X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Hmm.... Zapowiada się ciekawie ;-) :-P
    ciekawe to byloby to: niegrzeczny.gif
    ale krzeslem w leb? no chyba ze lubisz? :P ;)

kapturnica, iwcia77, Mega, malgos741, ania.g lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ciekawe to byloby to: niegrzeczny.gif
    ale krzeslem w leb? no chyba ze lubisz? :P ;)
    Ciężko powiedzieć. Jeszcze w łeb krzesłem nie dostałam :-P :-P :-P

Bursztyn, iwcia77, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Ciężko powiedzieć. Jeszcze w łeb krzesłem nie dostałam :-P :-P :-P
    no to bedzie Twoj wielki debiut ;)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm fale dunaju..hmmm Pewnie z gruszkami hmmmmmmm,,,,I pysznym kremem hmmmm
    Dawaj kawalek!!!

Aasiula, mysza1975, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Hmmm fale dunaju..hmmm Pewnie z gruszkami hmmmmmmm,,,,I pysznym kremem hmmmm
    Dawaj kawalek!!!
    Kaptur, mam do Ciebie pytanie: jak robisz zakwas na chleb, to on powinien stac w cieplym miejscu w trakcie "tworzenia" sie, czy to nie ma znaczenia?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Kaptur, mam do Ciebie pytanie: jak robisz zakwas na chleb, to on powinien stac w cieplym miejscu w trakcie "tworzenia" sie, czy to nie ma znaczenia?
    Ma znaczenie i to duze..Bo zakwas potrzebuje ciepelka..Wiec najlepiej w takim miejscu gdzie nie ma przeciagow ijest w miare stala temp..Czym cieplej tym szybciej dziala

Bursztyn lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ma znaczenie i to duze..Bo zakwas potrzebuje ciepelka..Wiec najlepiej w takim miejscu gdzie nie ma przeciagow ijest w miare stala temp..Czym cieplej tym szybciej dziala
    Dzieki :)
    to bedzie ciezko wyhodowac, bo w ciaagu dnia nie wlaczamy ogrzewania (kiedy jestesmy w pracy), temp. spada, i dupa blada...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki :)
    to bedzie ciezko wyhodowac, bo w ciaagu dnia nie wlaczamy ogrzewania (kiedy jestesmy w pracy), temp. spada, i dupa blada...
    Urrosnie..tylko ,ze bedzie potrzebowal wiecej czasu i tyle.....Niemasz wdomu napewno mniej niz te19-20stopni..Przkryj sciereczkaida rade..A jak wracasz i zwiekszasz ciepelko to poloz nawet blisko kaloryfera

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Urrosnie..tylko ,ze bedzie potrzebowal wiecej czasu i tyle.....Niemasz wdomu napewno mniej niz te19-20stopni..Przkryj sciereczkaida rade..A jak wracasz i zwiekszasz ciepelko to poloz nawet blisko kaloryfera
    wlasnie czasem bywa 17 stopni...
    no ale sprobuje, moze go owinac jakas pierzynka na noc? :)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wlasnie czasem bywa 17 stopni...
    no ale sprobuje, moze go owinac jakas pierzynka na noc? :)
    Moze byc...Ttylko jak dostanie kopa to sam sie zapierzynkuje 8) iesz , nawet ten co chowalam dolodowki i dokarmiam tylko raz w tyg i tak cos tam widze rosnie...I najlepsze pieczywo wychodzi z zakwasu takeigo z drugiego , 3ciego robienia..Wtedy te pory w pieczywie sa znacznie wieksze...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moze byc...Ttylko jak dostanie kopa to sam sie zapierzynkuje 8) iesz , nawet ten co chowalam dolodowki i dokarmiam tylko raz w tyg i tak cos tam widze rosnie...I najlepsze pieczywo wychodzi z zakwasu takeigo z drugiego , 3ciego robienia..Wtedy te pory w pieczywie sa znacznie wieksze...
    a jak dlugo mozna go tuczyc w lodowie?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a jak dlugo mozna go tuczyc w lodowie?
    To jest tak dodajesz raz w tygodniu tełyzke maki i troszku wody..Przemeiszujesz i spowrotem do lodowki..On zyje poki jest dokarmiany ten raz w tygodniu..Jak przestaje sie dodawac to zamiera...A ze sie piecze to pieczywo co 3tyg,czasem czesciej czasem rzadziejto i tak odnbierasz z niego tylko czesc a reszte znow sie chowa..WIec on zyje dalej..Moj ma juz jakby liczyc od pcozatku kilka tygodni...Daje go nie tylko do chleba..Ostatnio robilam bulki orkiszowe ze slonecznikiem i odbieralam bo sie mi juz w pojemniku nie meiscil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:28

Bursztyn, ania.g lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To jest tak dodajesz raz w tygodniu tełyzke maki i troszku wody..Przemeiszujesz i spowrotem do lodowki..On zyje poki jest dokarmiany ten raz w tygodniu..Jak przestaje sie dodawac to zamiera...A ze sie piecze to pieczywo co 3tyg,czasem czesciej czasem rzadziejto i tak odnbierasz z niego tylko czesc a reszte znow sie chowa..WIec on zyje dalej..Moj ma juz jakby liczyc od pcozatku kilka tygodni...Daje go nie tylko do chleba..Ostatnio robilam bulki orkiszowe ze slonecznikiem i odbieralam bo sie mi juz w pojemniku nie meiscil...
    no to ostatnie pytanie (narazie ;) ) ile trzeba dac zakwasu na chleb z 1/2 kg maki?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to ostatnie pytanie (narazie ;) ) ile trzeba dac zakwasu na chleb z 1/2 kg maki?
    Ja jeslijest swiezy pierwszy zakwas..A jest on wtedy taki slabszy i wolniej dzwiga ciasto daje 100, 150dag...Na te polkilograma...Ale wtedy kilkanascie godzin na rosniecie musisz brac pod uwage...Sama zobaczysz jak dasz do foremki i bedziesz miala w danym momencie polowe...To srednio drugie tyle musi urosnac...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie też piękne słonko, ale i tak nic mi sie nie chce,a powinnam jeszcze poprać i poprasować troche ciuszków dla małego.

samira, iwcia77, kapturnica, Bursztyn, Sabina, Mega, Aasiula, Mala79, malgos741, ania.g, Parka, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    u nas cudna pogoda juz kolejny dzien :)
    wybieramy sie z mezem na spacer :)
    Aniu współczuje ale dobrze,ze tak sie skonczyło!!
    DObrego dnia każdej życze :D

iwcia77, Bursztyn, mysza1975, Sabina, Mega, Aasiula, malgos741, Mala79, ania.g, Parka, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja jeslijest swiezy pierwszy zakwas..A jest on wtedy taki slabszy i wolniej dzwiga ciasto daje 100, 150dag...Na te polkilograma...Ale wtedy kilkanascie godzin na rosniecie musisz brac pod uwage...Sama zobaczysz jak dasz do foremki i bedziesz miala w danym momencie polowe...To srednio drugie tyle musi urosnac...
    kilkanascie godzin przed wlozeniem do piekarnika? czyli rano zarabiam a wieczorem wstawiam?
    dluuugoo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:57

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    kilkanascie godzin przed wlozeniem do piekarnika? czyli rano zarabiam a wieczorem wstawiam?
    dluuugoo
    Taaaak Rano robisz ciasto dajesz do foremek pedzlujesz mlekiemlub woda przykrywasz i zostawiasz do wyrosniecia..Wieczorkiem rozgrzewasz piekarnik do 250 wkladasz chelbki zmniejszac temp do 200 i podlewasz na brytfanke troche wody..Bo chlebek wtedy w tej parze bedzie piekl sie...I za kilkanascie minet masz chlebek 8)

Bursztyn, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabbbzzainspirowalas mnie i robie tarte z jablkami..Ze stronki z przepisami z ktorego robilas te kokosanki..A powiedz mi...-dobre one sa ??

Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Taaaak Rano robisz ciasto dajesz do foremek pedzlujesz mlekiemlub woda przykrywasz i zostawiasz do wyrosniecia..Wieczorkiem rozgrzewasz piekarnik do 250 wkladasz chelbki zmniejszac temp do 200 i podlewasz na brytfanke troche wody..Bo chlebek wtedy w tej parze bedzie piekl sie...I za kilkanascie minet masz chlebek 8)
    z gory przepraszam za glupie pytania, ale jestem nemo w kuchni: wode leje do brytfanki z ciastem? czy na blache? Wiem, wiem jak to brzmi....jak pytania ulomnej na umysle... o.O

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 4782 4783 4784 4785 4786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ