35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:Zdaje się, że chodzi w tej książce o sex w małżeństwie a więc o coś więcej niż tylko fizjologiczny akt. Myślę, że osądzanie hurtem wszystkich i wrzucanie do jednego wora jest niesprawiedliwe. Przecież są księża po psychologii, pracujący z ludźmi w różnych sytuacjach, zresztą spowiadają w końcu i ludzie mówią im bardzo różne nieraz intymne rzeczy to coś niecoś o małżeństwach mogą wiedzieć. Nie mówię, że wszyscy ale jakieś jednostki kumate w temacie się mogą zdarzyć.
No to tak jakbym ja sie wypowiadala na jakis temat znajac cos tylko z teoriilub co tam zaslyszalam nie majaca kompletnie praktyki(tak to rozumiem ich rozmowy i pouczanie na temat sexu w w malzenstwie...
Hmmm No wiesz kazda z nas ma swoje zdanie i opinie na temat ksiezy..Ja niestety naleze do tych ktore zeby nikogo nie obrazic...
Jestem wierzaca ale nie praktykujaca..Ksieza katoliccy jakich spotkalam na drodze byli raczej odpychajacymi grubianinami majacymi rozdete ego do granic..Byc moze poznalas wartosciowego , nie twierdze ze nie
Ale dla mnie wiekszosc czarnych to jednak darmozjady i cwaniaki zerujace na ludziach... Sory taki mam klimatMega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mnie rozwalił kiedyś ksiądz, który nie dał mi rozgrzeszenia, bo współżyłam ze swoim stałym chłopakiem...powiedział, że mi nie da - bo żyje w grzechu ciągłym. Gdybym np. się puszczała co jakiś czas z różnymi facetami - to bym dostała rozgrzeszenie - bo to się "zdarzyło jakby niechcący" - a to że trwam z jednym ciągle i długo - to mi nie da...za trwanie w grzechu...
Ręce mi opadły i dałam se spokój....
kapturnica, Simba, samira, Parka, Mega, ania.g, Sabina, Niuta, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:To moze byc naprawde nabial, bo reszta wyglada naprawde dobrze. Moze to ciut potrwac, zanim sie Kajtek unormuje.
Ja ostatnio jem cos, po czym Adas ma policzki jak papier scierny i za cholere nie wiem, co to moze byc...
Winogrona jem, kurcze, moze to one?Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:mnie rozwalił kiedyś ksiądz, który nie dał mi rozgrzeszenia, bo współżyłam ze swoim stałym chłopakiem...powiedział, że mi nie da - bo żyje w grzechu ciągłym. Gdybym np. się puszczała co jakiś czas z różnymi facetami - to bym dostała rozgrzeszenie - bo to się "zdarzyło jakby niechcący" - a to że trwam z jednym ciągle i długo - to mi nie da...za trwanie w grzechu...
Ręce mi opadły i dałam se spokój....
I to bylo lata temu....Od tego czasu nie chodze do kosciola..Mam ich gleboko w dupoie nikt nie bdzie mi zagladal do lozka i mowil kiedy i jak mam sie rozmnazac
Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale jednak macduska stan cywilny ma jak najbardziej duze znaczeneiw sytuacji jesli ktos na jakis temat sie wypowiada-zwl jesli tym tematem jest sex w malzenstwie..To tak jakby dziewica pisala o orgazmie wadżajnowym.Slyszala ,ze jesst zajebisty odlot od innych lasek co wspolzyly ale nie ma pojecia jaki
I mowi ci jak masz doope ustawic by bylo ci lepiej..Paranoja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:24
Reni, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Simba
jutro o 7:30 będę w drodze do pracy
więc juz teraz
zamykasz oczy i już się nie boisz
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/885a258b8c65.jpg
nic się nie dzieje..będzie dobrze
Dzejms będzie nówka sztuka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 22:42
samira, Mega, mysza1975, EwaT, Simba, Sabina, Niuta, kapturnica, Aasiula, Parka, iwcia77, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Musialabys zobaczyc ksiedza u mnie na wsi. Ma 28 lat,jezdzi po wsi na deskorolce, trenuje biegi ( w getrach ), jest mega jajcerzem, a dzieciakom przygotowujacym sie do bierzmowania powiedzial, ze jak wszyscy beda chodzili na proby, to na ostatniej stanie w sutannie na rekach. I zrobil to, w kosciele.
Nasz ksiezulo w soboty chodzi do wioskowego pabiku na browara. Ma zone i malego synka.
Tja, to nie jest ksiadz katolicki, to protestant.
I czy tak nie byloby prawdziwiej, lepiej, latwiej?iwcia77, Pusurek lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Właśnie wyszła ode mnie położna...Powiedziała, że z cyckiem zachowałam się wzorcowo i sama siebie uratowałam, bo często kończy się to cięciem u chirurga. Ja obkładałam za Waszą radą kapustą, polewałam bardzo ciepłym prysznicem (wytłumaczyła mi, że przy zapaleniu - trzeba maksymalnie ogrzewać, a przy nawale schładzać). Zażywałam na zmianę paracetamol i ibuprofen (żeby było coś przeciw zapalnego). Przystawiałam do niej często małego, ale nie schodziłam do zera z mlekiem, żeby nie pobudzać dodatkowej laktacji. I sama na szczęście sobie z tym poradziłam. (Pani położna mnie pochwaliła
)Do dziś ten cycek jest czerwony, jak po gorącej kąpieli. Obejrzała go i powiedziała, że już jest ok - ale on już zawsze będzie "lewy" - mniej mleka, bardziej wrażliwy i podatny na przeziębienia....
A młody pomimo esputiconu często marudzi z brzuchem. Więc od jutra na 3 dni mam zupełnie wyłączyć nabiał, żeby sprawdzić - czy tu nie ma problemu. Jeśli po 3 dniach bez nabiału nie pomoże, to mam zmienić kropelki, albo pogodzić się z dolegliwościami i czekać ze 3 miesiące - samo minie....
Bozia jakoś tak za wcześnie na kolki które najczęściej zaczynają się ok 3 tyg.ż. Przychodzi mi do głowy pewna myśl.Skoro nie działają żadne leki, to może Twój mały ma taki sam problem jak mój syn w tym wieku. Też próbowaliśmy wszystkiego -leki, zmiana diety, herbatki koperkowe dla mnie i małego i nic nie pomagało. Pomogło dłuższe noszenie po jedzeniu, nie do jednego "odbicia" tylko dłużej. Czasami trzeba było czekać do trzech "odbić"
Doszliśmy do tego ok 4 m-ca jak już mały pił tylko z butelki a problem z brzuszkiem nadal występował. Poza tym smarowanie brzuszka maścią, majerankową, ciepłe okłady i z czasem zapomnieliśmy o kolkach.iwcia77, Bozia3, iwa2014 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ja już się nie wypowiadam na temat księży, bo juz mam wkurwa a w moim stanie nie wolno mi sie denerwować
z księży toleruję tylko Andżeja!
a reszta won do pustelni
sperma mi sie leje po ódach
A.Mega, Reni, kapturnica, samira, Aasiula, Parka, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Simba
jutro o 7:30 będę w drodze do pracy
więc juz teraz
zamykasz oczy i już się nie boisz
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/885a258b8c65.jpg
nic się nie dzieje..będzie dobrze
Dzejms będzie nówka sztuka
Simba, Reni, kapturnica, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość