X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dobra , dobra, nie wykrecaj sie zmyslonymi kontuzjami ;-)

A tak a serio, to wspolczuje. Tyle trzeba wysilku, zeby sie wziasc za jakis sport, i jak juz jest fajnie to strajk stawow. Oby nic powaznego
    Jasna cholera, a tak się cieszyłam, że już mam postępy :( Ale złapałam doła , ja się naprawdę tak bardzo cieszyłam, że w końcu się zmobilizowałam :(

Byłam dziś z Młodą na kontroli, bo nadal ma taki suchy krtaniowy kaszel w pewnych sytuacjach. Po badaniu wiem, że jest lepiej, nie ma obturacji, nebulizacja zmniejszona do jednej dziennie. Lekarka stwierdziła, że Młoda może mieć nadreaktywne oskrzela, stąd ten kaszel. Albo bedzie już mieć skłonności do takich problemów i być może nebulizator będzie w użyciu ciągle lub bardzo często... No zobaczymy... Po zaśnięciu, tak po kwadransie, to ma taki kaszel, że boję się, jej flaki wyrwie, teraz spokój. I tak do rana. Potem rano znowu salwa kaszlu- przez około godzinę i potem spokój, tak do popołudnia...

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dziewczyny niedługo strona 5000 :D

Która poluje żeby rozpocząć?

samira, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no właśnie to napisałam ,na rządowe in vitro mam czas do kwietnia bo wtedy kończę 40 lat i pikuś
    a tak ustaliliśmy z G ze idziemy w styczniu ,najpóźniej lutym

zobaczę co ten mój nowy gin wymyśli,mam nadzieję ze da mi to skierowanie na drożność
    dlaczego tak pozno i na co czekać?
    ten wiek to sie chyba rocznikowo liczy a nie miesiąc?

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zuch dziewczynka! Wstydu nam nie przyniesie! ;)
    i po co walczyć z natórą?
    jestem zły na Burszta
    A.

iwcia77, mysza1975, Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to czemu???
    EwaT wrote:
    jestem zły na Burszta
    A.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...aaa dziewczyny! zapomnialam sie zapytac o co chodzi z tym twardnieciem brzucha w ciazy? ze to zle? ...ja mam twardy chyba caly czas, jakis taki naciagniety...zwlaszcza jak pojem sobie to sie nadyma jak balon...

Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a to czemu???
    bo go nie ma

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    na monitoringu cyklu pyklam tysieczna wiec juz mojeego zostalo zaspokojone..Takze starac sie dziewoje =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szkole obiady są gotowane na miejscu, a moja córka i tak się skarży na ból brzucha od czasu do czasu :(
    [
    QUOTE=macduska]130 miesięcznie to wychodzi jakies,6.5 za 20 obiadów na miesiąc. trudno oczekiwac, że za te pieniądze firma kateringowa przygotuje pyszny obiadek bez konserwantów itp. W naszej szkole obiady też sa z kateringu, syf i malaria dla mnie - ale rodzice wybrali jak najtańszą ofertę... i nic na to nie poradzi dyrekcja szkoły ....
    Może zdrowiej jednak przygotować dziecku coś samemu?[/QUOTE]

macduska, Aasiula lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jasna cholera, a tak się cieszyłam, że już mam postępy :( Ale złapałam doła , ja się naprawdę tak bardzo cieszyłam, że w końcu się zmobilizowałam :(

Byłam dziś z Młodą na kontroli, bo nadal ma taki suchy krtaniowy kaszel w pewnych sytuacjach. Po badaniu wiem, że jest lepiej, nie ma obturacji, nebulizacja zmniejszona do jednej dziennie. Lekarka stwierdziła, że Młoda może mieć nadreaktywne oskrzela, stąd ten kaszel. Albo bedzie już mieć skłonności do takich problemów i być może nebulizator będzie w użyciu ciągle lub bardzo często... No zobaczymy... Po zaśnięciu, tak po kwadransie, to ma taki kaszel, że boję się, jej flaki wyrwie, teraz spokój. I tak do rana. Potem rano znowu salwa kaszlu- przez około godzinę i potem spokój, tak do popołudnia...

Amatorska rada : rumianek do picia. Wiem, to sie wydaje banalne, ale nie zapomne jak w wieku 9-10 lat spedzalam ferie u cioci. Strasznie meczyl mnie kaszel od kilku dni. A w nocy to w ogole byla masakra. Ciocia zaparzylanrumianek, i po wypiciu 1 szklanki, jak reka odja. Dobrze to pamietam , bo ten rumianek przyniosl mi ogromna ulge. Moze na twoja corcie tak nie zadziala, ale warto sprobowac.
    Podpisano: Dr. Made in home ;-)

mysza1975, Mega, Sabina, macduska lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa.Iwon

nieważne ile trwa kwalifikacja w dniu zgłoszenia nie można mieć ukończone 40 lat potem już nie ważne
    po drugie mimo ze mam skierowanie od starej gin to muszę mieć całą dokumentację leczenia,potem AMH które sama muszę opłacić ,stwierdzona niepłodność itp wiele rzeczy mi brakuje

poza tym czekam na odpowiedz ,bo na 90% mam pracę a to się rozstrzygnie w ciągu tygodnia (na razie praca na zastępstwo na pół roku)

a tu cytuje
    Wskazaniem do leczenia kobiet w ramach Programu jest:
    a) czynnik jajowodowy niepłodności:

trwałe uszkodzenie jajowodów,
    brak szansy na powodzenie leczenia operacyjnego niepłodności,
    upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej drożności lub po nieskutecznej operacji mikrochirurgicznej,

b) czynnik jajnikowy niepłodności:

brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania,

c) endometrioza:

I, II stopień, tak jak w niepłodności idiopatycznej,
    III, IV stopień, tak jak w czynniku jajowodowym,

d) niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia (idiopatyczna):

u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące,
    u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy,
    Wskazaniem do leczenia mężczyzn w ramach Programu jest:

a) stwierdzenie gęstości plemników poniżej 3 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 12 miesięcy,

b) stwierdzenie gęstości plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące,
    Aktualna wiedza medyczna nie daje możliwości pomocy osobom w niektórych stanach zdrowotnych. Sytuacje wykluczające pary ze względów medycznych to:

a) brak możliwości pobrania komórek rozrodczych od jednego z partnerów,

b) potencjalne ryzyko braku prawidłowej odpowiedzi na stymulację jajeczkowania: (hormon folikulotropowy - FSH powyżej 15 mU/mL w 2-3 dniu cyklu lub hormonu antymüllerowski AMH poniżej 0,5 ng/mL – według starej generacji stosowanych odczynników badaniu, czyli poniżej 0,7 ng/mL – według nowej generacji stosowanych odczynników w badaniu),

c) nieprawidłowa odpowiedź na wcześniejsze stymulacje jajeczkowania, czego wyrazem był brak pozyskania komórek jajowych w 2 cyklach stymulacji,

d) nawracające utraty ciąż w tym samym związku,

e) wady macicy bezwzględnie uniemożliwiające kobiecie donoszenie ciąży,

f) brak macicy.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale weszłam na stronkę kliniki i chyba się umówimy na bezpłatna wizytę bo są urodziny kliniki 18,10 :)

Z okazji 1. URODZIN klinika InviMed Katowice zaprasza na DZIEŃ OTWARTY, który odbędzie się w sobotę, 18 października 2014r., w godz. 08:00 – 13:00.

W tym dniu InviMed Katowice oferuje:

bezpłatną wizytę konsultacyjną z lekarzem ginekologiem lub psychologiem,
    50% zniżki na badanie nasienia,
    kupon na kolejną bezpłatną wizytę niepłodnościową,
    spotkanie z Embriologami InviMed.

Zapraszamy do skorzystania z wyjątkowej okazji i umówienia się na bezpłatne konsultacje w Klinice InviMed Katowice. Po wstępnych konsultacjach, otrzymają Państwo także kupon na kolejną bezpłatną wizytę oraz 50% zniżki na badanie nasienia (175 zł zniżka na 87,50 zł) !

W czasie pobytu w naszej Klinice będą Państwo mieli niepowtarzalną okazję na spotkanie z Embriologami, którzy odpowiedzą na wszystkie Państwa pytania. Na monitorach będą mogli Państwo zobaczyć jak pracuje „serce” kliniki InviMed – laboratorium embriologiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:10

iwcia77, EwaT, Iwone, BISCA, ania.g, paszczakin lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja nie poluje, bo dopiero cykl zaczęłam. Rocznicowy: 25 cs a 10 na ovufriendzie. Ale co z tego? No nic, będzie co będzie, może nic z tego , w końcu dwojeczka juz jest, a przy nich też sporo roboty i się dzieje ...

iwcia77, mysza1975, kapturnica, macduska, Aasiula lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, bardzo się cieszę z tak udanej wizyty u gina :) uważaj na siebie i na maleństwo <3

mysza1975, Sabina, inessa lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki wszystkim (zieeew) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:17

mysza1975, samira, BISCA, iwcia77, gosia7122, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P

:D :P :D :P :D :P internet znowu nie działa :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P

:D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 22:32

iwcia77, Aasiula, Dorka1979, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :) :)

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się żegnam. Do jutra.

iwcia77, samira, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca dzięki <3

Jaj też spadam spać :-) słodkich, normalnych snów :-)

iwcia77, samira, Mega, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tato uczy synka:
    - Powiedz "tata".
    - Mama.
    - Powiedz "tata"!
    - Mama!
    - Mów "tata"!
    - Mama!!!
    - Mów, kur*a "tata"!!!
    - Kur*a!
    W tym momencie mama wraca z zakupów:
    - Witaj, skarbie, mamusia wróciła!
    - Kurwa!
    - O Boże, kto Cię tego nauczył?!
    - Tata!

iwcia77, samira, Aasiula, Dorka1979, Mega, Sabina, ania.g, Parka, paszczakin, caffe, inessa, mysza1975, gosia7122 lubią tę wiadomość

‹‹ 4837 4838 4839 4840 4841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ