalafiorów, gruszek, smażonego na głębszym tłuszczu typu schabowy, czy mielony i gotowych produktów słodkich typu drożdżówki - bo sama chemia. Ale mam jeść nabiał, żółty ser, wszystkie rodzaje mięs duszonych i gotowanych. Mam pić soki - najlepiej ze szklanych opakowań, bo po kartonach dzieci boli brzuch....
    Lepsze od esputiconu są podobno Sab Simplex - jakiś niemiecki wynalazek - ale ja jeszcze tego nie testowałam...
    Bozia, a może to po pomidorach mały ma takie wzdęcia? Z tego co czytałam to powinno sie pomidora unikać na początku, a wprowadzać go później jedząc bez skórki i nasion.
    Być może coś zjadasz i mały ma takie problemy, nie wiem.

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    slusznie, tylko skad wezmiesz taka wielka pieluche? ;)
    Skseruje sobie ;)

Bursztyn, inessa, BISCA, iwcia77, Dorka1979, malgos741, Mega, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    a jeszcze na szkoleniu szłam, upadł mi długopis i zanim się schyliłam podała mi go jakaś kobieta. Podziękowałam, a ona , że to drobiazg bo jest MŁODSZA to jej łatwiej. Naprawde nie wydawało mi się ,że jest młodsza.... :-(

Chyba się upiję z rozpaczy...
    Ja bym jej odpowiedziała w ten sposób: " Tak? A nie widać tego wcale "

Bursztyn, macduska, iwcia77, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nawet zdarzalo mi sie takie zmieniac..Jestem opiekunem medycznym 8)

I uwierz da sie!!! 01icon_lol2.gif
    Boszsze te wielkie pieluchomajtki pełne gowna! Że o dzwiganiu nie wspomnę! :-O nie zazdroszczę....

inessa, Reni, mysza1975, Dorka1979, malgos741, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Skseruje sobie ;)
    hahahahahahahah!!!!! :)
    to jest pomysl! mozna format powiekszyc ;)

inessa, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Boszsze te wielkie pieluchomajtki pełne gowna! Że o dzwiganiu nie wspomnę! :-O nie zazdroszczę....
    Wiesz gowniana robota ale lubilam mimo wszytsko ta prace 8)
    A jak sie zna pare technik to i sie nie musi czlowiek nadźwigac strasznie...

Sabina, Bursztyn, macduska, iwcia77, Mega, peppapig, Pusurek lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiesz gowniana robota ale lubilam mimo wszytsko ta prace 8)
    A jak sie zna pare technik to i sie nie musi czlowiek nadźwigac strasznie...
    Kurcze, fajnie :-) zawsze jak gadam z pielęgniarkami z dps, to strasznie narzekają, zwykli pracownicy mniej, mozr jak Ty batdziej lubia swoja prace?.

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja wlasnie wyszlam z wanny, corka usypia Adasia i mowi: Mamo, kap sie i relaksuj. Adas poplakiwal troche, to 2 razy przyleciala do lazienki, zebym sie nie stresowala, tylko relaksowala, bo ona kontroluje sytuacje. Dzizas, skad sie takie fajne corki biora?
    To Ty masz skarba w domu a nie córkę. Tylko pozazdrościć

mysza1975, Mega, peppapig, Pusurek lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kurcze, fajnie :-) zawsze jak gadam z pielęgniarkami z dps, to strasznie narzekają, zwykli pracownicy mniej, mozr jak Ty batdziej lubia swoja prace?.
    Bo pielegniarki..hmmm nie wszystkie ale wiele z nich zetak powiem to ...Minely sie z powolaniem..Ja nie pracowalam po DPSach w Pl..Pracowalam po domach prywatnych w niemczech i wyspy,,Moze dlatego nie narzekalam 8) Dobra kasa to i prace sie lubilo 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:36

Sabina, iwcia77, malgos741, ania.g, Mega, Bliska 77, Pusurek lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje.
    Ja pracuje ze starszymi osobami śmierdzą, szczaja w majty, noedomyci masakra... A opiekować się takimi myc podcierac przewijać? Nie wyobrazam sobie! Podziwiam i chylę czoła

kapturnica, iwcia77, malgos741, ania.g, Mega, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Współczuje.
    Ja pracuje ze starszymi osobami śmierdzą, szczaja w majty, noedomyci masakra... A opiekować się takimi myc podcierac przewijać? Nie wyobrazam sobie! Podziwiam i chylę czoła

Wiesz niektorzy smierdza , sa zaniedbani nie z lenistwa bo po prostu nie daja sobie ze soba rade...I widzialam ogrom cierpienia jakie niesie ze soba niedołęstwo..Odlezyny , nietrzymanie zwieraczy ,przykucie do lozka i to co najgorsze BOL , przejmujacy bol przy kazdym dotyku i zabiegu....Niestety starosc jest kurwa okrutna.

.Zawsze sobie powtarzam ,ze chce traktowac taka osobe tak jak chcialabym by traktowano moja matke lub mnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:46

mysza1975, Bursztyn, iwcia77, malgos741, Simba, Mega, Sabina, Bliska 77, Pusurek lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, a może to po pomidorach mały ma takie wzdęcia? Z tego co czytałam to powinno sie pomidora unikać na początku, a wprowadzać go później jedząc bez skórki i nasion.
    Być może coś zjadasz i mały ma takie problemy, nie wiem.
    no może...kurcze, a położna mówiła, że warzywa mogę bez problemu - pomidory, ogórek, sałata...
    no nic może obczaję od czego go tak spina..

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - zaczęłaś dziś 7 tydzień :) Oby tym razem wszystko poszło dobrze..:)

mysza1975, Bursztyn, macduska, iwcia77, malgos741, ania.g, Mega, peppapig, moremi, Sabina, Bliska 77, Pusurek, Aasiula lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni czym sie zajmujesz jesli mozna???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kilka godzin temu rozmawialysmy z sis ktora jest UK na ten temat....

KuRFFa mac we wlasnym kraju se gosc nie moze pojodlowac......
    I dlatego nie powiem co powinno sie z nimi zrobic ..Mam na mysli muzulmanow 8)
    Wyszczelač wszystkoch w pizdu, po chuj od siebie uciekali żeby w innych państwach szerzyć to co miał u siebie?

kapturnica, iwcia77, mysza1975, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/video.php?v=594698823979454&set=vb.100003180255578&type=2&theater

Poplakac sie mozna ze smiechu 8)

iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No dobra. Weszłam w nowy etap. Powoli przestaje widzieć stopy i zaczęła mi sie w związku z tym fobia schodowa. Sie boje ze orła wyrzne. Poza tym, co chwile mam uwalone bluzki, bo to co normalnie ladowaloby na podłodze laduje na brzuchu. No i dzisiaj po powrocie do domu znalazłam w torebce firmowy telefon stacjonarny - słuchawkę bezprzewodowa. :)
    No co ty gadasz? Budyń zaczyna swoją działalność? ;)

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

ale o so chozi?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ale swietne :) tam sa takie blizniaki w szarych bodziakach i jeden raczkuje a drugi na dupie zasuwa..przypomnialo mi sie , ze moja mama mi opowiadala ze ja nie potrafilam raczkowac , ze wlasnie na dupie jezdzilam i w koncu teraz wiem jak to wyglada :D
    kapturnica wrote:
    https://www.facebook.com/video.php?v=594698823979454&set=vb.100003180255578&type=2&theater

Dorka1979, mysza1975, malgos741, kapturnica, Mega, Sabina, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Qźwa popłakałam się. Łezki to mi ciurkiem leciały. Najlepszy to ten pies na końcu

mysza1975, kapturnica, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 4738 4739 4740 4741 4742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ